-
Έχω το Αρονα tgi από τον Ιούνιο.. Δε καταλαβαίνω σχεδόν καθόλου το αιρκοντισιον. Περισσότερο καταλαβαίνω κόψιμο στο κλιματισμό στο σιβικ του 2006 με τα 140 άλογα και τα 1800 κυβικά παρά στο αρονα ..
Από Βέροια ανέβηκα τις ανηφορες για Παναγία Σουμελα το καλοκαίρι..αξιοπρεπεστατο..
Παρτο με κλειστά μάτια.. 3ευρω κατανάλωση στα 100χλμ έως 110 με 115 χλμ
-
Έχω το Αρονα tgi από τον Ιούνιο.. Δε καταλαβαίνω σχεδόν καθόλου το αιρκοντισιον. Περισσότερο καταλαβαίνω κόψιμο στο κλιματισμό στο σιβικ του 2006 με τα 140 άλογα και τα 1800 κυβικά παρά στο αρονα ..
Από Βέροια ανέβηκα τις ανηφορες για Παναγία Σουμελα το καλοκαίρι..αξιοπρεπεστατο..
Παρτο με κλειστά μάτια.. 3ευρω κατανάλωση στα 100χλμ έως 110 με 115 χλμ
Θα μας πεις τί περίπου αυτονομία έχεις, και αν βρέθηκες κάποια στιγμή να έχεις πρόβλημα με το 9λιτρο ντεπόζιτο βενζίνης;
Για καλό το λέω, να μας πείσετε οι χρήστες, μήπως το πάρουμε και μεις...
Επίσης, αν μπροούσε κάποιος με το TGi να βάλει μια φωτογραφία του πορτμπαγκάζ, θα ήμουν υπόχρεος!
Αν έβαζε δύο, να φαίνεται καλά η χωρητικότητα, θα τον υπερευχαριστούσα!
-
Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω εδώ φώτο ..κάτι με το αρχείο μου λεει δεν είναι συμβατό. Δεν είναι εύκολο να δεις από κοντά το αμάξι; Το δικό μας καπάκι είναι στο ίδιο ύψος με αυτά που έχουν αρονα με τον διπλό πάτο.
Η αυτονομία παίζει ρόλο με τον αν το κυνηγας το αμάξι..όπως και σε κάθε αμάξι βενζίνη ή ντιζελ ή ηλεκτρικό. 330 με 350 χλμ βγάζει το αμάξι με τις ταχύτητες που έγραψα.
Ψάξε λίγο στο Google υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από το πορτ παγκαζ.
Το τεπόζιτο βενζίνης δε παίρνει μόνο 9 λίτρα. 11 με 12 παίρνει..και με κατανάλωση 6 λίτρα/100χλμ βγάζεις 180 με 200 χλμ
-
Πρέπει να ανεβάσεις πρώτα την φώτο σε κάποιο site φιλοξενίας (π.χ. www.postimages.org) και μετά να ανεβάσεις εδώ το λινκ.
-
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. και απο την αντιπροσωπεία αυτό είπαν ότι ο τελικός χρήστης δεν καταλαβαίνει την διαφορά μεταξύ χρήσης aircondition και clima.
-
Μόνο 8.7 λίτρα βενζίνη; ;
Φίλος από Αθήνα είχε βάλει πάνω από 10 λίτρα και οι Ιταλοί έγραψαν ότι έβαλαν 12 λίτρα.
Εγώ δεν το έχω κάνει δοκιμή.
-
Κλέβουν αβέρτα δηλαδή και τα Ιταλικά βενζινάδικα...
-
Στην Αθήνα δεν έχω γεμίσει βενζίνη. Αν βάλουν πάνω απο 9,5 λίτρα σίγουρα κλέβουν γιατί όταν πας να γεμίσεις δεν πας με σπρώξιμο κάτι εχει μέσα , όταν σου λέει οτι έχεις ακομη 10-15 χιλιόμετρα να κάνεις. Το ντεπόζιτο ειναι 9 λίτρων πιστοποιημενο αν βάλεις και 0,5 -0.7 λιτ που χωράει ο σωλήνας πλήρωσης καταλαβαίνεις τι γίνεται σε αυτούς που βάζουν 10-12 λίτρα .
-
Το αυτοκίνητο το παρέλαβα 5 Ιουλίου , εχω κάνει 2800 χιλ. Οι πραγματικές καταναλώσεις που εχω καταγράψει είναι οι παρακάτω Cng: γεμίσματα απο 12,8 εως 13,2 κιλά Εθνική 330 χιλ. 2 άτομα και a/c, ταχύτητα 110-120 χιλ. Μικτές διαδρομές εντός Αθήνας- Αττικής 270 χιλ.σχεδόν πάντα με a/c και δευτερο άτομο. Αποκλειστικά εντός Αθήνας 200 χιλ . Κατανάλωση βενζινης (όπως εχω γράψει και παραπάνω) , επειδή το καλοκαίρι ήμουν σε νησί έκανα σχεδόν 1100 χιλ .2 άτομα και αρκετές φορες a/c ταχύτητα μέχρι 80 χιλ.μέση πραγματική κατανάλωση 7,4 λτ/100 χιλ. Κάθε φορά πού γέμιζα το trip computer έδειχνε 10-15 χιλ υπόλοιπο διαδρομής, και εβαζα από 8,2 εως 8.7 λιτ.και είχα κάνει περίπου 110 χιλ.
Όσο αφορά το a/c δεν καταλαβαίνεις έντονη διαφορά στην απόδοση του κινητήρα (το δικό μου είναι κλίμα).
-
ΕΧΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ,ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 7,1-7,3 ΘΕΩΡΩ ΠΟΥ ΥΨΗΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ 200 ΧΛΜ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΛΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΛΜ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ με 1η 2η 3η??ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Κ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΟΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟ 200 ΧΛΜ Κ ΟΔΗΓΩ ΠΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΟΡΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.
-
ΤΟ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΩΝ 9 ΛΙΤΡΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΡΕΖΕΡΒΑ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΟΠΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ sites.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΘΕΣ 1000€ ,ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 25-30 ΛΙΤΡΑ???ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΑ 5ΛΙΤΡΟ ΠΑΓΟΥΡΑΚΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΕΜΑΤΟ ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ...
-
Όπως γράφω παραπάνω αναλυτικά και οι δικές μου καταναλώσεις είναι όπως οι δικές σου (stavmanus)
Αποκλειστικά Αθήνα 200 χιλ.
Αθήνα-Αττική. 270 χιλ.
Εθνικη 330 χιλ
Βενζίνη 7,4 λιτ/ 100χιλ.
Όσο αφορά για μεγαλύτερη δεξαμενή βενζίνης δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρος .
-
Το επιπεδο μου δε μου επιτρεπει να χαρακτηριζω χαζομαρα οτιδηποτε γραφεται στο forum αφου ειναι η αποψη του καθε μελους,εχω μαθει να σεβομαι τους συνομιλητες μου και οχι να τους ειρωνευομαι.Θεωρω οτι εχεις να κανεις πολυ δουλεια στο κομματι αυτο πριν κανεις υποδειξεις στους αλλους επιστρεφοντας τον ορο περισπουδαστο σε εσενα που το εγραψες,αν και στην ουσια δε νομιζω οτι ειπα κατι διαφορετικο.Οσο για τα Κεφαλαια να ζητησω συγνωμη απο το forum αλλα δεν το γνωριζα.
-
Το να πει κάποιος κάποια χαζομάρα δεν είναι δύσκολο. Όλοι μας το έχουμε κάνει. Δεν χαρακτήρισα εσένα χαζό, αλλά χαζομάρα αυτό που έγραψες. Αυτό που με έκανε να το πω ήταν το 'υπεράνω' υφάκι.
Από εκεί και πέρα, σαφώς είπες κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει. Μπορεί μια εταιρεία αν θέλει να βγάλει αυτοκίνητο με 2 καύσιμα, η Fiat το κάνει και έχει το Panda αερίου με ρεζερβουάρ βενζίνης 35 λίτρων. Απλά δεν μπορεί να θεωρηθεί μονού καυσίμου και έτσι μετριέται και με τα δύο καύσιμα για τον υπολογισμό της εκπομπής CO2.
Μπορεί βέβαια αυτό να εννοούσες κι εσύ και απλά να μπερδευτήκαμε στην 'μετάφραση'. Σε κάθε περίπτωση δεν είχα σκοπό να 'μαλώσουμε'.
-
ΤΟ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΩΝ 9 ΛΙΤΡΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΡΕΖΕΡΒΑ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΟΠΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ sites.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΘΕΣ 1000€ ,ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 25-30 ΛΙΤΡΑ???ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΑ 5ΛΙΤΡΟ ΠΑΓΟΥΡΑΚΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΕΜΑΤΟ ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ...
Πριν πεις μια χαζομάρα με περισπούδαστο ύφος, ψάξε το πρώτα.
Το μικρό ντεπόζιτο (tank) δεν είναι απαίτηση της ΕΕ, αλλά προαπαιτούμενο ώστε να θεωρηθεί το όχημα μονού καυσίμου, εν προκειμένου φυσικού αερίου, και έτσι να μετρηθεί μόνο με αυτό το καύσιμο για την εκπομπή ρύπων και κατανάλωση, κι άρα αυτά τα νούμερα να μετρήσουν στον μέσο όρο εκπομπών του κατασκευαστή.Επίσης γράφε με πεζά (μικρά) γράμματα. Τα κεφαλαία απαγορεύονται,
-
Έχω συνδέσει το κινητό μέσω bluetooth με το αυτοκίνητο, το κινητό είναι δίκαρτο μια κάρτα vod.και μια wind.Στην οθόνη μου βγάζει πάντα την vod , δεν μπορώ να βρω τρόπο απο τα χειριστήρια η την οθονη του αυτοκινήτου να επιλέξω την άλλη κάρτα για να κάνω κλίση, μόνο από το κινητό μπορω να κάνω την επιλογή.
Υπάρχει τρόπος να γίνει απο το αυτοκίνητο;
Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.
-
Έχω συνδέσει το κινητό μέσω bluetooth με το αυτοκίνητο, το κινητό είναι δίκαρτο μια κάρτα vod.και μια wind.Στην οθόνη μου βγάζει πάντα την vod , δεν μπορώ να βρω τρόπο απο τα χειριστήρια η την οθονη του αυτοκινήτου να επιλέξω την άλλη κάρτα για να κάνω κλίση, μόνο από το κινητό μπορω να κάνω την επιλογή.
Υπάρχει τρόπος να γίνει απο το αυτοκίνητο;
Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.
δεν έχω το αμάξι για να σε κατευθύνω ακριβώς, αλλά σκέπτομαι πως είναι σχετικό με τις ρυθμίσεις sim για την προτίμηση στις κλήσεις. Θα το έβλεπα ως έκπληξη να δίνει το μενού του αυτοκινήτου τέτοια επιλογή, ίσως μόνο σε usb σύνδεση Androidauto ή Smartink, αλλά και πάλι...
-
Και εγώ δεν νομιζω να υπάρχει ρύθμιση απο το αυτοκίνητο, δεν αναφέρει και το manual κάτι, οι ρυθμίσεις από το κινητό είναι στην επιλογή να γίνεται ερώτηση από ποιά κάρτα θέλω να πάρω.
Απλώς στο αυτοκίνητο βγάζει πάντα μόλις το ανοίξω την sim της Vodafone.
-
Και εγώ δεν νομιζω να υπάρχει ρύθμιση απο το αυτοκίνητο, δεν αναφέρει και το manual κάτι, οι ρυθμίσεις από το κινητό είναι στην επιλογή να γίνεται ερώτηση από ποιά κάρτα θέλω να πάρω.
Απλώς στο αυτοκίνητο βγάζει πάντα μόλις το ανοίξω την sim της Vodafone.
Φαντάζομαι είναι στη θέση SIM1 του κινητού. Πολύ δύσκολο εώς αδύνατο το βλέπω να δει και δεύτερη SIM...
-
Καλησπερα!δεν κατεβαινει εντελως το παραθυρο τουυ συνοδηγου.υπαρχει καποια ρυθμιση?ευχαριστω!
Edit:ok!το βρηκα
Seat Arona 2017