-
Χρειάζομαι ένα ακόμα αυτοκίνητο στην οικογένεια και λόγω κρίσης προσπαθώ να βρω τη βέλτιστη οικονομικά λύση.
Επειδή έχω ένα κτήμα με 300 ελιές και με παραγωγή δηλωμένη σε Ε1 και Ε3 σκέφτομαι αν μπορώ και αν συμφέρει να αξιοποιήσω τη δυνατότητα για αγροτικό. Δεν είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης αλλά χαρακτηρίζομαι ως αγρότης τρίτης κατηγορίας, δηλαδή κατηγορία στην οποία ανήκουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα από τα καθεστώτα (κανονικό ή ειδικό) και απλά δηλώνουν αγροτικό εισόδημα στις ετήσιες Δηλώσεις Φόρου Εισοδήματός τους.Το ερώτημα είναι αν συμφέρει η αγορά αγροτικού. Οι απορίες που έχω αφορούν:
- Η τιμή είναι τέτοια που να συμφέρει να ασχοληθώ ή στην τελική γλυτώνω πολύ λίγα;
- Το αγροτικό μπορεί να το οδηγεί οποιοσδήποτε χωρίς να αναφέρεται στην άδεια;
- Βγαίνει ελεύθερα εκτός Νομού;
- Οι μόνες δυνατότητες είναι να πάρω κάποιο δικάμπινο (πανάκριβο) ή μονοκάμπινο ανοιχτό ή και κάποιο μικρό πχ ford fiesta αλλά με 2 μόνο καθίσματα;
-
Χρειάζομαι ένα ακόμα αυτοκίνητο στην οικογένεια και λόγω κρίσης προσπαθώ να βρω τη βέλτιστη οικονομικά λύση.
Επειδή έχω ένα κτήμα με 300 ελιές και με παραγωγή δηλωμένη σε Ε1 και Ε3 σκέφτομαι αν μπορώ και αν συμφέρει να αξιοποιήσω τη δυνατότητα για αγροτικό. Δεν είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης αλλά χαρακτηρίζομαι ως αγρότης τρίτης κατηγορίας, δηλαδή κατηγορία στην οποία ανήκουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα από τα καθεστώτα (κανονικό ή ειδικό) και απλά δηλώνουν αγροτικό εισόδημα στις ετήσιες Δηλώσεις Φόρου Εισοδήματός τους.Το ερώτημα είναι αν συμφέρει η αγορά αγροτικού. Οι απορίες που έχω αφορούν:
- Η τιμή είναι τέτοια που να συμφέρει να ασχοληθώ ή στην τελική γλυτώνω πολύ λίγα;
- Οι μόνες δυνατότητες είναι να πάρω κάποιο δικάμπινο (πανάκριβο) ή μονοκάμπινο ανοιχτό ή και κάποιο μικρό πχ ford fiesta αλλά με 2 μόνο καθίσματα;
-
-
Από την δική μου εμπειρία θα έλεγα ότι συμφέρει πολύ.
Υπάγομαι κι εγώ στο ίδιο καθεστώς (3ης κατηγορίας),και αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο.
ΘΕΤΙΚΑ:
1.Κατανάλωση καυσίμου,ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω την διαφορά σε σχέση με την βενζίνη. Diesel 5,5L/100χιλ. X 1,02/λίτρο=5,61€ για 100 χιλιόμετρα!!!!! (τα μισά χρήματα σε σχέση με τα βενζινοκίνητα που έχω και είχα)
2.Τέλη κυκλοφορίας 105€
3.Μηδενικό τεκμήριο - σημαντικό αν πρόκειται για δεύτερο αυτοκίνητο.
4.Αφαιρούνται τα έξοδα από το αγροτικό εισόδημα (όχι όμως ο ΦΠΑ στην 3η κατηγορία). 5.Φθηνότερη ασφάλιση, στην δική μου περίπτωση το κόστος είναι ακριβώς το μισό σε σχέση με το επιβατικό για τις ίδιες καλύψεις.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
1.Κόστος αντλίας καυσίμου και μπεκ ψεκασμού σε περίπτωση βλάβης.
2.Άνεση και θόρυβος σε σχέση με τα επιβατικά
Στα υπόλοιπα ερωτήματα σου:
Βγαίνει κανονικά εκτός νομού με μόνο περιορισμό την είσοδο σε Αθήνα και Θεσ/νικη αν δεν είναι EURO 5 ή νεότερο.
Μπορεί να το οδηγεί σίγουρα και συγγενικό πρόσωπο,για άλλους δεν γνωρίζω.
Οι επιλογές σου περιλαμβάνουν τα οχήματα με μικτό βάρος έως 3,5 τόνους. -
Ευχαριστώ πολύ!
-
Ψαξε μονο αν δεν υπαρχει θεμα με τα διπλοκαμπινα.......κατι ειχε παρει το αυτι μου,οτι δεν τα θεωρουν αγροτικα!!! η' κατι τετοιο θελουν να περασουν!
Αγροτικό συμφέρει;