-
Διάβασα και το τέστ . Τότε αγόραζα και το περιοδικό και τα διάβαζα λάιβ ... Είχα και το ΖΧ εκείνη την εποχή και για αυτό ακριβώς λέω και για την σύγκριση με τα σημερινά . Από την άλλη βλέπαμε πόσο εξαιρετικό ήταν το ΖΧ ενώ το γκόλφ ήταν απλά το γερμανικό που έψαχναν να του βρούν κάποια θετικά .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
η ουσία είναι ότι τα σημερινά μικρά έχουν ανάλογες διαστάσεις με τα μικρομεσαία 2-3 γενεών πίσω και βέβαια έχουν καλύτερους κινητήρες και πλήρη εξοπλισμό . Οπότε από την στιγμή που τα παλιά μικρομεσαία ήταν οικογενειακά αμάξια για όλους μας , είναι λογικό να μπορούν να είναι τέτοια και τα σημερινά μικρά .Σε παλαιότερη ζωή ήσουν σοφιστης
Προφανώς τα αυτοκίνητα των 80-90s δεν συγκρίνονται με τα σημερινά. -
Για να επανέλθουμε στο θέμα, κάθομαι από την Παρασκευή και διαβάζω τα φυλλάδια του C3 και του Baleno. Εξετάζω τα πάντα σε θέματα εξοπλισμού, τεχνικών προδιαγραφών κλπ...κλπ...
Ταυτόχρονα κοιτάω και κάποια Value For Money μικρομεσαία π.χ. το πλούσιο σε εξοπλισμό ΚΙΑ Ceed 1.4 Uptown που βγαίνει τελική τιμή κάτω από 15000e.
Είναι πράγματι δύσκολη η τελική απόφαση της επιλογής ενός αυτοκινήτου, αφού με τα ίδια χρήματα μπορεί κάποιος να αγοράσει καθαρό μικρομεσαίο (Ceed) ή κάποιο σούπερ μίνι τύπου C3 με κινητήρα ασθενικό (82ps) ή κάποιο που να συνδυάζει και τις δύο κατηγορίες δηλ. Baleno και με μηχανή 1.2/90ps που να κινεί ικανοποιητικά το αυτοκίνητο.
Στο εξοπλισμό αλλά και στα τυπικά τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχουν διαφορές, αλλά ορισμένα τα θεωρώ βασικά π.χ. το C3 είναι με **ταμπούρα **πίσω και καμμία έκδοση δεν έχει ζάντες αλουμινίου. Επίσης δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό αλλά το C3 έχει ενσωματωμένο το κλιματιστικό στο media player.
Διαφορές σημαντικότατες υπάρχουν και στις εγγυήσεις.
5 χρόνια το Suzuki
7 χρόνια το KIA
2 χρόνια το C3Φυσικά υπάρχουν και άλλες μικροδιαφορές, αλλά εδώ μπαίνει δίλημμα...
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
η ουσία είναι ότι τα σημερινά μικρά έχουν ανάλογες διαστάσεις με τα μικρομεσαία 2-3 γενεών πίσω και βέβαια έχουν καλύτερους κινητήρες και πλήρη εξοπλισμό . Οπότε από την στιγμή που τα παλιά μικρομεσαία ήταν οικογενειακά αμάξια για όλους μας , είναι λογικό να μπορούν να είναι τέτοια και τα σημερινά μικρά .
Σε παλαιότερη ζωή ήσουν σοφιστης
Προφανώς τα αυτοκίνητα των 80-90s δεν συγκρίνονται με τα σημερινά.Οχι φιλόσοφος ήμουν...
Σοφιστής μάλλον ο Δίας
Προφανώς τα αυτοκίνητα του 80-90 δεν συγκρίνονται με τα σημερινά , αν και τότε υπήρχε μεγαλύτερη εξέλιξη ανά γενιά μην σου πω και με τα φέις λίφτ σε σχέση με σήμερα που απλά αλλάζουν γραμμές στην οθόνη που τα σχεδιάζουν ..
Εγώ όμως μιλάω καθαρά από πλευράς χώρων και δυνατότητας ολικής χρήσης σαν μοναδικά αμάξια που πλέον τα σημερινά 4μετρα μικρά την έχουν απόλυτα .
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για να επανέλθουμε στο θέμα, κάθομαι από την Παρασκευή και διαβάζω τα φυλλάδια του C3 και του Baleno. Εξετάζω τα πάντα σε θέματα εξοπλισμού, τεχνικών προδιαγραφών κλπ...κλπ...Ταυτόχρονα κοιτάω και κάποια Value For Money μικρομεσαία π.χ. το πλούσιο σε εξοπλισμό ΚΙΑ Ceed 1.4 Uptown που βγαίνει τελική τιμή κάτω από 15000e.
Είναι πράγματι δύσκολη η τελική απόφαση της επιλογής ενός αυτοκινήτου, αφού με τα ίδια χρήματα μπορεί κάποιος να αγοράσει καθαρό μικρομεσαίο (Ceed) ή κάποιο σούπερ μίνι τύπου C3 με κινητήρα ασθενικό (82ps) ή κάποιο που να συνδυάζει και τις δύο κατηγορίες δηλ. Baleno και με μηχανή 1.2/90ps που να κινεί ικανοποιητικά το αυτοκίνητο.
Στο εξοπλισμό αλλά και στα τυπικά τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχουν διαφορές, αλλά ορισμένα τα θεωρώ βασικά π.χ. το C3 είναι με **ταμπούρα **πίσω και καμμία έκδοση δεν έχει ζάντες αλουμινίου. Επίσης δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό αλλά το C3 έχει ενσωματωμένο το κλιματιστικό στο media player.
Διαφορές σημαντικότατες υπάρχουν και στις εγγυήσεις.
5 χρόνια το Suzuki
7 χρόνια το KIA
2 χρόνια το C3Φυσικά υπάρχουν και άλλες μικροδιαφορές, αλλά εδώ μπαίνει δίλημμα...
Αρχικά θα πρέπει να πας να δεις τα αυτοκίνητα ως εξοπλισμό και να πάρεις προσφορές και ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από τους πωλητές . Ξέρω ότι τρέχουν εκπτώσεις στο C3 αυτή την στιγμή και προφανώς θα υπάρχει και αυτή του πωλητή πέραν των γενικών .
Το Shine με τα 110 βγαίνει στα 16000 και από ότι ξέρω με την έκπτωση είναι γύρω στα 15300 . Ο εξοπλισμός του είναι πλούσιος και έχει ζάντες .
http://configurator.citroen.gr/models/c ... evels.html
Αντίθετα στην μεσαία με τα 82 άλογα είσαι στα 13975 με ζάντες και φούσκες στις πόρτες και έχεις τα 600 της έκπτωσης για να βάλεις , είτε νάβι , είτε κάμερες , είτε οροφή , είτε συνδυασμό .
http://configurator.citroen.gr/models/c ... evels.html
Η εγγύηση ξέρω ότι γίνεται εύκολα 5 χρόνια .
Για το κλιματιστικό απλά το συνηθίζεις .
Το Σουζούκι πάντως έχει καλή τιμή , αλλά αισθητικά θέλει να το 'δεχθείς' ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Είναι πράγματι δύσκολη η τελική απόφαση της επιλογής ενός αυτοκινήτου, αφού με τα ίδια χρήματα μπορεί κάποιος να αγοράσει καθαρό μικρομεσαίο :
Ακριβώς αυτό λέω και εγω, τα σουπερμινι πλέον είναι τόσο ακριβά που αν κάποιος θέλει all around όχημα και για πόλη και για ταξίδια κατά την γνώμη θα πρέπει να προτιμήσει μικρομεσαίο και αν θέλει αυτοκίνητο για την πόλη μάλλον τον συμφέρει να προτιμήσει μίνι και να του μείνουν τα ρέστα.
-
Αρχικά θα πρέπει να πας να δεις τα αυτοκίνητα ως εξοπλισμό και να πάρεις προσφορές και ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από τους πωλητές . Ξέρω ότι τρέχουν εκπτώσεις στο C3 αυτή την στιγμή και προφανώς θα υπάρχει και αυτή του πωλητή πέραν των γενικών . ...
Λοιπόν,
Τα πράγματα έχουν ως εξής για το C3/110ps στον Συγγελίδη.
Μέχρι την Παρασκευή το μοντέλο είχαν 'σταματήσει' να το φέρνουν. Από ότι είπε ο πωλητής δεν 'πουλάει'. Στο 'σύστημα' δεν του έβγαζε δυνατότητα παραγγελίας για 110ps. Ρώτησε τον δ/ντή πωλήσεων αν τελικά θα ξαναμπεί στο 'σύστημα' η δυνατότητα παραγγελίας, του είπαν ΝΑΙ και απλά θα υπάρχει παράδοση μετά από 3 ή 4 μήνες.Από εκεί και πέρα ο πωλητής είπε ότι η παραγγελία των 82ps είναι ποιο απλή, γιατί φέρνουν στοκ και έχει μονοπωλήσει τις παραγγελίες. Μάλλον λόγω της τιμής.
Από εκεί και πέρα, ούτε εκπτώσεις κάνουν, ούτε τίποτα συγκλονιστικά δώρα.
Οι τιμές που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ, οι τιμές που μου έδωσαν για αγορά μετρητοίς.
Για την εγγύηση. Μάλλον είναι η κλασσική ελληνική πατέντα που είχα και στο Peugeot. Επέκταση της εργοστασιακής μέσω ασφαλιστικής. Αν είναι ίδια με της Peugeot είναι μούφα εντελώς.Οι τιμές στο citroen.gr και στον configurator δεν ισχύουν. Οι πραγματικές είναι ελαφρώς αυξημένες.
Περίπου 200euro.Το Feel Airbumb ...
Τελικές τιμές με μεταλλικό χρώμα 14485e (82ps) και 15720e (110ps) αντίστοιχα.
Διαφορά 1235euro.Δώρα υποβραχιόνιο, συναγερμός, κάτι πατάκια κλπ...
Ασχέτως πότε θα γίνει παραγγελία, χρόνος αναμονής 3 με 4 μήνες για να έρθει από Γαλλία.Ζάντες αλουμινίου για το Feel... 350euro.
Το SHINE 110 πάει κοντά στα 17000euro μετρητοίς.
-
Είναι πράγματι δύσκολη η τελική απόφαση της επιλογής ενός αυτοκινήτου, αφού με τα ίδια χρήματα μπορεί κάποιος να αγοράσει καθαρό μικρομεσαίο :
Ακριβώς αυτό λέω και εγω, τα σουπερμινι πλέον είναι τόσο ακριβά που αν κάποιος θέλει all around όχημα και για πόλη και για ταξίδια κατά την γνώμη θα πρέπει να προτιμήσει μικρομεσαίο και αν θέλει αυτοκίνητο για την πόλη μάλλον τον συμφέρει να προτιμήσει μίνι και να του μείνουν τα ρέστα.
Αυτό σκέφτομαι και εγώ, και επειδή μέσα στην πόλη κυκλοφορώ πλέον κατά 90% με το σκούτερ, πιθανά να είναι καλύτερο να πάω προς ένα KIA Ceed που να καλύψει το 10% μέσα στη πόλη και ότι προκύψει για εκτός πόλης.
-
Εαν έχεις παρκιν προχωρά. Έχω το ceed 1,4 πρώτης γενιάς εδώ και 10 χρονια, αέριο κιόλας δεν καταλαβαίνει τιποτα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
η ουσία είναι ότι τα σημερινά μικρά έχουν ανάλογες διαστάσεις με τα μικρομεσαία 2-3 γενεών πίσω και βέβαια έχουν καλύτερους κινητήρες και πλήρη εξοπλισμό . Οπότε από την στιγμή που τα παλιά μικρομεσαία ήταν οικογενειακά αμάξια για όλους μας , είναι λογικό να μπορούν να είναι τέτοια και τα σημερινά μικρά .
Προφανώς τα αυτοκίνητα των 80-90s δεν συγκρίνονται με τα σημερινά.Αστείος όπως και σήμερα θα ήταν.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτό σκέφτομαι και εγώ, και επειδή μέσα στην πόλη κυκλοφορώ πλέον κατά 90% με το σκούτερ, πιθανά να είναι καλύτερο να πάω προς ένα KIA Ceed που να καλύψει το 10% μέσα στη πόλη και ότι προκύψει για εκτός πόλης.
Εδώ συμφωνώ πως σ'αυτή την περίπτωση,επειδή έχεις όχημα για την κίνηση στην πόλη-κι ότι καλύτερο για parking-, μπορείς να πας με λιγότερους ενδοιασμούς στην μικρομεσαία κατηγορία.
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Εαν έχεις παρκιν προχωρά. Έχω το ceed 1,4 πρώτης γενιάς εδώ και 10 χρονια, αέριο κιόλας δεν καταλαβαίνει τιποτα.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε πυλωτή έχω θέση (που ευτυχώς δεν την πιάνει βροχή) και βάζω και το σκούτερ δίπλα στο αυτοκίνητο.
Λεφτά δεν έχω!
Και μέχρι να μαζέψω τα λεφτά που μου λείπουν θα έχει αλλάξει το Ceed και θα έχει βγει καινούριο... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προφανώς τα αυτοκίνητα των 80-90s δεν συγκρίνονται με τα σημερινά.Αστείος όπως και σήμερα θα ήταν.
Εσύ απλά Κνίτης και τότε...και ας μην υπήρχε το κκε .
-
Επί του θέματος να θυμίσω ότι τα σημερινά μικρομεσαία , ξεκινάνε από 17000 και εύκολα περνάνε τα 20000 και μερικά ξεκινάνε πάνω από αυτά .
Να πας να πάρεις προσφορά από εμπόρους και όχι από την κεντρική αντιπροσωπεία . Δεν νομίζω ότι σταμάτησαν το 110 . Απλά θα τους έχουν μείνει τα 82 και έχουν πουληθεί τα 110 και είναι τέλος χρονιάς και θέλουν να ξεπουλήσουν τα 82 . Είναι μικρή η διαφορά των δύο κινητήρων για να μην πάρεις το 110 . Εκτός αν πάρεις το 82 στην χαμηλότερη έκδοση . Εμένα μου είπαν πριν 15 μέρες σε έμπορο ότι έχουν εκπτώσεις γύρω στα 500-600 € . Προφανώς πάντα για ετοιμοπαράδοτα . Το αμάξι πάει καλά στις πωλήσεις και εδώ , αλλά και έξω οπότε λογικό είναι να υπάρχει αναμονή , είναι και το θέμα της εξατομίκευσης .
Μάλλον η λογική των γερμανών , περίμενε 3-4-5 μήνες για το αμάξι που θέλεις , ή πάρε με έκπτωση και τώρα αυτό που παραγγείλαμε εμείς θα επεκταθεί παντού με την νέα μόδα της εξατομίκευσης .
-
Επί του θέματος να θυμίσω ότι τα σημερινά μικρομεσαία , ξεκινάνε από 17000
.Δεν ισχύει,αρκετά ξεκινάνε και φθηνότερα
-
Για πες ποιά ? Αλλά μιλάμε για σημερινά μικρομεσαία με κανονικούς κινητήρες και εξοπλισμό ανάλογο .
Γιατί είδα στο αυτοτρίτι ότι μέχρι 16000 υπάρχουν ειδικές εκδόσεις , ειδικές εκπτώσεις , φτωχός εξοπλισμός σε καμιά δεκαριά μοντέλα .
Αλλά όταν ο ένας κοιτάει πλούσιες εκδόσεις και μεγάλους κινητήρες και καλή αναλογία κιλών ανά ίππο , προφανώς δεν θα πάει σε φτωχές εκδόσεις με μικρούς κινητήρες και κακή αναλογία .
Αν θέλεις να πας ανάλογα θα πλησιάσεις τα 20000 για τα φτηνότερα...
-
Επί του θέματος να θυμίσω ότι τα σημερινά μικρομεσαία , ξεκινάνε από 17000 και εύκολα περνάνε τα 20000 και μερικά ξεκινάνε πάνω από αυτά .Να πας να πάρεις προσφορά από εμπόρους και όχι από την κεντρική αντιπροσωπεία . Δεν νομίζω ότι σταμάτησαν το 110 . Απλά θα τους έχουν μείνει τα 82 και έχουν πουληθεί τα 110 και είναι τέλος χρονιάς και θέλουν να ξεπουλήσουν τα 82 . Είναι μικρή η διαφορά των δύο κινητήρων για να μην πάρεις το 110 . Εκτός αν πάρεις το 82 στην χαμηλότερη έκδοση . Εμένα μου είπαν πριν 15 μέρες σε έμπορο ότι έχουν εκπτώσεις γύρω στα 500-600 € . Προφανώς πάντα για ετοιμοπαράδοτα . Το αμάξι πάει καλά στις πωλήσεις και εδώ , αλλά και έξω οπότε λογικό είναι να υπάρχει αναμονή , είναι και το θέμα της εξατομίκευσης .
Μάλλον η λογική των γερμανών , περίμενε 3-4-5 μήνες για το αμάξι που θέλεις , ή πάρε με έκπτωση και τώρα αυτό που παραγγείλαμε εμείς θα επεκταθεί παντού με την νέα μόδα της εξατομίκευσης .
Όταν έρθει ο καιρός και έχω τα χρήματα που μου λείπουν θα κάνω την βόλτα σε εμπόρους. Προς το παρόν οι βόλτες αφορούν να εντοπίσω τα αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν.
Πάντως για το C3 με τα 82 άλογα το έχω αποκλείσει. Σε ταξίδια ή ανοιχτούς δρόμους θα πιέζεται.Τα δύο χρώματα που με ενδιαφέρουν(Sable ή silver) δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα. Αναμονή στην καλύτερη 3 με 4 μήνες. Ετοιμοπαράδοτα κυρίως σε λευκό χρώμα.
Το ψυχολογικό όριο των 15000euro δεν θέλω να το περάσω με τίποτα.
Για αυτό καλοβλέπω και το Baleno με τα 90ps στην φουλ έκδοση που τα έχει όλα... σε σημείο να μην ξέρω τι άλλα δώρα να ζητήσω... -
Αν ξεπεράσεις το αισθητικό θέμα του σουζούκι , φαίνεται καλή αγορά . Αλλά και αυτό 90 άλογα έχει . Οπότε κάνε ένα τέστ να το δεις .
Εγώ έκανα ως επιβάτης σε 3άρι με τα 82 και είμασταν μέσα 3 άτομα ύψους από 1,82-1,94 και συνολικού βάρους 350 περίπου...
Στην Κηφισσίας μια χαρά πήγαινε . Οπότε έχει σημασία και τι φορτίο αναμένεται να έχει συνήθως...
-
Διαθέσιμο test drive μόνο diesel. Για βενζίνη ούτε λόγος.
Μέσα στην Αθήνα θα είναι Ok. με τα 82 αλογάκια.
Αλλά αν σκάσει ταξίδι πολύωρο τότε τα πράγματα μάλλον θα είναι δύσκολα και θα πιεσθούν αρκετά ο κινητήρας και τα φρένα (ταμπούρα πίσω).Είναι μονόδρομος τα 110 άλογα ώστε να μπορεί να πει κάποιος ότι το βγάζει άνετα και σε ταξίδι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μέσα στην Αθήνα θα είναι Ok. με τα 82 αλογάκια.
Αλλά αν σκάσει ταξίδι πολύωρο τότε τα πράγματα μάλλον θα είναι δύσκολα και θα πιεσθούν αρκετά ο κινητήρας και τα φρένα (ταμπούρα πίσω).Μήπως είσαι λιγουλάκι υπερβολικός; εμείς μεγαλώσαμε σε seat 127 και kaddet 1200 και γυρνούσαμε όλοι την Ελλάδα οικογενειακός και με τροχοσκηνη πίσω... Μια χαρά ταξίδι κανεις με 82 άλογα...
Νέο Citroen C3 2017