-
Εγώ θέλω να μου εξηγήσετε πως μπορεί ένα ελαστικό να έχει σήμανση M & S (Mud & **Snow **δηλαδή) και να μην είναι χειμερινό αλλά θερινό!
το m&s μπορει να το βαλει η εταιρια σε οποιο λαστιχο θελει. δεν υπαρχει καποιος να το απαγορευσει. το 3psfm πρεπει να παρει αδεια το ελαστικο για να το βαλει. οποτε το m&s δεν λεει τιποτα απο μονο του
-
harisma23 wrote:
Εγώ θέλω να μου εξηγήσετε πως μπορεί ένα ελαστικό να έχει σήμανση M & S (Mud & **Snow **δηλαδή) και να μην είναι χειμερινό αλλά θερινό!
το m&s μπορει να το βαλει η εταιρια σε οποιο λαστιχο θελει. δεν υπαρχει καποιος να το απαγορευσει. το 3psfm πρεπει να παρει αδεια το ελαστικο για να το βαλει. οποτε το m&s δεν λεει τιποτα απο μονο του
Επειδή όμως οι κατασκευαστές θέλουν να δουλεύει και σε χιόνι, κάνουν τα M&S ή 4 εποχών (χωρίς το 3 MPSF) ή πλήρως χειμερινά (με την σήμανση αυτή), όχι όμως θερινά.
-
harisma23 wrote:
Είναι δυνατόν να προσπαθείς να αιτιολογήσεις κάτι που ΔΕΝ στέκει; Το M&S ' δεν λέει τίποτα από μόνο του'; Δηλαδή το S δεν σημαίνει Snow; Το site της Continental που δίνει το ελαστικό για τη συγκεκριμένη διάσταση σου ως 4 εποχών 'δεν λέει τίποτα' κι αυτό;
Ελαστικά με σήμανση M&S ΔΕΝ είναι θερινά, τελεία και παύλα!
-
valblanis wrote:
harisma23 wrote:
Είναι δυνατόν να προσπαθείς να αιτιολογήσεις κάτι που ΔΕΝ στέκει; Το M&S ' δεν λέει τίποτα από μόνο του'; Δηλαδή το S δεν σημαίνει Snow; Το site της Continental που δίνει το ελαστικό για τη συγκεκριμένη διάσταση σου ως 4 εποχών 'δεν λέει τίποτα' κι αυτό;
Ελαστικά με σήμανση M&S ΔΕΝ είναι θερινά, τελεία και παύλα!
δεν προσπαθω να αιτιολογησω κατι. απαντησα στο ερωτημα. το s σημαινει snow αλλα δεν πρεπει να περασει καποιο τεστ το ελαστικο για να το γραψει πανω. η οποιαδηποτε εταιρια θελει το γραφει και δεν μπορει να της πει κανενας τιποτα ασχετα αν ισχυει η οχι. ενω το 3psfm πρεπει να παρει πιστοποιηση αλλιως απαγορευεται να το γραψει. διαφωνεις καπου σε αυτα? αν ναι τοτε ψαξτο.
-
Όχι, τελικά οφείλω να συμφωνήσω μαζί σου: τα λάστιχα είναι θερινά! Η εταιρία που τα κατασκευάζει, δεν το ξέρει, αλλά το ξέρεις εσύ! Το Snow δε σημαίνει τίποτα εξάλλου, αφού πιστεύεις ότι μια μεγάλη εταιρία σαν την Continental μπορεί να κοροϊδεύει τους καταναλωτές, εφόσον δεν έχει πιστοποίηση.
-
Καλήμερα παίδες , χάρη χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης σιγά μην χαλάσουμε τις καρδιές μας για λάστιχα ,άλλα επειδή μας διαβάζουν και μπορεί κάποιος να τα βάλει θεωρώντας ότι θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε χιόνι τα λάστιχα δεν είναι μονό ακατάλληλα άλλα επικίνδυνα δοκιμασμένα από μένα σε χειμερινές συνθήκες άλλα και από άλλα παιδιά νομίζω το είχε αναφέρει και ο kilo που έχει 5008 σαν το δικό μου.
Επίσης έχει γίνει εκτενής συζήτηση στο peugeotforum,com και μεταφέρω μερικά post.
Mine are all season tyres by default as have grip control , but the tyres are crap in snow as far as my experiences go so do run full winter tyres in the winter months.
The tyres which come with GripControl are not all season tyres, that is why they suck in snow. Continental CrossContact LX2 I assume? They are summer tyres.
So they are .. no wonder their shit in the snow
Yep, many people mistake them for all seasons because they cary the M+S mark. The marking is confusing, don't know why manufacturers do that.
To me M+S as always meant mud and snow and to use in dry weather gave rapid wear so not use in other conditions.
Αυτά τα λίγα δεν θα το συνεχίσω δεν έχει νόημα άλλωστε ,κάλο σαββατοκύριακο.
-
Όχι, τελικά οφείλω να συμφωνήσω μαζί σου: τα λάστιχα είναι θερινά! Η εταιρία που τα κατασκευάζει, δεν το ξέρει, αλλά το ξέρεις εσύ! Το Snow δε σημαίνει τίποτα εξάλλου, αφού πιστεύεις ότι μια μεγάλη εταιρία σαν την Continental μπορεί να κοροϊδεύει τους καταναλωτές, εφόσον δεν έχει πιστοποίηση.
μιλησα εγω για continental και για συγκεκριμενο ελαστικο? εγω απαντησα στπ παιδι πως γινεται ενα λαστιχο να ειναι m&s και να μην ειναι χειμερινο.. τωρα τα υπολοιπα η τα υποθετεις η απλα θελεις να διαφωνησεις με καποιον.
-
OK παιδιά, δεν επιθυμώ να χαλάσει το κλίμα, οπότε ζητώ συγγνώμη από όποιον μπορεί να στενοχωρήθηκε με τα ποστ μου και το ύφος τους και σταματώ την συμμετοχή μου στο θέμα εδώ.
-
Έχετε γνώμη επί του 3008 gt hybrid 4; Τιμές ξέρουμε έστω στο περίπου ;
-
Αγγλία το 1.6 Hybrid4 300 e-EAT8 έχει 44000 λίρες περίπου 52000 ευρώ άρα ......
-
Εάν δεν κάνω λάθος αυτή η έκδοση είναι η φουλ έξτρα. Σωστά; Άρα να υποθέσω κάπου εδώ κ για εμάς; (Συν τα νέα θετικά μέτρα που θα ισχύσουν, απ'οτι ακούγεται)
-
bsg2050 wrote:
silversurferGR wrote:
Μιας που γράφετε για συναγερμό, έχω μια ερώτηση.
Έχω μη εργοστασιακό συναγερμό, λογικά με τοποθέτηση από την εταιρία που το αγόρασα,
Είναι πάνω αριστερα και δεξιά στις κολώνες.
Όταν τοποθετώ το σκιάδιο για τον ήλιο (αυτά τα μεγάλα ασημένια) και τις καλύπτει αφού είναι μεγάλο, άραγε ανιχνεύουν κίνηση;
Πως δουλεύουν ; Είναι σε κάποια συχνότητα που διαπερνάει αντικείμενα ;
Δυο αισθητήρες υπερήχων είναι, στέλνουν και λαμβάνουν υπερήχους και όταν αλλάξει κάτι στην λήψη (ενδεικτικό ότι έχει αλλάξει κάτι στην γεωμετρία/όγκο της καμπίνας) βαράει ο συναγερμός.
Ναι αλλά δεν καταλαβαίνω... Οι υπερήχοι διαπερνάνε το σκιάδιο και μετράνε σωστά τον όγκο; Άρα αν μπει κλέφτης θα το καταλάβουν;
Ή ακυρώνω στην ουσία τον συναγερμό; Αν μετράνε τον όγκο αφού κλειδώσω, τότε με το σκιάδιο μπροστά τους έχουν μετρήσει σχεδόν καθόλου όγκο και ακόμα και αν μπει κάποιος δεν θα το καταλάβουν;
Δεν μπορώ να ξέρω αν οι υπέρηχοι στην συχνότητα που είναι διαπερνάν το σκιάδιο που χρησιμοποιεις. Δοκίμασέ το, είτε με κατεβασμένο παράθυρο και βάζοντας το χέρι μέσα αφότου οπλίσει και περάσουν μερικά λεπτά, είτε έχοντας κλείσει το γλωσάκι της πόρτας χειροκίνητα ώστε να προσομειώνεις κλειστή κι ασφαλισμένη πόρτα και μπαίνοντας μέσα πάλι μετά από λίγα λεπτά.
-
geopeo wrote:
Εάν δεν κάνω λάθος αυτή η έκδοση είναι η φουλ έξτρα. Σωστά; Άρα να υποθέσω κάπου εδώ κ για εμάς; (Συν τα νέα θετικά μέτρα που θα ισχύσουν, απ'οτι ακούγεται)
Ποια μετρα ακούγονται;
-
konstantinosnov wrote:
geopeo wrote:
Ποια μετρα ακούγονται;
Μειωμένα τέλη ταξινόμησης άρα μειωμένη τιμή
-
Έχετε γνώμη επί του 3008 gt hybrid 4; Τιμές ξέρουμε έστω στο περίπου ;
σου έστειλα ενα προσωπικό μήνυμα, δν ξέρω αν το είδες.
-
Στο προηγούμενο 3008 τα m+s μια χαρά ήταν.
Σε χιόνι δοκιμάτηκαν 3 φορές χωρίς πρόβλημα.
Μπορεί καθαρά λάστιχα για χιόνι να μην είναι, άρα προφανώς όχι τόσο καλά όσο αυτά.
Όπως δεν κρατάνε αντίστοιχα σε βρεγμένο τόσο καλά όσο κάποια που δεν είναι m+s.
Και στο νέο 3008 πέρσι με τα χιόνια με έβγαλαν ασπροπρόσωπο .
Τα είχα βάλει , αλλά δείτε τα ξανά.
Είχα ξεχάσει να γυρίσω και την ρύθμιση στο snow
-
Καλησπέρα στην παρέα κ απο εμένα. Κάτοχος Pegeuot 3008 1.2 130ps EAT 8 έκδοση Allure εδώ κ ένα χρόνο.Έχω διανύσει 14.000 km ,τα περισσότερα σε ταξίδια και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την όλη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Άνεση,ηχομόνωση,λειτουργία αυτόματου κιβωτίου κ χώροι στα ατού του αυτοκινήτου.Επίσης η ποιότητα εσωτερικού ειναι αντάξια Γερμανικού αυτοκινήτου εκτός μικρών εξαιρέσεων (π.χ κλείσιμο θυρών).Το μόνο μείον ειναι μια σχετική αδυναμία του κινητήρα σε ψηλές στροφές κ ταχύτητες 160-170 ,όπου το κιβώτιο αναγκάζεται να αλλάζει συνεχώς σχέσες,αλλά μη ζητάμε κ πολλά απο ενα μοτέρ 1.2 κ τρικύλινδρο το οποίο λειτουργεί γενικά άψογα.
Έχοντας φθάσει λοιπόν στο πρώτο έτος κ στην προγραμματισμένη συντήρηση,θα ήθελα να ενημερωθώ απο κατόχους τι περιλαμβάνει το service κ το σημαντικότερο αν έχετε να μου προτείνε κάποιο εξουσιοδοτημένο (κυρίως στα Νότια προάστια Αττικής).
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω το 1.2, χειροκίνητο, την έκδοση active. Προσπαθώ να κάνω update το firmware του infotainment αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι το usb δεν είναι συμβατό με το αυτοκίνητο. Η έκδοση που έχω είναι χωρίς το navigation. Είναι η βασική RCC. Έχω κατεβάσει τη σωστή έκδοση firmware, αφού χρησιμοποίησα το VIN του αυτοκινήτου στο site της Peugeot και μου έδωσε link με την αντίστοιχη έκδοση firmware καθώς και του license key. Έχω ακολουθήσει τις οδηγίες (format σε fat 32, κτλ) έχω δοκιμάσει διαφορετικά usb sticks, αλλά κάθε φορά βγάζει το παραπάνω μήνυμα. Στις οδηγίες αναφέρει ότι όταν εμφανίζεται το παραπάνω κάτι συμβαίνει με το περιέχομε του usb, αλλά όλα φαίνεται να έχουν γίνει σωστά όσον αφορά το τι πρέπει να υπάρχει μέσα στο USB... Η έκδοση που έχω τώρα είναι η 063C και η νέα είναι είναι 084.
Ευχαριστώ!
Καλη συνέχεια σε όλους
-
Καλησπέρα,
Κάνε tether με το κινητό σου και προσπάθησε ξανά.
-
Ο συναγερμός που μου έγινε δώρο κατά την αγορά του αυτοκινήτου, οπλίζει και μετρά τον όγκο μετά από ένα λεπτό.
Το λέω γιατί δοκίμαζα και δεν χτυπούσε και πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία.
Ο τεχνικός μπήκε μέσα και περίμενε ακούνητος 1 λεπτό και μετά κουνήθηκε και χτύπησε.
Επίσης μου ανέφερε ότι δεν μετρά με ανοιχτά παράθυρα , οπότε στο test με ανοιχτό παράθυρο να βάλεις χέρι μέσα δεν θα χτυπήσει, δεν πιάνει τον πίσω χώρο καθισμάτων (θα το δοκιμάσω) και δεν λειτουργεί σωστά με τα σκιάδια κατεβασμένα (αφού τον καλύπτουν αλλά και σίγουρα δεν λειτουργεί με την μεγάλη ηλιοπροστασία που βάζω εσωτερικά.
Peugeot 3008 2016