-
Είσαι σίγουρος ότι φοριούνται από πάνω απ τα εργοστασιακά; Γιατί νομίζω πως ξηλώθηκαν. Πάντως δεν έχεις δίκιο. Συναγωνίζονται άνετα τα εργοστασιακά (είχα στο αμέσως προηγούμενο αυτοκίνητο μου - Mercedes) . ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ! Αν όχι κερδίζουν κιόλας!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αφού το λένε τα παιδιά...εκ των υστέρων τοποθέτηση.Δεν ρώτησα αυτό.
Άλλο πράγμα ρώτησα.Τα δερμάτινα αυτά θεωρούνται 'εργοστασιακός εξοπλισμός' ή απλά ο πελάτης ζήτησε να του ντύσουν τα καθίσματα;
Την Conolly την ξέρω καλά. Είχα τρία αυτοκίνητα ντυμένα εκεί και έχω πάρει μέρος και σε ντύσιμο αυτοκινήτου μαζί με φίλο που ήθελε να βοηθήσουμε στις εργασίες για το ντύσιμο του αυτοκινήτου του.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα δερμάτινα αυτά θεωρούνται 'εργοστασιακός εξοπλισμός' ή απλά ο πελάτης ζήτησε να του ντύσουν τα καθίσματα;.Είναι συνήθως πρόταση του ίδιου του αντιπροσώπου, το έχω ακούσει από όλους τριγύρω στο Σταυρό. Αντί για τα 1500-2000€ που ζητάνε για εργοστασιακό ντύσιμο, σου λένε ότι με 900-1000 ('τα μισά λεφτά') βάζεις καλύτερο δέρμα, σε ότι χρώμα, ραφή, σχέδιο κλπ θες. Από την άλλη, η εφαρμογή προφανώς δεν είναι τέλεια σαν την εργοστασιακή, λογικό αφού γίνεται στο χέρι και συνήθως πάνω από το ύφασμα. Αν το πάνε από την αντιπροσωπεία, παίρνεις και καλύτερη τιμή (αλλά όχι μεγάλη διαφορά από το να πας μόνος σου, τσεκαρισμένο και αυτό από μένα).
-
Ok. Ας απαντήσει τώρα ο φίλος τι ακριβώς παίχτηκε με τη Skoda.
-
Ο χρήστης malawi έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι φοριούνται από πάνω απ τα εργοστασιακά; Γιατί νομίζω πως ξηλώθηκαν. Πάντως δεν έχεις δίκιο. Συναγωνίζονται άνετα τα εργοστασιακά (είχα στο αμέσως προηγούμενο αυτοκίνητο μου - Mercedes) . ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ! Αν όχι κερδίζουν κιόλας!Ναι φορετά από πάνω είναι. Εννοείται πως δεν ξηλώνουν ολοκαίνουρια υφασμάτινα καθίσματα.
Στο μάτι του ανυποψίαστου προφανώς και δε φανεί ποτέ η διαφορά. Ο γνώστης θα καταλάβει μόνο και μόνο από τη διαφορά στο σχήμα που δημιουργούν οι ραφές. Επίσης η Mercedes είναι μάλλον αντιπαράδειγμα στο θέμα των δερμάτινων καθισμάτων γιατί εκτός του ότι προσφέρει, με το αζημίωτο φυσικά, διαφορετικές ποιότητες, γενικά δε φημίζεται για τα δερματινά της.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ok. Ας απαντήσει τώρα ο φίλος τι ακριβώς παίχτηκε με τη Skoda.Λόγω φορολογικών μέτρων , πλέον φορολογούμαι και εγώ ασχέτως από το ότι το αυτοκίνητο είναι εταιρικό και πληρώνεται απ την εταιρεία μου. Επειδή φορολογούμαι ατομικά σύμφωνα με την λιανική αξία προ φόρων, δεν ήθελα να ξεπεράσω την εργοσιαλη αξία των 20000 καθως τότε αλλάζω κλίμακα φορολόγησης και πρέπει να πληρώνω περίπου 700€ παραπάνω κάθε χρόνο από τα ήδη 800€ Που θα πληρώνω.
Οποτε αντί να το παραγγείλω από το εργοστάσιο (με επιβάρυνση της Λιανικής αξίας προ φόρων) το έκανα εδώ , αφού γίνεται και επιβαρύνεται το μηναιιο μίσθωμα . Έτσι έβαλα και φιμε, παρηγγειλα συναγερμο κτλ. Αφού έχει εκτελωνιστεί δεν επιβαρυνόμαστε πλέον εγώ φορολογικά αλλά μόνο το μισθωμα
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι φοριούνται από πάνω απ τα εργοστασιακά; Γιατί νομίζω πως ξηλώθηκαν. Πάντως δεν έχεις δίκιο. Συναγωνίζονται άνετα τα εργοστασιακά (είχα στο αμέσως προηγούμενο αυτοκίνητο μου - Mercedes) . ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ! Αν όχι κερδίζουν κιόλας!
Ναι φορετά από πάνω είναι. Εννοείται πως δεν ξηλώνουν ολοκαίνουρια υφασμάτινα καθίσματα.
Στο μάτι του ανυποψίαστου προφανώς και δε φανεί ποτέ η διαφορά. Ο γνώστης θα καταλάβει μόνο και μόνο από τη διαφορά στο σχήμα που δημιουργούν οι ραφές. Επίσης η Mercedes είναι μάλλον αντιπαράδειγμα στο θέμα των δερμάτινων καθισμάτων γιατί εκτός του ότι προσφέρει, με το αζημίωτο φυσικά, διαφορετικές ποιότητες, γενικά δε φημίζεται για τα δερματινά της.
Γι αυτό δε μου άρεσαν καθόλου της Mercedes. Αν είναι έτσι τότε τελικά η Connolly τα φτιάχνει πολύ καλύτερα απ τη Mercedes !!!!
-
Ο χρήστης malawi έγραψε:
Οποτε αντί να το παραγγείλω από το εργοστάσιο (με επιβάρυνση της Λιανικής αξίας προ φόρων) το έκανα εδώ , αφού γίνεται και επιβαρύνεται το μηναιιο μίσθωμα . Έτσι έβαλα και φιμε, παρηγγειλα συναγερμο κτλ. Αφού έχει εκτελωνιστεί δεν επιβαρυνόμαστε πλέον εγώ φορολογικά αλλά μόνο το μισθωμαΦίλε μου έχω (καινούριο) Skoda και ρώτησα για το θέμα του εξοπλισμού και μόνο. Και ρώτησα γιατί στην Skoda που πήγα είχα συγκεκριμένη αντιμετώπιση όσο αφορά τον επιπλέον εξοπλισμό που ήθελα.
Καταλαβαίνω λοιπόν ότι η έκδοση που πήρες δεν είχε δερμάτινα καθίσματα (έστω και σαν προαιρετικό εξοπλισμό) από το εργοστάσιο, αλλά η εμπορία είχε λύση να σου βάλει εδώ δερμάτινα καθίσματα. Σου έβαλαν και στις πόρτες ή μόνο στα καθίσματα;
Επίσης αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στη δική μου περίπτωση δεν ήθελαν με τίποτα να βάλω παραγγελία αυτοκίνητο που θα είχε κάποιο εξτρά εργοστασιακό εξοπλισμό. Οτιδήποτε εξτρά σε εργοστασιακό εξοπλισμό το θεωρούσαν ότι απλά δεν μπορεί να γίνει. Παρόλο που το φυλλάδιο είχε και δυνατότητες για προαιρετικό εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καταλαβαίνω λοιπόν ότι η έκδοση που πήρες δεν είχε δερμάτινα καθίσματα (έστω και σαν προαιρετικό εξοπλισμό) από το εργοστάσιο, αλλά η εμπορία είχε λύση να σου βάλει εδώ δερμάτινα καθίσματα. Σου έβαλαν και στις πόρτες ή μόνο στα καθίσματα;
Επίσης αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στη δική μου περίπτωση δεν ήθελαν με τίποτα να βάλω παραγγελία αυτοκίνητο που θα είχε κάποιο εξτρά εργοστασιακό εξοπλισμό. Οτιδήποτε εξτρά σε εργοστασιακό εξοπλισμό το θεωρούσαν ότι απλά δεν μπορεί να γίνει. Παρόλο που το φυλλάδιο είχε και δυνατότητες για προαιρετικό εξοπλισμό.
Νίκο, είχε δυνατότητα παραγγελίας με έξτρα εργοστασιακά καθίσματα, αλλά δεν ήθελε να αυξηθεί η τιμή προ φόρων.
Προφανώς στην δικιά σου περίπτωση ήθελαν να πάρεις κάποιο έτοιμο αυτοκίνητο και όχι να δώσουν ειδική παραγγελία, για κάποιον δικό τους λόγο (συμβαίνει συχνά αυτό).
-
Ο χρήστης malawi έγραψε:
Ναι φορετά από πάνω είναι. Εννοείται πως δεν ξηλώνουν ολοκαίνουρια υφασμάτινα καθίσματα.
Γι αυτό δε μου άρεσαν καθόλου της Mercedes. Αν είναι έτσι τότε τελικά η Connolly τα φτιάχνει πολύ καλύτερα απ τη Mercedes !!!!
Έχω Mercedes 200 απο τον πατέρα μου. Μόνο που τότε βάζανε πραγματικό δέρμα (αυτό με τις τρύπες). 40 χρόνια και το έχουμε ακόμη. Αυτά που πουλάνε τώρα οι εταιρείες δεν είναι δέρμα πρώτης ποιότητας (κρούτες λέγονται με λίγα ευρώ το μέτρο). Εξ ου και το χειμώνα κρυώνεις και το καλοκαίρι σου τσιγαρίζονται τα μπουτάκια. Αμα δείς poltrona frau θα καταλάβεις τι θα πεί δέρμα.
-
Poltrona frau είναι αλλού αλλά δυστυχώς συναντάται μόνο σε καμιά Alfa ή καμιά Maserati και φυσικά σε Ferrari.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Νίκο, είχε δυνατότητα παραγγελίας με έξτρα εργοστασιακά καθίσματα, αλλά δεν ήθελε να αυξηθεί η τιμή προ φόρων.
Προφανώς στην δικιά σου περίπτωση ήθελαν να πάρεις κάποιο έτοιμο αυτοκίνητο και όχι να δώσουν ειδική παραγγελία, για κάποιον δικό τους λόγο (συμβαίνει συχνά αυτό).
Καλά στη δική μου περίπτωση πολλά περίεργα έγιναν, απλά δεν τα έχω αναφέρει εδώ μέσα.
Εγώ το μόνο που κατάλαβα είναι ότι πλέον η SKODA λόγω Κοσμοκάρ δεν παίζει με παραγγελίες που έχουν κάποιον έξτρα εργοστασιακό εξοπλισμό. Δηλ. η Κοσμοκάρ κάνει προπαραγγελία κάποιο αριθμό αυτοκινήτων SKODA στο εργοστάσιο με βάση τον εξοπλισμό του φυλλαδίου και οι έμποροι υποχρεώνονται να σπρώξουν αυτά τα κομμάτια.
Εγώ π.χ. που ζήτησα εργοστασιακό συναγερμό και εργοστασιακούς πίσω αισθητήρες μου είπαν απίστευτες δικαιολογίες για να με μεταπείσουν. Η καλύτερη που μου είπαν ήταν ότι θα πρέπει να φύγει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο της Τσεχίας να πάει σε άλλο εργοστάσιο στην Τσεχία για να του περάσουν νέα ηλεκτρονικά συστήματα για να λειτουργήσει ο εργοστασιακός συναγερμός και οι αισθητήρες...
Για δερμάτινα ή φιμέ ή άλλο ηχοσύστημα δεν το συζητάμε καν... Ούτε για αστείο...
-
Από το τι σου είπαν μέχρι το τι ισχύει υπάρχει μεγάλη απόσταση. Προφανώς και μπορείς να παραγγείλεις ότι θες, όπως το θες.
-
Στη Δική μου περίπτωση Μπορούσα να παραγγείλω ότι ήθελα! Όπως και παρήγγειλα έξτρα στην έκδοση ambition την οθόνη color maxi dot. Παρόλαυτά δεν ήθελα να βάλω αλλά εργοστασιακά έξτρα για να μην αυξηθεί η φορολογία μου από τον εκτελωνισμό. Αισθητήρες Πίσω γιατί να βάλεις; Αφού υπάρχουν στο στάνταρ εξοπλισμό.
-
Παρακολουθώ τη συζήτησή σας αρκετό καιρό τώρα, μια και ενδιαφέρομαι για αγορά του 1.4 βενζίνη με Act κινητήρα 150 hp, 4X4, στην αρχική έκδοση (νομίζω είναι ambition). Η τιμή νομίζω είναι αρχικά 28.000 συν τέλη, μεταλικό χρώμα, πινακίδες και πρόσθετη εγγύηση 2 ετών.
Η αλήθεια είναι οτι είμαι ανάμεσα στο Kodiaq και το Tiguan 4 motion, με τον ίδιο κινητήρα, το οποίο έχει αυξημένη τιμή στα 30.800.
Τα ερωτήματα είναι :
εαν αξίζει η παραπάνω τιμή για το Tiguan?
εαν έχει κανείς δοκιμάσει τον κινητήρα Act 1.4 με 150 hp 4Χ4 και ποιά η γνώμη του?
εαν έχει κάποιος αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το Kodiaq?Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
-
Στα 31.100€ (χωρίς ΤΚ και προ εκπτώσεων) παίζει το Tiguan 1.4 TSI 150PS 4Motion DSG6 Advance. Δηλαδή το ίδιο αυτοκίνητο σε αυτόματο και χωρίς το ACT. Αυτό σίγουρα αξίζει σε σχέση με το Skoda μόνο και μόνο λόγω DSG.
-
Ξέρουμε αν ντυνονται με conolly μονο τα καθίσματα η και οι πόρτες? Στην ίδια άραγε τιμή? Γιατι αλλιως σε περιοριζει αρκετά νομίζω!
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
Ξέρουμε αν ντυνονται με conolly μονο τα καθίσματα η και οι πόρτες? Στην ίδια άραγε τιμή? Γιατι αλλιως σε περιοριζει αρκετά νομίζω!Εξαρτάται από το αν το θες (και το πληρώσεις). Στις προσφορές που έλαβα εγώ, περιλαμβάνονταν τα door panels. Όποιος θέλει, κάνει ένα τηλέφωνο για να μάθει το κόστος για το δικό του αυτοκίνητο, αναλόγως ποιότητα, χρώματος, ραφών, επιπλέον extras κλπ.
-
Αυτα ηθελα να ξερω αν στις προσφορες περιλαμβάνονται τα panel στις πόρτες... Η αλήθεια είναι ότι με προβληματιζει λίγο η τοποθετηση τους...
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
Ξέρουμε αν ντυνονται με conolly μονο τα καθίσματα η και οι πόρτες? Στην ίδια άραγε τιμή? Γιατι αλλιως σε περιοριζει αρκετά νομίζω!Εάν στις πόρτες υπάρχουν υφασμάτινες επιφάνειες τότε ντύνονται κανονικά, όπως και το υποβραχιόνιο (στην ίδια τιμή)
Στη δίκη μου περίπτωση του μαύρου σαλονιού, οι πόρτες δεν έχουν υφασμάτινες επιφάνειες οποτε δε ντύθηκε κάτι..
Skoda Kodiaq