-
Ο χρήστης marios981 έγραψε:
Παιδια...τα φωτα σας
έχει αγοράσει κανείς αλυσιδες ή πανιά για την αρκούδα?
Για την διάσταση 215/65/17 βλεπω οτι δεν υπάρχουν κ πολλές επιλογές...Τι αλλη διασταση θα ταιριαζε?. Το έχει ψάξει κανείς?
Απο αλυσιδα το manual λέει max 12mm .
Κριμα να κολλησουμε σε κανα βουνο και να μας περνουν τα ceicentoΓενικά δεν είμαι φαν αυτών των λύσεων. Αν μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα για ένα σετ χιονολάστιχα και θα είσαι μια χαρά. Πλέον στην Ελλάδα με 3 μήνες το χρόνο βαριά βαριά χειμώνα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για αρκετό καιρό αρκεί να αποθηκεύονται με τον σωστό τρόπο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
άρα πρέπει να πάρουμε 1 σετ χιονολάστιχα για τις 17ρες μας και 1 σετ θερινά για τις 19ρες;
Αυτό λες cmak;
-
@Alexandrinos
Ειλικρινά δεν ξέρω τι πρόβλημα υπάρχει με τις αλυσίδες στις 18άρες. Απλά το manual γράφει ξεκάθαρα ότι:
αλυσίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για 17άρα με ελαστικά 215/65/R17 με κρίκους εως 12mm.
Ίσως 'βρίσκουν' σε 18άρες? Δεν ξέρω. Θα κάνω ένα τηλ. να ρωτήσω μιας και το ανακινήσαμε το θέμα. -
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
άρα πρέπει να πάρουμε 1 σετ χιονολάστιχα για τις 17ρες μας και 1 σετ θερινά για τις 19ρες;Αυτό λες cmak;
Εννοείται
Και από τη στιγμή που το χιονολάστιχο είναι καλό να το έχεις και σε μικρότερο προφίλ ελαστικό και θα κρατήσεις και τις παλιές τις ζάντες σου, θα τα έχεις μόνιμα περασμένα πάνω και δε θα ξεζαντάρεις κιόλας κάθε σεζόν και θα είναι και φτηνότερα στη μικρότερη διάσταση. Win-Win είναι η κατάσταση σου λέωSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
άρα πρέπει να πάρουμε 1 σετ χιονολάστιχα για τις 17ρες μας και 1 σετ θερινά για τις 19ρες;
Αυτό λες cmak;
Εννοείται
Και από τη στιγμή που το χιονολάστιχο είναι καλό να το έχεις και σε μικρότερο προφίλ ελαστικό και θα κρατήσεις και τις παλιές τις ζάντες σου, θα τα έχεις μόνιμα περασμένα πάνω και δε θα ξεζαντάρεις κιόλας κάθε σεζόν και θα είναι και φτηνότερα στη μικρότερη διάσταση. Win-Win είναι η κατάσταση σου λέωSent from my iPhone using Tapatalk
μπράβο, αυτό έλεγα στη γυναίκα μου κι εγώ
-
έτσι θέλει, λέγε λέγε κάτι θα μείνει
-
Για περιστασιακή χρήση (1φορά κ αν το χρόνο) η λύση χιονολάστιχου νομίζω πως είναι ακριβή.
Η λύση της χιονοκουβέρτας θα είναι επαρκής ή λόγω βάρους του αμαξιού θα χαλάσει γρήγορα? -
Το χιονολάστιχο σε αντίθεση με κουβέρτες, σεντόνια καρφιά κτλ δεν θα το έχεις μόνο για τα χιόνια. Θα έχεις και καλύτερο κράτημα σε βρεγμένο δρόμο, που ευτυχώς ακόμη έχουμε βροχούλα αρκετή, θα σε προστατέψει περισσότερο σε νερό λακούβες κτλ. Η χιονοκουβέρτα είναι μία σχετικά ανώδυνη λύση άλλα μόνο για όσο έχει χιόνι κάτω. Έτσι και βρεις και πατήσεις άσφαλτο σκίζεται. Τώρα αν έχεις 4x4 και θέλεις να πας σε λύση αλυσίδας/ κουβέρτας κτλ να έχεις υπόψιν ότι θα πρέπει μα βάλεις ΚΑΙ στα 4 λάστιχα. Αν βάλεις στα δύο ουσιαστικά ακυρώνεις την τετρακίνηση. Τώρα καλή ώρα σαν το Kodiaq 4x2 λόγω του ύψους/ βάρους αλλά και απουσίας πολλαπλών συνδέσμων ανάρτησης στο δικούνητο και παρουσίας ημιάκαμπτου άξονα είναι μονόδρομος τα χιονολάστιχα ώστε να βοηθήσεις την ευστάθεια και το πάτημα του αυτοκινήτου ιδιαίτερα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες
-
Όλα τα Kodiaq ανεξάρτητα τετρακίνησης ή μη, έχουν πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων με διαμήκη και εγκάρσιους συνδέσμους και αντιστρεπτική ράβδο... σε αντίθεση με το Karoq...
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Θα έχεις και καλύτερο κράτημα σε βρεγμένο δρόμο, που ευτυχώς ακόμη έχουμε βροχούλα αρκετήΌχι δεν ισχύει αυτό. Τα θερινά κρατάνε καλύτερα στη βροχή, αρκεί η θερμοκρασία να είναι πάνω από 5 Κελσίου. Υπάρχουν σχετικές δοκιμές στο διαδίκτυο και μάλιστα και από τις ίδιες τις εταιρείες ελαστικών.
-
λοιπον...
τελικά η παραγγελία έγινε...konig xg-12 pro 235 απο amazon.de μαζί με τα μεταφορικά ~140€. Μου φανηκαν πολύ πιο ποιοτικες απο cb-12 104. -
ήρθε το αμάξι, έβγαλε και πινακίδες και με περιμένει να παραλάβω. Θυμίζω, παραγγελία στις 10/07, έκδοση 2.0 tdi 150, ambition, ασημί. 5-6 μήνες μου είχαν πει, τόσο έκανε δηλαδή.
Ελπίζω να καταφέρω να βρω χρόνο μέσα στην εβδομάδα να πάω να το παραλάβω, γιατί ενώ δεν είχα ανυπομονησία, θεωρούσα και δεδομένο πως θα το ταξινομήσουν από τη νέα χρονιά, τώρα από εχθές το απόγευμα ανυπομονώ.Η κάμερα δεν έχει έρθει ακόμα από alibaba. Να ανησυχώ?
Και τώρα το σημαντικό. Από ότι έχω διαβάσει στο ίντερνετ για να μπει adaptive cruise control απλώς θέλουν αλλαγή οι μοχλοί φλας-υαλοκαθαριστήρων και προγραμματισμός/ενεργοποίηση. Έχετε διαβάσει τίποτα σχετικά?
-
Με το καλο να παραλάβεις αλλα γιατι έπρεπε να φας τέλη ενός χρόνου και άδεια 12/17 για 10 μέρες;
-
ευχαριστώ πολύ.
είναι leasing.
και εγώ όμως έχω την απορία γιατί η avis δεν περίμενε να αλλάξει η χρονιά, αφού δε τους πιέζαμε. Το είχα στανταράκι ότι δεν θα παραλάβω μέχρι την αλλαγή του χρόνου.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ αυτό που μου είχε δώσει η δουλειά από το Σεπτέμβρη (audi q3 1.4 dsg) και δεν το κυνηγούσα καθόλου το θέμα.
Ελπίζω να μην απογοητευτώ από το q3 στο kodiaq -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ευχαριστώ πολύ.
είναι leasing.
και εγώ όμως έχω την απορία γιατί η avis δεν περίμενε να αλλάξει η χρονιά, αφού δε τους πιέζαμε. Το είχα στανταράκι ότι δεν θα παραλάβω μέχρι την αλλαγή του χρόνου.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ αυτό που μου είχε δώσει η δουλειά από το Σεπτέμβρη (audi q3 1.4 dsg) και δεν το κυνηγούσα καθόλου το θέμα.
Ελπίζω να μην απογοητευτώ από το q3 στο kodiaqΚαλοτάξιδο και με ασφάλεια να σε πάει όπου θέλεις
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Η κάμερα δεν έχει έρθει ακόμα από alibaba. Να ανησυχώ?Εμένα στο μήνα ήρθαν όσα παράγγειλα. 30-40 μέρες κάνουν συνήθως.
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλοτάξιδο! Εμένα ήρθαν 2 από τα 3. Το 3ο φαίνεται ότι γυρίζει πίσω στην Κίνα, έχω επικοινωνήσει με πωλητή όμως και ότι και να γίνει, είμαστε καλυμμένοι, απλά θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ευχαριστώ πολύ.
είναι leasing.
Ελπίζω να μην απογοητευτώ από το q3 στο kodiaqΟκ η Audi έχει premium name αλλά και το kodiaq δεν θα σε απογοητεύσει ιδιως αν χρειάζεσαι τους άπλετους χώρους του. Από ποιότητα κύλισης, κινητήρα και γενικότερα η αισθηση που θα σου δώσει το kodiaq θα είναι εφάμιλλη του q5.
-
Και εμένα μου ήρθαν όλα εκτός απο τα χρωμιομένα πλαίσια παραθύρων όπου και σε εμένα δείχνει οτι επιστρέφουν Κίνα. Τα ΕΛΤΑ και το Ελληνικό τελωνείο δεν είχαν ιδέα για πιο λόγο.
-
Ο χρήστης marios981 έγραψε:
Και εμένα μου ήρθαν όλα εκτός απο τα χρωμιομένα πλαίσια παραθύρων όπου και σε εμένα δείχνει οτι επιστρέφουν Κίνα. Τα ΕΛΤΑ και το Ελληνικό τελωνείο δεν είχαν ιδέα για πιο λόγο.Αυτό έγινε και σε μένα. Είναι δυνατόν;;;
Skoda Kodiaq