-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Καλησπέρα και εδώ.Λοιπον εκατσα τωρα το απογευματακι που ειχα λίγο χρόνο να σκαλίξω λίγο το μοτερ μου.
ελυσα το καπάκι των κεντροφόρων να δώ τήν καδένα και παρατήρησα κάτι που δέν μπορώ ακόμα να καταλάβω αν ειναι φυσιολογικό η όχι.τραβόντας την καδένα απο το πάνω μέρος που συνδεονται οι 2 εκεντροφόροι με το χέρι παρατήρησα οτι αν ταβήξω δυνατά η εσωτερική γλύστρα εκει που ειναι ο τεντωτήρας παίζει δηλαδή τραβόντας την καδένα ο πίσο εκεντροφόρος γυρνούσε λίγο και η γλύστρα κουνιοταν ενο θα επρεπε να ειναι τεντομένη απο τον τεντοτήτρα.. είχε μπόσκα αρκετα πός να το πώ να το καταλάβετε.
απόσο ξέρω οι τεντοτήρες πιέζεις και κλειδώνουν σε μια θέση, αυτος που φοράει το κόρσα ειναι με πίεση απο τα λάδια της μηχανής αυτο σημένει οτι δέν κλειδώνει σε μια θέση?
αν πχ πρεσάρει λάδι και τεντώσει οταν ξε-πρεσάρει θα ξε-τεντώσει? η θα κλειδώσει?γιατι αν υσχύει το 2ο τοτε ο τεντοτήρας μου εχει πρόβλημα..Κανονικα δεν πρεπει να παιζει καθολου. Προσφατα αλλαξα φλατζα ψευτοκαπακου και η καδενα οσο και να την τραβαγα,ζουλαγα,πιεζα δεν κουνηθηκε απο την θεση της. Μαλλον σε βλεπω για αλλαγη καδενας και τεντωτηρα. Ετοιμασου για ενα 400αρι μαζι με εργασια.
-
/quote]
Κανονικα δεν πρεπει να παιζει καθολου. Προσφατα αλλαξα φλατζα ψευτοκαπακου και η καδενα οσο και να την τραβαγα,ζουλαγα,πιεζα δεν κουνηθηκε απο την θεση της. Μαλλον σε βλεπω για αλλαγη καδενας και τεντωτηρα. Ετοιμασου για ενα 400αρι μαζι με εργασια.[/quote]Η καδένα δέν εχει σιμαδια φθοράς οσο την είδα τουλάχιστον το πρόβλημα αν ειναι πρόβλημα είναι στον τεντοτήρα και όχι στην καδένα.αυτος που το πήρα μου είπε οτι άλλαξε καδένα πρίν 15.000 χιλιομετρα..τωρα δέν ξέρω αν τον πηστευω η οχι πρός το οχι είμαι αλλα δέν βλέπω το λόγο να μ πεί ψεματα μπορούσε απλά να μήν αναφέρει τιποτα σχετικό με καδένα, και οχι να μου πεί ''αα να ξέρεις καδένα άλλαξα πρίν χ χιλόμετρα''
εσένα εχει καδένα που λειτουργει με πίεση λαδιου?αν ναι τοτέ επιβαιβαιωνετε οτι εκει ειναι το πρόβλημα και ειναι πάρα πολύ χρησιμη αυτη η πληροφορία!
σκευτομαι μήπος το πρόβλημα είναι στην πίεση λαδιου να ειναι πχ χαμηλή η πίεση..μπορώ απο κάπου να δώ πίεση λαδιού??δέν βρήκα κάτι στο Torque..
επήσης ο αισθητήρας θερμοκραίας (η μήπος είναι πίεσης?) λαδιου που εχω (μπροστά αριστερά στη μηχανή) τον εβγαλα απο τη φύσα του και κανένα λαμπάκι δέν μου άναψε στο καντράν είναι φυσιολογικο αυτό?? -
Λοιπον παιδια εχω νεότερα.
Καταρχάς βρήκα το Long term εκανα εγώ λάθος και εβαζα το bank 2 και δεν δουλευε το bank 1 ομος δουλεψε.
τα αποτελεσματα είναι τα εξής.
Το long term μολις εβαλα μπρός ηταν 10,4 πάω μέχρι το σπίτι και πήγε 9,2 κολλημένο εκεί.
το βγάζω βόλτα περιφεριακό και ηταν κολημένο 9,2 εκτός αν πατούσα πολύ γκάζι και επυταχυνε μονο τότε επευτε στο -3,2 οχι ποιο κάτω!
εκανα μεγάλη βόλτα και μετα απο λίγα λεπτα οσο ζεστενόταν η μηχανή πήγε απο 9,2 σε 10,4 μετα σε 13,4 και τέλος 15,6 ηταν γενικά κολημένο σε αυτές της τιμές και μόνο όποτε πατουσα πολύ γκάζι επευτε μέχρι -3,2 με -3,6 (το γκάζι το πατούσα τέρμα και έπεφτε) με λίγο γκάζι πάλι επευτε ελάχιστα..
το short term έπαιζε ολη την ώρα σε νορμάλ νούμερα απο -10 έως +10 οποτε πατούσα ολο το γκάζι πήγαινε και -24..Ειναι ένδειξη αυτες οτι τιμές οτι απο κάπου πέρνω αέρα? το short γιατι ηταν φυσιολογικό και το Long ετσι??να έχει κανα θέμα η εφαρμογή μου?
-
Μεγαλα νουμερα σημαινει προσθετει βενζινη, αρα βρισκει οτι η βενζινη που παει εκει δεν ειναι αρκετη για τον αερα που εχει.
ισως τραβαει αερα απο καπου, ή ο ΜΑΦ δηλωνει λιγοτερο αερα απο οτι περναει, ψεκαζει μεν οσο νομιζει αλλα μετα ανακαλυπτει οτι ηταν φτωχο
μπορει και να ειναι ενταξει ο αερας και να φτανει λιγοτερη βενζινη απο οση πρεπει (πχ βουλωμενα μπεκ) και να προσπαθει να το φτιαξει, ανοιγοντας τα λιγο ακομα.Απο την αλλη μερια, αν το LT ειναι 15 και ταυτοχρονα το ST ειναι -10, τοτε το συνολο (που μας αφορα) ειναι 5 και εισαι ενταξει.
σε καθε περιπτωση, προσθετεις LT + ST
δοκιμασε με σταθερες στροφες, σε κινητηρα που εχει δουλεψει λιγο, ρελαντι, σταθερα 1500, 2000, 2500, 3000 να δεις ποιες ειναι οι τιμες και στα 2 trims και τα λεμε.
Τερμα γκαζι δεν μας λεει κατι, εκει αγνοει τον λ.
Σε γενικες γραμμες,
αν εχεις θετικο συνολο FT που οσο παει ψηλοτερα σε στροφες κατεβαινει, τοτε ψαχνεις για πολυ αερα,
αν ειναι ψιλοκαλα χαμηλα και οσο ανεβαινουν οι στροφες γινεται πιο θετικο, ψαχνεις για λιγη βενζινη. -
σχετικά με τα βουλομένα μπέκ το αποκλείω γιατι το κάνει και στο αέριο όσο και στη βενζίνη χωρίς ιδιαίτερες διαφορές.
θα κάνω αυτο πού μου είπες με της στροφές και θα επανέλθω σε κάνα μισάωρο. -
Έτοιμες οι μετρήσεις.
Να διευκρινίσω εδώ οτι το αμάξι στο ρελαντί εχει κάποιοες μικρο-αρρυθμίες σάν να χάνει πού και πού καμια κάυση αυτο οταν ειναι κρύο δέν το καταλαβαίνεις καθόλου οσο ποιο ζεστό είναι τόσο ποιο έντονο αν πχ κάνω ταξίδι και σταματήσω στο 1ο φανάρι σε κάποια πόλη το κάνει εντονα.
έκανα δοκιμές σε βενζίνα και σε αέριο.στροφές ______αέριο ______βενζίνα
short long___________short long
ρελαντί -4/+4 _______ +15,3 _________ -5/+8 +15,3
1500 ____________ -4/ 0+15,3 ________ -10/-14+15,3
2000 ____________ -2,3/+7+15,3 ________ -10/-15+15,3
2500 -3/+4 +17,2 -6/-10 +17,2
3000 ________0/-7 _________ +17,2 _______ +2,3/-4+17,2Απο 1 σημείο και μετα το long πήγε +17,2 και έμεινε εκεί αν ξανάκανα δηλαδή μετρήσεις στο ρελαντί το long θα ηταν +17,2 και τα short διαφορετικά δέν τα ξαναέκανα θα μου λέγαν και τίποτα οι γειτόνοι που κάθομαι και μαρσάρω νυχτιάτικα..
το Long για κάποιο λόγο επηρεάζετε με τη θερμοκρασία του κινητήρα αυριο το πρωι θα το επιβεβαιώσω που θα είναι κρύο το μοτέρ μου είμαι σιγουρος οτι θα είναι 9-10.
υποπτεύομαι οτι μπορεί να παίρνει αέρα απο κάπου και λόγο της διαστολής των μετάλλων να τραβάει περισσότερο εξου και το μεγαλύτερο long+ οι αστάθειες που κάνει το ρελαντί οταν είναι ζεστό το μοτέρ.
πέιτε μου κ εσείς της απόψεις σας.. -
1, δουλεψε το 2-3 μερες μονο με βενζινη και υστερα κανε μετρησεις για να εχεις σωστη μετρηση, αν 1 μπεκ υγραεριου υπο ή υπερλειτουργει μπορει να σου κανει ολον το χαρτη μπουρδελο και στη βενζινη.
2, το +15 long δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχεις θεμα, αρκετα αυτοκινητα απο καινουργια φτανουν ακομα και στο +19. -
Το ξεχασα οτι εχει υγραεριο ο Γιαννης
Ηλια για αυτο με το +15 και +19, χρειαζομαι φροντιστηριο.
-
Με μπερδέψατε.
είναι καλά τα νοθμερά μου η οχι?
αεριο και βενζίνα στο δρόμο το αμάξι εχει ιδια συμπεριφορά.και στο ραλαντι οι αρυθμίες που κάνει το ιδιο και στα 2 καυσιμα,. -
Αυτος που σου λεει ο Ηλιας (που εχει αν μη τι αλλο αποψηγια το υγραεριο) ειναι οτι μπορει το υγραεριο να σου χαλασει τα νουμερα. Δουλεψε ΜΟΝΟ βενζινα μερικες μερες σε ολες τις καθημερινες συνθηκες, για να ερθουν οπου ερθουν 'στα κανονικα τους' (σε εισαγωγικα) και τοτε θα δεις λογικα αλλα νουμερα και επι αυτων θα γινει οτι γινει.
-
ok..
θα ξανα ποστάρω σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα αν και δέν τα το κουνήσω και πολύ.σπίτι δουλεια μόνο
Το Σάββατο που θα πάω Γιαννενα θα πάω με βενζίνα μέχρι Τρίκαλα και θα κάνω στάση εκει να κάνω μετρήσεις ειναι 60 χιλιόμετρα και μετα θα βάλω αέριο μέχρι γιάννενα που είναι ακόμα 120 χιλιομετρα και εκει θα ξανακάνω μετρήσεις μόνο με αέριο.
ειναι κομπλέ αυτές οι αποστάσεις?θα έχουμε καθαρή εικόνα στα fuel trims? -
ok..
θα ξανα ποστάρω σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα αν και δέν τα το κουνήσω και πολύ.σπίτι δουλεια μόνο
Το Σάββατο που θα πάω Γιαννενα θα πάω με βενζίνα μέχρι Τρίκαλα και θα κάνω στάση εκει να κάνω μετρήσεις ειναι 60 χιλιόμετρα και μετα θα βάλω αέριο μέχρι γιάννενα που είναι ακόμα 120 χιλιομετρα και εκει θα ξανακάνω μετρήσεις μόνο με αέριο.
ειναι κομπλέ αυτές οι αποστάσεις?θα έχουμε καθαρή εικόνα στα fuel trims?μια χαρα ειναι.
-
Καλησπέρα.
εβγαλα τα μπουζι μου να ελενξω σήμερα και είδα περίεργο χρώμα..
εβγαλα φώτο τα παλια μουζι τα οποιοα ποσταρω εδώ οπος βλέπε εχει καφετι εντονο χρώμα μόνο απο τη μία πλευρα της πορσελάνης!δέν ειχα το κινιτό να βγάλω αυτα που φοράει τώρα.
τα μπουζί που φοράει τώρα εχει κάνα 20ήμερο να εχει κάνει καμια 300 χιλιόμετρα περιπου μπορεί και παραπάνω ειναι οπος αυτα καφετι μονοπλευρα οχι τόσο πολύ αλλα είναι αρκετα εμφανές γιαυτο έβγαλα αυτα φώτο.
οταν τα είχα αλλάξει το είδα αλλα φανταστηκα οτι είναι φυσιολογικό μιας και δουλευε αρκετο καιρό με ραγισμα στο σερβο και επερνε αρκετο αέρα το μοτέρ.τωρα ομος με παραξένεψε που και αυτα εγιναν ετσι.
γεια δείτε τα.
](http://postimg.org/image/qxrh2rxzl/) -
Καλησπέρα ξανά. .ανακάλυψα κάτι σήμερα
Οπός ξέρετε στο ρελαντί όταν είναι κρύο το αμάξι δουλεύει ρολόι σήμερα ανακάλυψα ότι όταν κουνάω τα μπεκ της βενζίνας το 1ο 3ο και 4ο το αμάξι ρεταρει άσχημα! Οπότε κατά πάσα πιθανότητα τραβάει αέρα από τα τσιμουχακια των μπεκ! -
αλλαξε πανω κατω λαστιχακια στα μπεκ.
-
Ναι θα ψάξω Δευτέρα λογικά θα βρω Λάρισα να μην παραγγείλω από ίντερνετ και περιμένω πόσες μέρες. .. μακάρι να είναι εκεί το πρόβλημα μου να ξεμπερδέψω μόλις έφτασα Γιάννενα που το μοτέρ ήταν ζεστό στο ρελαντί είχε πάλι έντονες αρρυθμίες. ..
στο 2ο μπεκ δεν κάνει κάτι ειδικά στο 3ο ρεταρει τρελά! !
Έκανα και μετρήσεις στα fuel trims θα τα ποσταρω το βράδυ δεν τα έχω μαζί μου τώρα -
Οι μετρήσεις στα fuel trims.
Βενζίνα,
μετα απο κάμια 10αρια χιλιομετρα επευτε σταδιακά μεχρι που εφτασε 1,6 αλλα πήγαινα σταθερα με 100-120.
ρελαντι Sort -2/-7 Long 1,6
2000 sort -3,1/ 4 Long 1,6
2500 short 3/-2,3 Long 1,6
3000 short 2,3/-3 Long 1,6Αέριο.
μόλις το γυρισα αέριο παρεμεινε 1,6 για αρκετή ωρα και μετά μέχρι την καλαμπάκα ανεβηκε στο 10,9 οταν αρχισαν οι ανηφόρες και πήγαινα με καμια 40-70 και εμεινε εκει μέχρι τελος και μετα που βγηκα εγνατία.ρελαντι short 6,2/2,3 long 10,9
1500 short -6/-12 long 10,9
2500 short 6,2/-4 long 10,9
3000 short 3,1/-2,3 long 10,9 -
λοιπον φτιαχνεις τα λαστιχακια στα μπεκ, μετα ξανακοιτας πρωτα στη βενζινη για αρκετα χιλιομετρα και μετα στο αεριο, αν δεις παλι παραπλησια νουμερα με αυτα που εγραψες πας σφεντονα για ρυθμιση αεριου και οτι αλλο δει ο γκαζας. το ιδανικο ειναι να μην υπαρχει αποκληση μεγαλυτερη απο +-5 απο την βενζινη, παντως πιθανοτερο ο χαρτης του αεριου να ειναι αλλου για αλλου και σου χαλαει και τα τριμ στη βενζινη.
-
Καλησπέρα ξανά. .ανακάλυψα κάτι σήμερα
Οπός ξέρετε στο ρελαντί όταν είναι κρύο το αμάξι δουλεύει ρολόι σήμερα ανακάλυψα ότι όταν κουνάω τα μπεκ της βενζίνας το 1ο 3ο και 4ο το αμάξι ρεταρει άσχημα! Οπότε κατά πάσα πιθανότητα τραβάει αέρα από τα τσιμουχακια των μπεκ!Μπραβο ρε συ!!!
μια και το κανεις που το κανεις, δοκιμασε (αν και ειναι μικρη η πιθανοτητα) να κουνησεις την τροφοδοσια ρευματος των μπεκ χωρις να κουνησεις τα μπεκ να δεις αν ειναι ηλεκτρικο το θεμα.
τα νουμερα στα βενζινο trims ειναι σουπερ μια χαρα.
-
Τωρα που το σκεφτομαι, πρεπει να σου δωσουμε διευθυνση να στειλεις ενα ταψι μπακλαβαδες
Από κάπου τραβάει αέρα πως να το εντοπίσω?