-
Κλείνοντας αισίως 2 χρόνια με το Polo TSI έχουν αρχίσει να μου μπαίνουν σκέψεις για αλλαγή με τα παρακάτω κριτήρια:
-Ευκολοδήγητο και ευέλικτο το Polo μεν, όμως δεν υπάρχουν σοβαροί χώροι για μετακίνηση πάνω από 2 ατόμων. Ο χώρος για τα γόνατα πίσω από τον οδηγό πρακτικά είναι ανύπαρκτος (είμαι πάνω από 1.85 οπότε λογικό σε τέτοια κατηγορία) ενώ δεν επαρκεί ο χώρος αποσκευών αφού γεμίζουμε το πορτ παγκάζ για πλάκα.
-Δεν είναι και ό,τι πιο άνετο υπάρχει, και είμαι πολύ ευέξαπτος με το θέμα της άνεσης. Το τράνταγμα απ τις λακούβες, οι οποίες είναι ό,τι σιχαίνομαι περισσότερο στη ζωή μου, περνάει στην καμπίνα έντονα και υπάρχουν αισθητές εγκάρσιες μετατοπίσεις του αμαξώματος σε σαμαράκια κλπ.
-Άριστο για την κίνηση στην πόλη, αλλά ανεπαρκές για μακρινά ταξίδια. Ο κινητήρας είναι ροπάτος και οικονομικός, αλλά μόλις περάσεις τα 100 είναι και αργός για να προσπεράσει και θορυβώδης. Επίσης η ηχομόνωσή του δεν κάνει για ταξιδιωτική χρήση.
Όταν το πήρα ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω στα χρήματα που διέθετα, αλλά όσο περνάει ο καιρός αλλάζουν οι ανάγκες και γίνεται φανερό ότι χρειάζεται πιο μεγάλο και άνετο αμάξι. Ξέχασα να πω ότι έχω και πρόβλημα με τη μέση εδώ και 1 χρόνο...
Έχοντας την εργοστασιακή επέκταση εγγύησης στα 4 χρόνια και όντας αγρατσούνιστο (φτου φτου) πιστεύω θα έχει καλή μεταπωλητική αξία το ερχόμενο διάστημα αφού είναι τρέχον μοντέλο και ο όποιος αγοραστής θα έχει μπροστά του 1.5-2 χρόνια εγγύησης να τον εξασφαλίζει από οτιδήποτε (μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα, όπως και με το Golf παλιότερα δεν είχα προβλήματα).
Βλέποντας ότι το Tiguan αλλάζει μοντέλο φέτος, σκεφτόμουν ότι το τρέχον μοντέλο θα έχει πιθανώς προσφορές σύντομα για να διώξει το στοκ. Δίνοντας και το Polo σε μια λογική τιμή αν ισχύουν όσα υπέθεσα, είναι πιθανό να καταφέρω να το φτάσω βάζοντας σχετικά λίγα χρήματα από την τσέπη μου μέσα στη χρονιά.
Πιστεύω με τα παραπάνω κριτήρια που έθεσα, ένα Tiguan diesel μπροστοκίνητο (με όσο γίνεται μικρότερη ζάντα για να έχει πολύ λάστιχο να ρουφάει τους κραδασμούς!) είναι ενδεχομένως μια σωστή αγορά που καλύπτει τα παραπάνω.
Όποιες γνώμες ευπρόσδεκτες!
-
Κλείνοντας αισίως 2 χρόνια με το Polo TSI έχουν αρχίσει να μου μπαίνουν σκέψεις για αλλαγή με τα παρακάτω κριτήρια:
-Ευκολοδήγητο και ευέλικτο το Polo μεν, όμως δεν υπάρχουν σοβαροί χώροι για μετακίνηση πάνω από 2 ατόμων. Ο χώρος για τα γόνατα πίσω από τον οδηγό πρακτικά είναι ανύπαρκτος (είμαι πάνω από 1.85 οπότε λογικό σε τέτοια κατηγορία) ενώ δεν επαρκεί ο χώρος αποσκευών αφού γεμίζουμε το πορτ παγκάζ για πλάκα.
-Δεν είναι και ό,τι πιο άνετο υπάρχει, και είμαι πολύ ευέξαπτος με το θέμα της άνεσης. Το τράνταγμα απ τις λακούβες, οι οποίες είναι ό,τι σιχαίνομαι περισσότερο στη ζωή μου, περνάει στην καμπίνα έντονα και υπάρχουν αισθητές εγκάρσιες μετατοπίσεις του αμαξώματος σε σαμαράκια κλπ.
-Άριστο για την κίνηση στην πόλη, αλλά ανεπαρκές για μακρινά ταξίδια. Ο κινητήρας είναι ροπάτος και οικονομικός, αλλά μόλις περάσεις τα 100 είναι και αργός για να προσπεράσει και θορυβώδης. Επίσης η ηχομόνωσή του δεν κάνει για ταξιδιωτική χρήση.
Όταν το πήρα ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω στα χρήματα που διέθετα, αλλά όσο περνάει ο καιρός αλλάζουν οι ανάγκες και γίνεται φανερό ότι χρειάζεται πιο μεγάλο και άνετο αμάξι. Ξέχασα να πω ότι έχω και πρόβλημα με τη μέση εδώ και 1 χρόνο...
Έχοντας την εργοστασιακή επέκταση εγγύησης στα 4 χρόνια και όντας αγρατσούνιστο (φτου φτου) πιστεύω θα έχει καλή μεταπωλητική αξία το ερχόμενο διάστημα αφού είναι τρέχον μοντέλο και ο όποιος αγοραστής θα έχει μπροστά του 1.5-2 χρόνια εγγύησης να τον εξασφαλίζει από οτιδήποτε (μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα, όπως και με το Golf παλιότερα δεν είχα προβλήματα).
Βλέποντας ότι το Tiguan αλλάζει μοντέλο φέτος, σκεφτόμουν ότι το τρέχον μοντέλο θα έχει πιθανώς προσφορές σύντομα για να διώξει το στοκ. Δίνοντας και το Polo σε μια λογική τιμή αν ισχύουν όσα υπέθεσα, είναι πιθανό να καταφέρω να το φτάσω βάζοντας σχετικά λίγα χρήματα από την τσέπη μου μέσα στη χρονιά.
Πιστεύω με τα παραπάνω κριτήρια που έθεσα, ένα Tiguan diesel μπροστοκίνητο (με όσο γίνεται μικρότερη ζάντα για να έχει πολύ λάστιχο να ρουφάει τους κραδασμούς!) είναι ενδεχομένως μια σωστή αγορά που καλύπτει τα παραπάνω.
-
-
Θα κοίταζα επίσης και Golf TSI ή TDI αν θες οπωσδήποτε πετρέλαιο λόγω χιλιομέτρων. Πολύ καλύτεροι χώροι & άνεση σε σύγκριση με το Polo.
-
Καλα μόνο 2 χρόνια και ήδη δεν σου κανει;
Δεν το αγοράσες εσύ; Σου το χάρισαν;
Η μήπως στο ενδιάμεσο έχεις παντρευτει και έκανες παιδια;
Αν σε λυπηθουν απο εκει που το αγοράσες και σου δώσουν καλή τιμη αν πάρεις κανένα golf sportsvan η Tiguan θα εισαι οκ απο χώρους /άνεση και δυνητικά ανάλογα κινητηρα απο επιδόσεις. -
Πολλά αλλάζουν μέσα σε 2 χρόνια, και κυρίως άλλαξε ο τύπος τον διαδρομών που κάνω. Τότε έκανα 40 χιλιόμετρα τη μέρα, ενώ τώρα δεν έχω καθημερινές μετακινήσεις αλλά κάνω σε εβδομαδιαία βάση ταξίδι 200-300 χιλιόμετρα.
Αυτό είναι μία επιλογή, να γίνει ανταλλαγή στην αντιπροσωπεία με κανένα Tiguan στοκ σε λίγους μήνες που θα σταματήσει η παραγωγή και θα θέλουν να τα διώξουν.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
...
Όποιες γνώμες ευπρόσδεκτες!Έλα να σε πάω βόλτα με το Παντάκι.
Γεννήθηκε για να κυκλοφορεί σε ελληνικά οδοστρώματα...
Και σε χαράδρα να πέσει δεν θα το πάρει πρέφα...Για μένα άνεση σημαίνει μικρή διάσταση ζαντών, ελαστικά με μεγάλο προφίλ και μικρό πλάτος, μαλακή ανάρτηση.
Αλλά δυστυχώς αυτά πλέον δύσκολα τα βρίσκεις. -
αν στο supermini, εντόπισες τα παραπάνω μειονεκτήματα ....
στο suv, θα βρεις το μεγάλο ύψος, πλευρικοί άνεμοι, υψηλό κέντρο βάρους, κλίσεις, κατανάλωση κτλ... κτλ...
θα το αντάλλασσα με αντίστοιχης ηλικίας S60 Diesel. Αν μπορείς να πας στα 2.0, πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7272552/
-
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για άνεση σε αυτοκίνητο με 18άρα ζάντα με 40άρι προφίλ SportContact λάστιχο Πάντως ευχαριστώ για την πρόταση, αν υπάρχουν S60 diesel σε τέτοιες τιμές αξίζει σίγουρα να το έχω υπ όψη.
Storm, επειδή έχω μπει σε Panda, το να οδηγάω σε λακουβόδρομους με αυτό θα ήταν ένας απ τους μεγαλύτερους εφιάλτες μου
Το καλό με το Suv είναι ότι σταματάει να σε απασχολεί η ποιότητα της ασφάλτου από κάτω σου λόγω ύψους και ελαστικών. Η επιπλέον κατανάλωση όταν έχεις diesel κινητήρα πιστεύω δε θα είναι μεγάλη. Οι κλίσεις του αμαξώματος και οι άνεμοι όμως είναι πρόβλημα σίγουρα.
Ξέχασα να πω ότι ένας λόγος που κοιτάω για suv/tiguan είναι ότι λόγω προβλήματος στη μέση κάθε φορά που σκύβω για να μπω στο αμάξι περνάω ένα μίνι εγκεφαλικό οπότε τα κοιτάζω σαν επιλογή με πιο εύκολη είσοδο-έξοδο (ρε που φτάσαμε.. )
-
οδήγησε ένα volvo, ακόμα και με 18ρες .... και θα δεις ότι η άνεση που προσφέρει σίγουρα είναι πολύ πολύ καλή. Όπως κατάλαβες, την αγγελία την έβαλα για να δεις σε τι τιμές παίζουν τέτοια αυτοκίνητα και δεν ασχολήθηκα με την ζάντα του.
όσο για το προφίλ% (ύψος) του ελαστικού, πρέπει να το δεις σε συνάρτηση του πλάτους του ελαστικού, διότι αυτό υποδηλώνει 235*0.40= 94mm.
αν το πόλο σου, έχει 16ρες 215/45/16, τότε το ύψος του ελαστικού 96,75mm
Ταξιδάκια, καλύτερα απ το S60, θα κάνει μόνο η Cclass.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
.Όποιες γνώμες ευπρόσδεκτες!
Το πρώτο που μου ήρθε στο νου διαβάζοντας το ποστ ηταν το Yeti.
Πριν χρόνια σε test drive των Tiguan και Yeti, το δεύτερο οδηγικά μου είχε φανεί καλύτερο σε πολλά μεταξύ άλλων και της άνεσης.Εναλλακτικά το Golf Plus.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
To μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να πας σε ντιζελ και seg.c και πανω. Και προς Γαλλια κοιτα για ανεση..
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
...
Storm, επειδή έχω μπει σε Panda, το να οδηγάω σε λακουβόδρομους με αυτό θα ήταν ένας απ τους μεγαλύτερους εφιάλτες μου
...Τι εννοείς;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
...Τι εννοείς;
Ήταν Panda 100άρι βέβαια... σαν να οδηγείς τραπεζάκι με ρόδες, γκάπα γκούπα παντού κι όπου πάταγες λακούβα έγερνες μέσα της!
-
Το 100αρι ειναι τελειως διαφορετικη ιστορια απο τ απλα panda..
-
Δεν έχω εμπειρία από 100άρι Panda.
Πάντως το δικό μου, αγαπάει τους Ελληνικούς δρόμους...
Είχα να αισθανθώ έτσι με αυτοκίνητο, από την εποχή του 1990 που είχα ένα Fiesta με λάστιχα 155/70/13 και το 2000 που είχα πάρει ένα Yugo και είχε λάστιχα 165/65/13!... Τρακτεράκια...
Θεωρώ τις διαστάσεις ελαστικού/ζάντας υπ'αριθμόν ένα παράγοντα για το θέμα άνεσης και γκάπα-γκούπα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έλα να σε πάω βόλτα με το Παντάκι.
Γεννήθηκε για να κυκλοφορεί σε ελληνικά οδοστρώματα...
Και σε χαράδρα να πέσει δεν θα το πάρει πρέφα...Συμφωνώ απόλυτα.
Το έχω λατρέψει αυτό το αυτοκίνητο για την πόλη. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το 100αρι ειναι τελειως διαφορετικη ιστορια απο τ απλα panda..Μα εντελως. Χαμηλου προφιλ ελαστικα + σκληροτερη αναρτηση. Οσο για το SUV αν και αυτο εχει καμια 17αρα ζαντα με 45 προφιλ και εκει θα υπαρχει θεμα με την ανεση. Η ανεση για εμενα ειναι θεμα αναρτησης και προφιλ ελαστικων/διαστασης ζαντας. Δεν ξερω το Tinguan τι διασταση φοραει και με τι προφιλ ελαστικων. Επισης, με ημιακαμπτο αξονα πισω, θα εχεις θεμα στα σαμαρακια.
-
To Tiguan παίρνει 215/60R17 και 235/55R17 οπότε το προφίλ είναι καλό. Πίσω ανάρτηση έχει πολλαπλούς συνδέσμους.
Θα περάσω από αντιπροσωπεία να ρωτήσω τιμές, αν υπάρχει προοπτική για εκπτώσεις σε ξεστοκάρισμα, πιθανότητα ανταλλαγής κλπ.
-
Πράγματι το προφίλ των ελαστικών είναι μία χαρά. Εγώ θα επέλεγα το 215/60/17 για να έχω λιγότερο πλάτος ζάντας στο οδόστρωμα. Φυσικά το 235/55/17 θα το δείχνει 'τούμπανο', οπότε ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Από εκεί και πέρα με ένα απλό test drive (σε δρόμους με λακούβες, φρεάτια κλπ...) θα δεις την συμπεριφορά της ανάρτησης και αν αυτή έχει μαλακό προσανατολισμό.
Αλλαγή του Polo με...;