-
15 χρονια πανε και δεν εχει σκασει τιποτα.....
Επισης πλαστικες ειναι και οι σωληνες που πανε απο τον λεβητα στον ηλιακο..... -
Πλαστική σωλήνα έχεις;
Για δώσε μάρκα και τύπο.
-
λενε τιποτα οι ηλιακοι που θερμαινουν και τα σωματα του καλοριφέρ?
-
μάλλον δεν θα κάνεις ΠΟΤΕ απόσβεση ....
αρχικά δες αντλίες θερμότητας.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πλαστική σωλήνα έχεις;Για δώσε μάρκα και τύπο.
μόλις πήγα στην ταράτσα για να δω και να σου πω.......αλλά είναι απο άκρη σε άκρη μέσα στο μονωτικό υλικό και δεν θέλω να το χαλάσω.Όσο και να το σούρωσα δεν κατάφερα να δω κάτι!
Εσυ εικάζεις οτι οι πλαστικές σκάνε ή έχεις ακούσει/δει να σκάνε;;; -
Από την έρευνα αγοράς που έκανα και από συζητήσεις με αρκετούς υδραυλικούς, διαπίστωσα ότι οι εταιρείες που πουλάνε και εγκαθιστούν ηλιακούς βάζουν απλές πλαστικές σωλήνες για να κρατούν χαμηλά το συνολικό τελικό κόστος, ώστε να κερδίσουν τον πελάτη.
Έτσι χρεώνουν π.χ. από 2,5euro μέχρι 3,5euro το μέτρο σωλήνα+εργασία για τις σωληνώσεις του ηλιακού. Και φυσικά βάζουν απλή πλαστική σωλήνα με μαύρη μόνωση, αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας.
Δύο δικοί μου γνωστοί υδραυλικοί μου ξεκαθάρισαν ότι η πλαστική σωλήνα είναι ρίσκο, έχουν δει σκασμένους σωλήνες και ότι η καλύτερη λύση είναι ο χαλκός. Τα ίδια μου είπε και ένας ενεργειακός μηχανικός.
Δυστυχώς όμως, επειδή η τιμή του χαλκού έχει φθάσει στα ύψη, όλοι αναζητούν ποιο φθηνές λύσεις.Κανένας πωλητής ηλιακών δεν θα βάλει πολυστρωματική πλαστική ή εύκαμπτη ανοξείδωτη με 2,5 ή 3 euro το μέτρο. Αυτές είναι λύσεις ποιο οικονομικές από τον χαλκό.
Για αυτό θέλει προσοχή ώστε η εγκατάσταση να γίνει σωστά.
Άποψή μου; Η εύκαμπτη ανοξείδωτη είναι μία πολύ καλή λύση.
π.χ. http://www.ydrogaz.gr/images/stories/EU ... _solar.pdf -
Ποια είναι η απλή πλαστική σωλήνα;Το μονοσωλήνιο που χρησιμοποιούν και στα καλοριφέρ;
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μάλλον δεν θα κάνεις ΠΟΤΕ απόσβεση ....αρχικά δες αντλίες θερμότητας.
αυτο νομιζω και εγω. ευχαριστω
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Ποια είναι η απλή πλαστική σωλήνα;Το μονοσωλήνιο που χρησιμοποιούν και στα καλοριφέρ;Ένα παράδειγμα:
http://www.kalogiropoulos.gr/tubomak-el.htmlΗ συγκεκριμένη κάνει και για ηλιακούς συλλέκτες αλλά, λέει καθαρά ότι :
Θερμοκρασιακά όρια & πίεση λειτουργίας: αντοχή στην ονομαστική πίεση λειτουργίας (8bar έως 10bar) σε θερμοκρασίες και χρόνους λειτουργίας:
50 χρόνια σε θερμοκρασίες οι οποίες εναλλάσονται ανά 24 ώρες από 20°C έως 80°C
1 χρόνο σε σταθερή θερμοκρασία 90°C
100 ώρες σε σταθερή θερμοκρασία 100°CΑυτή είναι μία καλή χάλκινη με μόνωση:
http://www.aenaos-sa.gr/talos-ecutherm-solarΚαι αυτή μία πολυστρωματική:
http://www.aenaos-sa.gr/πρ� ... F%83%CE%B7 -
δειτε και εδω
http://www.kanellakis-sa.gr/
http://www.kanellakis-sa.gr/magazine_pl ... K#/book1/1με τετοια ξεκινησα ενα βεβιασμενο και εμεινα στη μεση λογο τραγικων ζοριων στη δουλεια , μιας και εχουμε ρυθμους αναπτυξης.
συνεργασιμοι παντως οι της αθηνας υποκαταστημα.
-
Από τιμές τι λένε;;;
Αν και υποθέτω ότι θα είναι ακριβοί...
-
εγινε η τοποθέτηση (σωστή κ προσεκτική ) από τόν υδραυλικό πού μού σύστησαν από το μαγαζί πού αγοράστηκε ο ηλιακός , εχει ζεστό νερό (οχι ομως καυτό ) μέ τήν εξωτερική θερμοκρασία νά δείχνει 23 μέ 24 c , μάλλον ειναι λογικό αυτό . υπάρχει ομως ενα μικρό πρόβλημα , υπάρχει εμπόδιο 2 ορόφων από πολυκατοικία πού βρίσκεται σέ διπλανό οικόπεδο μέ αποτέλεσμα αυτή τήν εποχή από τίς 11 μέχρι τίς 13 (γιά 2 ωρες ακριβως ) νά καλυπτεται ο ηλιος απο τούς 2 ορόφους τής διπλανής πολ/κίας μέ αποτέλεσμα νά χάνεται αδικα αυτή η ηλιοφάνεια , τό καλοκαίρι βέβαια πού ειναι πιό ψηλά ο ηλιος δέν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα .κ σέ αλλο μέρος τής ταράτσας νά εμπαινε ο ηλιακός δέν θα κερδιζαμε τιποτα ειπε ο υδραυλικός αλλά κ σιδερένια βάση να βαζαμε για να σηκωθει πιο ψηλά ο ηλιακός θά επρεπε να ειναι τουλαχιστον 5-6 μέτρα υψος οποτε θα ηταν αηδία αλλά κ επικίνδυνο μέ την σταθερότητα του ηλιακού
-
Η 2ωρη απωλεια ηλιοφανειας που εχεις,ειναι δυστυχως στο πικ της χειμερινης διαδρομης του ηλιου και γι'αυτο δεν εχεις καυτο νερο. Πανω που αρχιζει να αποδιδει το θερμαντικο υγρο.....ξαναπαγωνει στο 2ωρο!
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
εγινε η τοποθέτηση (σωστή κ προσεκτική ) από τόν υδραυλικό πού μού σύστησαν από το μαγαζί ...Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας.
Υδραυλικός που να ξέρει από ηλιακούς για να κάνει καλή εγκατάσταση.Αν ήξερα κάποιον τέτοιο καλό υδραυλικό πιθανά και να σκεφτόμουν την λύση του ηλιακού.
Αλλά μέχρι στιγμής δύο υδραυλικούς που ξέρω ασχολούνται το πολύ για κανά καζανάκι, καμιά μπαταρία άντε και εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η 2ωρη απωλεια ηλιοφανειας που εχεις,ειναι δυστυχως στο πικ της χειμερινης διαδρομης του ηλιου και γι'αυτο δεν εχεις καυτο νερο. Πανω που αρχιζει να αποδιδει το θερμαντικο υγρο.....ξαναπαγωνει στο 2ωρο!Οπότε σε μία τέτοια περίπτωση ανοίγουμε την ηλεκτρική παροχή ώστε να ζεσταθεί καλά το νερό;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η 2ωρη απωλεια ηλιοφανειας που εχεις,ειναι δυστυχως στο πικ της χειμερινης διαδρομης του ηλιου και γι'αυτο δεν εχεις καυτο νερο. Πανω που αρχιζει να αποδιδει το θερμαντικο υγρο.....ξαναπαγωνει στο 2ωρο!
Οπότε σε μία τέτοια περίπτωση ανοίγουμε την ηλεκτρική παροχή ώστε να ζεσταθεί καλά το νερό;
Σαφεστατα,αν δεν σε ικανοποιει το χλιαρο η' απλα ζεστο νερο και θες καυτο, αναβεις την αντισταση οπως κανεις στο θερμοσιφωνα σου.....
Οσον αφορα την εγκατασταση που προαναφερεις.....σιγα την επιστημη.Ποσο τεχνη θελει να συνδεσεις στις αναμονες τα δυο ρακορ(κρυο-ζεστο) και να συμπληρωσεις απο την ταπα στο επανω μερος το διαθερμικο/αντιψυκτικο υγρο με λιγο απιονισμενο νερο;;;;; -
Φίλε GGAB, δεν διατύπωσα καλά την ερώτηση!...
Είμαι τώρα σε διαμέρισμα που μοιράζομαι με άλλο διάμερισμα ηλιακό, οπότε αρκετές φορές (τον χειμώνα) τον ανάβουμε ηλεκτρικά γιατί το νερό είναι κρύο.Εγώ δεν κατάλαβα την έννοια της θερμοκρασία του χλιαρού νερού που ανέφερε ο Manolis. Δηλαδή κάνει μπάνιο κάποιος με αυτό το χλιαρό νερό ή θέλει και ενίσχυση με ηλεκτρικό ρεύμα;
Όσο αφορά την εγκατάσταση, σε δύο-τρία μαγαζιά που βάζουν ηλιακούς μου είπαν ότι απαιτείται επίσκεψη στην πολυκατοικία για να δουν από κοντά την εγκατάσταση και αν αυτή μπορεί να γίνει. Και φυσικά μου τα παρουσίασαν κάπως δύσκολα τα πράγματα... Αναφέρομαι σε εγκατάσταση από το μηδέν σε νέο διαμέρισμα (που ελπίζω να μετακομίσω σε αυτή τη ζωή, πριν την κάνω για τον άλλο κόσμο...)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλε GGAB, δεν διατύπωσα καλά την ερώτηση!...
Είμαι τώρα σε διαμέρισμα που μοιράζομαι με άλλο διάμερισμα ηλιακό, οπότε αρκετές φορές (τον χειμώνα) τον ανάβουμε ηλεκτρικά γιατί το νερό είναι κρύο.Εγώ δεν κατάλαβα την έννοια της θερμοκρασία του χλιαρού νερού που ανέφερε ο Manolis. Δηλαδή κάνει μπάνιο κάποιος με αυτό το χλιαρό νερό ή θέλει και ενίσχυση με ηλεκτρικό ρεύμα;
Όσο αφορά την εγκατάσταση, σε δύο-τρία μαγαζιά που βάζουν ηλιακούς μου είπαν ότι απαιτείται επίσκεψη στην πολυκατοικία για να δουν από κοντά την εγκατάσταση και αν αυτή μπορεί να γίνει. Και φυσικά μου τα παρουσίασαν κάπως δύσκολα τα πράγματα... Αναφέρομαι σε εγκατάσταση από το μηδέν σε νέο διαμέρισμα (που ελπίζω να μετακομίσω σε αυτή τη ζωή, πριν την κάνω για τον άλλο κόσμο...)
Αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα........ρώτα την κούτρα του Μανώλη!!! :lol:
Αν δεν υπάρχουν αναμονές στην ταράτσα,όντως θέλει μελέτη το θέμα,απο που θα περάσουν οι σωλήνες.Μια για παροχή με κρύο νερο στον ηλιακό και μια απο τον ηλιακό προς το διαμέρισμα με ζεστό νερό!!! -
η γνώμη μου ειναι νά παίρνεις αποκλειστικά τόν υδραυλικό πού σού προτείνει- συστήνει τό μαγαζί πού τόν αγόρασες ας ειναι κ λιγο πιο ακριβός (γιά θέμα εγγύησης ή κάποιου προβλήματος πού θά παρουσιάσει στό μέλλον ), η εγκατάσταση τού νέου μαζί μέ τήν απεγκατάσταση τού παλαιού πού επρεπε νά κοπούν οι βάσεις του παλαιού νά φτιαχτεί η μόνωση της ταράτσας ,κ σχετικά με την μόνωση πρεπει να γραφω σεντόνι για 2 ημέρες , γιατι εχωσε η εταιρεία πού εκανε την μόνωση το κατω μέρος τού συλλεκτη κ την υποδοχη που μπαινει το κρυο νερό ηταν μεσα στην μόνωση κ απορώ ο προηγούμενος μάρκας ηλιόθερμο πώς αντεξε τόσα χρόνια , το σπιτι ειναι μονοκατοικία αλλά δέν εχει σχεδον καθόλου προσβαση στην ταράτσα γιατι εχει γυρω γυρω προεκταση με κεραμύδι , εγώ περιμενα να μού πεί φίλε πρεπει να ανέβει με γερανό ο νέος κ νά κατεβει με γερανό ο παλαιός , αυτοί ομως ( ηταν 2 ατομα ) τον ανέβασαν μονοι τους με παρα πολύ δυσκολία το ιδιο κ με το κατέβασμα του παλαιού , εφτιαξαν τήν μόνωση (εβαλαν ειδικό τσιμέντο κ περασα εγω μετα απο 2 ημερες μέ ασπρο μονωτικο που ειχαν φερει αυτοι σε σφραγισμενο κουτί + τό πινέλλο ??? ) κ εβαλαν νέο (ασπρο απεξω) armaflex στίς σωληνωσεις ζεστού - κρύου που ειναι στο boiler (χωριστά το καθε ενα) καθώς κ στο καλωδιο που πηγαινει για το ρεύμα κ στό καλώδιο πού σού δείχνει μέσα στό σπίτι την θερμοκρασία τού νερού μέ κόκκινα led (αυτό τό ειχε ο ηλιόθερμο )κ το συνδεσαν στόν νέο ηλιακό , κ απ εξω απο αυτό τά τυλιξαν με μιά ασπρη ταινία , μαλλον ειναι η ιδια που βαζουν κ στα a/c ,οι σωληνώσεις πού μεταφέρουν τό ζεστό νερό στό μπάνιο κ αντιστοιχα το κρύο (ειναι προστατευμένες από πλαστικό λούκι οπότε δεν τις επηρεάζει καθόλου ο ηλιος ) μπήκαν οι ιδιες γιατι ηταν σέ αρίστη κατάσταση , γιά ολα αυτά εδωσα 150 euro , μπάνιο κάνεις ανετα τό νερό ειναι ζεστό αλλά σίγουρα θα ηταν πιό ζεστό αν δεν υπηρχε το προβλημα των 2 ωρών
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
...μπάνιο κάνεις ανετα τό νερό ειναι ζεστό αλλά σίγουρα θα ηταν πιό ζεστό αν δεν υπηρχε το προβλημα των 2 ωρώνΑφού μπανάκι γίνεται, τότε όλα μια χαρά...
επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα 160 litra