-
Φίλε Αντώνη σε άσφαλτο που ηταν μέσης έντασης ο θόρυβος κύλισης είδα διαφορά , αλλά σε άσφλατο η οποία είναι κ@λ@ς δεν έχει καμιά διαφορά μπορώ να πω , ή τουλάχιστον επειδή είναι πολύ έντονο το βουητό και 10 -20 % να μειώθηκε δεν το καταλαβαίνεις . Σε ταχύτητες δρόμων ταχείας κυκλοφορίας (Εγνατία , Ιονία) δεν έτυχε να το δοκιμάσω ακόμη . Δεν μετάνιωσα που την έκανα χρειαζόταν σίγουρα . Το τέλειο θα ηταν να μονώσω και όλο το πάτωμα αλλά δεν πάει η καρδιά μου να κάνουν το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό (για την ώρα τουλάχιστον ) . Το επόμενο βήμα θα είναι οταν αλλάξω ελαστικά να πάω απο 235/45/17 σε 215/50/17 και χαμηλότερου θορύβου κύλισης απο τα primacy 3 που έχει τώρα (72 db)
-
Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσω σε Μόνωση με φύλλα πίσσας σε πορτ μπαγκαζ σε συνδυασμό με κετσε. Επισης Φύλλα πίσσας θα μπουν και στις πόρτες. Ελπίζω να υπάρξει αποτέλεσμα.
-
Μετά μπορεί να τρίζουν τα παράθυρα αν τα λύσουν.
-
Είναι δυνατόν ρε παιδια να αφήνετε τον κάθε καραγκιόζη να κάνει φύλλο και φτερό το civic σας. Αυτό το τέλειο αμάξι ότι και να κάνεις θα αφαιρέσεις 5-7 db στη μεσαία περιοχή, στο πιο κάτω διάγραμμα συχνοτήτων δηλαδή κάτω της μεσαίας δεν γίνεται τίποτα. Και ύστερα αν κάνεις προσθέσει 50 κιλά μονοτικου και βάλει και ελαστικά χαμιλης τριβής πόσο επηρεάζεται η συμπεριφορά στα φρένα, πρόσφυση αλλά και η ενεργητική ασφάλεια. Ας πει κάποιος πως θα βελτιώσουμε το φρενάρισμα η οτιδήποτε συντελεί στην ασφάλεια.
-
Έχω ακούσει όλων των ειδών τις βελτιώσεις, τέτοια πρώτη φορά ακούω. Μήπως αφού βάζετε τον θόρυβο τόσο ψηλά, δεν έπρεπε να πάρετε civic αλλα κάποιο άλλο πιο ήσυχο (μεταχειρισμένη μερσεντέ βρε αδερφέ) από το να κάνετε το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό;
-
Συμφωνώ με τα παιδιά απο πάνω.
-
Ρε παιδιά συγνώμη αλλά αν μπορώ να βελτιώσω σε κάποιο ποσοστό τον θόρυβο κύλισης χωρίς να έχω επιπτώσεις σε θέματα ασφαλείας του αυτοκινήτου που είναι το πρόβλημα ? Το οτι είπα για το πάτωμα του αυτοκινήτου δεν σημαίνει οτι θα το κάνω κιόλας , ούτε και εγω θέλω να κάνω φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο . Ήδη με το πορτ μπαγκάζ που έκανα έχω δει διαφορά και πιστεύω θα μείνω εδω χωρίς να κάνω κάτι περαιτέρω . Ούτε βγήκαν κρίσιμα πλαστικά απο το πορτ μπαγκάζ για να έχω τριγμούς και αν βάρυνε και το αυτοκίνητο 4-5 κιλά νομίζω είναι ανάξιο λόγου....Δηλαδή αν θέλεις να πάρεις ενα αυτοκίνητο που σου αρέσει πάρα πολύ και πάσχει πχ το ηχοσύστημα του ποιά είναι η λύση , να πάρεις άλλο αυτοκίνητο ? Δεν παίρνεις το αυτοκίνητο και απλά αλλάζεις το ηχοσύστημα ? Το να καταπολεμήσω σε φυσιολογικά πλαίσια τον θόρυβο κύλισης όσο μπορώ το θεωρώ απείρως πιο ρεαλιστικό (για εμένα τουλάχιστον ) απο το να κάνω το αυτοκίνητο να έχει 250 άλογα μέσω βελτίωσης.....
Φαντάζομαι τι θα λέγατε για αυτον εδώ τον τύπο......
https://www.civicx.com/threads/my-soundproofing-and-deadening-project.27668/
-
Βελτίωση ενός αυτοκινήτου δεν είναι να το πας 250 άλογα φοροντας prymacy 3 και φυσικά επίσης δεν είναι φορτώνοντας το με 50 και πλέον κιλά μονωτικού υλικού. Επιπλέον θα πρόσθετα ότι κανένα αυτοκίνητο δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ανηχοικος θαλαμος.
-
Λέγοντας φύλλα πίσσας εννοώ dynamat, ground zero κτλ. Όλα αυτά πισσοφυλλα είναι. Συγκεκριμένα θα βάλλω ground zero 2,2mm. Το πορτ μπαγκαζ και οι πόρτες δεν απαιτούν κάτι ιδιαίτερο από λύσιμο πλαστικών. Το πάτωμα ναι συμφωνώ μαζί σας χρειάζεται λύσιμο πολλών πλαστικών και για το λόγο αυτό δεν θα προχωρήσω στη μόνωση του. Το βάρος που θα προστεθεί είναι περίπου 20 κιλά. Δεν νομίζω ότι είναι άξιου λόγου.
-
Συγνώμη αλλά 20 Kg αυξηση του βάρους είναι υπολογίσιμη.Αν δεις τη αγώνα δίνουν οι μηχανικοί για να γλυτώσουν 1 Kg...
-
Να δεις τι αγώνα δίνω και εγώ για να χάσω 1 κιλό
-
Δεν κάνω αγώνες. Άλλωστε είμαι 75 κιλά. Πες ότι ήμουν 95.
-
Κανεις τη διαιτα της πάπιας μάλλον ε;;;;
-
Τρώει μόνο πάπια;
-
α, κάνουμε την ίδια.. τρώω τα πάντα και κάνω την πάπια...
-
Βελτίωση ενός αυτοκινήτου δεν είναι να το πας 250 άλογα φοροντας prymacy 3 και φυσικά επίσης δεν είναι φορτώνοντας το με 50 και πλέον κιλά μονωτικού υλικού. Επιπλέον θα πρόσθετα ότι κανένα αυτοκίνητο δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ανηχοικος θαλαμος.
Φίλε otokamae την βελτίωση για τα 250 άλογα την ανέφερα όχι σε σχέση με τι ελαστικά θα φοράει αν την κάνει κάποιος αλλά οτι έχοντας ενα αυτοκίνητο με 182 άλογα για εμένα προσωπικά δεν βλέπω καμιά ανάγκη για αύξηση της ιπποδύναμης μπαίνοντας σε άλλα μονοπάτια. Αντιθέτως την βελτίωση της ηχομόνωσης του αυτοκινήτου χωρίς να πάρει 50 κιλά βέβαια την θεωρώ σωστή κίνηση εκτός αν κάποιον δεν τον πειράζει ο αυξημένος θόρυβος κύλισης που υπάρχει σε όχι καλή ποιότητα ασφάλτου . Και για να μην παρεξηγηθώ να αναφέρω ξανά οτι το αυτοκίνητο σε καλή ποιότητα ασφάλτου είναι πολύ αθόρυβο αλλά σε όχι καλή ποιότητα ασφάλτου έχει αυξημένο θόρυβο κύλισης κάτι που επιδεινώνεται απο τα 235 ελαστικά που φοράει , για αυτό δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία. Εγώ λοιπόν με 5-6 κιλά ηχομόνωσης και χωρίς να βγούν πλαστικά που θα έχουν τριγμούς μελλοντικά έφερα το αυτοκίνητο σε ενα καλύτερο επίπεδο ηχομόνωσης απο αυτόν που έχει απο το εργοστάσιο .
Την Κυριακή πέρασα απο κάποια κομμάτια της Βασ. Όλγας στα οποία εναλλάσσεται καλή ποιότητα ασφάλτου με κομμάτια στα οποία είναι πιο 'σπυρωτό' το οδόστρωμα και θυμάμαι πολύ καλά το επίπεδο του βουητού που έβγαζε το αυτοκίνητο οταν περνούσα απο εκεί πριν την ηχομόνωση με κλειστή την μουσική .Τώρα πλέον με την ηχομόνωση μιλάμε για μείωση του βουητού άνω του 50 % . Αφού δεν πίστευα οτι περνάω πάνω απο τα συγκεκριμένα κομμάτια....Οπότε η δουλειά που έκανα έπιασε τόπο με την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση στο αυτοκίνητο και είμαι πολύ ευχαριστημένος . Αυτά.......
-
Πάνω από όλα η ασφάλεια στα φρένα και η συμπεριφορά στη βροχή. Τα φρένα μας είναι κορυφαία. Τα λάστιχα όμως για είναι για πέταμα σε σχέση με τις δυνατότητές του civic και ειδικά του sport. Ψάξτε το λίγο με τα λάστιχα και θα δείτε ένα άλλο αυτοκινητο. Είμαι σίγουρος θα συμφωνισουν και οι ντισιμπελακιδες ακομη
-
Μίλα ανοικτά!
Τι λάστιχα προτείνεις;
Να έχουμε στα υπόψιν γιατί εγώ νόμιζα ότι τα μαμά είναι καλά
-
1: FALKEN AZENIS 2:HANKOOK VENTUS PRIME 3: PIRELLI ZERO NERO GT Εγώ φόρεσα τα pirelli και μετά από 1500 km χαλαρά ήρθε το σύμπαν στη θέση του. Όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι τα περιθώρια πρόσφυσης. Βλέπεις είχα εκείνα τα michelin και είχα φθάσει στο όριο της γονιμότητας. Πες μου vasilas τι φοράει το δικό σου;
-
Φοβικοτητας εγραψα
Νέο Honda Civic 2017