-
Μπράβο ωραία δουλειά! Με τις μοκέτες και όλα πάλι μέσα καταλαβαίνεις καμια οπτική διαφορά;
-
Μπράβο ωραία δουλειά! Με τις μοκέτες και όλα πάλι μέσα καταλαβαίνεις καμια οπτική διαφορά;
Απολύτως καμία , όπως ηταν απο το εργοστάσιο......
-
Ενημερωσε μας όταν βγεις με το ντισιμπελομετρο!!
-
Αν κάνεις το ίδιο και στις πόρτες λογικά η διαφορά θα είναι μέρα με νύχτα!
Κοστίζει αρκετά αυτό το υλικό; Ήξερα για το Dynamat στην Αγγλία με φοβερά αποτελέσματα.
-
Υπάρχουν πλέον πολλά διάθέσιμα υλικά για να κάνεις ηχομόνωση . Το Dynamat βγαίνει αρκετά ακριβό και δεν το προτίμησα.
Το πρώτο υλικό το CTK premium κόστισε 4,80 € το τεμάχιο (χρειάστηκαν 12 τεμ )
Εδώ πληροφορίες για το Premium
http://ctk.eu.com/assets/files/CTK PREMIUM.pdf
Το Elastic κόστισε γύρω στα 7,20 € το τεμάχιο (χρειάστηκαν 6 τεμ )
Εδώ πληροφορίες για το Elastic
http://ctk.eu.com/assets/files/CTK ELASTIC.pdf
Συνολικά πρέπει να ηταν γύρω στα 8,5 κιλά και τα δυο υλικά που μπήκαν με πολύ βαρύτερο βέβαια το premium (3,2 κιλά το m2)
Σύνολο μαζί με την εργασία μου βγήκε στα 300 με 310 €
-
Ερώτηση: Ξέρει κανείς εάν μπορώ να αλλάξω τους χάρτες και να βάλω άλλης εταιρείας? Να βγάλω δηλαδή της Gamrin το σύστημα κια να βάλω άλλο; Δεν εννοώ μέσω auto android, αλλά κάπως αλλιώς;
-
Υπάρχουν πλέον πολλά διάθέσιμα υλικά για να κάνεις ηχομόνωση . Το Dynamat βγαίνει αρκετά ακριβό και δεν το προτίμησα.
http://ctk.eu.com/assets/files/CTK%20PREMIUM.pdf
http://ctk.eu.com/assets/files/CTK%20ELASTIC.pdf
Συνολικά πρέπει να ηταν γύρω στα 8,5 κιλά και τα δυο υλικά που μπήκαν με πολύ βαρύτερο βέβαια το premium (3,2 κιλά το m2)
Πολύ ωραία δουλειά! Μπράβο!
Δεν κατάλαβα όμως, τα τοποθέτησες μόνος σου ή πήγες σε μάστορα;
-
Enzo22 wrote:
http://ctk.eu.com/assets/files/CTK%20PREMIUM.pdf
http://ctk.eu.com/assets/files/CTK%20ELASTIC.pdf
Πολύ ωραία δουλειά! Μπράβο!
Δεν κατάλαβα όμως, τα τοποθέτησες μόνος σου ή πήγες σε μάστορα;
Για τέτοια είμαι ??... Οχι , το πήγα σε εταιρεία εδώ στην Θεσσαλονίκη. Όποιος θέλει πληροφορίες με πμ...
-
Χαζή ερώτηση. Λογικά το μεγαλύτερο ποσοστό θορύβου δεν προέρχεται από το εμπρόσθιο μέρος του οχήματος; Άντε να πεις να φτάσει μέχρι τις πίσω πόρτες ώστε να συμπεριλαμβάνει το πέριξ από τις πόρτες και τους καθρέπτες. Θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στον μεγάλο θόρυβο που μεταφέρει εντός καμπίνας η μόνωση του χώρου των αποσκευών; Αναμένω με αγωνία το σχετικό feedback όταν ο φίλος το δοκιμάσει και βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
-
Χαζή ερώτηση. Λογικά το μεγαλύτερο ποσοστό θορύβου δεν προέρχεται από το εμπρόσθιο μέρος του οχήματος; Άντε να πεις να φτάσει μέχρι τις πίσω πόρτες ώστε να συμπεριλαμβάνει το πέριξ από τις πόρτες και τους καθρέπτες. Θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στον μεγάλο θόρυβο που μεταφέρει εντός καμπίνας η μόνωση του χώρου των αποσκευών; Αναμένω με αγωνία το σχετικό feedback όταν ο φίλος το δοκιμάσει και βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
Φίλε Σάββα
Έχω διαβάσει πάρα πολλά έρθρα ξένα και Ελληνικά επι του θέματος και ολα μα ολα συγκλινουν στο εξής. Ο περισσότερος θόρυβος κύλισης προέρχεται απο το πίσω μέρος και όχι απο το μπροστινό. Οι μπροστινοί τροχοί βρίσκονται μέσα στον χώρο της μηχανής όπου υπάρχει και ο θόρυβος του μοτέρ. Είναι δηλαδή εκτός καμπίνας του αυτοκινήτου και υπάρχει και η μόνωση που διαχωρίζει τον χώρο της μηχανής απο την καμπίνα. Αντιθέτως οι πίσω τροχοί βρίσκονται μέσα στον χώρο της καμπίνας και όλος ο χώρος του πορτ μπαγκάζ λειτουργεί σαν ενα μεγάλο ηχείο που πολλαπλασιάζει όλους τους θορύβους και περνούν κατευθείαν μέσα στην καμπίνα (για αυτό υπήρχε απο εργοστάσιο έστο αυτό το μονωτικό που κάλυπτε τους πίσω θόλους) . Απλά η ηχομόνωση κοστίζει , και σε αυτήν την κατηγορία τιμής δεν μπαίνει σε όσους χώρους θα έπρεπε....Για αυτό μπήκε το πρώτο στρώμα που εξαφανίζει όλους τους συντονισμούς τις λαμαρίνας που μετατρέπονται σε θόρυβο και μετά μπήκε το καθαρά μονωτικό υλικό που κόβει τον θόρυβο χαμηλής και μέσης συχνότητας. Κάποια στιγμή σίγουρα θα μονώσω και τους μπροστινούς θόλους που αν και σίγουρα δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο όπως το πίσω τμήμα αλλά ενα κέρδος θα υπάρξει και απο εκεί....Τέλεια δουλειά θα γινόταν αν θα έμπαινε η σωστή μόνωση και σε όλο το πάτωμα του αυτοκινήτου (για τον θόρυβο κύλισης ) αλλά σε καμιά περίπτωση σε καινούργιο αυτοκίνητο δεν θα μπω στην διαδικάσία να ξηλώσουμε θέσεις και πάτωμα και να γίνει ολο το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό.....
Υ.Γ Επίσης αν προσέξεις εκτός απο το Honda civic και άλλα ακριβότερα μοντέλα έχουν επενδεδυμένους τους πίσω θόλους (πάνω απο την ρόδα) με κετσέ και όχι τους μπροστινούς που έχουν πλαστικό κάλυμμα . Βέβαια σε κάποια μοντέλα .(πολύ λίγα) έχουν επένδυση και οι μπροστινοί θόλοι.
-
@Enzo22 δεν το ήξερα αυτό που λες. Εξαιρετικά λοιπόν. Αν το έχεις καταφέρει έχεις εξαλείψει το μεγαλύτερο (για να μην πω το μοναδικό!) μειονέκτημα ενός εξαιρετικού οχήματος!! Στο μέλλον όταν θα καταλάβεις διαφορά να μας πεις τα ευχάριστα! Να χαίρεσαι τον δυναμίτη σου.
ΥΓ; Sabas= nickname, Χρήστος λέγομαι
-
Ναι, το μοναδικό ακούω και βγάζω σπυριά.. τεσπά το λατρεύω (δε λέω) το κάρο μου αλλά, για παράδειγμα με το gps/χάρτες μόνο εγώ έχω θέμα και ψάχνω πως να τους αλλάξω;;; Που του γράφω μια οδό και με βγάζει αλλού για αλλού; Που γράφω π.χ. Αττικό ζωολογικό πάρκο και βγάζει Αττικό cinema και άλλα άσχετα; Και όπως ρωτάω και παραπάνω πλην του auto android υπάρχει άλλος τρόπος να του φορτλωσω άλλη εφαρμογή με χάρτες και να σβήσω την υπάρχουσα(ή τουλάχιστον να μην την χρησιμοποιώ;)
-
@Enzo22 δεν το ήξερα αυτό που λες. Εξαιρετικά λοιπόν. Αν το έχεις καταφέρει έχεις εξαλείψει το μεγαλύτερο (για να μην πω το μοναδικό!) μειονέκτημα ενός εξαιρετικού οχήματος!! Στο μέλλον όταν θα καταλάβεις διαφορά να μας πεις τα ευχάριστα! Να χαίρεσαι τον δυναμίτη σου.
ΥΓ; Sabas= nickname, Χρήστος λέγομαι
Ok , Χρήστος λοιπόν !
Κοίτα χωρίς να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά (εννοώ και το πάτωμα) θαύματα δεν περιμένω αλλά σίγουρα περιμένω βελτίωση . Οπότε με δοκιμές σε διάφορους δρόμους θα δω τι ψάρια πιάσαμε....
Με ντεσιμπελόμετρο βέβαια εκτός απο Εγνατία και Ιονία που έχω μετρήσει όταν θα πάω ξανά θα δω διαφορές , στους υπόλοιπους δρόμους δεν έχω μετρήσει....Πχ στον δρόμο για Χαλκιδική αν τον πιάσεις απο Βούλγαρη μέχρι και Καρδία θα πάρεις 1500 διαφορετικές μετρήσεις που λέει ο λόγος....
Φιλικά
Άρης
-
το μεγαλύτερο (για να μην πω το μοναδικό!) μειονέκτημα ενός εξαιρετικού οχήματος!!
Εσύ θα μας τρελάνεις μου φαίνεται! Φταίω εγώ μετά που σας τα χώνω;;
Τεσπα, καλωσήρθες στη λογική. Αν πάρεις και το αμάξι, θα μεταλλαχθείς εντελώς σαν τον άλλο φίλο (δε θυμάμαι το νικνειμ του τώρα και δε μπορώ από εδώ που γράφω να δω προηγούμενες δημοσιεύσεις-new site for the win!) που του μαζεύουμε τα σάλια από το φόρουμ!
-
Ναι, το μοναδικό ακούω και βγάζω σπυριά.. τεσπά το λατρεύω (δε λέω) το κάρο μου αλλά, για παράδειγμα με το gps/χάρτες μόνο εγώ έχω θέμα και ψάχνω πως να τους αλλάξω;;; Που του γράφω μια οδό και με βγάζει αλλού για αλλού; Που γράφω π.χ. Αττικό ζωολογικό πάρκο και βγάζει Αττικό cinema και άλλα άσχετα; Και όπως ρωτάω και παραπάνω πλην του auto android υπάρχει άλλος τρόπος να του φορτλωσω άλλη εφαρμογή με χάρτες και να σβήσω την υπάρχουσα(ή τουλάχιστον να μην την χρησιμοποιώ;)
Εγώ προσωπικά μέσω carplay χρησιμοποιώ google maps και waze εναλλακτικά και είμαι ευχαριστημένος από αυτά.
Για να αλλάξεις χάρτες στο εργοστασιακό ηχοσύστημα μου φαίνεται δύσκολο. Ας δούμε όμως τι θα απαντήσει και κανένας άλλος. Γιατί όμως δε χρησιμοποιείς android auto;
Στη θέση σου -αν επιμένεις να βρεις τρόπο- θα πήγαινα στο Αμερικάνικο φόρουμ και θα έψαχνα/ρωτούσα εκεί όπου η δεξαμενή χρηστών είναι τεράστια και γενικά κάνουν όλων των ειδών τις τροποποιήσεις.
-
Περιμένω και από εκεί κάποιος απαντήσει αλλά ακόμα τπτ..μακάρι κάποιος να μας διαφωτίσει.. έχω android, όχι ios οπότε...
-
Οπότε τι;
Δεν έχουν κάποια πρακτική διαφορά εξ όσων γνωρίζω.
-
οπότε δεν ξέρω τι γίνεται στο car play που γράφεις.... για το android auto δε βολεύει σε θέμα γραφικών και πρέπει κάθε φορά να συνδέω το κινητό..
-
Σε όλα πρέπει κάθε φορά να συνδέεις το κινητό!
Τώρα αν δε σου αρέσει, είναι άλλη ιστορία.
-
Ναι για αυτό ρωτάω εάν μπορεί να γίνει κάτι άλλο..γιατί προφανώς δε μου αρέσει, από τη στιγμή που μπορεί να γίνει κάτι άλλο(εάν μπορεί), όπως υπάρχει το garmin δηλαδή.
Νέο Honda Civic 2017