-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Αν ηταν πρόβλημα το οικονομικο δεν θα το έλεγα απο την αρχή?
Ας αφήσουμε το οικονομικο..εχω περιθόριο να δώσω λευτα για την συγκεκριμενη ζημια μέχρι 750 ευρο μαξ. δέν λέω οτι τόσο θα στοιχισει μπορεί να ειναι και 100 ευρο εφόσον είναι κάτω απο 750 εγω καιρδισμένος θα βγω.
Τι μπορεί να είναι ωστε να θέλει πάνω απο 750 ευρό?αν ειναι πάω σε άλο μοτερ και καθάρισαΠες κωδικο βλαβης και απο εκει και περα συνεχιζουμε
-
δέν έχω προς το παρόν..
-
Πολύ πιθανό για egr
Κωδικό και ξεκινάμε -
Εχω 1 κακό...
Οποτε μου λένε οχι μην κάνεις αυτο οχι που πάς ετσι αυτα δεν ειναι για σένα κτλ κτλ θέλω ακομα ποιο πολυ να συνεχίσωΟλοι το είχαμε αυτό το κακό.Πληρώσαμε όμως αρκετά και βάλαμε μυαλό και ακούμε πλέον και τον άλλον.
-
Κοψε δρομο αδερφε......μη μπλεξεις για κανενα λογο.[/quote]
Εχω 1 κακό...
Οποτε μου λένε οχι μην κάνεις αυτο οχι που πάς ετσι αυτα δεν ειναι για σένα κτλ κτλ θέλω ακομα ποιο πολυ να συνεχίσω[/quote]
Ok...ευχομαι λοιπον να ειναι οτι πιο απλο και ανεξοδο,γιατι διαφορετικα εχει 'σκασε και κολυμπα' -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καντο ρε αδερφε τοτε, να γελασει και εμας το χειλακι μας και να εχουμε να κανουμε διαγνωσεις απο μακρια...+100000 αλλά χωρίς γέλιο αλλά συμπάθεια
Μακάρι να σου βγει
Έτσι είχα πάρει εγώ ένα αυτόματο 307 που είχε το γνωστό πρόβλημα στις ηλεκτροβαλβίδες που κόστιζε 350 € στην σντιπροσωπεία
Του είχα κόψει πάνω από 1000€ από την λογική τιμή αγοράς -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Καντο ρε αδερφε τοτε, να γελασει και εμας το χειλακι μας και να εχουμε να κανουμε διαγνωσεις απο μακρια...
+100000 αλλά χωρίς γέλιο αλλά συμπάθεια
Μακάρι να σου βγει
Έτσι είχα πάρει εγώ ένα αυτόματο 307 που είχε το γνωστό πρόβλημα στις ηλεκτροβαλβίδες που κόστιζε 350 € στην σντιπροσωπεία
Του είχα κόψει πάνω από 1000€ από την λογική τιμή αγοράςΜπορω να γραφω 43 ωρες για να βοηθησω καποιον οπως και οσο μπορω, οταν ομως μπαινει μεσα η λεξη 'πεισμα' και 'εγω θα κανω ΧΧΧΧ λογω πεισματος' εκει ναι μεν μπορει να συνεχιστει η βοηθεια, αλλα θα γελαω κιολας. Σορρυ.
-
Καλημέρα παιδια.
Λοιπον κάποιοι απο εσας γνωριζετε μέσο του οπλελ φορουμ οτι πηρα το εν λογο αμάξι.
Το πρόβλημα που είχε ηταν στο συστημα του twinport οι πεταλούδες που εχει πρίν τα μπέκ οι οποιες ανοιγουν και κλείνουν αναλογα της απαίτησεις του αμαξιου (δέν γνωρίζω πότε) αυτες οι πεταλουδες είχαν ξεχαρβαλωθει οι ενώσεις τους σαν καινουριο ανταλλακτικο επρεπε να πάρω μονο απο αντιπροσοπεία ολόκληρη πολλαπλη εισαγωγής η οποιοα δέν ξέρω πόσο κοστίζει ακριβός αλλα κάποιοι μου είπαν οτι κοστιζει περίπου 1500-2000€ το γιατι δέν το γνωρίζω..
Εν τέλη ανοιξα την πολλαπλή μου έβγαλα έξω όλο το συστημα με της πεταλούδες το καθάρισα και έκανα μια καλή επισκευη της ενώσεις χρησιμοποιόντας μεταλικά δαχτιλίδια και γράσο και το πρόβλημα λύθηκε με ελλάχιστα ευρο..
απο εδώ και στο εξής θα πάρω ένα σπρέι γράσο λιθείου και 1 φορά το μήνα-διμηνο θα τους ρίχνο ένα τσάφ γράσο και θα αντέξουν για ακόμα 10 χρόνια..
Αυτο ηταν το πρόβλημα στην ουσία...
εκανα ρεσέτ το λαμπάκι αφαιρόντας τους πόλους της μπαταρίας αλλα μετά απο καμια 10αριά χιλιόμετρα μέσα στη πόλη άνναψε πάλι. το συγκεκριμένο λαμπάκι είναι για το συστημα εισαγωγης-εξαγωγής καυσιμου..συγκεκριμενα δέν ξέρω που μπορεί να οφείλετε κατα πάσα πιθανοτητα είναι ο λάμδα..υπάρχει πιθανοτητα να θέλει απλά καθάρισμα? η μπορεί να έχω λάθος καυσαέρια και απλά να ανάβει.
Αυτα τα 10 χιλιομετρα πρίν ανάψει τα έκανα μέσα στη πόλη με αργές ταχυτητες και χαμηλές στροφές.
Μέχρι να ζεσταθεί οταν ειναι κρύο το μοτερ οταν ανεβάζει στροφες πχ με πρώτη και μετα αφήσω το γκάζι και πευτουν οι στροφές πευτουν διαδιχικά σάν να αυξομειώνετε το γκάζι οταν μπουγρίζει δηλαδή το μοτερ απο τη πτώση των στροφών της ρίχνει με δώσεις σάν να πατάω και να αφήνω το γκάζι συνεχομενα..οταν ζεσταθεί είναι κομπλέ πευτουν οι στροφές ομορφα. -
κάπου εκεί που έλυσες πρέπει να είναι κρυμμένο κάποιο ποτενσιομετρο που θέλει έλεγχο
Το λαμπάκι με τον κωδικό είναι απαραίτητοΈτσι πρόχειρα
http://www.car.gr/parts/view/5410839/ -
Καλημέρα παιδια.
Λοιπον κάποιοι απο εσας γνωριζετε μέσο του οπλελ φορουμ οτι πηρα το εν λογο αμάξι.
Το πρόβλημα που είχε ηταν στο συστημα του twinport οι πεταλούδες που εχει πρίν τα μπέκ οι οποιες ανοιγουν και κλείνουν αναλογα της απαίτησεις του αμαξιου (δέν γνωρίζω πότε) αυτες οι πεταλουδες είχαν ξεχαρβαλωθει οι ενώσεις τους σαν καινουριο ανταλλακτικο επρεπε να πάρω μονο απο αντιπροσοπεία ολόκληρη πολλαπλη εισαγωγής η οποιοα δέν ξέρω πόσο κοστίζει ακριβός αλλα κάποιοι μου είπαν οτι κοστιζει περίπου 1500-2000€ το γιατι δέν το γνωρίζω..Ρωτα σε αντιπροσωπεια ποσο κανει. Παντως φτηνη δεν θα ειναι.
Εν τέλη ανοιξα την πολλαπλή μου έβγαλα έξω όλο το συστημα με της πεταλούδες το καθάρισα και έκανα μια καλή επισκευη της ενώσεις χρησιμοποιόντας μεταλικά δαχτιλίδια και γράσο και το πρόβλημα λύθηκε με ελλάχιστα ευρο..
Σιγουρα?
απο εδώ και στο εξής θα πάρω ένα σπρέι γράσο λιθείου και 1 φορά το μήνα-διμηνο θα τους ρίχνο ένα τσάφ γράσο και θα αντέξουν για ακόμα 10 χρόνια...Αυτο ηταν το πρόβλημα στην ουσία...
Απο που βγαινει το συμπερασμα αυτο?
εκανα ρεσέτ το λαμπάκι αφαιρόντας τους πόλους της μπαταρίας αλλα μετά απο καμια 10αριά χιλιόμετρα μέσα στη πόλη άνναψε πάλι. το συγκεκριμένο λαμπάκι είναι για το συστημα εισαγωγης-εξαγωγής καυσιμου..συγκεκριμενα δέν ξέρω που μπορεί να οφείλετε κατα πάσα πιθανοτητα είναι ο λάμδα..υπάρχει πιθανοτητα να θέλει απλά καθάρισμα? η μπορεί να έχω λάθος καυσαέρια και απλά να ανάβει.
Αυτα που λες δεν.... Τι κωδικο λαθους βγαζει? Το 'λαθος καυσαερια' σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα δεν μπορεις να 'τα διορθωσεις' γυρνωντας καποια βιδα πχ, πρεπει να διορθωσεις το προβλημα. Ο λ δεν καθαριζεται. Μπας και ξεχαες κανα σωληνακι υποπιεσης και σου ρουφαει αερα?
Αυτα τα 10 χιλιομετρα πρίν ανάψει τα έκανα μέσα στη πόλη με αργές ταχυτητες και χαμηλές στροφές.
Μέχρι να ζεσταθεί οταν ειναι κρύο το μοτερ οταν ανεβάζει στροφες πχ με πρώτη και μετα αφήσω το γκάζι και πευτουν οι στροφές πευτουν διαδιχικά σάν να αυξομειώνετε το γκάζι οταν μπουγρίζει δηλαδή το μοτερ απο τη πτώση των στροφών της ρίχνει με δώσεις σάν να πατάω και να αφήνω το γκάζι συνεχομενα..οταν ζεσταθεί είναι κομπλέ πευτουν οι στροφές ομορφα.Εχω 1 κακό...
Οποτε μου λένε οχι μην κάνεις αυτο οχι που πάς ετσι αυτα δεν ειναι για σένα κτλ κτλ θέλω ακομα ποιο πολυ να συνεχίσωΤωρα εχεις 2 κακα:
- Δεν ακους τι σου λενε
- Το αυτοκινητο
Καλη τυχη.
-
Αν ξεχνουσα σωλινάκι υποπίεσης δέν θα άναβε το λαμπάκι αμέσος η μετά απο λίγα λεπτά?εμενα μου αναψε μετά απο 2 μερες 10 χιλιομετρα
Και μεταχειρισμένη να πάρω ανακασκευασμενη θα είναι.καινουρια δέν συμφέρει
η κατασκευη που εκανα ειναι ακομα ποιο σιγουρη απο την εργοστασιακη αυτο το συμπερασμα το εβγαλα μονος μου.
Εχω σκοπο να το γρασάρω που και που η οπελ φροντισε να μην λυπαινονται οι συνδεσμοι οι οποιοι ειναι πλαστικοι.Θα μπορουσαν να βάλουν ρουλεμανακια η να βγάλουν ανταλλακτικο σετ για επισκευη πολλαπλής τα 100.000 χιλιομετρα πχ. -
Δεν ειμαι σιγουρος αν ξεμπερδεψες με το twinport. Αυτο θα το καταλαβεις απο την καταναλωση.
-
το twinport είναι 4 πεταλουδες που ανοιγουν και κλεινουν ολες μαζί ο οποιοες είναι συνδεδεμένες μεταξυ τους με μια πλασικη ραυδο.
Παρόλα αυτα οι πεταλούδες αυτες δέν απομονόνουν τελείος το κανάλι τους.
Δηλαδη η πολλαπλή πρίν τα μπέκ έχει 2 κανάλια αέρα σε καθε εισαγωγη. Στα μπέκ τα καναλια ενονονται σε 1, το 1 κανάλι είναι ανοιχτό και το άλο κανάλι έχει την πεταλούδα του twinport οι πεταλουδες οταν ειναι κλειστες δέν στεγανοποιουν πλήρος το 1 απο τα 2 κανάλια εχουν ενα μικρο κενο σε σχεση με το κανάλι και εχουν και τρυπουλες πάνω τους για να περναει αέρας.
Εγω απλά καθάρισα το ολο συστημα και καλυψα τα κενα που ειχαν και πεζαν οταν ειταν κλειστες δέν έκανα κάποια μεταροπή οπος ηταν καινουριες που λέει ο λόγος είναι και τώρα. -
Είδες βελτίωση;;;
-
βελτιωση είδα σε χαμηλες στροφές αλλα μην φανταστεις και πρίν ηταν δυνατο το μοτερ. οι πεταλουδες δέν ξερω πότε ανοίγουν οταν το μαρσαρισα σταματημενο δέν ανοιγαν ισος ανοίγουν οταν ζωριστει πχ οταν εχω μέσα 3-4 άτομα και γκαζόσω απότομα
ο θόριβος που έκανε που χτυπουσε το μοτέρ σταμάτησε και δουλευει ρελαντι σταθερά ενο πρίν έρκανε ρεταρισματα το πρόβλημα ηταν εκει. -
Να ρωτησω κάτι σχετικα με την egr την εβγαλα να τη καθαρίσω και δέν ειχε βρόμα.
Μετα οταν εβαλα μπρός την αποσυνδεσα της εβγαλα το φις και δέν παρατηρησα καμια αλλαγη στη λειτουργεια του μοτερ ειναι φυσιλογικο?πότε λειτουργει?σε μεγάλες στροφές η ανάλογα τη ποιοτητα κάυσης?
ειναι φυσιολογικο που δέν παρατηρησα καμία απολύτος αλλαγη στον ηχο και τη λειτουργεια του κινητηρα μου οταν την αποσυνδεσα οσο δουλευε στο ρελαντι? -
Να ρωτησω κάτι σχετικα με την egr την εβγαλα να τη καθαρίσω και δέν ειχε βρόμα.
Μετα οταν εβαλα μπρός την αποσυνδεσα της εβγαλα το φις και δέν παρατηρησα καμια αλλαγη στη λειτουργεια του μοτερ ειναι φυσιλογικο?πότε λειτουργει?σε μεγάλες στροφές η ανάλογα τη ποιοτητα κάυσης?
ειναι φυσιολογικο που δέν παρατηρησα καμία απολύτος αλλαγη στον ηχο και τη λειτουργεια του κινητηρα μου οταν την αποσυνδεσα οσο δουλευε στο ρελαντι?σε μεσαιες, ουτε ρελαντι, ουτε τερμα γκαζι, πιθανα παιρνει εντολη αναλογα με το φορτιο, οποτε με μαρσαρισματα ακινητος μπορει να μην κανει τιποτα.
τι σημαινει 'ποιοτητα καυσης'?αυτος εχει μια σειρα 3 βιντεο για την egr, και γενικα ειναι καλος, παρακολουθησε τα αφου εχεις ορεξη να σκαλιζεις.
-
Καλό είναι να δεις το κωδικο βλάβης
Με τα ηλεκτρονικά που έχουν τα αυτοκίνητα, είνια το βασικό πρώτο βήμα
Αν έχει βλάβη η EGR και δεν ανοίγει βγάζει κωδικό στο διαγνωστικό
Η EGR μοπορεί να είναι βρώμικη ή να μην παίρνει εντολή ή να μην ακούει την εντολή το πηνίο ή ακόμα και να μην στεγανώνει -
Καλημέρα.
ποιοτητα καυσης ενωω οτι μπορει να βγάζει ακαυστες και σε αυτη τη περιπτωση να ανοιγει η egr για να ανακυλωφορίσει.
Τωρα έκανα ρεσετ πάλι το λαμπακι και θα περιμένω να ξαναανάψει για να το πάω σε διαγνωστικό -
Καλημέρα.
ποιοτητα καυσης ενωω οτι μπορει να βγάζει ακαυστες και σε αυτη τη περιπτωση να ανοιγει η egr για να ανακυλωφορίσει.
Τωρα έκανα ρεσετ πάλι το λαμπακι και θα περιμένω να ξαναανάψει για να το πάω σε διαγνωστικόΚαλημερα,
H egr υπαρχει για να μειωνει ρυπους. Εισαγει καποια (αδρανη) καυσαερια στην εισαγωγη, αυτα χαμηλωνουν τη θερμοκρασια καυσης και ετσι μειωνονται οι εκπομπες ΝΟχ.Αν βγαζει ακαυστες οπως λες, θα το δει ο λ θα ενημερωσει εγκεφαλο και αυτος θα κανει διορθωσεις πχ χρονο ψεκασμου.
Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;