-
Τσάμπα πράμα...
**Suzuki Ignis iUnique: Αποκλειστικά για τους χρήστες του διαδικτύου **
του Κώστα ΧαριάτηΜετά την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, το νέο Suzuki Ignis βγαίνει τώρα σε μία ειδική έκδοση, την iUnique.
Η συγκεκριμένη έκδοση είναι περιορισμένης παραγωγής, καθώς θα λανσαριστούν μόνο 100 κομμάτια, αποκλειστικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιαπωνικής φίρμας, με την τιμή να είναι 16.900 ευρώ (στην Ιταλία). Οι διαφορές του Ignis iUnique σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις εντοπίζονται στις χρωματικές αποχρώσεις του αμαξώματος και στον πλούσιο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εμπρός φώτα τεχνολογίας LED, ζάντες αλουμινίου σε ματ απόχρωση 16 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό κ.ά. Κάτω από το καπό υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.2 λίτρων Dualjet με απόδοση 90 ίππων που συνδυάζεται με το εξελιγμένο σύστημα ALLGRIP AUTO, που μεταδίδει αυτόματα ροπή και στους πίσω τροχούς όταν ανιχνευθεί απώλεια πρόσφυσης. Επίσης υπάρχει και το υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και φιλικότητα προς το περιβάλλον.
http://www.motori.gr/newsarticle/auto-n ... diadiktyoy -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Νομίζω καλή εναλλακτική του Swift, το σχήμα του οποίου έχει αρχίσει να με κουράζει τόσα χρόνια.Και το καινούριο που θα παρουσιάσουν ... θα θυμίζει το προηγούμενο.
Το Ignis και εγώ το πέτυχα με την πρόσοψη του.
Συμπαθητικό.Αυτή η iUnique περιορισμένη έκδοση έχει ενδιαφέρον και πολύ καλή τιμή.
-
Το επίσημο site πλήρως ενημερωμένο με το Ignis
Καλές τιμές, βγαίνει και με 4κινηση και με καλούς εξοπλισμούς.
Αν το πίσω μέρος ήταν λίγο καλύτερα σχεδιασμένο πιθανά να μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Και μάλλον ούτε στην ίδια τη Suzuki δεν αρέσει γιατί αποφεύγουν τις φωτογραφίες που δείχνουν το πίσω μέρος.
Στο επίσημο φυλλάδιο δεν δείχνουν καθόλου το πίσω μέρος...
http://www.suzuki.gr/ignis/downloads/IGNIS_Brochure.pdf -
Θα προχωρήσω σε αγορά καινούργιου μικρού/μικρομεσαίου πόλης τους επόμενους μήνες. Κυττάζω αποκλειστικά για αυτόματο. Είμαι ανάμεσα σε Citroen C3, Suzuki Ignis και νέου Micra.
Εχω δει τα C3 και Ignis από κοντά, τα αυτόματα θα έρθουν Μάρτη-Απρίλη. Το C3 θα έρθει με το κανονικό αυτόματο ΕΑΤ 6 που έχει τώρα το C4, dsg δεν είναι αλλά νομίζω για τη χρήση πόλης που το θέλω είναι μια χαρά.
Το ερώτημά μου είναι το AGS της Suzuki (ρομποτιζέ - ημιαυτόματο) που μέχρι τώρα μαπίνει μόνο στο Celerio και για το οποίο έχω βρεί ελάχιστες πληροφορίες στο διαδίκτυο κι αυτές αμφιλεγόμενες όσον αφορά την ευχρηστία του συγκεκριμένου αυτόματου
Ομολογώ ότι αν και το C3 μου αρέσει πολύ, εντυπωσιάστηκα από την ευχρηστία, τους χώρους και το όλο look του Ignis (εντάξει, αυτός ο π@π@ς δε χωνευεται εύκολα).
Εχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο αυτόματο ? -
Ο χρήστης balex έγραψε:
Θα προχωρήσω σε αγορά καινούργιου μικρού/μικρομεσαίου πόλης τους επόμενους μήνες. Κυττάζω αποκλειστικά για αυτόματο. Είμαι ανάμεσα σε Citroen C3, Suzuki Ignis και νέου Micra.
Εχω δει τα C3 και Ignis από κοντά, τα αυτόματα θα έρθουν Μάρτη-Απρίλη. Το C3 θα έρθει με το κανονικό αυτόματο ΕΑΤ 6 που έχει τώρα το C4, dsg δεν είναι αλλά νομίζω για τη χρήση πόλης που το θέλω είναι μια χαρά.
Το ερώτημά μου είναι το AGS της Suzuki (ρομποτιζέ - ημιαυτόματο) που μέχρι τώρα μαπίνει μόνο στο Celerio και για το οποίο έχω βρεί ελάχιστες πληροφορίες στο διαδίκτυο κι αυτές αμφιλεγόμενες όσον αφορά την ευχρηστία του συγκεκριμένου αυτόματου
Ομολογώ ότι αν και το C3 μου αρέσει πολύ, εντυπωσιάστηκα από την ευχρηστία, τους χώρους και το όλο look του Ignis (εντάξει, αυτός ο π@π@ς δε χωνευεται εύκολα).
Εχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο αυτόματο ?Όπως το γράφεις κι 'όλας, περίμενε και το micra.
Το ρομποτιζέ με χαλάει λίγο σαν ιδέα (δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο, αλλά η τεχνολογία τους με χαλάει γενικά)
Από τα δύο μακράν το C3. Ο κώλος του ignis ούτε για χέσιμο δεν είναι. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ο κώλος του ignis ούτε για χέσιμο δεν είναι. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο κώλος του ignis ούτε για χέσιμο δεν είναι.
Έχω άδικο, Storm????
-
Καθόλου.
Ωστόσο οφείλω να πω ότι δεν το έχω δει από κοντά. Από τις φωτογραφίες όμως δεν με καίει και ιδιαίτερα να θέλω να το δω... -
Επειδή και εγώ βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση για αγορά μικρού αυτοκινήτου, κοιτάζω τα ίδια αυτοκίνητα αλλά έχω ήδη αποκλείσει το νέο micra. Εάν είσαι άνω του 1.80 πίσω στο micra, θα βρίσκεις σίγουρα λόγω της κεκλιμένης οροφής. Για το c3 δεν το έχω δεί για χώρους αλλά έχει μέχρι στιγμής το καλύτερο μηχανικό σύνολο και κιβώτιο σε σχέση με το ignis. Από την άλλη το ignis είναι πανέφορφο και εκεί που υστερεί είναι στον ατμοσφαιρικό κινητήρα και το ASG. Δύσκολη απόφαση φίλε μου, μέχρι να κάνει την έκπληξη(έαν την κάνει) η suzuki και βάλει τον χιλιάρι με το κανονικό αυτόματο του baleno, αλλά μέχρι στιγμής εάν ήταν και τα δύο άμεσα διαθέσιμα θα επέλεγα το ignis.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Επειδή και εγώ βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση για αγορά μικρού αυτοκινήτου, κοιτάζω τα ίδια αυτοκίνητα αλλά έχω ήδη αποκλείσει το νέο micra. Εάν είσαι άνω του 1.80 πίσω στο micra, θα βρίσκεις σίγουρα λόγω της κεκλιμένης οροφής. Για το c3 δεν το έχω δεί για χώρους αλλά έχει μέχρι στιγμής το καλύτερο μηχανικό σύνολο και κιβώτιο σε σχέση με το ignis. Από την άλλη το ignis είναι πανέφορφο και εκεί που υστερεί είναι στον ατμοσφαιρικό κινητήρα και το ASG. Δύσκολη απόφαση φίλε μου, μέχρι να κάνει την έκπληξη(έαν την κάνει) η suzuki και βάλει τον χιλιάρι με το κανονικό αυτόματο του baleno, αλλά μέχρι στιγμής εάν ήταν και τα δύο άμεσα διαθέσιμα θα επέλεγα το ignis.Σαν για το C3 έχω να πω ότι από κοντά δεν με εντυπωσίασε τόσο όσο περίμενα, ειδικά στους χώρους του. Αντίθετα για το Ignis θα έλεγα το ανάποδο, παρότι 30 πόντους μικρότερο η αίσθηση ευρυχωρίας ήταν παρόμοια με το C3 συν τα έξτρα χωριστά συρόμενα πίσω καθίσματα που αυξάνουν σημαντικά το χώρο αποσκευών (Ignis 2WD 267l - C3 300l)
Ο προβληματισμός μου για το AGS προκύπτει κυρίως από το ότι έχω ήδη στη κατοχή μου ένα C3 1.4 Diesel 2012 με το αντίστοιχο αυτοματοποιημένο κιβώτιο της Σιτροέν που αν μη τι άλλο χρειάζεται εξοικοίωση για να μάθεις τα χούγια του. Το ότι αισθάνεσαι την ύπαρξη συμπλέκτη κατά τη διάρκεια των αλλαγών δε με απασχολεί, αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές η αλλάζει με τη λάθος σχέση (και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα) η σε 'κρεμάει' πρέπει να γυρίσεις στο manual σειριακό για να το διορθώσεις. Εννοείται η σύζυγος ποτέ δεν κατάλαβε τι πρέπει να κάνει σ αυτές τις στιγμές της αμηχανίας. Για να μη παρεξηγηθώ, το συγκεκριμένο αυτόματο στο 90-95% των περιπτώσεων συμπεριφέρεται μια χαρά εξασφαλίζοντας τη γνωστή ευκολία ενος συνηθισμένου αυτόματου κιβωτίου -
Πάντως στα υπόψιν ότι το χειροκίνητο Ignis με τα 800-850 κιλάκια του και τον 1.2 90hp ατμοσφαιρικό χτύπησε 10' ακριβώς στο 0-100 αντι για 12'' που το δίνει η Suzuki. Κάτι ξέρει η Suzuki που δενέμπλεξε με τα τούρμπο σ αυτή τη κατηγορία. Και μάλλον το C3 1.2 82 hp που κυττάω είναι μακριά σε επιδόσεις ..
-
Εγώ πάλι νομίζω οτι έκανε μεγάλο λάθος που δεν επέλεξε και τούρμπο, κάτι που θα προσφέρει σε λίγο καιρό και το up και μάλλον και το υπόλοιπο του group. Το c3 1.2 82 hp δεν έχει αυτόματο, μόνο το 1.2 110 hp έχει.
-
Καλό τεστ του τετρακίνητου.
Μου κάνουν εντύπωση τα αρνητικά σημεία που αναφέρει για φρένα και για άνεση μέσα στη πόλη.
Εμένα πάντως δεν μου δίνει την αίσθηση ότι αφορά αυτοκίνητο για off-road διαδρομές.Test drive: Suzuki Ignis 1.2 DualJet AllGrip
Δοκιμάζουμε το νέο μικρό crossover της Suzuki, στην κορυφαία τετρακίνητη έκδοσή του.http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... et-allgrip
**υ.γ. το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στους 'Κατασκευαστές και Μοντέλα'... **
-
Διάβαζοντας το άρθρο του Drive εγώ το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο και δεν είναι και άσχημο.
Ο κινητήρας πολύ καλός και 5άστερο στο crash-test.
Και νομίζω είναι και made in Japan??Σε δικινητο το αγόραζα άνετα για δεύτερο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Και νομίζω είναι και made in Japan??.
Απ' ότι έχω διαβάσει προς το παρόν είναι Japan. Από τον Ιανουάριο ξεκινά η κατασκευή του στην Ινδία και βλέπουμε από που θα έρχεται.
-
Οκ. Ελπίζω το ινδικό για τις εκεί αγορές
Πεντάστερο μόνο με κάποιο safety packhttp://www.autoblog.gr/2016/12/21/test-drive-dokimazoume-to-suzuki-ignis/
-
Ο χρήστης balex έγραψε:
Πάντως στα υπόψιν ότι το χειροκίνητο Ignis με τα 800-850 κιλάκια του και τον 1.2 90hp ατμοσφαιρικό χτύπησε 10' ακριβώς στο 0-100 αντι για 12'' που το δίνει η Suzuki. Κάτι ξέρει η Suzuki που δενέμπλεξε με τα τούρμπο σ αυτή τη κατηγορία. Και μάλλον το C3 1.2 82 hp που κυττάω είναι μακριά σε επιδόσεις ..Με την εμπειρία ενός swift 1.2, μπορώ να πω ότι ο κινητήρας είναι κορυφαίος (στην κατηγορία του) και ταιριάζει εξαιρετικά στα ελαφριά και χαμηλού κόστους αυτοκίνητα που φτιάχνει η Suzuki. Η νέα έκδοση (dualjet) είναι καλύτερη, με ισχυρότερη ροπή χαμηλά και CO2 κάτω από 100 gr/km!
Με τον 1.2 μια χαρά ταξιδεύουν 4 μεγάλοι άνθρωποι και σε επαρχιακή εθνική οδό χωρίς μεγάλες ευθείες είναι ζήτημα να βρεθούν 1-2 άλλοι, σε διαδρομή 100-150 km, που πηγαίνουν πιο γρήγορα!Η τιμής της βασικής έκδοσης (GL) είναι εξαιρετική! Προσοχή όμως μήπως η Suzuki έχει την ίδια αθλιότητα με το swift GL, που σαν φώτα ημέρας ανάβουν όλα τα φώτα (μπρος, πίσω, μέσα στη καμπίνα) σαν να είναι νύκτα!
-
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα
Αν και περσινό το review το παραθέτω:
-
Οσο το παρατηρω τοσο πιο πολυ σε εμβρυο με υδροκεφαλια μοιαζει πισω
-
Το οδήγησα προ ημερών και εκτός από τις νωθρές επιταχύνσεις εν κινήσει και τα ελαφρώς φτηνιάρικα πλαστικά του πραγματικά δεν μπόρεσα να βρω άλλο ψεγάδι (ο κ@λ@ς του αρχίζει και μ αρέσει, μάλλον ανωμάλεψα !!)
Οι χώροι του είναι σούπερ (500 λίτρα πορτ μπαγκάζ με τα πίσω καθίσματα τραβηγμένα μπροστά, η θέση οδήγησης και η ορατότητα πολύ καλή, η κύλισή του και η αίσθηση στο δρόμο σε καμμία περίπτωση δεν δείχνει ότι είναι μόνο 850 κιλά ..) Το τριπ κομπιούτερ στα 1200 χλμ έδειχνε 5.5 λ ((!!) που για βενζίνη και τέστ ντράιβ αυτοκίνητο είναι κάτι που αν δε το έβλεπα δε θα το πίστευα. Φαντάσου να στριμώξεις κι ένα 20-25 λιτρο τάνκι υγραέριο (μετά τη λήξη της εγγύησης) στο πόρτ μπαγκάζ.
Στη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία κάνεις παραγγελία με 200 ευρώ προκαταβολή και παίρνεις πίσω τα λεφτά σου όποτε θες οπότε παράγγειλα ένα άσπρο πέρλα αυτόματο AGS και κανόνισα για την ερχόμενη εβδομάδα τέστ ντράιβ ένα σελέριο AGS για να βγάλω κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το συγκεκριμένο κιβώτιο και να πάρω μια τελική απόφαση
Suzuki Ignis II