-
Αύριο θα πάω στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της FIAT που έκανε τα προγραμματισμένα service το Panda.
Θα μου δώσουν ιστορικό και πληροφορίες, αν και πιστεύω ότι το αυτοκίνητο είναι από εταιρικό leasing.Η AUTO MARIN δεν μου είχε δώσει αυτές τις πληροφορίες, ενώ μέχρι και σήμερα 'αναζητείται' το επίσημο βιβλίο συντήρησης.
Αν και είμαι σίγουρος ότι υπάρχει το βιβλίο, έχω καταλάβει γιατί δεν μου το δίνουν.Ωστόσο μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα το εξουσιοδοτημένο συνεργείο (ΛΑΜΔΑ ΑΕ) που πήγαινε το αυτοκίνητο για service. Οπότε αύριο θα μάθω πολλά και ενδιαφέροντα.
Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον το αυτοκίνητο πέρασε τα τεστ ελέγχου. Κάτι είναι και αυτό...
-
Storm εχει καποιες δουλειες να κανεις; π.χ. λαδια, φιλτρα καμπινας βενζίνης (αν εχει ξεχωριστο εκτος αυτου που ειναι στο ρεζερβουαρ) λαδιων κλ κλπ κλπ. τον ιμαντα χρονισμου προσεξε. εμενα στο punto μου ειχε κοπει γιατι μλακια μου δε θυμοταν ο προηγουμενος αν τον αλλαξες και τον αφησα. ευτυχως δεν επαθε τπτ το μοτερ. ρε φιατ ειναι οχι αστεια. μου ελειψε το πουντακι. εμπλεξα τωρα με japan....ειχα μπει σε panda. ποιο ωραιο πατημα απο το sirion, ποιο ομορφο μεσα, ποιο ζεστο. το αλλο ειναι απροσωπο γμτ. ενταξει ειναι καλο σε ορατοτητα, γκαζακι για το μοτερακι του, ευκολοδηγητο ειδικα στην πολη κοβει το τιμονι. ας το παινεψω και λιγο μωρε και αυτο. το στροφομετρο και τον λεβγιε των ταχυτηταν ομως θελω οποτε μπαινω να τα ξηλωσω και να τα πεταξω lol.
-
Ο χρήστης dondon έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Το συγκεκριμένο το είδα από την Hertz. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι η Hertz απ όσο ξέρω έχει δικά της σημεία επισκευής και τα πηγαίνουν εκεί . Δεν υποστηρίζει εξουσιοδωτημένα . Επομένως είναι επίφοβο αυτό ...α) Εάν λες για το γκρι astra με τιμή 8.700:
- Πήγαινε στα δικά τους συνεργεία.
- Δεν υπάρχει βιβλίο service, αλλά αντίγραφο του ιστορικού συντήρησης από το συνεργείο τους.
β) Για την leaseplan που έγραψε κάποιος, δυστυχώς δεν έχει τα αυτοκίνητα που είναι προς πώληση σε κάποια ιστοσελίδα.
γ) Για eurolease έχουμε κάποια άποψη;
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Storm εχει καποιες δουλειες να κανεις; π.χ. λαδια, φιλτρα καμπινας βενζίνης (αν εχει ξεχωριστο εκτος αυτου που ειναι στο ρεζερβουαρ) λαδιων κλ κλπ κλπ. τον ιμαντα χρονισμου προσεξε. εμενα στο punto μου ειχε κοπει γιατι μλακια μου δε θυμοταν ο προηγουμενος αν τον αλλαξες και τον αφησα. ευτυχως δεν επαθε τπτ το μοτερ. ρε φιατ ειναι οχι αστεια. μου ελειψε το πουντακι.** εμπλεξα τωρα με japan**....ειχα μπει σε panda. ποιο ωραιο πατημα απο το sirion, ποιο ομορφο μεσα, ποιο ζεστο. το αλλο ειναι απροσωπο γμτ. ενταξει ειναι καλο σε ορατοτητα, γκαζακι για το μοτερακι του, ευκολοδηγητο ειδικα στην πολη κοβει το τιμονι. ας το παινεψω και λιγο μωρε και αυτο. το στροφομετρο και τον λεβγιε των ταχυτηταν ομως θελω οποτε μπαινω να τα ξηλωσω και να τα πεταξω lol.Ξενέρωσες με το sirion ή μου φαίνεται;
Νομίζω ότι είναι γνωστό ότι τα Ιαπωνικά, ειδικά της Daihatsu έχουν την κλασσική Ιαπωνική κουλτούρα δηλ. κάπως 'άχρωμα' στους τομείς της οδηγικής συμπεριφοράς και στην αίσθηση του εσωτερικού. Αλλά από την άλλη προσφέρουν αξιοπιστία.Εγώ έκανα το άλλο test. Πριν καταλήξω στο Panda πήγα και είδα (επίτηδες) κάποια Picanto της προηγούμενης γενιάς. Ξενέρωσα εντελώς και μετά πήγα και είδα το Panda...
Όσο αφορά το Pandaki του έχω κάνει service καλό. Ο ιμάντας αλλάζει στα 5 χρόνια. Του χρόνου δηλαδή τέτοια εποχή θα το βάλω στο πρόγραμμα.
Το πρόβλημά μου είναι το συνεργείο.
Ρε παιδάκι μου με τα συνεργεία πάντα είχα πρόβλημα.
Σε λίγο θα πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο της FIAT να το δω και να συζητήσω λίγο μαζί τους.Αναρωτιέμαι αν μεταξύ τους τα επίσημα συνεργεία της FIAT έχουν πρόσβαση στο ιστορικό συντήρησης των καινούριων αυτοκινήτων τους;
-
Storm στα fiat καποτε η αλλαγη ιμαντα ηταν οπως γραφεις στα 5 χρονια ή στα 60.000χλμ. οτι ερθει πρωτο. ε οσο να ναι με το sirion καλη η μετακινηση απο αποψη οικονομιας, αλλα μεχρι εκει. δεν εχει εσωτερικα την ομορφια του ιταλικου οπως και το πατημα. ηταν ομως που ηξερα τον ιδιοκτητη. για τα εξουσιοδοτημενα εξαρταται αν υπαρχει βαση δεδομενων στα κεντρικα και οι καταχωρησεις των εξουσιοδοτημενων γινονται στη βαση δεδομενων των κεντρικων. sth merc σε οποιο εξουσιοδοτημενο και αν παω εχουν τα ιδια στοιχεια για το δικο μου. δεν αλλαζουν απο συνεργειο σε συνεργειο. πεφτει χοντρο φακελωμα lol
-
Στο συνεργείο της FIAT μου είπαν ότι τα εξουσιοδοτημένα του FIAT GROUP, δεν έχουν κοινό ιστορικό συντήρησης των αυτοκινήτων. Λειτουργούν αυτόνομα.
-
ενταξει. αφου ειναι καθαρο το αμαξι μια χαρα εισαι. αν δεν βαριεσαι τωρα που ο καιρος ειναι ζεστος, παρε ενα κερι για το χειμωνα να το κερωσεις γιατι το χρωμα του φαινεται καλοδιατηρημενο.
-
Μπορείς να ζητήσεις απο την εταιρεία μίσθωσης το ιστορικό του οχήματος. Ανάλογα την εταιρεία θα σου πούνε για όλο το ιστορικό και που τα έκανε τα service. Φυσικά θα πρέπει απο τον έμπορο να μάθεις την πινακίδα πρώτα.
-
Απορίες:
- Ιδιώτης πουλά αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το x έτος και στο όνομά του φαίνεται το y έτος. Σε σχετική ερώτηση, απαντά ότι το είχε με χρονομίσθωση και με την λήξη του συμβολαίου το εξαγόρασε. Εγώ πώς μπορώ να πιστοποιήσω το αληθές του ισχυρισμού του;
- Πώς μπορώ να μάθω τον ακριβή αριθμό των τυχόν ενδιάμεσων ιδιοκτητών ενός αυτοκινήτου, μεταξύ της ημερομηνίας που αναφέρει η άδεια ως 1η ταξινόμηση και της ημερομηνίας μεταβίβασης στον νυν κάτοχο;
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Απορίες:- Ιδιώτης πουλά αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το x έτος και στο όνομά του φαίνεται το y έτος. Σε σχετική ερώτηση, απαντά ότι το είχε με χρονομίσθωση και με την λήξη του συμβολαίου το εξαγόρασε. Εγώ πώς μπορώ να πιστοποιήσω το αληθές του ισχυρισμού του;
- Πώς μπορώ να μάθω τον ακριβή αριθμό των τυχόν ενδιάμεσων ιδιοκτητών ενός αυτοκινήτου, μεταξύ της ημερομηνίας που αναφέρει η άδεια ως 1η ταξινόμηση και της ημερομηνίας μεταβίβασης στον νυν κάτοχο;
Το να μπορεσεις να βρεις ποιος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο η εκάστοτε εταιρεία νοικίασε το αυτοκίνητο με leasing μου φαίνεται ακατόρθωτο αλλά ίσως κάποιος να μπορεί να βοηθήσει.
Την δεύτερη ερώτηση την είχα κάνει και εγώ σε άλλο νήμα και απάντηση δεν πήρα.
-
Όσο ζω ελπίζω!!!!!!!!
-
Υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσετε όλα τα έντυπα του ΚΤΕΟ που έχει περάσει το αυτοκίνητο. Είναι υποχρεωμένοι να σας τα δώσουν. Είναι επίσημα έντυπα που ακολουθούν το αυτοκίνητο.
Πάνω στο έντυπο του ΚΤΕΟ αναφέρεται ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου και ποιος προσκομεί το αυτοκίνητο στο ΚΤΕΟ προς έλεγχο.
Σε κάποια έντυπα αναφέρονται και πληροφορίες του προηγούμενου ελέγχου π.χ. χιλιόμετρα, ιδιοκτήτης κλπ...Π.χ. αυτό που είχαμε εντοπίσει στο car.gr με τα γυρισμένα χιλιόμετρα:
-
Είναι όμως πιθανό να μην τα έχει ο νυν ιδιοκτήτης. Π.χ. εγώ πάντα πέταγα το προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου.
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Είναι όμως πιθανό να μην τα έχει ο νυν ιδιοκτήτης. Π.χ. εγώ πάντα πέταγα το προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου.Και εγω.
Δεν ξέρω για υποχρεωτική φύλαξη τους.From my SMO72HD via Tapatalk
-
Για τη στιγμή που θα αποφασίσετε να πουλήσετε το πολυαγαπημένο σας αυτοκινητάκι, καλό είναι να κρατάτε όλα τα χαρτιά από ΚΤΕΟ , αποδείξεις από σερβις κτλ σαν επιπλέον στοιχεία εκτός από το ιστορικό του σερβις. Νομίζω ότι στα μάτια των περισσότερων αγοραστών μετράνε πολύ!
Συγγνώμη για το ψιλο άκυρο σχόλιο
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
:offtopicviii:
Για τη στιγμή που θα αποφασίσετε να πουλήσετε το πολυαγαπημένο σας αυτοκινητάκι, καλό είναι να κρατάτε όλα τα χαρτιά από ΚΤΕΟ , αποδείξεις από σερβις κτλ σαν επιπλέον στοιχεία εκτός από το ιστορικό του σερβις. Νομίζω ότι στα μάτια των περισσότερων αγοραστών μετράνε πολύ!Συγγνώμη για το ψιλο άκυρο σχόλιο
Αν το αυτοκίνητο έχει βιβλίο σέρβις, όλα στην αντιπροσωπεία, αν πάει ο αγοραστής εκεί δεν θα του πούνε πόσοι ήταν οι ιδιοκτήτες; Αφού θα έχουν το ιστορικό του αυτοκινήτου από τα πρώτα μέχρι τα τελευταία χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Για τη στιγμή που θα αποφασίσετε να πουλήσετε το πολυαγαπημένο σας αυτοκινητάκι, καλό είναι να κρατάτε όλα τα χαρτιά από ΚΤΕΟ , αποδείξεις από σερβις κτλ σαν επιπλέον στοιχεία εκτός από το ιστορικό του σερβις. Νομίζω ότι στα μάτια των περισσότερων αγοραστών μετράνε πολύ!Συγγνώμη για το ψιλο άκυρο σχόλιο
+1
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Αν το αυτοκίνητο έχει βιβλίο σέρβις, όλα στην αντιπροσωπεία, αν πάει ο αγοραστής εκεί δεν θα του πούνε πόσοι ήταν οι ιδιοκτήτες; Αφού θα έχουν το ιστορικό του αυτοκινήτου από τα πρώτα μέχρι τα τελευταία χιλιόμετρα.
Μια μικρή ένσταση, επειδή διαπιστώνω μία αλλαγή πλέον στα βιβλία συντήρησης (το είχα δει στο 207, το βλέπω στο Panda και το ίδιο και στο Cordoba).
Διαπιστώνω ότι στα βιβλία συντήρησης δεν αναφέρονται πουθενά οι εργασίες και τα αναλώσιμα που αλλάζονται στις επισκέψεις.
Π.χ. βλέπω μόνο ημ/νία επίσκεψης, χιλιόμετρα και σφραγίδα.
Που ξέρει ο υποψήφιος πελάτης ή ο ιδιοκτήτης τι ακριβώς έγινε στο αυτοκίνητο στο προγραμματισμένο service;Αυτό το αναφέρω κυρίως για το 207 που το πήγαινα επί 7 έτη στα προγραμματισμένα ετήσια service και το μόνο που έκαναν ήταν να αλλάζουν λάδια και φίλτρο λαδιού και το θεωρούσαν ετήσιο service.
Ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να ελέγξουν τα υπόλοιπα που λέει ο κατασκευαστής π.χ. μία διάγνωση βλαβών.
Οπότε ότι έκαναν ήταν επειδή εγώ κρατούσα σημειώσεις και είχα παρατηρήσεις.
Ένα βιβλίο συντήρησης στην ουσία δεν δείχνει τίποτα απολύτως.Παλιότερα στα βιβλία συντήρησης είχαν πίνακες εργασιών και αλλαγών αναλωσίμων για κάθε προγραμματισμένο service όπου βάζανε ένα Χ για να κρατάνε ιστορικό και να ξέρει και ο πελάτης τι αλλάχτηκε και τι ελέγχθηκε.
-
Μηπως Storm τις λεπτομερειες τις γραφουν στον υπολογιστη.
-
Στον υπολογιστή είναι υποχρεωμένοι να τα γράφουν. Κρατάνε ιστορικό.
Αλλά μόνο για τον εαυτό τους;
Γιατί να μην έχει ο ιδιοκτήτης αναλυτική κατάσταση εργασιών στο βιβλιό συντήρησης και να τσεκάρουν σε κάθε προγραμματισμένο service αυτά που έχουν κάνει;Π.χ. παρακάτω είναι το πλάνο συντήρησης του Panda. Θα μπορούσαν αυτόν το πίνακα να τον είχαν και στο βιβλίο συντήρησης χωρισμένο ανά χιλιόμετρα και το συνεργείο να σημειώνει τους ελέγχους. Έτσι με αυτό το τρόπο όλοι οι έλεγχοι γίνονται σωστά.
Εγώ στα 5 χρόνια θα πρέπει να αλλάξω ιμάντα εκκεντροφόρου, το οποίο και θα το κάνω.
Αυτό θα φαίνεται πουθενά στο βιβλίο συντήρησης; Όχι φυσικά.
Εγώ πως θα πείσω π.χ. τον επόμενο ιδιοκτήτη ότι άλλαξα ιμάντα στα 5 χρόνια;
Μόνο από την απόδειξη. Στο βιβλίο συντήρησης θα δείχνει μόνο ότι έκανα ετήσιο service.
Αξίζει ;;; Αμάξι από Leasing