-
Ρε παιδια ενταξει υπαρχουν νεοι, παλιοι οδηγοι που ειναι για κλαματα. Οι πεζοι επειδη λετε για κοκκινο φαναρι, που περνανε ενω το φαναρι ειναι πρασινο; Οι αλλοι που περνανε απο οπου να ναι και δεν ξερεις πως να τους αποφυγεις; Και τα ακους και απο πανω. Υπαρχει διαβαση και ο αλλος παει να περασει 2 μετρα πριν. Αν εισαι με μηχανη σου ερχεται να τον δαγκασεις.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Πάντως σε κεντρικά φανάρια και σε μεγάλους δρόμους όποιος περνά με κόκκινο είναι εγκληματίας.
OΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ
Τωρα βεβαια αν σταματησεις σε κανα κοκκινο 3 τα ξημερωματα παραπλευρως του πεδιον του αρεως διπλα στις φυλλωσιες ή σε κανα απομονωμενο σε τιποτα μενιδια και ζεφυρια υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να πεσεις εσυ θυμα εγκληματικης ενεργειας, οποτε ΝΑΙ σε τετοιες περιπτωσεις εφαρμοζεις επιλεκτικα το νομο
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Πάντως σε κεντρικά φανάρια και σε μεγάλους δρόμους όποιος περνά με κόκκινο είναι εγκληματίας.
Τωρα βεβαια αν σταματησεις σε κανα κοκκινο 3 τα ξημερωματα παραπλευρως του πεδιον του αρεως διπλα στις φυλλωσιες ή σε κανα απομονωμενο σε τιποτα μενιδια και ζεφυρια υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να πεσεις εσυ θυμα εγκληματικης ενεργειας, οποτε ΝΑΙ σε τετοιες περιπτωσεις εφαρμοζεις επιλεκτικα το νομο
Δεν βλεπεις........απο εκει καθε μερα σφαγμενους μαζευουν!!! Οπουδηποτε μπορει να σου συμβει αυτο και παλι ΔΕΝ ειναι δικαιολογια να περασεις με κοκκινο. Μην κυκλοφορεις μετα την δυση και πριν το ξημερωμα λοιπον
-
Μονο το σφαξιμο ειναι εγκλημα?
Μαλλον δεν εχεις περασει απο κυψελη τωρα τελευταια βραδυ να δεις....Οσο μπορεις να φυλαγεσαι για να μην εισαι ενα ακομα ευκολο θυμα, το κανεις
Απλα σκεψου κοπελα μονη να γυρναει ξημερωματα και να πρεπει να σταματησει -
Υπαρχουν κατι κωλοφαναρα μεταμεσονυκτια στη μεση του πουθενα που σε προκαλει να τα περασεις..καθεσαι μονος σου και περιμενεις.. καλα θα κανεις ομως να περιμενεις γιατι αν μπεις στη διαδικασια με το κοκκινο να το περασεις ή οχι θα κανεις τη μαλακια σε καποια αλλη φαση που δε πρεπει,υποσυνειδητα.. οποτε κι εγω σα τον λακαμα καθομαι και περιμενω
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Είχα πριν δυο χρόνια βρεθεί στη Νότο Αφρική Κέηπ Τάουν και μου είχαν πει ότι τη νϋκτα δεν σταματάει κανείς σε φανάρι. Αν έγινε έτσι και η Ελλάδα, τοτε να ετοιμαζόμαστε να την κάνουμε..
-
Έγκλημα είναι να μην έχεις συναίσθηση του δρόμου, αντίληψη, το μυαλό στο τιμόνι και ένστικτο.
Ο ΚΟΚ δεν περιορίζεται μόνο στο κόκκινο φανάρι αλλά και σε πολλά άλλα.
Όπως επίσης ο ΚΟΚ έχει και πολλές ελλείψεις ή δεν προνοεί και διάφορες άλλες καταστάσεις.
Π.χ. γιατί είναι εγκληματικό να επιτρέπει να οδηγούν κάποιοι άνθρωποι με ψηλοτάκουνα, τα οποία δεν επιτρέπουν στα βρωμοπόδαρα να διαχειριστούν σωστά τα πεντάλ.
ή επίσης εγκληματικό είναι να κάνει κάποιος ή κάποια όπισθεν μέσα στο δρόμο χωρίς να γυρνά πίσω την κεφάλα του αλλά να περιορίζεται μόνο στον εξωτερικό καθρέπτη.
ή επίσης εγκληματικό είναι να οδηγεί και ταυτόχpονα να τουιτάρει ή μιλά στο σπέσιαλ σούπερ ντούπερ σμαρτφόνε.
ή επίσης εγκληματικό είναι να θεωρεί κάποιος ότι ο δρόμος του ανήκει οπότε να ανοίγει την πόρτα για να βγει από το αυτοκίνητο όποτε του καπνίσει. Γιατί π.χ. μπορεί να γίνει αυτό:**Συνέβη το βράδυ της Τετάρτης
Τροχαίο δυστύχημα στο Κολωνάκι - Συνελήφθη κόρη γνωστού πολιτικού
**
Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου
24/09/201511:5124/09/201515:55Η γυναίκα πάρκαρε το αυτοκίνητό της επί της οδού Σκουφά και άνοιξε την πόρτα για να κατέβει χωρίς να κοιτάξει - Ο άτυχος οδηγός της μηχανής που περνούσε βρήκε τραγικό θάνατο
Μια απροσεξία είχε ως αποτέλεσμα ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Το βράδυ της Τετάρτης, μια γυναίκα πάρκαρε το αυτοκίνητό της επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι και επιχείρησε να βγει από αυτό χωρίς να κοιτάξει. Η πόρτα του αυτοκινήτου που άνοιξε χτύπησε διερχόμενο μηχανάκι, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να τραυματιστεί θανάσιμα.Το δυστύχημα συνέβη στις 20:25 το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη γυναίκα που το προκάλεσε είναι κόρη πολύ γνωστού πολιτικού από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Βουλής. Δυστυχώς άνοιξε την πόρτα της χωρίς να κοιτάξει και ο οδηγός που περνούσε με το σκούτερ δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η ίδια ενημέρωσε αμέσως την τροχαία και το ΕΚΑΒ, όμως ήταν αργά για τον 43χρονο Βούλγαρο, οδηγό του δικύκλου, που άφησε την τελευταία του πνοή.
Οι άνδρες της τροχαίας πέρασαν χειροπέδες στην κόρη του γνωστού πολιτικού και την οδήγησαν στα κεντρικά της Τροχαίας όπου και πέρασε όλη τη νύχτα. Σήμερα η γυναίκα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος την άφησε ελεύθερη, ενώ διετάχθη προανακριτική διαδικασία.
http://www.protothema.gr/greece/article ... politikou/
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Υπαρχουν κατι κωλοφαναρα μεταμεσονυκτια στη μεση του πουθενα που σε προκαλει να τα περασεις..καθεσαι μονος σου και περιμενεις.. καλα θα κανεις ομως να περιμενεις γιατι αν μπεις στη διαδικασια με το κοκκινο να το περασεις ή οχι θα κανεις τη μαλακια σε καποια αλλη φαση που δε πρεπει,υποσυνειδητα.. οποτε κι εγω σα τον λακαμα καθομαι και περιμενωπριν 15 χρόνια είχα διαβάσει οτι θα βάλουν τα '''εξυπνα'' φανάρια και είχα πάρει μια χαρά..........
-
Μηπως ο οδηγος της μηχανης δεν φορουσε κρανος; Ισως κατι τετοιο παιχτηκε. Εσκασε με κανενα κεφαλι και.....Ειπα. Οι πεζοι ειναι το νο1 κινδυνος για τη μηχανη. Τελικα ειναι και αυτοι που ανοιγουν πορτες λες και ειναι σε αλανα.
-
Kαι να μην φορούσε όταν σου κλείνει τον δρόμο ξαφνικά ένα εμπόδιο πέφτεις άτσαλα και ειδικά στον εκεί δρόμο παθαίνεις μεγάλη ζημιά απο τις γωνιές και τα πεζούλια! Δεν παίζει ρόλο αν είσαι νέος η γέρος! Τρώς τη σούπα και αν σε βλέπει ο θεός είσαι τυχερός.
Ελπίζω να αποδωθεί δικαιοσύνη αν και δεν το πιστεύω! -
Αν φοράς κράνος, πας με το οριο ταχύτητας (50 χλμ/ω) και έχεις αναμένα φώτα ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ συντριπτικά τις πιθανότητες να έχεις ΣΟΒΑΡΟ ατύχημα (με μόνιμη βλάβη ή θάνατο). Αν δεν κάνεις ΟΛΑ τα παραπάνω και βρισκεσαι και στο έλεος του κάθε βλήματος που ανοίγει πόρτες ή αλλάζει λωρίδες χωρίς να ελέγξει και χωρίς προειδοποίηση τότε πας προκαλείς την τύχη σου.
Πριν λίγες μέρες στην άνοδο του Κιφησσού μοτοσυκλετιστής πηγαίνει με τουλαχιστον 80 όταν και οι 3 στίχοι των αυτοκινήτων σέρνονται με πρώτη και 10 χλμ. Κύριος μπροστά μου πάει να αλλάξει λωρίδα. Ο δίκυκλος προλαβαίνει να σταματήσει στο παρά μισό μέτρο και αρχίζει να βρίζει. Μου ήρθε να κατέβω από το αμάξι και να τον πιάσω από το λαιμό.
Σε σχεση με το ερώτημα παλιός / νέος: Οι παλιοί μπορεί να έχουν την πείρα και γνώση για να οδηγησουν ένα αυτοκίνητο της γεννιάς τους, πλην όμως πλέον δεν υπάρχουν πισοκίνητα Ford Cortina 2.0 (αυτό είχε ο πατέρας μου). Ναι, εγώ φοβάμαι να οδηγήσω τέτοιο αυτοκίνητο σε βρεγμένο δρόμο, όμως από την άλλη το αυτοκινητάκι μου έχει 100 υποσυστήματα για να ελέγξει την ολίσθηση. Δεν μου λείπει λοιπόν τίποτε που να χρειάζομαι.
Αυτό που λείπει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ από τους Ελληνες οδηγούς είναι η παιδεία. Κυρίως ότι ο δρόμος δεν μου ανήκει, και ότι ο ΚΟΚ είναι νόμος.
-
Συμφωνώ με την παιδεία και την λάθος αντίληψη της ιδιοκτησίας του δρόμου αλλά όλα τα πισωκίνητα alfa και φίατ 132 124 του πατέρα μου μου λείπουν πολύ!
Τα καινούργια δεν μου προσφέρουν καμιά διασκέδαση όπως αυτά. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!
Όσο για τον μοτοσυκλετιστή και με 10χλμ να πήγαινε που κανένας μα κανένας δεν πάει και με κράνος και με προσοχή αν του πέταξε την πόρτα η άλλη στα 2 μέτρα δεν θα μπορούσε να αντιδράσει! Μειώνει τις πιθανότητες να σκοτωθεί. Όχι πολύ όμως!
Σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης κοιτάς καθρέφτη! Πόσο μάλλον για να ανοίξεις την πόρτα !!! -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Πριν λίγες μέρες στην άνοδο του Κιφησσού μοτοσυκλετιστής πηγαίνει με τουλαχιστον 80 όταν και οι 3 στίχοι των αυτοκινήτων σέρνονται με πρώτη και 10 χλμ. Κύριος μπροστά μου πάει να αλλάξει λωρίδα. Ο δίκυκλος προλαβαίνει να σταματήσει στο παρά μισό μέτρο και αρχίζει να βρίζει. Μου ήρθε να κατέβω από το αμάξι και να τον πιάσω από το λαιμό.
o 'κυριος' μπροστα σου μαλλον δεν ασχολιθηκε με τον καθρευτη του καθολου , απλα εστριψε το τιμονι.
απο την στιγμη που εισαι πισω απο τον 'κυριο΄ ειναι μαλλον δυσκολο να εκτιμησης την ταχυτητα του μοτοσυκλετιστη απο τον καθρευτη σου.δεν υπερασπιζομαι κανεναν, αλλα η σιγουρια της λαμαρινας ειναι ενα μεγαλο θεμα.
-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
o 'κυριος' μπροστα σου μαλλον δεν ασχολιθηκε με τον καθρευτη του καθολου , απλα εστριψε το τιμονι.
απο την στιγμη που εισαι πισω απο τον 'κυριο΄ ειναι μαλλον δυσκολο να εκτιμησης την ταχυτητα του μοτοσυκλετιστη απο τον καθρευτη σου.δεν υπερασπιζομαι κανεναν, αλλα η σιγουρια της λαμαρινας ειναι ενα μεγαλο θεμα.
Για εμενα φταινε και οι δυο. Οδηγω μηχανη αλλα αν πηγαινω με 80 μεσα σε κατοικημενη περιοχη τα θελει και εμενα ο κλος μου αν μου πεταχτει καποιος και φταιει και πεσω πανω του. Δλδ το θεμα ειναι να μην πηγαινουμε και εμεις γυρευοντας. Αλλα και σε δρομο που επιτρεπεται να τρεχεις με 120 αν δω διασταυρωση με πρασινο φαναρι, δεν θα περασω με 100 αν εχω μηχανη. Θα κοψω γιατι ειναι αυτο που λες. Εγω δεν ειμαι προστατευμενος και αν ο αλλος παραβιασει το κοκκινο τι να το κανω που θα φταιει οταν εγω θα ειμαι στον αλλο κοσμο; Οσοι οδηγανε μηχανη κανουν πολλες π@π@ριες μεσα στην πολη. Πανε σε δρομους αναποδα, παρκαρουν σε πεζοδρομια, κανουν σφηνες. Καθε χρονο βλεπω και χειροτερους στο δρομο. Εγω επειδη εχω μια μικρη εμπειρια απο Αμερικη που και εκει εχει κοπανους πολλους, αλλα εκει εχεις την ηθικη ευχαριστηση πως πολλοι απο αυτους στο παρακατω στενο διαβαζουν το τσεκ που τους κοβει η αστυνομια. Επηδει εχω αυτην την εμπειρια επιμενω στο κυνηγι της παρανομιας και με καμερες και με δορυφορους και με οτι θελουν. Εδω ειναι μπουρδελο. Κανεις δεν σε ενοχλει. Δεν εχεις ουτε τον φοβο μην φας καμπανα. Ολοι ειναι εξαφανισμενοι. Οι αστυνομικοι, τροχαιοι, Διας και οτι αλλα εχουν βγαλει για να κανουν προσληψεις και να τους εχουν στα γραφεια για να μην κρυωνει ο κλος τους.
Ειμαστε εμεις λαος που καταλαβαινει με το καλο; Παιδεια σε τι; Στην οδηγηση; Στο να πληρωνουμε φορους; Στο να σεβομαστε την κοινη ησυχια; Στο να μην καιμε τα δαση για να τα κανουμε σπιτια; Στο να μην πηγαινουμε με τα ταχυπλοα στο ενα μιλι και θεριζουμε οσους κανουν μπανιο; Στο να κλεινουν τα πανεπιστημια 20 και να χανουν το μαθημα 2000 και να μην πληρωνει κανεις τις ζημιες που κανουν; Εδω ρε θα τρελαθω. Πηγαν να πιασουν τον αλλον με την ταμειακη μαιμου και βαλανε μεσα τους εφοριακους. Σε αυτους τους κανιβαλους θα πας να τους μιλησεις και θα καταλαβουν; Πας ρε και κανεις παρκινγκ και παρκαρουν μπροστα του. Εχω γνωστους που κανουν παρκινγκ για να παρκαρουν οχι μεσα, αλλα μπροστα του για να μην τους κλεισουν. Πιασε εναν που σου εκλεισε το παρκινγκ να του πεις τπτ. Αν δεν εισαι ετοιμος για τσαμπουκα αστο. Θα τα ακουσεις και απο πανω. Ρε αυτα στο εξωτερικο δεν νοουνται. -
ακριβως για την τελευταια φραση ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΡΤΑ
αλλα τα θελουμε ολα, γιατι ΞΕΡςΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.......ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ -
Σχετικά με τις μηχανές,
έχουν πέσει πάνω μου 2 φορές με μηχανή ενώ ήμουν πεζός... Τη μία φορά πάνω σε διάβαση και ο οδηγός της μηχανής πέρασε με κόκκινο και την άλλη φορά σε κίνηση, ο οδηγός βγήκε στο αντίθετο ρεύμα για να γλιτώσει το μπλοκάρισμα και έπεσε πάνω μου... και τις δύο φορές ήρθε και για τσαμπουκά σε στίλ 'Αφού με βλέπεις, τι κάθεσαι μες στη μέση'Σαν οδηγός αυτοκινήτου πρέπει να πω ότι φοβάμαι τις μηχανές που κινούνται γύρω μου... τις περισσότερες φορές που θα κάνουν μια σφήνα για να βγούν μπροστα στο φανάρι δεν φαίνονται στον καθρέπτη. Άλλες φορές εν κινήση περνούν τόσο κοντά δίπλα μου που εντελώς ενστικτωδώς με κάνουν να θέλω να δώσω χώρο και πολλές φορές να περνάει επίσης κοντά μου μηχανή και από την άλλη πλευρά.
Προς τους δικυκλιστές φίλους:
Καταλαβαίνω ότι είστε πολύ πιο εκτεθημένοι από μένα και προσέχω όσο μπορώ για την ασφάλειά σας... Πρέπει όμως να προσέχετε και εσείς 10 φορές παραπάνω για την λάθος αντίδραση του οδηγού αυτοκινήτου και όχι μόνο... άνθρωποι είμαστε... Αν ο οδηγός του αυτοκινήτου σέβεται το φανάρι/STOP/μονόδρομο/πεζοδρόμιο, δεν το κάνει για να σας δώσει χώρο να το παραβιάσετε εσείς, σεβαστείτε το. Τέλος, υπομονή στην κίνηση... τις περισσότερες φορές θα μπορέσε τε να πάτε μπροστά στο φανάρι. Μήν το παλεύεται όμως όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, μην βγαίνετε σε αντίθετο ρεύμα ή στο πεζοδρόμιο... από προσωπική εμπειρία σας λέω ότι αν κάτι πάει στραβά, στην καλύτερη περίπτωση πονάει... στη χειρότερη θα καταστρέψετε τη ζωή κάποιου ή τη δική σας. -
Εγώ τα βλέπω ποιο απλά τα πράγματα.
Ένα μεγάλο ποσοστό δικυκλιστών είναι με μία λέξη αλήτες, κάφροι, παλιοχαρακτήρες και ψευτόμαγκες.
Για αυτό το λόγο άλλωστε καβάλησαν τα δίκυκλα. Για να ξεδιπλώσουν τον χαρακτήρα τους στο δρόμο.Και έτσι όλοι μας, γινόμαστε αποδέκτες των πράξεων τους.
-
δυστυχως η οδηγικη παιδια μας ειναι μεταξυ ιραν και αιγυπτου.
δεν ελεγχεται τιποτα αρα ο καθενας συμπεριφερετε οπως εχει μαθει και το δυστυχημα ειναι οτι ετσι θα 'διδαξει' και οποιους απογονου του.
μια παγκοσμια εικονα (δυτικη κατα προτιμηση) μας δειχνει οτι ΜΟΝΟ με μεγαλες 'η και τεραστιες ποινες και με πολυ big brother ειναι δυνατη η οδηγικη παιδεια να γινει πραξη.
πχ. αγγλια (απο τις πιο big brother χωρες στην ευρωπη) το προστημο για υπερβολικη ταχυτητα ηταν 2500 λιρες, οταν ομως για τους γονους με τα ζουπερ καρα το ποσο ηταν ψιλα στην τσεπη και τα πληρωναν ανετα και συνεχιζαν.....ΤΟ 2014 αν θυμαμαι καλα το προστιμο πηγε στα 12500 λιρες , που ειναι λιγο περισσοτερο απο pocket money και πραγματικα το φαινομενο τινει στο νομιμο....αρα ????/
-
Κανονικά θα έπρεπε για να παίρνει κάποιος δίπλωμα οδήγησης εκτός από παθολόγο και οφθαλμίατρο να περνάει και από επιτροπή ψυχιάτρων.
Και αν η επιτροπή δει περίεργα συμπτώματα να τον κόβει.
Αν ο άλλος είναι γεμάτος κόμπλεξ ή είναι τρελός ή χαπάκιας ή με στυλάκι αλητάμπουρα να κόβεται αμέσως.
-
Νατος ο Storm εβαλε και την ψυχιατρικη. Και εγω σου λεω ετσι επειδη την λες πολλη ισοπεδωτικα για αυτο το μεγαλο ποσοστο, πως αν η αστυνομια στησει μπλοκα θα πιασει περισσοτερους μαστουρομενους, πιωμενους, χαπακομενους, χασισομενος, 'κουμπομενους' να οδηγουν αυτοκινητο απο οτι μηχανη. Και δεν θα πιασει μονον τους οδηγους θα πιασει και οποιον εχει μεσα στο αμαξι. Στους ΑΝΕΛ ειναι μια κοπελα ελληνοαμερικανιδα που ενα site για οσους δινουν φακελακι να το καταγγελουν. Την ειχαν καλεσμενη και την ρωτησαν αν ειναι μονον για γιατρους καταγγελειες. Δεν θυμαμαι τι απαντησε αλλα ειπε πως στα λαδωματα η σειρα ειναι γιατροι και μετα εξεταστες διπλωματων.
οδηγοι...παλιοι και νεοι ποιοτητα οδηγησης