-
Τα του group psa από μέσα θυμίζουν αυτοκίνητο δεκαετίας σε θέματα ποιότητας και όχι μόνο... Το rapid είναι καλύτερο και το toledo λίγο πιο ποιοτικό από τα προαναφερθέντα.
Ξέχασε τα δίδυμα sedan τα οποία έχουν και 5αρι κιβώτιο οπότε σε ένα ταξίδι και θόρυβο θα ακούς και οικονομία δεν θα κάνεις όσο έπρεπε αφού η 6η κόπηκε για λόγους οικονομίας… Και άντε δεκτό ότι έγινε περικοπή σε ποιότητα για να προκύψει ένα αυτοκίνητο με καλούς χώρους σε καλή τιμή αλλά υπάρχουν ασυγχώρητες εκπτώσεις σε αυτά τα αυτοκίνητα.
Καλοί οι χώροι για τα παιδιά αλλά το 2015 θα πάρεις αυτοκίνητο που στα crash test πήρε 3 αστέρια ? (όσο και πιο αυστηρά να έγιναν τα τεστ τα δίδυμα sedan του psa πάτωσαν σε αυτό τον τομέα…). Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ σε σένα και σε κανέναν άλλον να 'τεστάρει' την παθητική ασφάλεια αλλά ποτέ δεν ξέρεις…
Κόψτε από την ποιότητα, από τον εξοπλισμό άνεσης (ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέπτες κτλ) αλλά έλεος όχι από θέματα ασφαλείας… Ξεχνάμε λοιπόν αυτά τα 2 και φυσικά σου έχω έτοιμη και την εναλλακτική λύση .Αveo sedan από εμφάνιση εξαιρετικό μέσα - έξω τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, αν είχε και μια 6η θα ήταν ότι πρέπει αλλά και εδώ κόπηκε για λόγους κόστους. Αλλά δεν κόπηκε η ασφάλεια για λόγους οικονομίας Πέρασε να το δεις πιστεύω από εμφάνιση θα σου αρέσει.
Πιστεύω ότι σε έπεισα για τα δίδυμα και αν δεν το έκανα ακόμα θα το κάνουν μόνα τους αν δεις την ποιότητα τους από μέσα … Αλλά επαναλαμβάνω θα τα απορρίψεις όχι για λόγους ποιότητας αλλά για λόγους ασφαλείας..
Aν δεν σου αρέσουν τα καλύτερα rapid και toledo και aveo sedan απλά πας σε βενζίνη…
Εκεί μπορείς να βρεις focus sedan 1000cc με 125hp, corolla 1.3 με 100hp, cruze 1.4 140hp, και άλλα που δεν αναφέρω μιας και ακόμα βλέπω ότι έχεις προτεραιότητα το πετρέλαιο… -
Ξέχασα και τα μεταχειρισμένα , εδώ βέβαια το ψάξιμο θέλει υπομονή και να διαθέσεις χρόνο… (s60 και passat)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6747553/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6667972/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5962662/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6528509/ (και μη φοβάσαι τους πομάκους σε αγορές έχουν πολύ πιο μπέσα από εμάς, τσεκαρισμένο …) -
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
Αveo sedan από εμφάνιση εξαιρετικό μέσα - έξω τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, αν είχε και μια 6η θα ήταν ότι πρέπει αλλά και εδώ κόπηκε για λόγους κόστους. Αλλά δεν κόπηκε η ασφάλεια για λόγους οικονομίας Πέρασε να το δεις πιστεύω από εμφάνιση θα σου αρέσει.
Βγαίνει και έκδοση με 6η, με 16ρες ζάντες,φώτα ημέρας και το ηχοσύστημα με mylink... με λίγο παραπάνω κατανάλωση όμως, και πληρώνεις τέλη... Στα αρνητικά του προσθέτω και το ότι μέχρι το 2016 μένει η chevrolet στην ευρώπη.... μετά δεν ξέρει ακριβώς κανείς ποιός θα φέρνει ανταλλακτικά, πόσο θα πέσει η αξία και άλλες τέτοιες παρενέργειες...
Παρόλο που αυτό έχω (και είμαι super ικανοποιημένος μέχρι στιγμής) όπως σου έγραψα παραπάνω νομίζω ότι αφού μπορείς να δώσεις 2 με 3 χιλιάρικα πάνω μπορείς να πάρεις κάτι πιο καλό και χωρίς να φοβάσαι για το μέλλον. Και ξανααναφέρω το clio sport tourer, παρόλο που δεν σου αρέσουν τα wagon, πέρνα απλά να το δεις . Εμένα μου άρεσε πολύ!
-
Το sedan είναι αδιαπραγμάτευτο; Θα πρότεινα το pulsar που έχει απ'τους καλύτερους χώρους μεταξύ των μικρομεσαίων αλλά δεν νομίζω να έρχεται σε sedan στην Ελλάδα
-
Όχι δεν είναι αδιαπραγμάτευτο εν τέλει. Σκεφτόμαστε ακόμα και μικρομεσαίο με πολλούς χώρους και στην τελική παίρνουμε μια μπαγκαζιέρα (δεν το προτιμώ αλλά τι να κάνουμε...). Το pulsar το έχω στα υπόψην.
-
Αν κρατήσουμε ως επιλογές τα 15000€ και το diesel και προσθέσουμε και hatchback αμαξώματα οι επιλογές δεν αυξάνονται και πολύ … Ουσιαστικά μόνο μια με διπλή εκπροσώπηση… Ceed ή i30 με το πρώτο να είναι για μένα πιο όμορφο και με 7 χρόνια εγγύηση, σε θέματα ποιότητας κτλ κάθε φορά που βλέπω καινούριο μοντέλο kia εκπλήσσομαι ευχάριστα (πολύ ανώτερο από aveo, 301 κτλ)… Πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από aveo κτλ μιας και είναι μια κατηγορία πάνω… Σοβαρή και καλή υποψηφιότητα και όσοι στο άκουσμα kia κοιτάνε λοξά ας πάνε μια βόλτα να το δουν από κοντά και ας βρουν σε αυτή την τιμή κάτι αντίστοιχο και συζητάμε μετά…
Το pulsar έχει πράγματι πολύ καλούς χώρους αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να το βρεις στα 15000€ μάλλον θα πρέπει να ανέβεις 2-300 και εκεί στο παιχνίδι θα μπουν και άλλα πχ c4, 308, astra, auris κτλ όπως επίσης και κάποια sedan που αναφέρθηκαν προηγουμένως…
Αν πάλι πας και σε βενζίνη οι επιλογές αυξάνονται δραματικά, εκεί εκτός από τα προαναφερθέντα σε χώρους θα πρέπει να δεις τον νικητή σε αποσκευές και διαμόρφωση πίσω καθισμάτων civic…
Γνώμη μου αφού έχεις fox και ήθελες passat να πάρεις το 'μέσο όρο' αυτών golf 1.2… Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ golf γιατί το θεωρώ υπερκοστολογημένο και με ακριβά service αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την ποιότητα μέσα και την αφθονία σε επιλογές κινητήρων…
Στη θέση σου η επιλογή μου σε βενζίνη παραμένει η ίδια, focus sedan 1000cc 125hp trend γύρω στα 16000€ και σε πετρέλαιο kia ceed…
-
Gauss, ευχαριστώ για τη βοήθεια και την καθοδήγηση!
Ωστόσο νομίζω ότι δεν το είπα σωστά πριν και δεν με κατάλαβες ακριβώς.
Αν πάρω καινούριο σκέφτομαι μέχρι 19-20000. Όχι παραπάνω. Τα 15000 είναι για την περίπτωση που πάρω μεταχειρισμένο.Είμαι της άποψης ότι για καινούριο αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω, αλλά για μεταχειρισμένο επ'ουδενί πάνω από 15. Ας μην ανοίξουμε τη συζήτηση καινούριο vs μεταχειρισμένο. Ξέρω ότι με 18-19000 βρίσκω μεταχειρισμένα και BMW 116 και Audi A3. Δεν είναι όμως καινούρια και για να βρω μεταχειρισμένο καλή περίπτωση πρέπει να ψάχνω κάποιους μήνες...
-
Με 20 χιλιάρικα πάντως παίρνεις Octavia καινούρια. Πολύ καλό οικογενειακό.
-
Κοίτα εδώ φίλε μου για όλα.... http://www.newsauto.gr/ti-aftokinito-ag ... -000-evro/
Και εδώ..... http://www.gocar.gr/news/feed/9124,Ola_ ... 000_e.html
Θες suv & crossovers?...... http://www.msn.com/el-gr/autos/other/t% ... ar-BBi2gio
......
-
Το θεμα εχει γινει αχανες και θα γινει αχανεστατο αν δε βαλεις καποια στανταρ κατω.. αναθεμα αν εχεις βοηθηθει 5 σελιδες τωρα.. αποφασισε βασικα πραγματα πρωτα απ ολα.
-
Οκ δεν το κατάλαβα. Οπότε στα 19000-20000 νομίζω σαν sedan δεδομένου τι δεν σου αρέσει παίζουν άνετα τα focus και astra. Και μάλιστα όχι με τους 'βασικούς' diesel. Το focus στα μάτια μου υπερέχει…
Στα hatchback είναι αρκετές οι επιλογές θα έλεγα σίγουρα να δεις το pulsar (ειδικά αν θες καλούς χώρους μέσα) φρέσκο και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και με 'σωστή' τιμή. Καλούς χώρους έχουν και τα c4, 308, δεν είναι κακό σε χώρους και το ακριβό αλλά ποιοτικό golf, κρίμα που τον καλύτερο χώρο αποσκευών νομίζω τον έχει το civic αλλά τιμολογιακά είναι χειρότερο και από το golf (τιμή στα ύψη).Πάντως εγώ θα προτιμούσα aveo καινούριο παρά s60 μεταχειρισμένο… Εκτός φυσικά αν ήξερα το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο…
-
Λοιπόν μετά από συζητήσεις και σκέψη έχουμε καταλήξει στα παρακάτω τα οποία θα προσπαθήσω να οδηγήσω τις επόμενες ημέρες. Για sedan ξεκινήσαμε και θα πάμε σε hatchback με μπαγκαζιέρα απ' ότι φαίνεται. Συγγνώμη αν σας έχω ταλαιπωρήσει.
- KIA CEED - Ξέρω ότι έχουν ανέβει σε ποιότητα αλλά αξίζει;
- NISSAN PULSAR - Το ακούω από όλους. Ελπίζω να μην είναι μούφα. Δε μου πολυαρέσει εμφανισιακά.
- SEAT LEON - Το αγαπημένο μου εμφανησιακά. Στην ουσία ένα φτηνότερο Golf. Με ψήνει.
- PEUGEOT 308 - Άγνωστα νερά για μένα. Είμαι αρνητικά προκατειλημένος με ότι έχω ακούσει αλλά θα δούμε.
- OPEL ASTRA - Το έχει φίλος και μου αρέσει.
- TOYOTA AURIS - Με χαλάει η εμφάνιση αλλά αρέσει στη γυναίκα μου. Επίσης ξέρω ότι είναι πολύ αξιόπιστο αλλά βαρετό.
- FORD FOCUS - Μικρότεροι χώροι απ'όλα τα παραπάνω. Δεν ξέρω δεν ξέρω...
-
Τωρα κατι κανουμε.. Οποιο και να παρεις απο αυτα καπου ψιλοκερδιζεις,καπου ψιλοχανεις.. μη μετρας μονο λιτρα πορτμπαγκαζ επισης αλλα δες και το σχημα τους και το κατωφλι φορτωσης του καθενος ,αν εχεις να μεταφερεις κατι συγκεκριμενο..
Νομιζω οτι απο τα auris,pulsar,ceed μαλλον αξιζει να στραφεις απλα στο φτηνοτερο.. ισως παρομοιες προσεγγισεις.. Ανεμενε το νεο astra επισης ,μολις παρουσιαστηκε! Ισως πας σε αυτο καθοτι το πιο φρεσκο.. Το peugeot εχει για εμενα το καλυτερο εσωτερικο..αν κρινω απο το αδελφο c4 με πληθωρα αυτοκινητων στο greekcitroenclub που γραφω ειναι αξιοπιστο χωρις ναι μεν αλλα...! το leon το πιο 'σπορτιφ' εξωτερικο ,ισως και συνολικα..
Ξεκινα να τα οδηγεις και να παιρνεις προσφορες, συνοπτικα καποια θα τα γουσταρεις και καποια θα τα απορριψεις, μικραινωντας τη λιστα σου.
-
- KIA CEED Πολύ ωραίο και πολύ καλό στις εκδόσεις diesel. Όπως και το Hyundai i30. Στην έκδοση 1.6 με εξοπλισμό βγαίνουν 18.000 περίπου με 126 άλογα (και χωρίς τέλη), τη στιγμή που το 1.4 (με τέλη) αρκεί για την κίνηση του αυτοκινήτου. Και με εξάρι κιβώτιο (απαραίτητο κατά την γνώμη μου). Τα μόνα με επιλογή κινητήρα στο diesel. (Γενικά σε όλα ο 1.4 επαρκεί, ο 1.6 ικανοποιεί πλήρως).
- NISSAN PULSAR - Δεν το ξέρω, αλλά ο dci της renault φυσάει.
- SEAT LEON - Όμορφο και καλός ο κινητήρας.
- PEUGEOT 308 - Καινούργιο στην αγορά. Δν το ξέρω.
- OPEL ASTRA - Όμορφο απ έξω. Μέσα μου είναι λίγο βαρύ (εμφανισιακά) το ταμπλώ. Ο 1.3 που είχε παλιά ήταν ικανός κινητήρας (για τα 1500 κιλά που ζύγιζε το όχημα), οπότε ο 1.6 θα είναι θεριό.
- TOYOTA AURIS - Συμφωνώ για την εμφάνιση. Είναι 1.4 δίχως τέλη και εξάρι κιβώτιο αλλά έχει την ίδια τιμή με τα άλλα.
- FORD FOCUS - Εξάρι κιβώτιο και μεγάλη ισχύς ο 1.6, δίχως τέλη. Εδώ δες και τον 1.0 ecoboost (βενζίνη). Ίδια ιπποδύναμη, δεν πληρώνει τέλη, εξάρι κιβώτιο και 4.500 φθηνότερο στον ίδιο εξοπλισμό. Ο 1.6 diesel ξηλώνει την άσφαλτο με την ροπή αλλά και ο χιλιάρης δεν χωλένει καθόλου. Όντως μικροί χώροι.
Όπως πάντα είμαι λάτρης του Hyundai i30 1.6 diesel. Από χώρους πολύ καλό και αξιόπιστο, ενώ με 18000 η τιμή δεν παίζεται (δες το γιατί μπορεί να είναι και παρακάτω). Από τα άλλα το Auris είναι αξιόπιστο αλλά άσχημο μέσα (έξω παλεύεται), αλλά το Leon είναι πολύ καλό (αν κ νομίζω ότι τσιμπάει η τιμή του).
-
Δεν μας ταλαιπωρείς gshyperion απλά όσο πιο συγκεκριμένα γίνονται τα θέλω σου τόσο πιο ακριβής μπορεί να είναι τα σχόλια και οι απόψεις που θα διαβάσεις… Ας πω και εγώ την άποψη μου….
-
KIA CEED/i30 - Πολύ δυνατός ο 1.6 σε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Πήγαινε να το δεις και να το οδηγήσεις. Καλοί χώροι για επιβάτες και αποσκευές… Είμαι σίγουρος ότι αν είχαν το σήμα της vw ή της toyota θα πουλούσαν τα διπλά .
-
NISSAN PULSAR - Τι μου θύμισες τώρα… Πριν χρόνια εγώ ήθελα tempra ο πατέρας μου tipo και στο τέλος πήραμε το sunny … Εμφανισιακά δεν άρεσε σε κανέναν από τους 2 μας.. Όσο περνούσαν τα χρόνια το αγαπήσαμε, απίστευτη αξιοπιστία, ειδικά τα ηλεκτρολογικά του μας έκαναν τόσο ευτυχισμένους για την επιλογή να μην ξαναπάρουμε fiat … (22 χρόνια δεν αλλάχτηκε ποτέ ούτε μια λάμπα… και όταν ήρθε η σειρά του πουλήθηκε αμέσως παρά τα 22 του ). Επανέρχομαι στο pulsar. Πολύ καλοί χώροι και ένα σύνολο αρκετά καλό παντού + ότι είναι από τα πιο 'φρέσκα' στην κατηγορία… Αν και ο κινητήρας είναι renault πρόκειται για ένα μοτέρ για το οποίο ακόμα και κάποιοι όπως ο γράφων που απεχθάνεται τα γαλλικά αυτοκίνητα οφείλει να παραδεχτεί ότι οι γάλλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά … Μετά το τρισάθλιο Tida η nissan έχει ίσως το καλύτερο πακέτο στην κατηγορία δεδομένης και της τιμής του (μην ξεχνάς είναι και από τα πιο νέα…).
-
SEAT LEON - Δεν το πρότεινα γιατί περίμενα να πεις ότι μοιάζει στο toledo… Πολύ ενδιαφέρον οδηγικά (χάνει μόνο από το focus) και ισορροπημένο. Προσοχή στο ότι πολλά ετοιμοπαράδοτα έχουν τον κινητήρα με τους 105 hp (ξεπερνώ με μιας την έκδοση με τους 90hp) o οποίος εκτός από κάπως αδύναμος έχει και 5αρι κιβώτιο το οποίο είναι πολύ σοβαρό μειον και για μένα λόγος να αποκλειστεί από αγορά… Πλέον κυκλοφορεί με τον 1.6 στα 110 hp και ευτυχώς υπάρχει και μια έκδοση προσανατολισμένη στην οικονομία η ecomotive που έχει 6αρι κιβώτιο και ΝΑΙ αυτό στο προτείνω… Όχι φτηνό αλλά πιο σωστά τιμολογικά από το Golf...
-
PEUGEOT 308 - Είμαι επίσης αρνητικά προκατειλημμένος με τα γαλλικά οπότε καλύτερα να μην κάνω κανένα σχόλιο και να τα αφήσω για τους άλλους…
-
OPEL ASTRA - Για το μέγεθος του οι χώροι του είναι έτσι και έτσι και αλλάζει πολύ σύντομα μοντέλο. Υπάρχει και σε sedan… Ίσως αξίζει να περιμένεις λίγο το νέο 'ρισκάροντας' όμως τυχόν προβλήματα νεότητας…
-
TOYOTA AURIS - Θα το έλεγα το πιο άσχημο της κατηγορίας αν και με το facelift έγινε κάπως πιο συμπαθητικό. Πολλοί το αγάπησαν για την αξιοπιστία τους, ξέρω αρκετούς που όταν ήρθε η ώρα να αλλάξουν την corolla τους πέρασαν μόνο από μια αντιπροσωπεία της toyota για να διαλέξουν χρώμα και αυτό λέει πολλά από μόνο του… Ο 1.4 βέβαια υστερεί σε ισχύ σε σχέση με τα υπόλοιπα…
-
FORD FOCUS - Οι χώροι του είναι αρκετά καλοί αλλά το 5θυρο πάσχει σε χώρο αποσκευών που είναι το ζητούμενο σου οπότε κοιτάς μόνο το sedan και λύνεις το πρόβλημα.. Καλή ποιότητα, καλή τιμή και το κορυφαίο στο δρόμο… Ο diesel με τους 120hp είναι από τους πιο 'ροπάτος' της κατηγορίας…
Συνοψίζοντας γιατί θα φύγω και σε διακοπές και έτσι τα είπα όλα σήμερα, από μένα, αν μιλάμε για leon με 110hp και 6αρι κιβώτιο αφού σου αρέσει πάρτω, το 5αρι το θεωρώ αυτογκολ της seat, εναλλακτικά κοιτάς pulsar ή focus sedan ή περιμένεις το astra… Μετά 22 χρόνια με το sunny θέλοντας και μη δύσκολα δεν θα κοιτούσα nissan και ας μην είναι όμορφο…
-
-
Ευχαριστώ για τις απόψεις.
Σήμερα πήγα και είδα τα παρακάτω:- AURIS - Απογοήτευση. Δεν χωράς εκεί μέσα, ειδικά στο πίσω κάθισμα. Επίσης πολύ περιορισμένη ορατότητα από τη θέση του οδηγού. Δε μπορούσα να δω μπροστά με άνεση (όσο κι αν άλλαξα θέση στο κάθισμα). Τα πλαστικά μέσα χαμηλής ποιότητας. Δεν έκανα test drive γιατί ξενέρωσα.
- LEON - Μεγαλύτεροι σαφώς χώροι από το Auris. Καλύτερο γενικά. Δεν το είχαν για test drive επι τόπου και δεν το οδήγησα αλλά φαίνεται καλό γενικά. Ωστόσο τελευταία το VW group έχει πέσει απίστευτα σε ποιότητα και τα μόνο συνεργεία που έχουν φουλ δουλειά αν παρατηρήσετε είναι του VW group.
- FOCUS - Ήμουν πολύ προκατειλημένος απέναντι στο συγκεκριμένο. Πήγα και ήθελα να οδηγήσω το 1.5 με 150 άλογα κινητήρα. Άλλά είχαν μόνο τον 1.00 με 125 άλογα. Κορυφαίος στον κόσμο για 3 χρόνια συνεχόμενα. Και το οδήγησα. 4 άτομα μέσα με air condition. Παιδιά έπαθα πλάκα. ΕΠΟΣ. Τρομερή απόκριση και άνετο αυτοκίνητο. Αλλά παιδιά και οι μπαμπαδες έχουν ψυχή και είναι πανέμορφο και πολύ ευχάριστο στην οδήγηση. Το σκεφτόμαστε.
Τα υπόλοιπα εν καιρώ...
-
Χτύπα το focus φίλε να γουστάρεις οδήγηση, βάλε και μια μπαγκαζιέρα να χωράνε όλα τα συμπράγκαλα και είσαι άρχοντας...
-
Πήγα και οδήγησα ASTRA και LEON. Στο LEON οδήγησα και τον 1.2 TSI και τον 1.6 TDI.
Το ASTRA το απορρίπτω δε μου άρεσε.
LEON: Καλό αλλά προβληματίζομαι έντονα σε σχέση με το Focus.Ερώτηση. Στο Focus επειδή θα κάνω ταξίδια με φορτωμένο το αμάξι θα αντέχει στην Εθνική ρε παιδιά ο 1.0 με EcoBoost με τα 125 άλογα;
Μου είπε ένας πωλητής ότι στις πρώτες ταχύτητες το Focus είναι τρομερό. Στις μεγάλες ίσως θα ζορίζεται λίγο. Δεν ξέρω... Γνώμες; Δεν έχω βρεί και 1.5 να οδηγήσω να δω. -
Μια χαρά είναι 125άρης. Μην κοιτάς τα κυβικά, κοίτα την ισχύ και την ροπή. Είναι τιμές καλού ατμοσφαιρικού 1600! Βέβαια αν μπορείς να πας στο 1500, κάνε το!
-
REALZEUS συγγνώμη που ξαναρωτάω αλλά δε γνωρίζω και πολλά επί του θέματος. Σκέψου φάση στην Εθνική φορτωμένο το αμάξι και με μπαγκαζιέρα να θέλω να προσπεράσω νταλίκα. Θα με βγάλει η θα κολώσει; Αυτή είναι η απορία μου.
Σε μια ανηφόρα με 4 άτομα μέσα και φορτωμένο θα με βγάλει; Οι πωλητές μου λένε άνετα αλλά εγώ αναρωτιέμαι.
Αγορά οικογενειακού sedan diesel