-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχει κανεις αποψη ποιοι εμποροι θεωρουνται αξιοπιστοι στην Αθηνα για να περασω μια βολτα;
Ξεχνα τους εμπορους σχεδον ολους.-
Απο ιδιωτη να βρεις.+1
-
Λοιπόν σήμερα έκανα test drive, καινούργια σε αντιπροσωπεία και τα 2 κυρίως για να καταλάβω περι τείνος πρόκειτε μιας και δεν είχα ξαναοδηγήσει ούτε BMW ούτε Alfa Romeο
Πραγματικά τα χάρηκα και τα 2, τα οποία τα οδήγησα μόνος μου κυρίως στην Αττική Οδό για πάνω από 1 ώρα το καθένα
Giulietta
Οδήγησα την έκδοση QV βεζίνη με τα 170 άλογα και πραγματικά έπαθα πλάκα με το πόσο καλά είναι στημένο το αυτοκίνητο και το πόσο σου φτιάχνει την διάθεση να το οδηγάς.
Το τιμόνι στη θέση D είναι φανταστικό, ενώ το αυτοκίνητο ειναι σταθερό και ευθύβολο μέχρι και τα 200 που το πήγα. Επίσης τα φρένα του είναι εξαιρετικά και εμπνέουν ασφάλεια ενώ για τα δικά μου δεδομένα τα 170 άλογα είναι υπέρ αρκετά και μου άρεσε που έκανα προσπέρασεις με 6η ταχύτητα άνετα. Αυτά από ότι θυμάμαι είναι τα θετικά.Από ηχομόνωση (αυτό με χάλασε περισσότερο) δεν είναι και το καλύτερο (περνάει αρκετός θόρυβος από τον αερα στις μεγάλες ταχύτητες), το εσωτερικό του δεν είναι το ποιοτικότερο ή το ομορφότερο,
για τα γούστα μου είναι λίγο πιο κάτω από τα λεγόμενα premium,
αλλά και αρκετά ανώτερο από κάποια γαλικά ή Opel Ford κλπ..
ενώ στα 8.000 χλμ και ήδη έτριζε κάτι προς την θέση του συνοδηγού.116d
Δεν είχαν διαθέσιμο τον κινήρα βενζίνης έτσι δοκίμασα την έκδοση diesel με τα 116 άλογα.
Έχει τρομερή ποιότητα κύλησης, είναι ευθύβολο και ασφαλές με πολύ καλά φρένα, φοβερή ηχομονωση και το εσωτερικό είναι ποιοτικό και πράγματι από τα καλύτερα που έχω μπεί, και ας μην έχει κάποιο φοβερό design ή καινοτομία..
Στην οδήγηση μου άρεσε πάρε πολύ αν και το τιμόνι (στην θέση sport) θα ήθελα να είχε πιο καλή πληροφόρηση και απόκριση σε ταχύτητες πάνω από τα 170. Το ίδιο ισχύει και για την ανάρτηση η οποία όντως εξαιρετική μεσα στην πόλη στην ΑΟ με μεγάλη ταχύτητα είχε κλιση και γενικά θα την ήθελα πιο σφιχτή.Καθώς οδηγούσα την ΒΜW με έπιασα να σκέφτομαι ότι ένιωθα καλύτερα οδηγώντας την Giulietta και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση! Τόση που ξαναπήγα στην αντιπροσωπεία και ζήτησα να το ξαναοδηγήσω...
Εκεί συνειδητοποίησα ότι οδήγησα την έκδοση QV
όπου από ότι μου είπε ο πωλητής έχει πιο λίγο πιο σφιχτή ανάρτηση και 18αρες ζάντες αντί για 17 πού έχει η εκδοση Distinctive.Αφού λοιπόν έκανα ακόμα μια βόλτα κατάλαβα ότι θα ήθελα την αίσθηση οδήγησης της Alfa με την ποιότητα κύλησης και ηχομόνωσης της σειράς 1 !
Τέλος πάντων, είναι 2 αυτοκίνητα που πραγματικά μου άρεσαν πάρα πολύ και αν καταφέρω να βρω 1 από τα 2 σε πολύ καλή κατάσταση και τιμή θα το αγοράσω
Αν και στην guiletta ένιωθα καλύτερα οδηγώντας το, βλέποντας το με ψυχρή λογική η πρώτη μου επιλογή με βάση τις ανάγκες μου αλλά και της οικογένειας είναι η σειρά 1 κυρίως γιατί είμαι σίγουρος ότι θα κάνω πιό άνετα ταξίδια και θα περνάω καλύτερα στο εσωτερικό της στην πόλη.
Μου αρέσει όμως πολύ και το στήσιμο της Giulietta όπως και η σχεδίαση της, και σε συνδιασμό με το χαμηλότερο κοστος κτήσης δεν το αποκλείω να καταλήξω σε αυτήν.
Πραγματικα μιλάμε για 2 πολύ καλά αυτοκίνητα
-
Ωραιος
ρωτησες μηπως και τιμες, ποσο κοστιζουν καινουρια? -
δυστυχώς ναι..
Η ΒΜW 118i με 1500cc 136 άλογα (μου είπαν πλεον δεν βγαίνει 116i) λευκό advantage χωρίς πολλά exrta, υπάρχει διαθέσιμο βγαίνει στα 22.400€
ενώ η Giulietta 170 εκδοση Distinctive σε λευκό πάει 23,400€
και τα 120 άλογα Progerssion στα 19.680€Ίσως να κατεβαίνουν ακόμα λίγο τα κόστη άλλα όχι στο διαθέσιμο budget μου...
-
ενταξει δεν πειραζει, υπαρχουν και μεταχειρισμενα....
αν πας για BMW σε φτανουν τα 122αλογα του ατμοσφιαρικου 1600?
γιατι ο τουρμπατος της BMW (ο 1,6) νομιζω δεν ειναι και τερας αξιοπιστίας
γι αυτο και τον καταργουν μαλλονενω για τον τουρμπο 1,4 της Alfa Romeo δεν εχω ακουσει κατι κακο
(περα απο οτι καιει λιγο παραπανω βενζινη) -
Δεν γνωρίζω τίποτα. Θα πρέπει να το δοκιμάσω πρώτα και θα δω. Γενικά για τον κινήτηρα οι απόψεις είναι αντιφατικές. Αρκετα είχαν θέματα με πολλαπλασιαστές και ανακλήθηκαν. Αν δεν κάνω λάθος από το 2011 που κοιτάζω βγαίνει μόνο τουρμπο..? Λάθος κάνω?
Προς το παρόν οι 2 καλύτερες αγγελίες που έχω βρει είναι οι παρακάτω
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6528394/
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6673617/Αν γνωρίζει κάποιος να με διαφωτίσει με τους κινήτήρες και τις εκδόσεις καλό θα ήταν γιατί μάλλον έχω μπερδευτεί.
Επίσης από ότι καταλαβαίνω η οι ρυθμίσεις eco & sport δεν είναι Standart σε όλες τις εκδόσεις. ? -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
ενταξει δεν πειραζει, υπαρχουν και μεταχειρισμενα....αν πας για BMW σε φτανουν τα 122αλογα του ατμοσφιαρικου 1600?
γιατι ο τουρμπατος της BMW (ο 1,6) νομιζω δεν ειναι και τερας αξιοπιστίας
γι αυτο και τον καταργουν μαλλονενω για τον τουρμπο 1,4 της Alfa Romeo δεν εχω ακουσει κατι κακο
(περα απο οτι καιει λιγο παραπανω βενζινη)μηπως τα μπερδευεις; Τα ατμοσφαιρικα με 122 εχουν προβλήματα με τους πολλαπλασιαστες. Τα τουρμπο δεν εχει ακουστει κατι 5 χρονια που κυκλοφορουν και ο 1,6 εξακολουθει με τα φυσιολογικα του άλογα που ειναι τα 177 ως 120i ED και 320i ED
-
Καπου μπερδευτηκα...
Ξεκαθαρισε μου ποια οδηγησες..
Οδηγησες Giulietta QV με τα 235 αλογα και τα 1750 κυβικα ή την 1.4 170..? γιατι η λεξη qv υποδηλωνει μονο την πρωτη..
επισης οδηγησες την νεα bmw 1 απ οτι καταλαβαινω.. και μαλιστα την 'facelift' ενω στις αγγελιες κοιτας την πρωτη γενια με τον ανανεωμενο κινητηρα (122 δλδ και οχι 116 αλογα)
Ε τωρα αν το διλημμα σου ειναι G 1.4 170 ή τη πρωτη γενια της bmw 1 εστω με τα 122 κανε μου τη χαρη και παρε την alfa romeo... καλυτερο αμαξι . -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
μηπως τα μπερδευεις; Τα ατμοσφαιρικα με 122 εχουν προβλήματα με τους πολλαπλασιαστες. Τα τουρμπο δεν εχει ακουστει κατι 5 χρονια που κυκλοφορουν και ο 1,6 εξακολουθει με τα φυσιολογικα του άλογα που ειναι τα 177 ως 120i ED και 320i ED
Μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις? Από το 2011 και έπειτα μιλάμε όταν λέμε 116i μιλάμε μόνο για τουρμπο 122 άλογα?
-
Δεν υπαρχει bmw 1 πρωτης γενιας και 1.6 βενζινη ειτε με 116 ειτε με 122 που να εχει υπερτροφοδοτηση. Ειναι και οι δυο ατμοσφαιρικες.
-
Ο χρήστης user_mak έγραψε:
Μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις? Από το 2011 και έπειτα μιλάμε όταν λέμε 116i μιλάμε μόνο για τουρμπο 122 άλογα?αυτη με τα 122 αλογα δεν ειναι τουρμπο
ειναι βενζινης, χωρις τουρμπο -
Ο χρήστης user_mak έγραψε:
δυστυχώς ναι..Η ΒΜW 118i με 1500cc 136 άλογα (μου είπαν πλεον δεν βγαίνει 116i) λευκό advantage χωρίς πολλά exrta, υπάρχει διαθέσιμο βγαίνει στα 22.400€
ενώ η Giulietta 170 εκδοση Distinctive σε λευκό πάει 23,400€
και τα 120 άλογα Progerssion στα 19.680€Ίσως να κατεβαίνουν ακόμα λίγο τα κόστη άλλα όχι στο διαθέσιμο budget μου...
Καλά μας δουλεύουν;;
Αυτήν την περίοδο η BMW διαφημίζει έκπτωση 20% (μου είπαν στο τηλέφωνο ότι η έκπτωση αναφέρεται στην προ φόρων τιμή - ότι και αν σημαίνει αυτό), ενώ η AR διαφημίζει έκπτωση 5000 στην Giulietta. Ειδικά η τιμή της τελευταίας όχι απλά δεν είναι χαμηλότερη αλλά είναι και η ακριβότερη που έχω ακούσει. -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
μηπως τα μπερδευεις; Τα ατμοσφαιρικα με 122 εχουν προβλήματα με τους πολλαπλασιαστες. Τα τουρμπο δεν εχει ακουστει κατι 5 χρονια που κυκλοφορουν και ο 1,6 εξακολουθει με τα φυσιολογικα του άλογα που ειναι τα 177 ως 120i ED και 320i EDγια τους πολλαπλασιαστες στα ατμοσφαιρικα ξερω
για τα τουρμπο, το υπογραμμισα, δεν ειμαι σιγουρος
εχει 5 χρονια που κυκλοφορει ο 1,6 τουρμπο στην BMW ?
ειναι o ιδιος με τον 1,6 της PSA ? -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καπου μπερδευτηκα...
Ξεκαθαρισε μου ποια οδηγησες..
Οδηγησες Giulietta QV με τα 235 αλογα και τα 1750 κυβικα ή την 1.4 170..? γιατι η λεξη qv υποδηλωνει μονο την πρωτη..
επισης οδηγησες την νεα bmw 1 απ οτι καταλαβαινω.. και μαλιστα την 'facelift' ενω στις αγγελιες κοιτας την πρωτη γενια με τον ανανεωμενο κινητηρα (122 δλδ και οχι 116 αλογα)
Ε τωρα αν το διλημμα σου ειναι G 1.4 170 ή τη πρωτη γενια της bmw 1 εστω με τα 122 κανε μου τη χαρη και παρε την alfa romeo... καλυτερο αμαξι .η Giulietta ήταν έκδοση QV Line 1.4 με 170 άλογα. Δεν θυμάμαι που ακριβώς ήταν το διακριτικό QV αλλά ρώτησα και τον πωλητή και μου είπε ότι είναι 1,4 με 170 άλογα QV.. νάτη την βρήκα
http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7406117
ας διαγραφεί το λινκ αν απαγόρευεται ή πείτε μου να το διαγράψω άμεσαη ΒMW όντως ήταν η καινούργια facelif diesel (γιατί δεν είχε διαθέσιμο τον κινήτηρα βενζίνης) Μιας και είχα χρόνο και δεν είχα οδηγήσει ποτέ BMW είπα να την δοκιμάσω.
Πράγματι κοιτάω τον κινήτρα με τα 122 άλογα βενζίνης και σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσω για να καταλάβω για τι ακριβώς παίζει. Αντίστοιχα πρέπει να βρω να δοκιμάσω και μια Giulietta 1.4 170 του 2011 με 2012
Ελπίζω οι διαφορές να μην είναι τραγικές με αυτά που δοκίμασα σήμερα
-
απο το 2011 όλες οι 1600 bmw ειναι με τουρμπο και 136 ή 170 άλογα. Ακριβως ιδιος κινητηρας με άλλο προγραμματισμο, ανετα το αλλαζεις με remap και φτανεις 170-220 άλογα χωρις αύξηση κατανάλωσης με κοστος 400-700 ευρω. Ιδιαιτερα προβλήματα οι τουρμπο δεν εχουν ακομα και μετα το remap
Τα διασημα προβλήματα με τους πολλαπλασιαστες ειναι με τις ατμοσφαιρικες στο προηγουμενο μοντελο, που δυστυχως ψαχνεις
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
απο το 2011 όλες οι 1600 bmw ειναι με τουρμπο και 136 ή 170 άλογα. Ακριβως ιδιος κινητηρας με άλλο προγραμματισμο, ανετα το αλλαζεις με remap και φτανεις 170-220 άλογα χωρις αύξηση κατανάλωσης με κοστος 400-700 ευρω. Ιδιαιτερα προβλήματα οι τουρμπο δεν εχουν ακομα και μετα το remapΤα διασημα προβλήματα με τους πολλαπλασιαστες ειναι με τις ατμοσφαιρικες στο προηγουμενο μοντελο, που δυστυχως ψαχνεις
Δηλαδή το 2011 + 2012 έβγαζε παράλληλα και τους 2 κινητηρες? και τον ατμοσφαιρικό και τον τουρμπο?
πως τους ξεχωρίζει κανείς αφού μιλάμε για το μοντέλο 116i ?Ευχαριστώ
-
το τελευταιο μοντελο απο προ facelift που λεγεται F20 ειναι μονο τουρμπο. Το προηγουμενο μοντελο σειρα Ε εχει μονο ατμοσφαιρικους και προβληματα στους πολλαπλασιαστες
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_1_Series
Το F βγηκε το 2011 και μεχρι να βγει στην αγορα στο τελος του ετους υπήρχαν και τα παλια Ε. Το 2012 πουλούσαν όσα Ε ειχαν απομεινει -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
το τελευταιο μοντελο απο προ facelift που λεγεται F20 ειναι μονο τουρμπο. Το προηγουμενο μοντελο σειρα Ε εχει μονο ατμοσφαιρικους και προβληματα στους πολλαπλασιαστες
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_1_Series
Το F βγηκε το 2011 και μεχρι να βγει στην αγορα στο τελος του ετους υπήρχαν και τα παλια Ε. Το 2012 πουλούσαν όσα Ε ειχαν απομεινειΜεγάλο μπέρδεμα. Νόμιζα ότι από το 2011 και έπειτα ήταν όλα τουρμπο, άρα και χωρίς προβλήματα..
Η πλάστιγγα γέρνει προς την ΑR
αν και όσο ζω ελπίζω..Ευχαριστώ
-
παντα ετσι συμβαινει, βγαινει ενα καινουργιο μοντελο και τον ιδιο χρονο και τον επομενο πουλουνται και τα παλια που εχουν απομεινει στο εργοστασιο και τις αντιπροσωπίες
-
ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ και μην τον μπερδευετε.. τουρμπατη 1600αρα βενζινοκινητη σειρα 1 πρωτης γενιας ΔΕΝ υπαρχει.- Και ναι οι διαφορες αυτης απο την G 1.4 170 ειναι τραγικες.
Αγορά μεταχειρισμένου