-
Χαιρετώ το φόρουμ!
Είχα κάνει μια τροχαία παράβαση στη Γερμανία με νοικιασμένο αυτοκίνητο, η οποία επισύρει χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς πότε και που έγινε η παράβαση, αλλά έχουν τη φωτογραφία μου και θέλω να πιστεύω ότι δεν λένε ψέματα για την ταχύτητα που ισχυρίζονται ότι έτρεχα.
Τώρα θέλω να πληρώσω το πρόστιμο, θα ήθελα όμως να αποφύγω την παράδοση του διπλώματος αν αυτό είναι δυνατό, δεδομένου ότι είμαι κάτοικος Ελλάδας. Έστω να το παραδώσω στις Ελληνικές αρχές, αντί να το στείλω στις Γερμανικές.
Από τη μεριά τους οι Γερμανοί μου στέλνουν όλα τα χαρτιά στα γερμανικά -που δεν γνωρίζω-, τους παρακάλεσα να γράψουν στα αγγλικά και μου απάντησαν ότι τα γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα και να ψάξω για διερμηνέα. Αυτές τις ημέρες, μόνο ο διερμηνέας μας έλειπε, βάζω google translate κι ότι βγει..
Οι Γερμανοί επιμένουν να μη μου στέλνουν αριθμό λογαριασμού κλπ για να πληρώσω το πρόστιμο, αν δε λάβουν πρώτα το δίπλωμά μου, ταχυδρομικά αν κατάλαβα καλά. Έχει κανείς εμπειρία σε αντίστοιχη περίπτωση;
-
Χαιρετώ το φόρουμ!
Είχα κάνει μια τροχαία παράβαση στη Γερμανία με νοικιασμένο αυτοκίνητο, η οποία επισύρει χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς πότε και που έγινε η παράβαση, αλλά έχουν τη φωτογραφία μου και θέλω να πιστεύω ότι δεν λένε ψέματα για την ταχύτητα που ισχυρίζονται ότι έτρεχα.
Τώρα θέλω να πληρώσω το πρόστιμο, θα ήθελα όμως να αποφύγω την παράδοση του διπλώματος αν αυτό είναι δυνατό, δεδομένου ότι είμαι κάτοικος Ελλάδας. Έστω να το παραδώσω στις Ελληνικές αρχές, αντί να το στείλω στις Γερμανικές.
Από τη μεριά τους οι Γερμανοί μου στέλνουν όλα τα χαρτιά στα γερμανικά -που δεν γνωρίζω-, τους παρακάλεσα να γράψουν στα αγγλικά και μου απάντησαν ότι τα γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα και να ψάξω για διερμηνέα. Αυτές τις ημέρες, μόνο ο διερμηνέας μας έλειπε, βάζω google translate κι ότι βγει..
Οι Γερμανοί επιμένουν να μη μου στέλνουν αριθμό λογαριασμού κλπ για να πληρώσω το πρόστιμο, αν δε λάβουν πρώτα το δίπλωμά μου, ταχυδρομικά αν κατάλαβα καλά. Έχει κανείς εμπειρία σε αντίστοιχη περίπτωση;
-
Χαιρετώ το φόρουμ!
-
Trol, δεν μπορεί.
-
Δηλαδή;
-
Στειλε και εσυ ενα 'μολων λαβε' και καθαρισες.......
-
βγαλτο μια φωτοτυπια και στειλτο με φαξ
fucks -
Update: Βρήκα άτομο που ήξερε κάποια γερμανικά και μου είπε ότι -απ' ότι συμπεραίνει- μάλλον δεν είμαι υποχρεωμένος να στείλω το δίπλωμα, επίσης υπήρχαν iban κλπ για ηλεκτρονική πληρωμή σε ένα άκυρο σημείο με γράμματα ψείρες που δεν είχα διακρίνει μέχρι τώρα.
-
να μην σε φρικαρω παραπανω αλλα υπαρχει και το καπιταλ κοντρολ...
πως θα πληρωσεις;; -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
να μην σε φρικαρω παραπανω αλλα υπαρχει και το καπιταλ κοντρολ...
πως θα πληρωσεις;;καλη ερωτηση. μην αρχισουμε να ψαχνουμε σε λιγο καιρο και σε τι νομισμα.
-
Ο χρήστης andreasl έγραψε:
Update: Βρήκα άτομο που ήξερε κάποια γερμανικά και μου είπε ότι -απ' ότι συμπεραίνει- μάλλον δεν είμαι υποχρεωμένος να στείλω το δίπλωμα, επίσης υπήρχαν iban κλπ για ηλεκτρονική πληρωμή σε ένα άκυρο σημείο με γράμματα ψείρες που δεν είχα διακρίνει μέχρι τώρα.στειλε τους ενα email (ειμαι σιγουρος οτι καποιος τροπος επικοινωνιας θα υπαρχει) που να αναφερει
α) τα CC και οτι δεν μπορεις να πληρωσεις
β) οτι θα κανεις ενα γρηγορο δημοψηφισμα για το αν θα τους στειλεις το διπλωμα. -
Τρόπος να πληρώσω υπάρχει. Θα εκτιμούσα κάποια απάντηση φίλου που να γνωρίζει ουσιαστικά το θέμα του διπλώματος.
-
να μην πληρωσεις..ουτε το προστιμο.αν και το προστιμο θα το δεις στην πιστωτική με την οποία έκλεισες το αμάξι (σε εμενα ετσι εγινε)
-
ακυρωσε τη καρτα τοτε
Τροχαία παράβαση στη Γερμανία - Να τους στείλω το δίπλωμα;