-
Φίλος έχει ένα honda civic με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο το έχει πολύ προσεγμένο και κάνει κανονικά τα σέρβις του. Λοιπόν, σε μια ανηφόρα με μεγάλη κλίση, δεν μπορούσε να ανέβει!!! Έτσι όπως ήταν ο δρόμος, δεν άφηνε περιθώρια να αναπτύξει ταχύτητα πριν την ανηφόρα ώστε να την ανέβει και έτσι ξεκινώντας σχεδόν με πολύ χαμηλή ταχύτητα να πάρει την ανηφόρα έφτανε ως ένα σημείο και σταματούσε. Και τελικά αναγκαστήκαμε και κάναμε οπισθοχώρηση και αναστροφή καθώς ήταν αδύνατο να την ανέβει. 4-5 φορές προσπάθησε, τίποτα...
Δε γνωρίζω καθόλου από αυτόματα κιβώτια, ωστόσο και του ιδίου του έκανε μεγάλη εντύπωση καθώς είναι η 1η φορά που του το παρουσίασε. Τι μπορεί να φταίει; -
Φίλος έχει ένα honda civic με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο το έχει πολύ προσεγμένο και κάνει κανονικά τα σέρβις του. Λοιπόν, σε μια ανηφόρα με μεγάλη κλίση, δεν μπορούσε να ανέβει!!! Έτσι όπως ήταν ο δρόμος, δεν άφηνε περιθώρια να αναπτύξει ταχύτητα πριν την ανηφόρα ώστε να την ανέβει και έτσι ξεκινώντας σχεδόν με πολύ χαμηλή ταχύτητα να πάρει την ανηφόρα έφτανε ως ένα σημείο και σταματούσε. Και τελικά αναγκαστήκαμε και κάναμε οπισθοχώρηση και αναστροφή καθώς ήταν αδύνατο να την ανέβει. 4-5 φορές προσπάθησε, τίποτα...
Δε γνωρίζω καθόλου από αυτόματα κιβώτια, ωστόσο και του ιδίου του έκανε μεγάλη εντύπωση καθώς είναι η 1η φορά που του το παρουσίασε. Τι μπορεί να φταίει; -
η μηχανη ανεβαζε στροφες και δεν ανεβαινε ή η μηχανη δεν μπορουσε να ανεβασει στροφες?
-
Αν και δεν πρόσεξα το στροφόμετρο, νoμίζω πως ναι... γιατί ακουγόταν κάπως και ο σχετικός θόρυβος. Αλλά δεν ανέβαινε με τίποτα. Τι μπορεί να φταίει σε κάθε περίπτωση που αναφέρεις;
-
Αλλά αν ανέβαζε στροφές, πως δεν ανέβαινε την ανηφόρα; Περίεργο δεν είναι; Μπορεί και να μην ανέβαζε. Πάντως δεν του έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο. Θα το πάει στην αντιπροσωπεία να το κοιτάξουν.
-
4άρι αυτόματο έχει? Αν είναι μεγάλη ανηφόρα ίσως και να είναι νορμάλ. Το 207 με τα 120 άλογα και 4άρι αυτόματο, το έχω δει να ζορίζεται σε όχι τραγικές ανηφόρες.
-
δεν εχει την σωστη ποσοτητα λαδιου το σαζμαν, θελει δισκακια το σαζμαν, αυτα αν ανεβαζε στροφες ο κινητηρας.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
4άρι αυτόματο έχει? Αν είναι μεγάλη ανηφόρα ίσως και να είναι νορμάλ. Το 207 με τα 120 άλογα και 4άρι αυτόματο, το έχω δει να ζορίζεται σε όχι τραγικές ανηφόρες.5άρι αυτόματο έχει. Ναι ήταν μεγάλη η ανηφόρα (τραγική θα έλεγα) και τα δρομάκια εκεί στενά, οπότε δε μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα εκ των προτέρων. Ναι ε; Και ο ίδιος μου είπε πως δε πιστεύει πως έχει κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο, ωστόσο δεν του έχει ξανατύχει ποτέ. Και δηλαδή και σένα δεν έχει κάποιο πρόβλημα ε; Ε μα καλά αυτοί στο εξωτερικό που τα κατασκευάζουν δεν έχουν ανηφόρες απότομες;
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δεν εχει την σωστη ποσοτητα λαδιου το σαζμαν, θελει δισκακια το σαζμαν, αυτα αν ανεβαζε στροφες ο κινητηρας.Α λες πως έχει θέμα το σασμάν στη περίπτωση αυτή;
Θα δούμε, περνάει ούτως ή άλλως σέρβις εντός των ημερών, οπότε θα ξαναγράψω να σας πω τι τον είπαν. -
Πήγε για σέρβις το αμάξι και απ' ότι του είπαν στην αντιπροσωπεία, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι θέλει αλλαγή η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα.
-
Δεν εχει καμια σχεση αυτο που του ειπαν με το προβλημα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν εχει καμια σχεση αυτο που του ειπαν με το προβλημα.Ναι ε;; Πάντως ακόμα δεν το πήρε το αμάξι, θα το κοιτάξουν εμπεριστατωμένα. Όμως μια 1η εκτίμηση ήταν αυτή...
Πάντως όντως ήθελε αλλαγή η μπαταρία, την έχει κάπου 7 χρόνια (δηλαδή δεν την άλλαξε ποτέ) και απ' ότι μ' είπε τελευταία του έκαιγε και παραπάνω βενζίνη. Τι μπορεί να φταίει πιστεύεις; Έχεις καμιά γνώμη; -
το ηλεκρικο civic ειναι?
-
μαλλον για να γραφει για ηλεκτροκινητηρα. γιατι να μην εχει σχεση; το αμαξι χανει σε αποδοση
-
Ναι το υβριδικό είναι. Δηλαδή έχει και βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Μάλιστα όταν σταματάει πχ. σε φανάρι σβήνει ο βενζινοκινητήρας για οικονομία καυσίμου. Τώρα με το πως λειτουργεί πρακτικά όταν έχει να ανέβει μια ανηφόρα, δε γνωρίζω. Αν δηλαδή χάνει σε απόδοση λόγω μειωμένης δυναμικότητας της μπαταρίας του ηλεκτροκινητήρα... Λογικό όμως μου ακούγεται να χάνει σε απόδοση.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Ναι το υβριδικό είναι. Δηλαδή έχει και βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Μάλιστα όταν σταματάει πχ. σε φανάρι σβήνει ο βενζινοκινητήρας για οικονομία καυσίμου. Τώρα με το πως λειτουργεί πρακτικά όταν έχει να ανέβει μια ανηφόρα, δε γνωρίζω. Αν δηλαδή χάνει σε απόδοση λόγω μειωμένης δυναμικότητας της μπαταρίας του ηλεκτροκινητήρα... Λογικό όμως μου ακούγεται να χάνει σε απόδοση.πρακτικα και στα γρηγορα, το συστημα που εχει επιλεξει η honda ειναι να φοραει εναν ηλετροκινητηρα ο οποιος βοηθαει τον βενζινοκνητηρα οταν αυτος χρειαζεται μεγαλυτερη δυναμη, με αυτο τον τροπο εχει βαλει εναν μικρο σε κυβικα και ιπποδυναμη βενζινοκινητηρα ο οποιος εκπεμπει λιγοτερο co2 και εχει μικροτερη καταναλωση, σε αυτη τη περιπωση ο ηλεκροκινητηρας δε λειτουργει ποτε αυτονομα μονος του αλλα παντα σε συνδυασμο με το βενζινοκινητηρα.
αυτη τη λεπτομερεια επρεπε να τη δωσεις απο την αρχη γιατι αλλαζει ολα τα δεδομενα. -
Α μάλιστα, κατανοητό. Κι εγώ δε γνώριζα πως ακριβώς λειτουργεί. Αυτός μου είπε για ηλεκτροκινητήρα κλπ. Και να φανταστείς παρότι το έχει χρόνια το αυτοκίνητο, δε γνώριζε ούτε ο ίδιος ότι έχει μπαταρία και ο ηλεκτροκινητήρας και αλλάζει.
Άρα από αυτά που γράφεις, μια μειωμένη σε απόδοση μπαταρία ηλεκτροκινητήρα συνεπάγεται και μειωμένη συνολική απόδοση, άρα λογικό να έφταιγε αυτό που δεν μπορούσε να ανέβει την ανηφόρα, σωστά; -
κοιτα, λεπτομερειες στον τροπο λειτουργειας του δεν ξερω, νομιζω ή καλυτερα πιστευω οτι και μονο με τον βενζινοκινητηρα δεν θα επρεπε να εχει τετοια θεματα σε ανηφορες κτλ, μου φαινετε λιγο παραξενο, ναι το να ειχε μειωμενη αποδοση αλλα αλλο το να μη μπορει να την ανεβει.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
κοιτα, λεπτομερειες στον τροπο λειτουργειας του δεν ξερω, νομιζω ή καλυτερα πιστευω οτι και μονο με τον βενζινοκινητηρα δεν θα επρεπε να εχει τετοια θεματα σε ανηφορες κτλ, μου φαινετε λιγο παραξενο, ναι το να ειχε μειωμενη αποδοση αλλα αλλο το να μη μπορει να την ανεβει.Χμμ... θα φανεί. Ίσως να είναι και κάτι άλλο. Το άφησε για σέρβις και για να το κοιτάξουν και αυτό το θέμα. Όταν μάθω νεότερα θα ξαναγράψω.
Πάντως ωραίο αυτό το σύστημα που όταν σταματάς αυτόματα σβήνει ο βενζινοκινητήρας. Για μια πόλη με ιδιαίτερη κίνηση είναι εξαιρετικό.
Πρόβλημα με αυτόματο αυτοκίνητο σε ανηφόρα