-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Δεν υπαρχουν λογια, απλα. Περηφανια._
Εισουν εκει ? Ξερεις ποσοι αλλοδαποι ηταν εκει ? Μην μαθεις, θα κλονιστει η γνωμη σου της 'υπερηφανιας'.........
φιλαράκο απλά σε λυπάμαι..........
ναι ήταν μπόλικοι και έκοβαν βόλτες όπως άλλωστε κάνουν εδω και χρόνια ε και;;;;
οι θέλοντες να ψηφίσουν ''ναι'' σίγουρα δεν είναι απόγονοι του Λεωνίδα,τον πολεμιστών του '21,του Μεταξά κτλ....
no more ''yesmen''. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εισουν εκει ? Ξερεις ποσοι αλλοδαποι ηταν εκει ? Μην μαθεις, θα κλονιστει η γνωμη σου της 'υπερηφανιας'.........
φιλαράκο απλά σε λυπάμαι..........
ναι ήταν μπόλικοι και έκοβαν βόλτες όπως άλλωστε κάνουν εδω και χρόνια ε και;;;;
οι θέλοντες να ψηφίσουν ''ναι'' σίγουρα δεν είναι απόγονοι του Λεωνίδα,τον πολεμιστών του '21,του Μεταξά κτλ....
no more ''yesmen''.Οι Ναι δεν ειναι οι Αλλοδαποι, ολοι το γνωριζουν αυτο οποτε μην παιζουμε παιχνιδακια...Ολοι γνωριζουν ποσους λαθρομεταναστες 'εμπασε' στην Ελλαδα ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταιους 6 μηνες....Σιγουρα ολους αυτους δεν θα τους βρεις σε συγκεντρωσεις του ναι
-
Είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν θα είναι χαρούμενος με αυτό που θα ψηφίσει γιατί μας έχουν στριμώξει άγρια οι δανειστές.
Όταν όμως είχαμε πόλεμο κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να σκοτωθεί, αλλά πήγαν στον πόλεμο.
Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς.
1)Το όνειρο της ενωμένης Ευρώπης με την φιλία και την αλληλεγγύη για μένα έχει σβήσει.
Οι δανειστές - κράτη συμπεριφέρονται σαν οικονομικοί δολοφόνοι.
2) Παρεμβαίνουν θρασύτατα πάνω στο νεκρό σώμα της δημοκρατίας μας, στο σύνταγμά μας και την βούληση μας να ψηφίσουμε ελεύθερα.
Γιατί άραγε το κάνουν αυτό? Τι φοβούνται?
**Φανταστείτε να πάμε στην δραχμή, να υποτιμηθεί, και του χρόνου να γεμίσουμε μεθυσμένους Άγγλους τουρίστες.
Οι Έλληνες να φέρουν τα χρήματα από το εξωτερικό στην Ελλάδα γιατί θα συμφέρουν τότε οι επενδύσεις.
Οι δανειστές να πάρουν μια μούντζα αντί χρήματα.
Και μετά η Ελλάδα να πάει καλά οικονομικά την στιγμή που οι αγορές θα την έχουν πέσει στην Ιταλία, Ισπανία, την Γαλλία και Πορτογαλία. **
Θα ήμαστε ένα πολύ καλό παράδειγμα και θα μας ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες του νότου, την ώρα που και αυτές θα βουλιάζουν.
Αυτό το τρέμουν οι χώρες του βορά, και αυτός είναι για μένα ένας μεγάλος λόγος που θα ψηφίσω ΟΧΙ εγκαταλείποντας πρώτος το καράβι της Ευρώπης που έτσι και αλλιώς θα βουλιάξει.
Πάντα η Ελλάδα έδειχνε τον δρόμο που οι λαοί έπρεπε να πάρουν.
Γιατί όχι και τώρα?Ασε να μαντεψω, Υ.Ε σωστα ?
Μια υποτιμηση της ταξεως του 70-80% για την δραχμη ξερεις τι σημαινει ? Μπουκαλακια νερο για 3ε, Τσιγαρα για 10ε, το λιτρο της βενζινης για 3ε και ουτε καθε εξης....Ακομα σημαινει πως οποιος χρωσταει ακομα 20.000ε στην τραπεζα θα χρειαστει να πληρωσει 35.000ε (αναλογικα για μεγαλυτερα και μικροτερα ποσα) και ΑΝ το επιτοκιο ειναι κυμενομενο το ποσο μπορει να ανεβει ακομα περισσοτερο. Δεν παιζει ρολο ποσοι ξενοι θα ερθουν το επομενο καλοκαιρι γιατι στο τελος μετα απο την αναλογια δραχμης με ευρω θα αφησουν το ιδιο ποσο που αφησαν και περισυ μονο που με τους φορους και αυτα που θα χρωσταμε ολοι λογο αυτης της αναλογιας θα ειναι πολλα λιγοτερα.
Μακαρι να πουν ολοι ΟΧΙ και να πανε ολα καλα η μακαρι να πουνε ολοι ΝΑΙ και να πανε ολα καλα. Αυτο που δεν πιανετε μερικοι ειναι πως ο παρονομαστης πρεπει να ειναι ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ....Απλα με το ΟΧΙ ειναι πολυ χλωμο αυτο ως ακατορθωτο.
Τίποτα από όλα αυτά!!! Κανείς δεν ξέρει επακριβώς τι θα γίνει σε περίπτωση δραχμής. Η λογική λέει ότι θα υπάρξει υποτίμηση αλλά αυτή μπορεί να είναι και ελεγχόμενη, αναλόγως τι θα αποφασίσει η Κεντρική Τράπεζα που όμως θα είναι πια ελεγχόμενη από την Ελληνική Κυβέρνηση και όχι από την ΕΚΤ!
Σε πληροφορώ ότι με το ΝΑΙ είναι ακατόρθωτο να πάνε όλα καλά. Το ίδιο το ΔΝΤ είπε προχθές ότι το πρόγραμμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!! Αν εσύ ξέρεις καλύτερα όμως, ενημέρωσέ μας...
-
Εγω ξερω πως το τουρικο προξενειο υποστηριζει το ΟΧΙ και λεει σε ολους τους Μουσουλμανους με δικαιωμα ψηφου σε αυτο να ψηφισουν ΟΧΙ......Μηπως εσυ ξερεις καλυτερα γιατι το κανουν αυτο ?
Α και μην αφησω απεξω το οτι ακομα και οι Κινεζοι τα μαζευουν και φευγουν απο την Ελλαδα (αυτο για μερικους χαζοχαρουμενους που στο πισω μερος του κεφαλιου τους περιμενουν υποστηριξη απο Ρωσσια και Κινα αν βγουμε απο το Ευρω). -
Ακομα ενα νεο Δημοκρατικο θεμα απο την κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ....Απαγορεψαν στα εκλογικα διαμερισματα να βγαλουν αποτελεσματα αν δεν υπαρχει τελικη καταγραφη......Πλεον περναμε τα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ πονηρα 'μπερδεματα' της καλπης και παμε στο ξεκαθαρο 'εμεις κανονιζουμε το αποτελεσμα'.........ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, YEAH !Έτσι γίνεται πάντα στις εκλογές. Αλλά εσύ το κόλλημά σου...
-
Το 30% κατω σε μισθους συντάξεις που είπε το δείγμα ανδρα νταισεμπλουμ και δεν το δειξε κανένα μεγαλοκάναλο λέει τίποτα; Ε ρε τι μας περιμένει με τους ραγιάδες που γεμίσαμε...
-
Εγώ πάντως οσο πλησιάζει η μέρα του δημοψηφίσματος τόσο μεγαλύτερη θλίψη νιώθω. Οτι και να βγει δεν πρόκειται να χαρώ. Έχουμε και λέμε
ΟΧΙ =αφήνουμε την τύχη της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενα συνοθυλευμα θεωρητικών της αριστεράς χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα και συνεχιστών του παλιού κακού ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μέχρι στιγμής έκαναν την πιο αποτυχημένη διαπραγμευτεση όλων των εποχών για οποιοδήποτε ζήτημα και κυρίως βάζουμε πλώρη για χρεοκοπία όπου δεν ξερω αν μεθαύριο θα έχουν γάλα τα παιδια μου η φάρμακα για την χημειοθεραπεία που κανει συγγενικό μου πρόσωπο.
ΝΑΙ = φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται κυβέρνηση συνεργασίας των γνωστών λάμογιων που κατάντησαν εκεί που κατάντησε την χώρα η κάποια κυβέρνηση με απευθείας ανάθεση απο τις βρυξελες. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να γαμαει τον λαό με τα ίδια αποτυχημένα μέτρα όλο και σκληρότερα και αυτήν την φορά με την θετική ψήφο του (άλλη μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή). -
εγω δεν πιστευω το οτιδηποτε που πληρωνουμε οι φορολογουμενοι επιτρεπεται να υπαρχει ΧΩΡΙΣ να προσφερει κερδος.Τότε δεν γνωρίζεις την έννοια του Κράτους. Πίσω στο Δημοτικό...
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εγώ πάντως οσο πλησιάζει η μέρα του δημοψηφίσματος τόσο μεγαλύτερη θλίψη νιώθω. Οτι και να βγει δεν πρόκειται να χαρώ. Έχουμε και λέμε
ΟΧΙ =αφήνουμε την τύχη της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενα συνοθυλευμα θεωρητικών της αριστεράς χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα και συνεχιστών του παλιού κακού ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μέχρι στιγμής έκαναν την πιο αποτυχημένη διαπραγμευτεση όλων των εποχών για οποιοδήποτε ζήτημα και κυρίως βάζουμε πλώρη για χρεοκοπία όπου δεν ξερω αν μεθαύριο θα έχουν γάλα τα παιδια μου η φάρμακα για την χημειοθεραπεία που κανει συγγενικό μου πρόσωπο.
ΝΑΙ = φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται κυβέρνηση συνεργασίας των γνωστών λάμογιων που κατάντησαν εκεί που κατάντησε την χώρα η κάποια κυβέρνηση με απευθείας ανάθεση απο τις βρυξελες. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να γαμαει τον λαό με τα ίδια αποτυχημένα μέτρα όλο και σκληρότερα και αυτήν την φορά με την θετική ψήφο του (άλλη μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή).Δυστυχώς αυτή η ανάλυση είναι εν πολλοίς σωστή. Το θέμα είναι όμως ότι ενώ με το ΟΧΙ δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, με το ΝΑΙ είμαστε σίγουροι για την καταστροφή που θα υποστούμε!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΝΑΙ = φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται κυβέρνηση συνεργασίας των γνωστών λάμογιων που κατάντησαν εκεί που κατάντησε την χώρα η κάποια κυβέρνηση με απευθείας ανάθεση απο τις βρυξελες. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να γαμαει τον λαό με τα ίδια αποτυχημένα μέτρα όλο και σκληρότερα και αυτήν την φορά με την θετική ψήφο του (άλλη μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή).Δυστυχώς αυτή η ανάλυση είναι εν πολλοίς σωστή. Το θέμα είναι όμως ότι ενώ με το ΟΧΙ δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, με το ΝΑΙ είμαστε σίγουροι για την καταστροφή που θα υποστούμε!!!
Με το όχι μας περιμένει ο λάκκος με τα κωλοδαχτυλα η ακόμη χειρότερα. Ποιο ειναι το best case scenario του όχι κατα την γνώμη σου;
-
Εγω ξερω πως το τουρικο προξενειο υποστηριζει το ΟΧΙ και λεει σε ολους τους Μουσουλμανους με δικαιωμα ψηφου σε αυτο να ψηφισουν ΟΧΙ......Μηπως εσυ ξερεις καλυτερα γιατι το κανουν αυτο ?
Α και μην αφησω απεξω το οτι ακομα και οι Κινεζοι τα μαζευουν και φευγουν απο την Ελλαδα (αυτο για μερικους χαζοχαρουμενους που στο πισω μερος του κεφαλιου τους περιμενουν υποστηριξη απο Ρωσσια και Κινα αν βγουμε απο το Ευρω).Οι Τούρκοι κάνουν την δουλειά τους και εμείς την δική μας. Απλά σαν πρώην στρατιωτικός λυπάμαι με αυτά που λες και ότι μπλέκεις εθνικά ζητήματα στο θολωμένο σου μυαλό...
-
Με το όχι μας περιμένει ο λάκκος με τα κωλοδαχτυλα η ακόμη χειρότερα. Ποιο ειναι το best case scenario του όχι κατα την γνώμη σου;
Best case scenario? Έξοδος από € και ΕΕ. Δύσκολο στην αρχή αλλά είδαμε ότι εντός της λυκοσυμμαχίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ! Μπλέξαμε πολύ άσχημα με τις κωλοενώσεις. Κι άντε πες ότι ο Κ.Κ. πίστευε ότι έκανε το σωστό σε μια εποχή που υπήρχε ακόμα η ΕΣΣΔ και ο δυτικός και ανατολικός κόσμος. Το κουνάβι ο Σημίτης τι σκατά ήθελε να μας βάλει στο κωλό-€ και μάλιστα με ψευδή στοιχεία;
-
Έτσι είναι. Έχουν σκάσει το κατεστημένο και τα κωλοκάναλα να βγάλουν το ΝΑΙ! Σηκώσανε από το Playstation μέχρι και τον Καραμανλέα τον Β'!!! Από τότε που άνοιξε πάλι η ΕΡΤ όμως δεν βλέπω κανένα άλλο κανάλι για ενημέρωση.
Δεν ειναι μόνο για Δια η ερώτηση και ειναι και ολίγον off topic. Αυτο με τον Καραμανλή και το play station που λένε όλοι που το ξέρουν; Τον έχουν δει προσωπικά; Υπάρχουν φωτογραφίες;
Προφανώς και είναι ένα ευφυολόγημα για να δείξει την ανυπαρξία του σε πολλά θέματα. Προσωπικά ο Κωστάκης μου ήταν και μου είναι ακόμα συμπαθής ως άτομο. Πιστεύω πραγματικά ότι είχε καλές προθέσεις και ότι είναι ακέραιος χαρακτήρας (όσο ακέραιος μπορεί να είναι ένας πολιτικός) και όντως είχε δημοκρατικές ιδέες (καμία σχέση με το φασισταριό που τον διαδέχθηκε στην ΝΔ). Όμως είναι αδιαμφισβήτητο ότι επί των ημερών του το χρέος γιγαντώθηκε (αν δεις τα γραφήματα σε πιάνει απελπισία) και διορίστηκαν μέχρι και οι Σερραϊκές πέτρες... Και φυσικά όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, πέταξε το μπαλάκι στον Γιωργάκη!!!
-
-Ποιο ειναι το best case scenario του όχι κατα την γνώμη σου;
-Best case scenario? Έξοδος από € και ΕΕ.
-Αυτο δεν ειναι σενάριο, δεν φτάνει ούτε για punch line στο πόστερ του εργου Καμία μεγαλύτερη ανάλυση;
-
Για την έξοδο από την Ε.Ε.; Δεν πρόκειται να συμβεί, είναι καθαρά υποθετικό σενάριο. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι θα βγει το ΝΑΙ και με τα μέτρα που θέλουν οι ξένοι θα κλείσουν και οι εναπομείνασες μικρές επιχειρήσεις, μαζί φυσικά και η δική μου.
-
[spoiler=:2rhys9sw]>Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
[/spoiler:2rhys9sw]
Εισουν εκει ? Ξερεις ποσοι αλλοδαποι ηταν εκει ? Μην μαθεις, θα κλονιστει η γνωμη σου της 'υπερηφανιας'.........αν ηταν, τι πρεπει να τους κανουμε; ντα; οι αλλοδαποι μας χρεωσαν; δλδ το οτι υπαρχουν αλλοδαποι στην Ελλαδα πρεπει να με κανει να ντρεπομαι. εσυ οταν πας στο εξωτερικο ντρεπεσαι; η Ελλαδα απο την αρχαιοτητα ειναι γνωστη για τη φιλοξενεια της. και για αυτην εχουν να λενε στο εξωτερικο οι τουριστες. για τους ημιδαπους που βαλανε χερι σε μια γενια και στην επομενη; ποιοι ψηφισαν τη συνθηκη του Δουβλινου;
'Όσον αφορά το ποιος υπέγραψε την συνθήκη του Δουβλίνου η απάντηση είναι απλή.
Αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, ως Υπουργός Εξωτερικών το 2003 υπέγραψε την συμφωνία «Δουβλίνο -2» καθιστώντας την χώρα μας σε πάρκινγκ λαθρομεταναστών.
Οι γνωστοί, άγνωστοι Σημίτης - Παπανδρέου κλπ., συνυπογράφουν και συναινούν σε μία συνθήκη η οποία προβλέπει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα...'
http://www.pame.gr/politiki/ethnika/douvlino2-prodosia.html
και ξερεις ε. χωρις δημοψηφισμα την περασαν τη Συνθηκη οι ημιδαποι αυτοι. δεν ξερω το pame.gr που ανηκει. αλλα αν ανηκει στο ΚΚΕ ξερω τι θα με βγαλεις. ΚΚΕ. απο Συριζα θα χαρακτηριστω ΚΚΕ. θα το υποστω ωρε και αυτο. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για την έξοδο από την Ε.Ε.; Δεν πρόκειται να συμβεί, είναι καθαρά υποθετικό σενάριο. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι θα βγει το ΝΑΙ και με τα μέτρα που θέλουν οι ξένοι θα κλείσουν και οι εναπομείνασες μικρές επιχειρήσεις, μαζί φυσικά και η δική μου.Δηλαδή η άποψη σου ειναι οτι ψηφίζουμε όχι αλλα έτσι και αλλιώς δεν τρώμε άκυρο απο την εε και μας κρατάνε/μένουμε. Άρα ποιο το νόημα του όχι;
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Το 30% κατω σε μισθους συντάξεις που είπε το δείγμα ανδρα νταισεμπλουμ και δεν το δειξε κανένα μεγαλοκάναλο λέει τίποτα; Ε ρε τι μας περιμένει με τους ραγιάδες που γεμίσαμε...ζουμε ιστορικες στιγμες στα ΜΜΕ. δεν εχω δει αλλη φορα τοση προπαγανδα. 30% με το καλημερα. και οσοι θα πουνε ΝΑΙ μετα θα γκρινιαζουν. η μηπως οχι;
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Το 30% κατω σε μισθους συντάξεις που είπε το δείγμα ανδρα νταισεμπλουμ και δεν το δειξε κανένα μεγαλοκάναλο λέει τίποτα; Ε ρε τι μας περιμένει με τους ραγιάδες που γεμίσαμε...
ζουμε ιστορικες στιγμες στα ΜΜΕ. δεν εχω δει αλλη φορα τοση προπαγανδα. 30% με το καλημερα. και οσοι θα πουνε ΝΑΙ μετα θα γκρινιαζουν. η μηπως οχι;
Και τι αποδεικνύει αυτο; Αν μου πούνε φάε σκατα η ψοφα και διαλέξω τα σκατα πρεπει μετα να μου αρέσουν κιολας
-
Για την έξοδο από την Ε.Ε.; Δεν πρόκειται να συμβεί, είναι καθαρά υποθετικό σενάριο. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι θα βγει το ΝΑΙ και με τα μέτρα που θέλουν οι ξένοι θα κλείσουν και οι εναπομείνασες μικρές επιχειρήσεις, μαζί φυσικά και η δική μου.
Δηλαδή η άποψη σου ειναι οτι ψηφίζουμε όχι αλλα έτσι και αλλιώς δεν τρώμε άκυρο απο την εε και μας κρατάνε/μένουμε. Άρα ποιο το νόημα του όχι;
Δεν συμφέρει καθόλου ένα Grexit ούτε στους ξένους. Νομίζω ότι οι FT υπολόγισαν στα 420 δις το κόστος του.
Το νόημα του ΟΧΙ είναι να αρνηθούμε τα μέτρα που μας προτείνουν/επιβάλλουν οι 'θεσμοί'. Άρα μια επαναδιαπραγμάτευση. Στην χειρότερη, χρεωκοπία εντός του €. Που για μένα ούτε αυτό είναι λύση, αλλά είναι καλύτερο από το ΝΑΙ!!!
Δημοψήφισμα...