-
Παω προς τον διλιτρο ντιζελ. Emperor τι εξτρα εβαλες αν επιτρεπεται; Εγω εχω για σιγουρα μεταλικο χρωμα, αυτοματο κιβωτιο, harmankardon, κλιματισμο και δερμα. Τι αλλο θεωρειται απαραιτητο; Ο drenie με εβαλε σε σκεψη για τον συναγερμο. Η αληθεια ειναι οτι το βαζω σε κλειστο παρκινκ αλλα ολο και καποιες φορες θα μεινει εξω. Πιο πολυ φοβαμαι να πανε να το κανουν ζημια παρα κλοπη. Το cruise control δεν το θεωρω τοσο απαραιτητο. Λιγα τα μεγαλα ταξιδια. Ο πωλητης μου ειπε για την ρυθμιζομενη αναρτηση. Τι γνωμη εχετε; Το connected drive ειναι εξτρα η όχι; sorry για το πρηξιμο και τις πολλες ερωτησεις
-
Ο χρήστης crabsody έγραψε:
Παω προς τον διλιτρο ντιζελ. Emperor τι εξτρα εβαλες αν επιτρεπεται; Εγω εχω για σιγουρα μεταλικο χρωμα, αυτοματο κιβωτιο, harmankardon, κλιματισμο και δερμα. Τι αλλο θεωρειται απαραιτητο; Ο drenie με εβαλε σε σκεψη για τον συναγερμο. Η αληθεια ειναι οτι το βαζω σε κλειστο παρκινκ αλλα ολο και καποιες φορες θα μεινει εξω. Πιο πολυ φοβαμαι να πανε να το κανουν ζημια παρα κλοπη. Το cruise control δεν το θεωρω τοσο απαραιτητο. Λιγα τα μεγαλα ταξιδια. Ο πωλητης μου ειπε για την ρυθμιζομενη αναρτηση. Τι γνωμη εχετε; Το connected drive ειναι εξτρα η όχι; sorry για το πρηξιμο και τις πολλες ερωτησειςΠρώτα απ' όλα ποιο δίλιτρο ; (υπάρχουν 3!)
Εγώ επέλεξα το 20d, γιατί ήθελα τον κινητήρα με τα 190 άλογα.
Από extra δεν έβαλα πολλά για 2 λόγους :- δεν ήθελα να υπερβώ πολύ το budget που είχα
- όσο περισσότερα έβαζα έφτανα στο όριο των 45k που συνεπάγεται φόρο πολυτελείας 2000 ευρώ.
Έτσι επέλεξα το cruise control (εγώ κάνω το 80% των χιλιομέτρων εκτός πόλης...), το drive assistant (για αποφυγή σύγκρουσης), το αυτόματο κιβώτιο είναι standard στο 20d, αλλά ομολογώ ότι εάν είχα επιλογή άνετα θα το έβγαζα, και επέλεξα και το sport δερμάτινο τιμόνι για να έχω τα paddles για τις αλλαγές ταχυτήτων. Το αμάξι έχει πολλά standard πάντως. Θα ήθελα και τα led φώτα (αλλά έβγαιναν πάνω από 1500 ευρώ) και κάποια βοήθεια στο παρκάρισμα (είτε κάμερα είτε το πακέτο που σου δείχνει την απόσταση...) περισσότερο για να μπορώ να παρκάρω σε μικρές θέσεις (από την άλλη, όσες φορές το έκανα αυτό με το τωρινό μου αυτοκίνητο, έβρισκα γρατσουνιές από αυτόν που ξεπάρκαρε...). Τέλος, ένα καλό gps θα προστεθεί οσονούπω...
Για τα υπόλοιπα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν θα έβαζα ποτέ δερμάτινα καθίσματα (κρύα το χειμώνα, ζεστά το καλοκαίρι...), για το χρώμα στο συγκεκριμένο αμάξι και σε μένα και στη γυναίκα άρεσε περισσότερο το λευκό (τονίζει τις σκούρες υπόλοιπες λεπτομέρειες...γενικά νομίζω ότι σε αυτό το αμάξι πάνε περισσότερο τα ανοιχτά χρώματα γι' αυτόν τον λόγο...), συναγερμός όλοι λένε ότι η καλύτερη λύση είναι μια καλή ασφάλεια και έτσι δεν θα βάλω (έχω κλειστό parking και μην ξηλώνω και το αμάξι)
-
Δεν θα μπορουσα χωρις αισθητηρες παρκαρισματος με οπτικη ενδειξη. Τωρα εχω μονο πισω, αλλα στις συνθηκες που το παρκαρω θα χρειαζομουν και τους εμπρος (που νομιζα οτι δεν τους χρειαζομουν). Δεν ειναι μονο τα αλλα αμαξια αλλα κολωνακια και τσιμεντα τα οποια ειναι χαμηλα και δεν τα βλεπεις, αυτα αποφευγεις κυριως. Τα LED ειναι πολυ σημαντικα επισης.
Παντως καμερα μπορεις να βαλεις και μετα. Το θεμα ειναι ποσο ξηλωμα χρειαζεσαι. Αισθητηρες σου βαζει και ο ντηλερ σαν δωρο. Απο το τιποτα καλοι ειναι. Αν ομως αποφασισεις να βαλεις καμερα δεν χρειαζονται απαραιτητα και οι αισθητηρες. GPS τι θα βαλεις;
-
επειδή ακόμη δεν έχω παραλάβει το αμάξι (θέλω κανά μήνα φαντάζομαι...) δεν βιάζομαι...Θα μελετήσω τι πραγματικά χρειάζεται μέσα και από τη χρήση του.
Σε ταξίδια πάντως σε μέρη που δεν γνωρίζω καλά και στις περιπτώσεις που κατεβαίνω Αθήνα ή ανεβαίνω Θεσ/νίκη με έχει σώσει πολλές φορές το gps από πολλή ταλαιπωρία. Δεν ξέρω εάν υπάρχει τρόπος να έχεις gps στο κινητό και να μπορείς να το προβάλεις στην οθόνη ή κάτι παρόμοιο. Σε κάθε περίπτωση, τιμές του μεγέθους 1000 ευρώ και πάνω στη σημερινή εποχή για τέτοια gadjets είναι τουλάχιστον απαγορευτικές. -
17 Σελίδες για ένα ψηλό station ;;;
-
και ψηλός...και σταθμός!!
-
Emperor για το 18d παω εγω. Και πολυ μου ειναι. Απο εξτρα μεχρι στιγμης ειμαι σε advantage line, με αυτοματο κιβωτιο, μεταλλικο χρωμα, δερμα, harman kardon. Το αυτοκινητο το εφερε σημερα μια αντιπροσωπεια στη Θεσσαλονικη
-
Ο χρήστης crabsody έγραψε:
Emperor για το 18d παω εγω. Και πολυ μου ειναι. Απο εξτρα μεχρι στιγμης ειμαι σε advantage line, με αυτοματο κιβωτιο, μεταλλικο χρωμα, δερμα, harman kardon. Το αυτοκινητο το εφερε σημερα μια αντιπροσωπεια στη ΘεσσαλονικηΤο Σάββατο δες μήπως έχουν και παρουσίαση...εδώ Γιάννενα έχουν πάντως!
edit : Αν κατάλαβα καλά...πρέπει πανελλαδικά να γίνονται παρουσιάσεις του μοντέλου
διορθώστε με, εάν κάνω λάθος... -
Σήμερα πήγα στην έκθεση και την είδα απο κοντά. Ευτυχως παραμενει όμορφη και στην πραγματικότητα...πολλες φορές οτι βλέπουμε στο δίκτυο ξεγελάει. Περισσότερο μου άρεσε η xline από την sportline. Δεν μπορούσα να οδηγήσω σήμερα αλλά το κανονισα να γίνει άμεσα. Πρώτες εντυπώσεις θετικές.Εντυπωσιαστηκα από το πακέτο εσωτερικό φωτισμού και τους χωρους στα πίσω καθίσματα και για αποσκευες. Αν πάτε σε εκθεση συγκρίνετε χώρους πίσω με μια Χ3 και θα καταλάβετε. Χαίρομαι που θυσίασα την 3αρα για την Χ1 γιατι πιστευω οτι στο θέμα οικογένεια-χώροι-άνεση η Χ1 κερδίζει κατα κράτος.Ανυπομονω να οδηγήσω αν και δεν θα καταλαβω τίποτα με διλιτρη βενζινη για το αν η 1500αρα μπορεί να κινηθεί με αξιοπρέπεια (επιδόσεις δεν περιμένω).Σκέφτομαι οτι αφού η 318ι με Χ1 18ι έχουν τα ίδια κιλά κι έχω οδηγήσει την πρώτη με ικανοποιητικά αποτελέσματα να μην την πατησω με την επιλογή μου. ΚΑτέληξα σε sdrive 18i xline με ζαντα 569,χρωμα μπλε και δερματινη μαυρη. ΔΕν ξερω ακόμα θα παρω αυτοματο ή χειροκίνητο κιβώτιο. Αν πάω σε manual θα βάλω και την ηλιορόφη που πιστευω οτι αλλάζει την Χ1 προς το καλύτερο.Αν οδήγησε κανείς περιμένω εντυπώσεις..
-
Χθες πήγα με κολλητό που ενδιαφέρεται για την Χ1 σε αντιπροσωπία. Κάποια κομμάτια με τον 1500 diesel έχουν παραγωγή για Νοέμβριο οπότε μπορεί να προλάβουν και την απόσυρση εντός της χρονιάς. Δεν συνδιαζεται με αυτοματο κιβώτιο και βγαίνει γύρω στα 31500. Περισσότερες λεπτομέρειες από δευτερα που θα πάμε για προσφορά και για να την δούμε απο κοντα
-
Η δικιά μου είπαν ότι έχει...τελειώσει! Τι εννοώ; Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της και μένει μόνο η μεταφορά της!
Καλώς εχόντων των πραγμάτων μπορεί να έρθει και πριν τα μέσα του Νοέμβρη...Για να δούμε... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Η δικιά μου είπαν ότι έχει...τελειώσει! Τι εννοώ; Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της και μένει μόνο η μεταφορά της!
Καλώς εχόντων των πραγμάτων μπορεί να έρθει και πριν τα μέσα του Νοέμβρη...Για να δούμε...Με το καλό να την δεχθείς !!!
-
Ο χρήστης Triton έγραψε:
Καλώς εχόντων των πραγμάτων μπορεί να έρθει και πριν τα μέσα του Νοέμβρη...Για να δούμε...Με το καλό να την δεχθείς !!!
Να 'σαι καλά! Έχει έρθει ήδη και εδώ το τεστ drive μοντέλο με κινητήρα 18d. Σήμερα θα το δω και από κοντά.
Ίσως καταφέρω να ανεβάσω και καμιά φωτογραφία, για να δούμε! -
Καλώς εχόντων των πραγμάτων μπορεί να έρθει και πριν τα μέσα του Νοέμβρη...Για να δούμε...Ποτε περασαν οι μερες; Μεχρι τις 20 Νοε θα το εχεις παρει. Ξερεις αν φτανει στον Πειραια πρωτα;
-
Τέτοιες λεπτομέρειες δεν έχω ρωτήσει, αλλά έχει και νόημα να ρωτήσω; Αφού από Γιάννενα θα παραλάβω...
-
Θα ηταν ποιο γρηγορο αν το πλοιο ξεφορτωνε Ηγουμενιτσα, αλλα νομιζω τα πανε όλα στον Πειραια.
Το τσεκαρες στο bmwvin.com αν είναι όλα καλα με το σπεκ?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θα ηταν ποιο γρηγορο αν το πλοιο ξεφορτωνε Ηγουμενιτσα, αλλα νομιζω τα πανε όλα στον Πειραια.Το τσεκαρες στο bmwvin.com αν είναι όλα καλα με το σπεκ?
Αυτό φαντάζομαι έκανε ο πωλητής χθες βάζοντας τον αριθμό πλαισίου (;) και μου είπε αυτά που έγραψα παραπάνω...
Τι άλλο μπορεί να βρει κάποιος εκεί; Με πιάνεις αδιάβαστο! -
Θα ηταν ποιο γρηγορο αν το πλοιο ξεφορτωνε Ηγουμενιτσα, αλλα νομιζω τα πανε όλα στον Πειραια.
Το τσεκαρες στο bmwvin.com αν είναι όλα καλα με το σπεκ?
Αυτό φαντάζομαι έκανε ο πωλητής χθες βάζοντας τον αριθμό πλαισίου (;) και μου είπε αυτά που έγραψα παραπάνω...
Τι άλλο μπορεί να βρει κάποιος εκεί; Με πιάνεις αδιάβαστο!Κοιτας αν εχουν βαλει τα εξτρα που παραγγειλες πανω και την ακριβη μερα παραγωγης.
-
http://www.bmw.gr/gr/el/catalogues/2015 ... GRE_V1.pdf
Καταλογος
-
Πρώτη επαφή με το αμάξι σήμερα το απόγευμα : Χ1 20d με εξοπλισμό που φτάνει την τιμή του πάνω από 60.000 ευρώ...Να γράψω προκαταβολικά, για να μην νομίσεις κάποιος ότι έκανα test drive, ότι απλά τσέκαρα το αμάξι αρκετά προσεκτικά μέσα έξω και μόνο για τις εντυπώσεις αυτές θα γράψω.
Το αμάξι είναι σε χρώμα λευκό, το οποίο θεωρώ ότι του πάει πολύ. Το είχαν και σε 18d σε ασημί, ωραίο, αλλά προτιμώ το λευκό. Το αμάξι είναι άνετο. Σχεδόν 4,5 μέτρα είναι αρκετά. Δεν φτάνει τα RAV4, CRV, XC60 - αυτά αποτελούν άλλη κατηγορία, αλλά είναι μόλις ένα κλικ κάτω. Η καμπίνα από χώρους μου φάνηκε απλά οκ. Στο προηγούμενο μου είχε φανεί μικρή, σαν ένα λίγο πιο άνετο hatchback. Στο νέο Χ1 οι χώροι είναι σαφώς καλύτεροι, αλλά δεν παίζεις και μπάλα. Πάντως ανετότατα κάθεσαι παντού. Μάλιστα εγώ (1.96 ύψος) κάθισα στη θέση του οδηγού, μετά βγήκα και κάθισα ακριβώς από πίσω και τα γόνατά μου δεν ακουμπούσαν καν στο μπροστινό κάθισμα (σπάνιο με μένα αυτό ). Άρα, πίσω κάθεσαι άνετα. Δύο άτομα αρχοντικά. Τρία άτομα απλά καλά φαντάζομαι. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ο χώρος αποσκευών. Ιδίως εάν αφαιρέσεις και το ψεύτικο πάτωμα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. 505 λίτρα πλήρως αξιοποιήσιμα. Εγώ που είχα εκφράσει αμφιβολίες για το πορτ παγκάζ του QQ (η δεύτερη επιλογή μου...) νιώθω δικαιωμένος ως προς αυτό. Η - οπτική - διαφορά είναι πραγματικά μεγάλη...
Απόλυτα ικανοποιημένη δήλωσε και η σύζυγος που ήταν επίσης παρούσα.
Η καμπίνα πολύ προσεγμένη - καλά με τέτοιο εξοπλισμό και δερμάτινα καθίσματα κορυφαίας ποιότητας δεν θα μπορούσε να συνέβαινε αλλιώς - οι θέσεις άνετες, τα υλικά πολύ προσεγμένα. Δεν λέω ότι δεν έχω δει και καλύτερα σε premium επιλογές, αλλά π.χ. σε σύγκριση με την Gla που επίσης είχα μπει και μου φάνηκε εξαιρετική από ποιότητα η Χ1 δεν μου φάνηκε να υστερεί σε τίποτα.
Συνολικά το αμάξι είναι τόσο όμορφο όσο φαίνεται στις φωτογραφίες. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Αναμένω να την οδηγήσω κιόλας, για να δω αν αξίζουν τον κόπο τα παραπάνω χρήματα που έσπρωξα για τον κινητήρα 20d...
BMW X1 2016