-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Τα S001 δεν κανουν για κρυα κλιματα οποτε μην τα βαζεις.
Για τα κρυα δεν υπάρχει ζήτημα, έχω τα χειμερινά, συνήθως τα βάζω τέλος οκτώβρη μέχρι τέλος μάρτη. Κρατάνε καλύτερα σε θερμοκρασίες 5-10 βαθμών, ιδίως στο βρεγμένο.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το ίδιο κάνει ο αδερφός μου στην 2άρα coupe που πρέπει να βάλει χειμερινά για τους μήνες που αναφέρεις. Βάζει continental αν θυμάμαι καλά. Τα S001 τα βάζει τους υπόλοιπους μήνες, με αυτά τα λάστιχα παρέλαβε το αυτοκίνητο. Δεν μου έχει πει τίποτα για ιδιαίτερο ζέσταμα. Θα τον ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στο ζέσταμα των S001.
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Τα S001 δεν κανουν για κρυα κλιματα οποτε μην τα βαζεις.
Για τα κρυα δεν υπάρχει ζήτημα, έχω τα χειμερινά, συνήθως τα βάζω τέλος οκτώβρη μέχρι τέλος μάρτη. Κρατάνε καλύτερα σε θερμοκρασίες 5-10 βαθμών, ιδίως στο βρεγμένο.
Το ίδιο κάνει ο αδερφός μου στην 2άρα coupe που πρέπει να βάλει χειμερινά για τους μήνες που αναφέρεις. Βάζει continental αν θυμάμαι καλά. Τα S001 τα βάζει τους υπόλοιπους μήνες, με αυτά τα λάστιχα παρέλαβε το αυτοκίνητο. Δεν μου έχει πει τίποτα για ιδιαίτερο ζέσταμα. Θα τον ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στο ζέσταμα των S001.
Οκ, ευχαριστώ. Το χειμώνα δεν γίνεται αλλιώς...
-
Που είσαι φίλε;
-
Να είσαι καλά.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Που είσαι φίλε;Ελασσόνα Λάρισας, το χειμώνα πιάνει χιόνι, απλά πέρισυ (2017) είπε να ρίξει λίγο παραπάνω... κι επειδή η διαδρομή Ελασσόνα-Λάρισα μέσω μελούνας έχει στροφούλες, κι ανηφόρες/κατηφόρες, τα χειμερινά με πάνε άνετα όπου έχει χρειαστεί. Αν έμενα Λαρισα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, μόνο θερινά ελαστικά κι είσαι μια χαρά.
-
Ωραία μέρη!
-
ωραια μερη μ ωραιο κασερι χαχα!
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα στην παρέα. Είμαστε στο δρόμο για το τρίτο παιδάκι της οικογένειας και θα ήθελα να ενημερωθώ κατά πόσο το πλάτος του πίσω καθίσματος είναι αρκετό για τρεις. Δεν θέλω να πάω σε μεγάλα αυτοκίνητα τύπου ΧTRAIL και KODIAQ καταρχήν γιατί μαρέσει πολύ το X1, δεύτερον το θέλω και για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη και τρίτον για μεγάλα ταξίδια - διακοπές θα βάζω έτσι και αλλιώς μπαγκαζιέρα.
-
Ο χρήστης iraklis1 έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα. Είμαστε στο δρόμο για το τρίτο παιδάκι της οικογένειας και θα ήθελα να ενημερωθώ κατά πόσο το πλάτος του πίσω καθίσματος είναι αρκετό για τρεις. Δεν θέλω να πάω σε μεγάλα αυτοκίνητα τύπου ΧTRAIL και KODIAQ καταρχήν γιατί μαρέσει πολύ το X1, δεύτερον το θέλω και για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη και τρίτον για μεγάλα ταξίδια - διακοπές θα βάζω έτσι και αλλιώς μπαγκαζιέρα.Με το καλό να υποδεχθείτε το νέο μέλος της οικογένειας! Εννοείς 3 ενήλικες? Εμείς με δύο μωρά, έχουμε καταφύγει στη λύση με ενα καθισματάκι στο κάθισμα του συνοδηγού (ανάποδη φορά, απενεργοποίηση αερόσακου) και το δεύτερο καθισματάκι πίσω μαζί με τη σύζυγο. Αν είναι να βάλεις 2 καθισματάκια πίσω, τα πράγματα στενεύουν αρκετά, δύσκολα χωράει 3 άτομο... επίσης, απαραίτητο για μένα το διαιρούμενο/μετακινούμενο πίσω κάθισμα, μας έχει βολέψει απίστευτα.
-
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση και για τις ευχές. Εννοώ βασικά 2 παιδιά 9 και 10 χρόνων την σύζυγο και ένα βρεφικό καθίσματα κι. Στα μεγάλα πια τους βάζω booster κάθισμα. Θα μπορούσε να μπαίνει όπως προτείνεις μπροστά το βρεφικό και πίσω γυναίκα με τα μεγάλα παιδιά. Αλλά και πάλι δεν ξέρω εάν θα είναι οι πίσω ανετα
-
Ο χρήστης iraklis1 έγραψε:
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση και για τις ευχές. Εννοώ βασικά 2 παιδιά 9 και 10 χρόνων την σύζυγο και ένα βρεφικό καθίσματα κι. Στα μεγάλα πια τους βάζω booster κάθισμα. Θα μπορούσε να μπαίνει όπως προτείνεις μπροστά το βρεφικό και πίσω γυναίκα με τα μεγάλα παιδιά. Αλλά και πάλι δεν ξέρω εάν θα είναι οι πίσω ανεταΘεωρω οτι τα 2 μπουστερ πίσω θα αφήνουν οριακα επαρκη χωρο για 3ο ατομο, αφου ειναι πιο συμμαζεμενα απο τα καθίσματα 0-1. Το πιο σιγουρο ειναι να τα παρεις μαζι σου στον εμπορο και να δοκιμασεις επιτοπου, ιδανικά με όλη τη φαμίλια μαζι μπροστα εχει αγκιστρα για isofix, οποτε μπαινει και πιανει σταθερα το καθισματακι. Η καλαθούνα όμως (για την εξοδο απο το μαιευτηριο πχ) θελει δοκιμη, εμείς την είχαμε βαλει πισω απο το συνοδηγο.
-
Σωστά τα λες. Θα τους πάρω όλους με τα καθίσματα για επιτόπιο τεστ. Πλάκα θα έχει. Ευχαριστώ για την βοηθεια
-
Κανένα πρόβλημα, βγάλε φωτο με τα μπούστερ πάνω στο κάθισμα (για να ξερουμε κι εμεις σε λίγα χρόνια)!
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Η καλαθούνα όμως (για την εξοδο απο το μαιευτηριο πχ) θελει δοκιμη, εμείς την είχαμε βαλει πισω απο το συνοδηγο.Λάθη είναι αυτά παιδιά! Να μην τα κάνετε! Τα βρέφη-παιδιά μόνο σε καθισματάκια που δένουν.
-
Βρέφος που δεν μπορεί να στηρίξει το κεφάλι του σε κάθισμα?
No way. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Η καλαθούνα όμως (για την εξοδο απο το μαιευτηριο πχ) θελει δοκιμη, εμείς την είχαμε βαλει πισω απο το συνοδηγο.
Λάθη είναι αυτά παιδιά! Να μην τα κάνετε! Τα βρέφη-παιδιά μόνο σε καθισματάκια που δένουν.
Το νεογέννητο δεν μπορεί να στηρίξει το κεφάλι του μόνο του, και ούτε να στηριχθεί στην σπονδυλική του στήλη, οπότε οι απόψεις διήστανται. Εμείς τα είχαμε πάρει από το μαιευτήριο με την καλαθούνα τα μωρά, στο καρεκλάκι τα είχαμε βάλει μετά τις 40 ημέρες που είχαμε πάει στο γιατρό. Τα καρεκλάκια γράφουν από μηδέν βέβαια. Ρωτήστε και τον παιδίατρό σας. Επίσης, υπάρχουν ζώνες που πιάνουν το μωρό σε κάποιες καλαθούνες (η δικιά μας είχε).
-
Η γυναίκα μου είναι παιδίατρος αλλά δεν έχει τόση σημασία αυτό μιας και τα έχω ψάξει καλύτερα εγώ! Ακριβώς επειδή δε μπορεί το νεογνό να στηρίξει το βάρος του, το καθισματάκι 1ης ηλικίας έχει τέτοια κλίση. Και φυσικά δεν είναι για πολύωρες βόλτες, έτσι; Η καλαθούνα δυστυχώς είναι το ίδιο ή ένα κλικ καλύτερο από το να το έχεις στην αγκαλιά σου. Και ναι μεν αν η καλαθούνα έχει ζώνη, τότε το μωρό δε θα περάσει μέσα από το παρμπρίζ, αλλά θα πάθει ότι πάθει μες την καλαθούνα καθώς οι δυνάμεις που θα του ασκηθούν θα είναι ακανόνιστες κ τυχαίες κ δε θα απλώνονται στο εύρος της πλατούλας του όπως στο καθισματάκι του. Πρώτα από όλα φυσικά θα σπ@σει ο αυχένας...μπρρρ ανατρίχιασα τώρα. Σταματώ εδώ!
Δες απλά τι εφαρμόζεται σε ορισμένες προηγμένες δυτικές χώρες: δε σου δίνουν το μωρό από το μαιευτήριο αν δεν πας με το καθισματάκι αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Η γυναίκα μου είναι παιδίατρος αλλά δεν έχει τόση σημασία αυτό μιας και τα έχω ψάξει καλύτερα εγώ! Ακριβώς επειδή δε μπορεί το νεογνό να στηρίξει το βάρος του, το καθισματάκι 1ης ηλικίας έχει τέτοια κλίση. Και φυσικά δεν είναι για πολύωρες βόλτες, έτσι; Η καλαθούνα δυστυχώς είναι το ίδιο ή ένα κλικ καλύτερο από το να το έχεις στην αγκαλιά σου. Και ναι μεν αν η καλαθούνα έχει ζώνη, τότε το μωρό δε θα περάσει μέσα από το παρμπρίζ, αλλά θα πάθει ότι πάθει μες την καλαθούνα καθώς οι δυνάμεις που θα του ασκηθούν θα είναι ακανόνιστες κ τυχαίες κ δε θα απλώνονται στο εύρος της πλατούλας του όπως στο καθισματάκι του. Πρώτα από όλα φυσικά θα σπ@σει ο αυχένας...μπρρρ ανατρίχιασα τώρα. Σταματώ εδώ!
Δες απλά τι εφαρμόζεται σε ορισμένες προηγμένες δυτικές χώρες: δε σου δίνουν το μωρό από το μαιευτήριο αν δεν πας με το καθισματάκι αυτοκινήτου.- πολλα ! Κι η ξαδέρφη μου που ειναι Ελβετία σε βρεφικό κάθισμα πήραν τα παιδιά τους και μάλιστα τους ρώτησαν απο πριν απο την κλινική αν διαθέτουν τετοιο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Δες απλά τι εφαρμόζεται σε ορισμένες προηγμένες δυτικές χώρες: δε σου δίνουν το μωρό από το μαιευτήριο αν δεν πας με το καθισματάκι αυτοκινήτου.Το είχα ψάξει κι εγώ αρκετά με τα καθισματάκια, κι είχα τον ίδιο προβληματισμό. Είχαμε πάρει σύστημα 3-σε-1, οπότε είχαμε και καθισματάκι διαθέσιμο. Δυστυχώς όμως δεν μπορούσαν να σταθούν στο καθισματάκι τον πρώτο καιρό, κρεμούσαν το κεφάλι μπροστά κι επιβάρυναν τον αυχένα τους. Γι' αυτό καταλήξαμε στη λύση της καλαθούνας. Δεν ξέρω αν έχουν βγει και πιο καινούρια μοντέλα στα καθισματάκια, με καλύτερη κλίση και υποστήριξη. Πάντως, η μεγαλύτερη αγωνία μου ήταν η επιστροφή με τα μωρά από το μαιευτήριο, ειδικά στη μικρή που είχαμε τα χιόνια (ιανουάριος 2017).
[ΥΓ. εγώ είμαι ακτινολόγος, αλλά κι αυτό μικρή σημασία παίζει]
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Δες απλά τι εφαρμόζεται σε ορισμένες προηγμένες δυτικές χώρες: δε σου δίνουν το μωρό από το μαιευτήριο αν δεν πας με το καθισματάκι αυτοκινήτου.- πολλα ! Κι η ξαδέρφη μου που ειναι Ελβετία σε βρεφικό κάθισμα πήραν τα παιδιά τους και μάλιστα τους ρώτησαν απο πριν απο την κλινική αν διαθέτουν τετοιο
Sent from my iPad using Tapatalk
Και στα δικά μου στο Λητώ ζήτησαν να δουν το καθισματάκι. Πολιτισμός!
BMW X1 2016