-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
...άσχετο, αλλα το navi μου (aftermarket γνήσιο της BMW) είναι ενημερωμένο όσο δεν πάει. Έχω πάει σε διάφορα μέρη που ήμουν σίγουρος οτι οι κατσικόδρομοι δεν θα φαίνονταν καν, αλλα το εργαλείο είναι ''σκυλί'' ! Ακόμα και κάτι δρομάκια χωμάτινα σαν μονοπάτια στην επαρχία φαίνονται όλα!
Βασίλη, μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες -link- για το πιο navi είναι αυτό;
Είναι αυτό που έχει 690 σήμερα απο την BMW?
Τον χάρτη τον βλέπεις στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου φαντάζομαι και όχι σε άλλη πρόσθετη οθόνη.Ναι αυτό είναι. Το έχει γράψει και πριν μερικές σελίδες.
Το σκέφτομαι και εγώ αρκεί να πετύχω καλύτερη τιμή γιατί το εξαντλήσαμε οικονομικά.Αλλά 220 χιλιόμετρα σήμερα σε διαφορά τερέν προς Λουτρακι και Περαχώρα.
Στον αυτοκινητόδρομο μέχρι 160 (δοκίμασα και sport mode που γίνεται αντιληπτό άμεσα ακόμα και στο συνοδηγό) με clima συνέχεια, σβέλτο επαρχιακό και λίγο χωματακι και όλα αυτά χωρίς να ξεπεράσω τα 7,9 λίτρα.
Κάναμε και το πρώτο μικρό παράσημο αρκετά χαμηλά στον προφυλακτήρα από κάποια πέτρα (βγήκε τελείως το χρωμα αλλά αναμένω τα magic stick να το καλυψω μην ξεφλουδίσει).
Τα υπόλοιπα όπως είχαμε πει και στις πρώτες βόλτες.
Δεν ξέρω τι διαθεσιμότητες παίζουν ακόμα, αλλά όσοι το σκέφτεστε και μπορείτε να κάνετε την υπέρβαση, αξίζει 100%. -
καλησπερα
βρισκομαι και εγω στη διαδικασια επιλογης εξοπλισμου για το αυτοκινητο και θα ηθελα να ρωτησω εαν αξιζει να αγορασω τα σπορ καθισματα αντι των απλων καθισματων. Το αμαξι που οδηγω εχει σπορ καθισματα με οσφυικη υποστηριξη και θα ηθελα να μαθω εαν αξιζει να προβω στην αγορα του σπορ καθισματος.υ.γ. εχω διαβασει σε διαφορα ξενα φορουμ πολλα παραπονα για τα απλα καθισματα.Επισης εγω κανει τεστ drive τοσο με σπορ καθισμα οσο και με το απλο αλλα δεν καταλαβα μεγαλες διαφορες (στο μικρο χρονικο διαστημα του τεστ drive). Σιγουρα τα σπορ καθισματα σε αγκαλιαζουν καλυτερα. Να επισημανω οτι εχω υψος 1,90μ.
ευχαριστω
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..
Περιμένω επιβεβαίωση του πωλητή με τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου για να δούμε αν 'μπαίνει' το navi.
Αν είναι ΟΚ θα το βάλω κι εγώ. Στο ΜΙΝΙ χρησιμοποιούσα Navigon και Google στο iphone. Απλά θέλω να εκμεταλευτώ στο έπακρο την οθόνη του Χ1. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αλλά 220 χιλιόμετρα σήμερα σε διαφορά τερέν προς Λουτρακι και Περαχώρα.
Στον αυτοκινητόδρομο μέχρι 160 (δοκίμασα και sport mode που γίνεται αντιληπτό άμεσα ακόμα και στο συνοδηγό) με clima συνέχεια, σβέλτο επαρχιακό και λίγο χωματακι και όλα αυτά χωρίς να ξεπεράσω τα 7,9 λίτρα.
Κάναμε και το πρώτο μικρό παράσημο αρκετά χαμηλά στον προφυλακτήρα από κάποια πέτρα (βγήκε τελείως το χρωμα αλλά αναμένω τα magic stick να το καλυψω μην ξεφλουδίσει).
Τα υπόλοιπα όπως είχαμε πει και στις πρώτες βόλτες.
Δεν ξέρω τι διαθεσιμότητες παίζουν ακόμα, αλλά όσοι το σκέφτεστε και μπορείτε να κάνετε την υπέρβαση, αξίζει 100%.Μπράβο ρε Στέφανε! Είδες ρε φίλε τί εργαλείο είναι? Καλά χλμ να έχεις και να το απολαμβάνεις με κάθε ευκαιρία!
Τα παράσημα είναι στο πρόγραμμα, μήν αγχώνεσαι, όλοι έχουμε κάποια! Εγώ έχω ήδη 3 μικρά και τα έχω ''κουκουλώσει'' με το πινελάκι χρώμα-βερνίκι της BMW που είχε νομίζω 12 €.
Συμφωνώ! Κάντε την υπέρβαση οι υπο ψήσιμο! -
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..
Περιμένω επιβεβαίωση του πωλητή με τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου για να δούμε αν 'μπαίνει' το navi.
Αν είναι ΟΚ θα το βάλω κι εγώ. Στο ΜΙΝΙ χρησιμοποιούσα Navigon και Google στο iphone. Απλά θέλω να εκμεταλευτώ στο έπακρο την οθόνη του Χ1.Εννοείται πως θα μπαίνει, και εγώ το στάνταρ ηχοσύστημα και οθόνη έχω και μπήκαν.
Εσύ φίλε Άκη, αν δεν έχεις οικονομικό θέμα με την τιμή των καθισμάτων, να τα βάλεις, είναι πολύ καλά. Αλλα και τα ''απλά'' είναι αξιοπρεπέστατα και δεν θα σε προβληματίσουν ούτε θα σε κουράσουν ποτέ, αν και επειδή είσαι ψηλός μάλλον θα σε βολέψει η προέκταση που έχουν τα sport κάτω απο τα μπούτια... Σε φώτισα τώρα...
-
Είναι αυτό που λές με τα 690 €. Μου το έβαλαν πρίν την παραλάβω, εδώ στο Σπανό, και άλλαξαν το κουμπί του idrive βάζοντας το ίδιο που απλά έχει 1 κουμπί παραπάνω, αυτό που γράφει navi. Η οθόνη που το βλέπεις είναι η κεντρική της βασικής έκδοσης.
Βασίλη, η ενημέρωση των χαρτών πως γίνεται?
Είναι με χρέωση ή όχι?
Η τιμή 690 ισχύει και στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ή μόνο στις αντιπροσωπίες?Το σκέφτομαι και εγώ αρκεί να πετύχω καλύτερη τιμή γιατί το εξαντλήσαμε οικονομικά.
Καλύτερη τιμή από τους πωλητές της BMW μην περιμένεις!
Δεν ξέρω αν θα υπάρξει extra προωθητική από την εταιρία γιατί ήδη τα 690 είναι σε προωθητική. Η κανονική τιμή είναι 1000+ (όπως λένε οι πωλητές αν τους ζητήσεις καλύτερη τιμή …) -
εσεις οι συμφορουμιτες με τι καθισμα το εχετε παρει το αμαξι. Με σπορ ή το απλο;
υ.γ. η ρυθμιση των πισω καθισματων δινει και περισσοτερο αερα στο ποδια των επιβατων της πισω σειρας ή απλα σερνεται προς τα εμπρος και πισω μεχρι το αρχικο σημειο;
-
Εγώ με απλά και στα ταξίδια μαξ 2 ώρων που έχω κάνει δεν έχω κουραστεί. Ίσως λίγο ακόμα χώρο στα πόδια να τον ήθελα. Τα σπορ τα είχα δοκιμάσει αλλά δεν με βόλευαν στην πλάτη που ενοιωθα τα πλαϊνά μου να μην χωράνε σωστά στο κάθισμα.
Με την ευκαιρία βρήκα και την τεταρτη πρίζα 12V που είναι όντως κάτω από το ντουλαπάκι προς την κονσόλα στα πόδια του συνοδηγού. Τη δοκίμασα βάζοντας ένα φορτιστή USB και έπαιξε κανονικά.
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Είναι αυτό που λές με τα 690 €. Μου το έβαλαν πρίν την παραλάβω, εδώ στο Σπανό, και άλλαξαν το κουμπί του idrive βάζοντας το ίδιο που απλά έχει 1 κουμπί παραπάνω, αυτό που γράφει navi. Η οθόνη που το βλέπεις είναι η κεντρική της βασικής έκδοσης.
Βασίλη, η ενημέρωση των χαρτών πως γίνεται?
Είναι με χρέωση ή όχι?
Η τιμή 690 ισχύει και στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ή μόνο στις αντιπροσωπίες?Το σκέφτομαι και εγώ αρκεί να πετύχω καλύτερη τιμή γιατί το εξαντλήσαμε οικονομικά.
Καλύτερη τιμή από τους πωλητές της BMW μην περιμένεις!
Δεν ξέρω αν θα υπάρξει extra προωθητική από την εταιρία γιατί ήδη τα 690 είναι σε προωθητική. Η κανονική τιμή είναι 1000+ (όπως λένε οι πωλητές αν τους ζητήσεις καλύτερη τιμή …)Πάντως στο site η ίδια η BMW γράφει για προτεινόμενη λιανική τιμή που σημαίνει ότι στα 690 υπάρχει περιθώριο των αντιπροσώπων.
-
Πάντως στο site η ίδια η BMW γράφει για προτεινόμενη λιανική τιμή που σημαίνει ότι στα 690 υπάρχει περιθώριο των αντιπροσώπων.
Σου το λέω επειδή ρώτησα και επέμεινα, αλλά τίποτε …
Αν εσύ πετύχεις κάτι καλύτερο, ενημέρωσέ μαςΔεν ξέρω τι γίνεται βέβαια στα εξουσιοδοτημένα service.
Αν κάποιος φίλος το έχει βρει σε καλύτερη τιμή ας μας πει. -
σεις οι συμφορουμιτες με τι καθισμα το εχετε παρει το αμαξι. Με σπορ ή το απλο;
Δοκίμασα και τα δυο αρκετά, αλλά τα sport τα ερωτεύτηκα! Θεωρώ πως είναι κορυφαία και για αυτό τον λόγο πήγα σε sport έκδοση (1.90 ύψος με 93+ κιλάκια..)
To navi πιστέυω απαραίτητο και αξιοπρεπές στην σημερινή τιμή. Βέβαια είχα κάνει στο test ride και ενα Mpack 25d με το ακριβό navi με την μεγάλη οθόνη και το κοιτούσα σαν χαζός κανα πεντάλεπτο! Βέβαια το λιλί παέι...μακρά (στο 2χίλιαρο νομίζω..) -
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Πάντως στο site η ίδια η BMW γράφει για προτεινόμενη λιανική τιμή που σημαίνει ότι στα 690 υπάρχει περιθώριο των αντιπροσώπων.
Σου το λέω επειδή ρώτησα και επέμεινα, αλλά τίποτε …
Αν εσύ πετύχεις κάτι καλύτερο, ενημέρωσέ μαςΔεν ξέρω τι γίνεται βέβαια στα εξουσιοδοτημένα service.
Αν κάποιος φίλος το έχει βρει σε καλύτερη τιμή ας μας πει.Αυτή η ''επέμβαση'' στο αυτοκίνητο που γίνεται για το navi, κατα τη γνώμη μου είναι επιβεβλημένο να γίνει στους επίσημους εμπόρους δηλ Σπανό και Σφακιανάκη.
Ρε σύ Στέφανε έχουμε και 4η πρίζα και δεν την ήξερα??? Θα την ψάξω το πρωί! -
Πέρα από την τιμή για το gps φοβάμαι πως και τι θα κάνουν σε καινούργιο αμάξι. Έχω και ευαισθησία σε θορύβους άσε που δεν θέλω να μπαίνει μέσα έξω κόσμος. Προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο απαραίτητο. Και στο qq που είχα πλοήγηση το μόνο που βόλευε ήταν η εισαγωγή διεύθυνσης στον πλοηγό από το google search ή το google maps. Αλλιώς σε δύσκολα μέρη είχα πάντα και το κινητό ανοιχτό για ασφάλεια.
Στο ταμπλό υπάρχει πολύς χώρος ακόμα και ταμπλετ να βάλεις.Βασίλη αν έχεις στα specs αναφορά σε πρίζα 12V είναι αυτή η τεταρτη που γράφω.
-
Απαντησεις
- ΚΑρτα καυσαεριων βγαζεισ σε ΣΠανο με κοστος 15 ευρω.
- Τα sport καθισματα ειναι μονοδρομος. Δεν υπαρχει συγκριση με τα απλα. Μην διανοειθειτε να το παρετε με απλα θα κλαιτε τη μεση σας.. Για μενα αξιζει υπερβαση και η ηλιοροφή και η πισω καμερα.
- Τα λαδια τ'αλλαξα γιατι δεν υπαρχει λαδι ν'αντεχει πανω απο 15.000χλμ. (συμβουλη μηχανικου..δεν το ρισκαρα ν 'ακουσω την BMW)
- Το ναβι ειναι ωραιο αλλα ξεχνας το ντουλαπακι και για αυτο δεν το εβαλα.
- Πηρα πατακια λαστιχενια αυθεντικα bmw , με λογοτυπο Χ1, με τιμη 120 ευρω.
- ΜΕ την αναβαθμιση νομιζω εμφανιστηκαν παραπανω επιλογεσ στο μενου Θα προσπαθησψ ν'ανεβασω φωτογραφια. Ο τεχνικος ειπε οτι βελτιωνεται και τα ηλετρονικα συστηματα του αυτοκινητου (συστηματα ασφαλειασ κτλ.
- ΔΕν αξιζει το κυριλε στην αιθουσα αναμονης και στην παραδοση οχηματος, αν δεν συνδυαζεται με ουσία. Για μενα μεγαλο πλεονεκτημα ειναι οτι παιρνω αμαξι αντικαταστασης και ετσι δεν μενω χωρισ αυτοκινητο.
Νομιζω οτι με 100σταρα βενζινη δεν βλεπω τοσο διαφορα στα χιλιομετρα οσο στην αποδοση -επιταχυνση αλλα δεν εχω καταληξει ακομα. (ΒP βαζω). - Εχει πλακα σε διαφορα πλυντηρια-βενζιναδικα που σκεφτονται αν θα το χρεωσουν ως απλο ΙΧ η jeep...
- Καντε μεικτη ασφαλεια εστω και με μεγαλη απαλλαγη τα πρωτα 2-3 χρονια ...δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ακριβα ειναι τα ανταλακτικα επισκευες αν συμβει κατι σοβαρο ..
ΛΑμια -Αθηνα με Εκο-προ και 140 χλμ ταχ. ειχα καταναλωση 7.0 σήμερα.
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Απαντησεις- ΚΑρτα καυσαεριων βγαζεισ σε ΣΠανο με κοστος 15 ευρω.
- Τα sport καθισματα ειναι μονοδρομος. Δεν υπαρχει συγκριση με τα απλα. Μην διανοειθειτε να το παρετε με απλα θα κλαιτε τη μεση σας.. Για μενα αξιζει υπερβαση και η ηλιοροφή και η πισω καμερα.
- Τα λαδια τ'αλλαξα γιατι δεν υπαρχει λαδι ν'αντεχει πανω απο 15.000χλμ. (συμβουλη μηχανικου..δεν το ρισκαρα ν 'ακουσω την BMW)
- Το ναβι ειναι ωραιο αλλα ξεχνας το ντουλαπακι και για αυτο δεν το εβαλα.
- Πηρα πατακια λαστιχενια αυθεντικα bmw , με λογοτυπο Χ1, με τιμη 120 ευρω.
- ΜΕ την αναβαθμιση νομιζω εμφανιστηκαν παραπανω επιλογεσ στο μενου Θα προσπαθησψ ν'ανεβασω φωτογραφια. Ο τεχνικος ειπε οτι βελτιωνεται και τα ηλετρονικα συστηματα του αυτοκινητου (συστηματα ασφαλειασ κτλ.
- ΔΕν αξιζει το κυριλε στην αιθουσα αναμονης και στην παραδοση οχηματος, αν δεν συνδυαζεται με ουσία. Για μενα μεγαλο πλεονεκτημα ειναι οτι παιρνω αμαξι αντικαταστασης και ετσι δεν μενω χωρισ αυτοκινητο.
Νομιζω οτι με 100σταρα βενζινη δεν βλεπω τοσο διαφορα στα χιλιομετρα οσο στην αποδοση -επιταχυνση αλλα δεν εχω καταληξει ακομα. (ΒP βαζω). - Εχει πλακα σε διαφορα πλυντηρια-βενζιναδικα που σκεφτονται αν θα το χρεωσουν ως απλο ΙΧ η jeep...
- Καντε μεικτη ασφαλεια εστω και με μεγαλη απαλλαγη τα πρωτα 2-3 χρονια ...δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ακριβα ειναι τα ανταλακτικα επισκευες αν συμβει κατι σοβαρο ..
ΛΑμια -Αθηνα με Εκο-προ και 140 χλμ ταχ. ειχα καταναλωση 7.0 σήμερα.
Καρτα 15 € είναι ακριβή. Ποιος ο λόγος να τη βγάλει κάποιος στο Σπανο ή στο Σφακιανακη;
Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Από Λαμία είσαι φιλε μου ;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
nikigt εσυ ποια Χ1 έχεις, θύμισε μου!
Για τα λοιπά που ανέφερες μερικά ερωτήματα ή/σχόλια παρακάτω:- Γιατί χρεώνει 15 ο Σπανος κάτι που όλη η Ελλάδα χρεώνει 10 ;
- επίτρεψε μου να νομίζω ότι είναι θέμα πως βολεύει τον καθένα και τι σωματότυπο έχεις. Εγώ είμαι 1,80 και 110 κιλά και στα σπορ δεν χώραγα.
- Σωστός, στο χρόνο ή στα 10000 χλμ όπως μου λένε και πολλοί φίλοι χρόνια κάτοχοι BMW
- Και αυτό που λες ισχύει εν μέρει λόγω και του μικρού μεγέθους του. Αλήθεια ο φακελος με τα χαρτιά χωράει μετά ; Αν χωράει αυτό εμένα προσωπικά μου αρκεί.
- τα πήρα δώρο και είναι ότι καλύτερο σε πατάκια έχω πάρει. Στιβαρά, κρατάνε το νερό παρότι δεν έχουν τόσο υψωμένο γείσο, καθαρίζουν εύκολα με ένα βρεγμένο vetex.
- για ποια αναβάθμιση λες; εμένα σε έλεγχο που έκανα στο site με το vin μου έβγαλε μια για τηλέφωνο και multimedia αλλά δεν κατάφερα σήμερα να τσεκάρω ποια φοράω.
- Σωστό αν το έχεις ανάγκη το αντικατάστασης (προσωπικά μέσα στην πόλη έχω άλλο) και εννοείται το κυριλέ καλό να το δεις και απολαύσεις μια δυο φορές στην αρχή (ειδικά αν είναι το πρώτο σου BMW) αλλά μετά προέχει η ουσία.
- πλύσιμο προσωπικά μόνο στην aurostar για σπέσιαλ περιποίηση σε τιμή βενζινάδικου
- εννοείται, μεγάλη ασφάλεια και πολιτισμός. Με 1100 ευρώ ετησίως στο φοίνικα με απαλλαγή 1% της ασφάλιστεας αξίας με μίνιμουμ τα 250. μεγαλώνοντας η απαλλαγή μειώνονται τα ασφάλιστρα
-
Καρτα καυσαεριων με φορητο μηχανημα την βγαζουν;
-
Σχετικά με το navi δυο ερωτήσεις:
Την μια την έθεσε και ο iceman, αν δηλαδή περισσεύει χώρος στο ντουλαπάκι για τον φάκελο με τα έγγραφα μας και η δεύτερη για το πώς γίνονται οι αναβαθμίσεις. Είναι δωρεάν για 1-2 χρόνια και μετά κάνεις εγγραφή στην BMW με συνδρομή..;
-
https://www.bmw.tv/web/uk/video.do?sortType=DISPLAY_DATE&showMyPlaylist=false&videoID=37836&page=1
Στο βιντεο φαινεται οτi περιπου το μισο ντουλαπακι αχρηστευεται...Για ανβαθμισεισ νομιζω ειναι δωρεαν για 1 ετος.
Προσωπικα εχω το iPhone plus με μια θηκη πολυ μικρη που μπεινει στη γριλια του κλιματιστικου και to sygic.
Προσωπικα δεν πιστευω οτι χρειαζεται ..με τα ιδια λεφτα παιρνεις μπαγκαζιερα που 2 φορες το χρονο θα τα βγαλει τα λεφτα της. Με το πλοηγο υπαρχουν λυσεις...με τις αποσκευες της οικογένειασς ακομα και στην Χ1 οχι..
Ειναι απιστευτο τι μπορει να κουβαλήσει η Χ1, το Σαββατο πηγα στο ΙΚΕΑ και με εβγαλε ασπροπρόσωπο...
Για τα Σπορ καθισματα επιμενω, η πλευρικη στηριξη και η ανεση δεν σγκρινονται με τα απλα. -
Υπάρχει κάποιος εκεί έξω με Χ1 16D με Μ Pack?
Να μας πει τις εντυπώσεις του απο τον συγκεκριμένο τύπο της Χ1. Αναμένω προσωπικό deal απο αντιπροσωπεία και θα ήθελα να ακούσω την άποψη κάποιου κατόχου μιας και οι περισσότεροι εδώ μέσα είστε με την 'μικρή' βενζινοκίνητη..
BMW X1 2016