-
Ενταξει εχει τη γλυκα του και αυτο Καμια τετοια συγκριση καπου αλλου στο φορουμ που μπορω να βρω ??
-
Ο χρήστης makis18 έγραψε:
Χαχα καλο ακουγεται αλλα δυσκολο... Αν ηταν κατι ποιο μικρο κατι θα εκανα . Δεν μου ειπατε ομως fiesta,grande punto ή ibiza ??Όλα παρόμοια ειναι,όπως βλέπεις δεν παίρνεις απαντήσεις γιατι αφού πας για μεταχειρισμένο το σημαντικότερο ειναι η κατάσταση του και όχι το μοντέλο αυτό καθαυτό.
-
Δεν παω κυριως για μεταχειρησμενο... Σιγουρα κοιταω και τα καινουργια... Αλλα απο οτι εχω ψαξει το fiesta με τον 1.0 ecoboost ειναι πολυ μπροστα και σε καταναλωση αλλα και σε αποδοση... Και για το corsa εχω διαβασει καλα λογια αλλα δεν μου αρεσει οσο το fiesta... Ομως αν επαιρνα fiesta θα επαιρνα την sport εκδοση(πολυ ποιο ομορφη εμφανισιακα) και με τα ιδια λεφτα υπαρχει το fiat punto abarth και η guiletta οπως εχω προαναφερει που δεν ξερω μηπως αξιζουν περισσοτερο
-
Για μένα είτε πας σε καινούριο είτε πας σε μεταχειρισμένο κοίτα κατηγορία supermini (micra, yaris, i20, polo). Θα σε βολέψει πολύ για πρώτο αμάξι και απο άποψη μεγέθους και απο άποψη οδικής συμπεριφοράς. Προσωπικά προτιμώ yaris και micra αν και το δεύτερο είναι πιο οικονομικό και ειδικά αν πας σε μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά θα βρεις με πιο λίγα χιλιόμετρα
-
Αντιθέτως δικιά μου άποψη ειναι αν πας σε μεταχειρισμένο καλύτερα της μεσαίας κατηγορίας.
Καλύτερη παθητική ασφάλεια και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Το αυξημένο μέγεθος πολύ σύντομα θα το συνηθίσεις. -
Το fiesta δεν σου λεει κατι ?? το εχω δει αυτα που μου λες αλλα δεν μου πολυ γεμιζουν το ματι... Το yaris εχει πολυφορεθει πλεον και τα αλλα ενταξει δεν με τρελενουν... οσο για το Polo τρομερο αμαξακι αλλα λιγο ακριβο και με ακριβα service
-
Φοβαμε μην το βαρεθω τους πρωτους 3 μηνες κατι μεγαλο, μεσαιας κατηγορια.... Ενω στα supermini αρχικα θα προσεχω πολυ μην το γρατζουνισω ή κανω καμια χειροτερη βλακεια και μετα που θα το παρω τον αερα θα εχει αρκετα ενδιαφερον.... ( δεν μπορω να αλλαζω και ευκολα αυτοκινητο μετα απο λιγο καιρο) + οτι θελω να το χαζεβω και λιγο ξερεις...
-
Το fiesta δεν σου λεει κατι ?? το εχω δει αυτα που μου λες αλλα δεν μου πολυ γεμιζουν το ματι... Το yaris εχει πολυφορεθει πλεον και τα αλλα ενταξει δεν με τρελενουν... οσο για το Polo τρομερο αμαξακι αλλα λιγο ακριβο και με ακριβα serviceΠροφανώς μου λέει,αφού το έχω αγοράσει κιολας
Όμως το ελάχιστο που πρέπει να πάρεις ειναι το ecoboost 100hp titanium το οποίο δεν ειναι σαν καινούργιο στα λεφτά που δίνεις και ο κινητήρας ειναι πολύ καινούργιος για να βρεις εύκολα μεταχειρισμένο. -
Μου εχει κερδισει την προσοχη το fiestaki... εχει δικιο οποτε αν το θελω πρεπει να παω για καινουργιο... Συγκριτικα με τους υπολοιπους κινηρες που κυκλοφορουν (1.4 Τ-JET ή MULTIAIR και οτι αλλο κυκλοφορει) ο ecoboost ειναι ανοτερως ?? εχω διαβασει οτι εχει παρει αρκετα βραβεια ... + οτι φοβαμε οτι ειναι μονο 1.000 κυβικα οποτε μηπως
-
Μια χαρά είναι ο Ecoboost για το βάρος του Fiesta. Το 100άρη είναι επαρκές και το 125άρη σβέλτο. Δεν τίθεται θέμα 'κούρασης'.
-
Μια χαρα τοτε.... Απο θεμα αξιοπιστιας και καταναλωσης ?? Γιατι και τα δυο με ενδιαφερουν πολυ γιαφτω εχω μπει στο τριπακι του καινουργιου... Εχει ποιο μικρες καταναλωσεις απο τα υπολοιπα τις κατηγοριας του ?? Στα χαρτια καλη τη βλεπω την καταλανωση του σε σχεσει με τους αλλους κατασκευαστες αλλα στης πραξη τι κανει ?
-
Δεν μου ειπατε τελικα καλυτερος ο ecoboost ?? Υπαρχει μηπως καποιο σχετικο θεμα στο φορουμ να το δω ποιο αναλυτικα ?
-
Δεν μου ειπατε τελικα καλυτερος ο ecoboost ?? Υπαρχει μηπως καποιο σχετικο θεμα στο φορουμ να το δω ποιο αναλυτικα ?Φιλικη συμβουλη, μην ψαχνεις πολυ το θεμα κινητηρων που βγαζουν 100-125-130 αλογα. Κοιτα τους μονο αν σκεφτεσαι να τους βγαλεις την παναγια και ισως να τους 'βελτιωσεις' λιγο. Απο εκει και περα πλεον δεν θα βρεις κακο κινητηρα, απλα θα βρεις διαφορετικες αντοχες (εδω παει το θεμα πειραγμα) και διαφορετικες καταναλωσεις που και παλι σχετικες ειναι αφου οι μετρησεις που δινουν οι εταιριες δεν 'στεκουν' σε κανονικη χρηση.
-
Εχεις δικιο... Στο μυαλο μου δεν την εχω σκευτει καθολου τη βελτιωση... Οποτε γενικα το fiesta ειναι μια καλη επιλογη για πρωτο αυτοκινητο ?? Και ποιο συγκεκριμενα εχω δει την εκδοση RED AND BLACK που εχει πολλα extra στα 14.000 ευρουλακια. Υπαχρχει κατι εξισου καλο στα ιδια λεφτα ?
-
Αν έχεις βρει σε αυτά τα λεφτά αυτή την έκδοση τρέχα και αγόρασε το, αν και νομίζω ότι δεν έιδες καλα.
-
Εγω αν επαιρνα αμαξι τωρα και πρωτο αυτοκινητο (δλδ νεαρος) θα χτυπουσα ενα Corsa OPC 3 ετιας. 'Καλοι' χωροι για την ηλικια , νεανικη και ωραια σχεδιαση αλλα προπαντως καμια σχεση με συμπεριφορα με το Fiesta.
-
Ναι σαφώς χειρότερη.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ναι σαφώς χειρότερη.Τα εχω οδηγησει και τα 2 και το Corsa OPC μου αρεσε περισσοτερο επειδη εχει αρκετα καλυτερη αποκριση και φυσικα αρκετα περισσοτερο γκαζι. Απο εκει και περα γουστα ειναι αυτα αλλα καποιοι θελουν ενα αυτοκινητο που να ειναι σαν 'παιχνιδι' και να μην καταλαβαινουν οδηγηση και καποιοι θελουν κατι πιο 'παιχνιδιαρικο'. Νομιζω το Fiesta ανηκει στην 1η και το Corsa OPC στην 2η κατηγορια.
-
Εχω οδηγήσει μόνο πολιτικές-απλές εκδόσεις και των δυο αυτοκινήτων και το φορντ ειναι σαφώς ανώτερο τόσο σε τιμόνι όσο και σε κράτημα.
Opc και st δεν εχω οδηγήσει αλλα δεν υπάρχει συγκριτικό το οποίο να μην δίνει προβάδισμα στο φορντ όσο αφορά την συμπεριφορά στον δρόμο.
Εκτός και εάν συγκρίνεις Opc με ecoboost οπότε πάσο. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εχω οδηγήσει μόνο πολιτικές-απλές εκδόσεις και των δυο αυτοκινήτων και το φορντ ειναι σαφώς ανώτερο τόσο σε τιμόνι όσο και σε κράτημα.
Opc και st δεν εχω οδηγήσει αλλα δεν υπάρχει συγκριτικό το οποίο να μην δίνει προβάδισμα στο φορντ όσο αφορά την συμπεριφορά στον δρόμο.
Εκτός και εάν συγκρίνεις Opc με ecoboost οπότε πάσο.Η 'Συμπεριφορα' στον δρομο ειναι κατι πολυ σχετικο. Πριν 2-3 χρονια στο Top Gear πχ απο την μια 'εθαβαν' την Corvette ZR1 επειδη λογο αλογων και συμπεριφορα ειναι 'επικινδυνο' αυτοκινητο στον δρομο αλλα απο την αλλη υποκλινονταν στην συμπεριφορα του γιατι ειναι πολυ παιχνιδιαρικο και ευχαριστιεσαι να το οδηγας στα ακρα. Γιαυτο αναφερθηκα στο τι θελει ο καθενας. Για μενα το Ford Fiesta ST ειναι ενα αυτοκινητο που κοντρολαρεις χωρις την παραμικρη προσπαθεια ενω το OPC σου ζηταει περισσοτερη προσοχη (και αυτη η προσοχη σου δινει κατι που μπορεις να παιξεις μαζι του περισσοτερο) αυτο ειναι ολο.
Αγορα πρωτου αυτοκινητου