-
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Δηλαδη κανοντας μια 'ασχετη' συγκριση (που για μενα δεν ειναι καθολου ασχετη) της τιμης του νεοφερθεντος manual 4X4 (βενζινη) με την (αναλογη περιπου) τιμη του αποχωρησαντος manual Elegance AWD (Diesel) θεωρειτε οτι τα 36550Ε ειναι normal? Εγω νομιζω οτι θα επρεπε να κοστιζει λιγοτερο μονο και μονο επειδη ειναι βενζινη (χωρις να λαβουμε υπ οψιν το οτι ειναι νεο μοντελο).
Όταν το καινούριο CRV αποχωρήσει για χάρη κάποιου ακόμα πιο νέου μοντέλου CRV τότε θα δούμε πια θα είναι η τιμή του. Είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο ελκυστική από την τωρινή αφού θα είναι σε γενναία προσφορά λόγω αποχώρησης από την αγορά. Τα καινούρια είναι πάντα πιο ακριβά σε σχέση με μοντέλα που αποχωρούν, οπότε νομίζω η σύγκριση σου δεν είναι δίκαια.
-
Ο χρήστης charnik έγραψε:
Δηλαδη κανοντας μια 'ασχετη' συγκριση (που για μενα δεν ειναι καθολου ασχετη) της τιμης του νεοφερθεντος manual 4X4 (βενζινη) με την (αναλογη περιπου) τιμη του αποχωρησαντος manual Elegance AWD (Diesel) θεωρειτε οτι τα 36550Ε ειναι normal? Εγω νομιζω οτι θα επρεπε να κοστιζει λιγοτερο μονο και μονο επειδη ειναι βενζινη (χωρις να λαβουμε υπ οψιν το οτι ειναι νεο μοντελο).
Όταν το καινούριο CRV αποχωρήσει για χάρη κάποιου ακόμα πιο νέου μοντέλου CRV τότε θα δούμε πια θα είναι η τιμή του. Είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο ελκυστική από την τωρινή αφού θα είναι σε γενναία προσφορά λόγω αποχώρησης από την αγορά. Τα καινούρια είναι πάντα πιο ακριβά σε σχέση με μοντέλα που αποχωρούν, οπότε νομίζω η σύγκριση σου δεν είναι δίκαια.
Το προηγούμενο CRV είχε χωρίς λόγο υπερβολικές τιμές List price.
Tα αυτοκίνητα τελικά πουλήθηκαν όταν δόθηκαν με γενναίες εκπτώσειςΕμένα το list στο δικίνητο elegance ήταν 34500 και με παρακάλια και πολλά δώρα το πήρα στα 32000.
Δεν έχω γνωρίσει κανέναν (εκτός από τα αυτόματα που καρφώθηκε μια τιμή στα 37500 ) να έχει αγοράσει στο list. Όλοι πήραν από μικρή (1000) εως μεγάλη (-5000) έκπτωση στην παράλογη τιμη.Το ίδιο θα συμβεί και στην μικρές εκδόσεις του τωρινού μοντέλου.
Είανι παραφύση στην Ισπανία να έχει 28500 και στην Ελλάδα 33500 -
Συμφωνω με αυτα που λετε. Εγω ομως συγκρινα την αρχικη τιμη που αναφερετε του καινουριου μοντελου (βενζινη) με την τιμη που ειχε αρχικα το απελθον μοντελο (πετρελαιο) που ηταν στα ιδια περιπου. Νομιζα πως οι ντηζελοκινητηρες κοστιζουν κατι παραπανω απο αντιστοιχους βενζινης, πραγμα το οποιο δεν φαινεται να ισχυει στην προκειμενη περιπτωση.
-
Συμφωνω με αυτα που λετε. Εγω ομως συγκρινα την αρχικη τιμη που αναφερετε του καινουριου μοντελου (βενζινη) με την τιμη που ειχε αρχικα το απελθον μοντελο (πετρελαιο) που ηταν στα ιδια περιπου. Νομιζα πως οι ντιζελοκινητηρες κοστιζουν κατι παραπανω απο αντιστοιχους βενζινης, πραγμα το οποιο δεν φαινεται να ισχυει στην προκειμενη περιπτωση.Θα έπρεπε να είναι πιο φθηνό τουλάχιστον 10% το μοντέλο της βενζίνης. Ομως το τωρινό είναι made in Japan με αποτέλεσμα να τρωει ένα 10% στο κεφάλι λόγω δασμών.
-
Χμμ..ξεχασα το 'made in japan..tonight'..Οι αυξημενοι ρυποι δεν επηρεαζουν επισης τον δασμο? Καπελλο στο καπελλο, συλλογη θα κανουμε..
Αλλες εταιρειες made in Japan εχουν ανακοινωσει νεες τιμες?
Ουφ..'ξωφαλτσα' με περασε.. -
Παντως εμενα αυτο το 'ορθιο' στυλ δεν μου πολυαρεσει αισθητικα.
https://www.youtube.com/watch?v=ziKzN6oCKjo
Προτιμω το..ξαπλωτό, κι ας ειναι και μικροτερο.
Youtube Video -
Συμφωνω με αυτα που λετε. Εγω ομως συγκρινα την αρχικη τιμη που αναφερετε του καινουριου μοντελου (βενζινη) με την τιμη που ειχε αρχικα το απελθον μοντελο (πετρελαιο) που ηταν στα ιδια περιπου. Νομιζα πως οι ντηζελοκινητηρες κοστιζουν κατι παραπανω απο αντιστοιχους βενζινης, πραγμα το οποιο δεν φαινεται να ισχυει στην προκειμενη περιπτωση.Όχι, είναι περίπου στα ίδια. Στην Αγγλία ο 1500 βενζίνης είναι ελαφρώς πιο ακριβος από τον 1600 πετρέλαιο στο Civic:
https://www.honda.co.uk/cars/new/civic- ... sport.html
https://www.honda.co.uk/cars/new/civic- ... nance.html -
Αρα η εντυπωση που ειχα ανατρεπεται (στην προκειμενη περιπτωση τουλαχιστον). Ισως και η συγχρονη τεχνολογια κοστιζει κατι παραπανω πια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συμφωνω με αυτα που λετε. Εγω ομως συγκρινα την αρχικη τιμη που αναφερετε του καινουριου μοντελου (βενζινη) με την τιμη που ειχε αρχικα το απελθον μοντελο (πετρελαιο) που ηταν στα ιδια περιπου. Νομιζα πως οι ντηζελοκινητηρες κοστιζουν κατι παραπανω απο αντιστοιχους βενζινης, πραγμα το οποιο δεν φαινεται να ισχυει στην προκειμενη περιπτωση.
Όχι, είναι περίπου στα ίδια. Στην Αγγλία ο 1500 βενζίνης είναι ελαφρώς πιο ακριβώς από τον 1600 πετρέλαιο στο Civic:
https://www.honda.co.uk/cars/new/civic- ... nance.htmlΣυγκρίνεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού .
Η sr (elegance για την υπολοιπή ευρώπη) είναι υποδιέστερη της sport.
Με μια γρήγορη ματιά δεν έχει
α)Led Headlight
b)Fog front Lights (LED)
c)Body Coloured Door Mirrors
d)Centre Dual Exhaust with Finisher ( για εμάς τους κάγκουρες)
ε)FR brake 16' vented disk (φοράει15')
στ)Ultrasonic Sensor
η)Super LockingΕπειδή την τελική τιμή την διαμορφώνουν και οι ρύποι παρότι ο 1.6 idtec είναι μαλλον ακριβότερος στην κατασκευή οι χαμηλότεροι ρύποι ενδεχομένως να χαρίζουν ανταγωνιστικότερη τελική τιμή αυτοκινητού στον καταναλώτη σε σχέση με τον πιο ρυπογόνο 1.5 vtec.
Στο τετραθυρο που υπάρχουν σε παρόμοια έκδοση οι διαφορές είναι από αμελητεες (Γερμανία 300 ευρώ εως πολύ μεγάλες Ισπανια 5000)
-
Γεια σας και από μένα! Ευτυχής(ελπίζω….) κάτοχος ενός AWD MY16. Το είχα κλείσει από το Πάσχα, αλλά το παρέλαβα τώρα, μέσα Οκτωβρίου από τον 'Σ'. Οι λόγοι για την καθυστέρηση καθαρά προσωπικοί. Το τέταρτο Honda την τελευταία 15ετία στην ευρύτερη οικογένεια. Και όλα ενεργά. Για τις πέντε μέρες και τα περίπου 800χλμ. που πρόλαβα να το χαρώ(προς το παρόν...) ευχαριστημένος. Αλλά και νεύρα πολλά. Καμία σχέση με το Jazzάκι που οδηγώ τα τελευταία 11 χρόνια. Εντελώς έξω από τα νερά μου, παρότι έχω εμπειρία από μεγάλα αυτοκίνητα(φορτηγά, βανάκια, κτλ), κινητήρες τούρμπο και ντίζελ. Θα μου πάρει αρκετό χρόνο για να το κάνω πραγματικά κτήμα μου, να το νιώθω ένα με μένα.... Αυτά για πρώτο πόστ.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Όχι, είναι περίπου στα ίδια. Στην Αγγλία ο 1500 βενζίνης είναι ελαφρώς πιο ακριβώς από τον 1600 πετρέλαιο στο Civic:
https://www.honda.co.uk/cars/new/civic- ... nance.htmlΣυγκρίνεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού .
Η sr (elegance για την υπολοιπή ευρώπη) είναι υποδιέστερη της sport.
Με μια γρήγορη ματιά δεν έχει
α)Led Headlight
b)Fog front Lights (LED)
c)Body Coloured Door Mirrors
d)Centre Dual Exhaust with Finisher ( για εμάς τους κάγκουρες)
ε)FR brake 16' vented disk (φοράει15')
στ)Ultrasonic Sensor
η)Super LockingΕπειδή την τελική τιμή την διαμορφώνουν και οι ρύποι παρότι ο 1.6 idtec είναι μαλλον ακριβότερος στην κατασκευή οι χαμηλότεροι ρύποι ενδεχομένως να χαρίζουν ανταγωνιστικότερη τελική τιμή αυτοκινητού στον καταναλώτη σε σχέση με τον πιο ρυπογόνο 1.5 vtec.
Στο τετραθυρο που υπάρχουν σε παρόμοια έκδοση οι διαφορές είναι από αμελητεες (Γερμανία 300 ευρώ εως πολύ μεγάλες Ισπανια 5000)
Αρα εγω καταλαβαινω οτι το καινουριο τα αξιζει τα λεφτα του με την τιμη που εχει (στο εξωτερικο ομως..)
-
Ο χρήστης giannis27 έγραψε:
Γεια σας και από μένα! Ευτυχής(ελπίζω….) κάτοχος ενός AWD MY16. Το είχα κλείσει από το Πάσχα, αλλά το παρέλαβα τώρα, μέσα Οκτωβρίου από τον 'Σ'. Οι λόγοι για την καθυστέρηση καθαρά προσωπικοί. Το τέταρτο Honda την τελευταία 15ετία στην ευρύτερη οικογένεια. Και όλα ενεργά. Για τις πέντε μέρες και τα περίπου 800χλμ. που πρόλαβα να το χαρώ(προς το παρόν...) ευχαριστημένος. Αλλά και νεύρα πολλά. Καμία σχέση με το Jazzάκι που οδηγώ τα τελευταία 11 χρόνια. Εντελώς έξω από τα νερά μου, παρότι έχω εμπειρία από μεγάλα αυτοκίνητα(φορτηγά, βανάκια, κτλ), κινητήρες τούρμπο και ντίζελ. Θα μου πάρει αρκετό χρόνο για να το κάνω πραγματικά κτήμα μου, να το νιώθω ένα με μένα.... Αυτά για πρώτο πόστ.Καλως ηρθες στην παρεα και με 'γεια σου. Ειμαι μαλλον ο αμεσως προηγουμενος απο σενα κατοχος ενος awd MY15 (της προσφορας) και ετσι οπως τα λες χμμ..θα βρεις καποιο post μου να λεω ακριβως τα ιδια..Η αποψη μου στριφνο, αντιπαθητικο, δυσχρηστο, σκληρο και με πολλες ελλειψεις (οσον αφορα τα περιφερειακα) για το κοστος του αν και οντας ιδιοκτητης αλλων SUV στο παρελθον. Ασε το 'κερασακι' στην τουρτα οσον αφορα το σκουπιδι Infotainment που εχει..Εγω μαλλον ποτέ δεν θα το συμπαθησω οσο χρειαζεται, αλλα ελα που δεν υπαρχει δυστυχως καποιο αλλο ανταγωνιστικο αυτοκινητο με βαση τον ισχυρο (και οικονομικο φορολογικα) κινητηρα και τον μεγαλυτερο χωρο αποσκευων και φυσικα την εκπτωση στην τιμη του. Δεν ξερω εσυ με τι κριτηρια το διαλεξες αλλα για μενα ηταν αυτα που ανεφερα.
-
RScenic ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. ΜΥ15 δεν μπορούσα να πάρω ατελώς. Ήταν ήδη εκτελωνισμένα. Και ευτυχώς ή δυστυχώς η μικρή μου γεννήθηκε πριν το τέλος Αυγούστου, γιατί έπρεπε να εκτελωνιστεί μέχρι τότε, λόγω του ότι ήταν με τον παλιό κύκλο μέτρησης καταναλώσεων. Και λέω ευτυχώς ή δυστυχώς, γιατί 33-34 δεν έδινα. Θα έβλεπα τί θα έκανα σε διαφορετική περίπτωση. Ήταν και το θέμα τις προκαταβολής. Αντιπαθητικό και στριφνό γιατί? Σχεδιαστικά τουλάχιστον, για μένα καλά κρατεί ακόμα. ΟΚ, διακριτικό όσο τα γερμανικά σίγουρα δεν είναι. Σκληρό γιατί? SUV για άσφαλτο κατά κύριο λόγο και για χωματόδρομο είναι. Το δηλώνει και η τετρακίνηση του. Δεν είναι OFF ROAD ANIMAL. Στο δεύτερης γενιάς που έχουμε, όποιος κάθεται πίσω πρέπει να έχει κάνει θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό για να μη ζαλιστεί.... Για τα περιφερειακά, η κυριότερη χρήσιμη για μένα, τα φώτα LED. Υπάρχουν αλλά δεν εισάγεται η συγκεκριμένη έκδοση. Για το infotainment, δεν έχω πολυψάξει, πέρα από τα βασικά, αλλά είναι το πλέον εύκολο να αλλαχθεί και σε λογικό κόστος. Έρχομαι από Jazzάκι του '07, οπότε με τρεις οθόνες σε διαφορετικά σημεία (βάλε στις τρεις και αυτή του πίνακα οργάνων) μου φαίνεται σαν το Enterprise. Δεν είναι τέλειο. Έχει ελλείψεις. Όπως προανέφερα έρχομαι από σπαρτιάτικο αυτοκίνητο και δεν μου φαίνονται. Βέβαια το ότι είναι Χόντα και ο κυβισμός με τη δύναμη του κινητήρας του, ήταν καταλυτικά για την αγορά του. Τα κριτήρια-προδιαγραφές σε επόμενο πόστ.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Συγκρίνεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού .Είδα απλά από που ξεκινάει το κάθε μοντέλο, δεν έψαξα τι ακριβώς έχει πάνω του. Αλλά σωστή η παρατήρησή σου.
Επειδή την τελική τιμή την διαμορφώνουν και οι ρύποι παρότι ο 1.6 idtec είναι μαλλον ακριβότερος στην κατασκευή οι χαμηλότεροι ρύποι ενδεχομένως να χαρίζουν ανταγωνιστικότερη τελική τιμή αυτοκινητού στον καταναλώτη σε σχέση με τον πιο ρυπογόνο 1.5 vtec.
Να κάνουμε μια απαραίτητα διευκρίνιση εδώ. Πιο ενεργοβόρο, άρα και μεγαλύτερες εκπομπές CO2 (που τεχνικά δεν είναι ρύπος, αλλά αδρανές αέριο, ακίνδυνο για τους έμβιους οργανισμούς), είναι το βενζινοκίνητο. Δεν είναι όμως πιο ρυπογόνο! Ρύπους περισσότερους (μικροσωματίδια και ΝΟχ, που είναι καρκινογόνα) εκπέμπουν τα ντίζελ, για αυτό και είναι υπό διωγμό.
Επειδή την τελική τιμή την διαμορφώνουν και οι ρύποι παρότι ο 1.6 idtec είναι μαλλον ακριβότερος στην κατασκευή οι χαμηλότεροι ρύποι ενδεχομένως να χαρίζουν ανταγωνιστικότερη τελική τιμή αυτοκινητού στον καταναλώτη σε σχέση με τον πιο ρυπογόνο 1.5 vtec.
100 πάνω, 100 κάτω, δεν γνωρίζω ποιος από τους δύο κινητήρες είναι πιο ακριβός στην κατασκευή, αλλά σίγουρα είναι κοντά για να έχουν τόσο μικρές διαφορές στην λιανική. Το θέμα είναι ότι ένας βενζίνης σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να θεωρείται ότι πρέπει να πωλείται πιο φτηνά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συγκρίνεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού .
Είδα απλά από που ξεκινάει το κάθε μοντέλο, δεν έψαξα τι ακριβώς έχει πάνω του. Αλλά σωστή η παρατήρησή σου.
Να κάνουμε μια απαραίτητα διευκρίνιση εδώ. Πιο ενεργοβόρο, άρα και μεγαλύτερες εκπομπές CO2 (που τεχνικά δεν είναι ρύπος, αλλά αδρανές αέριο, ακίνδυνο για τους έμβιους οργανισμούς), είναι το βενζινοκίνητο. Δεν είναι όμως πιο ρυπογόνο! Ρύπους περισσότερους (μικροσωματίδια και ΝΟχ, που είναι καρκινογόνα) εκπέμπουν τα ντίζελ, για αυτό και είναι υπό διωγμό.
100 πάνω, 100 κάτω, δεν γνωρίζω ποιος από τους δύο κινητήρες είναι πιο ακριβός στην κατασκευή, αλλά σίγουρα είναι κοντά για να έχουν τόσο μικρές διαφορές στην λιανική. Το θέμα είναι ότι ένας βενζίνης σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να θεωρείται ότι πρέπει να πωλείται πιο φτηνά.
Σε γενικές γραμμές ο ντιζελ λόγω υλικών έχει ακριβότερο κοστος. Από την αλλη με την επελεαση των κινητηρων τουρμπο και οι βενζινοκινητηρες αποκτουν ακριβα υλικα.
Για το ΝΟ εχεις απολυτο δίκαιο. Στην Γερμανοκρατουμενη Ευρωπη προτιμανε να δηλητηριάζουν τα παιδια τους με οικολογικη υποκρισία. Ο ντιζελ πρεπει να απαγορευτει απο τα αστικα κέντρα. Οσο ειμασταν ελευθερο κρατος ειχαμε ορθως αποφασισει να τα εχουμε εκτος.
-
Γεια σας και από μένα! Ευτυχής(ελπίζω….) κάτοχος ενός AWD MY16. Το είχα κλείσει από το Πάσχα, αλλά το παρέλαβα τώρα, μέσα Οκτωβρίου από τον 'Σ'. Οι λόγοι για την καθυστέρηση καθαρά προσωπικοί. Το τέταρτο Honda την τελευταία 15ετία στην ευρύτερη οικογένεια. Και όλα ενεργά. Για τις πέντε μέρες και τα περίπου 800χλμ. που πρόλαβα να το χαρώ(προς το παρόν...) ευχαριστημένος. Αλλά και νεύρα πολλά. Καμία σχέση με το Jazzάκι που οδηγώ τα τελευταία 11 χρόνια. Εντελώς έξω από τα νερά μου, παρότι έχω εμπειρία από μεγάλα αυτοκίνητα(φορτηγά, βανάκια, κτλ), κινητήρες τούρμπο και ντίζελ. Θα μου πάρει αρκετό χρόνο για να το κάνω πραγματικά κτήμα μου, να το νιώθω ένα με μένα.... Αυτά για πρώτο πόστ.
Καλως ηρθες στην παρεα και με 'γεια σου. Ειμαι μαλλον ο αμεσως προηγουμενος απο σενα κατοχος ενος awd MY15 (της προσφορας) και ετσι οπως τα λες χμμ..θα βρεις καποιο post μου να λεω ακριβως τα ιδια..Η αποψη μου στριφνο, αντιπαθητικο, δυσχρηστο, σκληρο και με πολλες ελλειψεις (οσον αφορα τα περιφερειακα) για το κοστος του αν και οντας ιδιοκτητης αλλων SUV στο παρελθον. Ασε το 'κερασακι' στην τουρτα οσον αφορα το σκουπιδι Infotainment που εχει..Εγω μαλλον ποτέ δεν θα το συμπαθησω οσο χρειαζεται, αλλα ελα που δεν υπαρχει δυστυχως καποιο αλλο ανταγωνιστικο αυτοκινητο με βαση τον ισχυρο (και οικονομικο φορολογικα) κινητηρα και τον μεγαλυτερο χωρο αποσκευων και φυσικα την εκπτωση στην τιμη του. Δεν ξερω εσυ με τι κριτηρια το διαλεξες αλλα για μενα ηταν αυτα που ανεφερα.
Για να γινω σαφεστερος,
στριφνο=ελλειπές.. οσον αφορα την λειτουργια των διαφορων διακοπτων, πχ οταν φτανεις στο σπιτι δεν υπαρχει δυνατοτητα να απασφαλισεις τις πισω πορτες ωστε να βγουν τα παιδια μονα τους, πρεπει να βγεις εξω να ανοιξεις.
αντιπαθητικο.. ναι μεν δεν ειναι εμφανησιακα αχρωμο, ασοσμο και αγευστο οπως τα Γερμανικα, εχει την δικη του προσωπικοτητα, αλλα αμφιβολου αισθητικης κατα τη γνωμη μου
Δυσχρηστο..ποσο καιρο εψαχνα να δω πως κλεινει το ραδιοφωνο, η πως ασφαλιζουν μονο τα πισω παραθυρα (που δεν ασφαλιζουν τελικα)
σκληρο..οχι οσον αφορα την αναρτηση, δεν θα μπορουσε ενα SUV (εστω) να πλεει σαν βαρκα..αλλα βρε παιδακι μου ολα ειναι σκληρα, πχ τα καθισματα, ακομα και οι διακοπτες πανω στις πορτες, οχι τοσο προσφιλη στον χρηστη.
Για την πραγματικη αξια του περιμενα περισσοτερο εξοπλισμο, πχ μπουτον εκκινησης, αυτοματα ανακλινομενους καθρεφτες, ηλεκτρικο χειροφρενο κλπ πραγματα που τα εχω σε ντηζελακι του 2013 αξιας 20000Ε.
Σε γενικες γραμμες, απο ενα αυτοκινητο αυτου του κοστους (εστω και της προσφορας) περιμενα περισσοτερα, προσωπικη μου αποψη παντα. -
RScenin(Γιώργο), καλησπέρα.
Στριφνό? Αυτό με τις ασφάλειες, φαντάσου δεν το είχα καν υπόψιν μου ότι υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιες μ@λακιούλες μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στη συμβίωσή μας με το αυτοκίνητο. Όταν το χρησιμοποιείς συχνά(δουλειά, παιδιά, σούπερ-μάρκετ, βόλτες, άλλες δραστηριότητες) τέτοιες μ@λακιούλες τις έχεις πραγματικά ανάγκη! Βέβαια, όταν ξεκινάς την έρευνα αγοράς για αυτοκίνητο, αυτές, αντικειμενικά, έρχονται δεύτερες. Αλλά ελλείψεις έχει...
Αντιπαθητικό? Περί ορέξεως, γνωρίζεις!... Από την άλλη πραγματικά σέβομαι την Χόντα. Τη βλέπω ότι προσπαθεί εμφανισιακά, τολμά, ψάχνεται, ανοίγει δικούς της δρόμους. Βλέπω το νέο RAV4 και μου φέρνει κάτι από HYUNDAI, FORD, VOLVO, JEEP(προσωπική άποψη πάντα).
Δύσχρηστο??? ΧΑΧΧΑΑΧΑ(εδώ γελάω με το εαυτό μου!!!!). Το παραλαμβάνω από τον 'Σ' και ξεκινάω για την ιδιαίτερή μου πατρίδα(Τρίκαλα). Απόγευμα, να γίνεται χαμός από κίνηση, άγχος να βάλλω καύσιμα πριν μείνει(ούτε πέντε λίτρα(ντροπή), γιατί όταν παρέλαβα το Jazzάκι μου, βγαίνοντας από το οικόπεδο της αντιπροσωπείας στα Τρίκαλα,έμεινα από καύσιμα(άλλη ντροπή εκεί....). Βάζω καύσιμα, κοιτάμε με τον κουμπάρο μου την πίεση στα λάστιχα(απλά φαινόταν φουσκωμένα, κατά τα άλλα έκαναν παράδοση καινούργιου αυτοκινήτου στον 'Σ') κάπου στη Θηβών, παίρνω καφέ, τον χαιρετώ και ξεκινάω. Σε κάθε φανάρι έψαχνα να βρω που είναι οι θύρες USB για να βάλω μουσική. Βάζω το στικάκι, αλλά έλα που τέλειωναν τα φανάρια πριν βγω Κηφισό και δε μπορούσα να βρω πως επιλέγω το USB για μουσική. Να έχω τα μηχανάκια να χώνονται ανάμεσα στα αυτοκίνητα, να ακούω το ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ('και να τώρα θα μου το γρατζουνίσουν'), Νεύρα, νεύρα, νεύρα από το πουθενά! Ξέρω, θα έπρεπε να το είχα φροντίσει αυτό το θέμα πριν ξεκινήσω... αλλά το ξέχασα! Φτάνοντας στα διόδια Αφιδνών, πάω να χαμηλώσω την ένταση του ήχου και χαμηλώνω τον κλιματισμό! Μέσα στα νευράκια μου άρχισα να γελάω με τον εαυτό μου... Μία συνήθεια είναι όλα! Όπως, δέκα σχεδόν χρόνια τώρα, και οικονομική κρίση...
Σκληρό? Χμμμ, πραγματικά δεν έπιασα για πια 'σκληράδα' μιλούσες. Μη ξεχνάς ότι επί της ουσίας είναι αυτοκίνητο του '12. Από την άλλη, τα μαλακά πλαστικά και τα δέρματα, πλέον τα ονομάζουμε 'premium'. Τα πλαστικά στο ταμπλό στο τελευταίο Nissan Sunny(του '91) που έχουν ακόμα για αγροτικό ήταν μαλακά για αρκετά χρόνια, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι ήταν καλύτερα. Αυτό με τα πλαστικά είναι μεγάλο θέμα για ανάπτυξη. Τουλάχιστον στο JAZZ, έντεκα χρόνια τώρα, τα πλαστικά είναι όπως ήταν την πρώτη μέρα(και χωρίς να τρίζουν!!!!!(175000χλμ), μόνιμα στον ήλιο.Όσο αφορά την αξία του, δε μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμα. Από την άλλη να σου πω για το JAZZ. Ήταν και είναι ακριβό στην αγορά του, αλλά δεν το μετάνιωσα σε καμία περίπτωση. Μπορώ να σου γράψω ολόκληρη ανάλυση. Στην τρίτη του γενιά, μετά από το FL το θεωρώ από τα πιο ολοκληρωμένα μικρά αυτοκίνητα, για την Ελλάδα τουλάχιστον. Παράγγελνα το CRV και εγώ χάζευα το JAZZ. Πες το και κόλλημα, αρρώστια.... Να ξέρεις ότι από κάποιες ελλείψεις που αναφέρεις το δικό σου, του '16 τις έχει.
RScenic(Γιώργο), φιλικά πάντα, διότι βλέπω εδώ μέσα(γενικά στο φόρουμ) γίνονται και δίνονται κωμικοτραγικές λογομαχίες.
-
Πρόσεξε κανένας το θέμα της ηχομόνωσης? Στο προηγούμενης γενιά στα χαρακτηριστικά η εταιρία έγραφε 64dB και στο νέο 68/69dB. Καλά τα δέρματα και τα μαλακά πλαστικά αλλά...
-
Γιαννο καλημερα.
Για να συνεχισω το θεμα των 'κουσουριων' του αυτοκινητου που αγορασαμε εχω δυο προσφατα μετρα συγκρισης. Ενα Suzuki Vitara διλιτρο diesel του 03 (καθαροαιμο τζιπ με αργα) που ειχα στην κατοχη μου εως το 2016 που το πουλησα, οπότε και αγορασα (λογω παιδιών βιαστικα, επειδη εδωσα το Suzuki ξαφνικα) το Renault Scenic 1,5 diesel του13 και που το εχω μεχρι τωρα.
Το τζιπ δεν ηταν τοσο σκληρο στην αναρτηση αλλα ουτε και τα υπολοιπα (κσθισματα, διακοπτες, λεβιεδες) ηταν τοσο σκληρα σαν το CRV μας που τους πατας και νομιζεις οτι ειναι ενα κλικ πριν να..σπασουν.
Οσο για το Renault, παρ ολο που ειναι του 2013 (οσο και το SUV μας περιπου) ειναι σαφως μαλακοτερο σε ολα, φιλικοτερο, πλουσιοτερο, πληρεστερο, εργονομικοτερο, λειτουργικοτερο και σε πολλα αλλα -οτερο και λιγοτερο θορυβωδες απο το CRV μας. Σε μια μερα χρησης τα ειχα ανακαλυψει ολα.
Ομως εγω κολλημενος με την μπαλλα..με τα τζιποειδη θελω να πω..δεν αντεξα το 'σαρακι' που με ετρωγε και ξαναγυρισα παλι στα 'ψηλα'. Βεβαια αυτα τα κουσουρια του CRV μας που ανεφερα δεν φαινονται ξεκαθαρα ουτε στο test drive (που δεν εκανα γιατι εδειξα ευπιστια) οπότε τωρα μου κακοφανηκε..
Να σου πω την αληθεια, σκεφτομουν να το πουλησω προσφατα αλλα οπως ειπα, 'μετα, τι? Τα μπιτουρμπατα 160PS δεν τα θυσιαζω (αποκλειεται το Qashqai-Xtrail και ολα τα αλλα με λιγοτερα) ουτε και τον μεγαλυτερο χωρο αποθηκευσης του CRV εναντι του ανταγωνισμου, ασε που υπερεχει και στον τομεα φορολογιας εναντι των διλιτρων.
Παραμενουμε λοιπον κανοντας οτι δεν μας αρεσει 'γαργαρα' μεχρι να το συνηθισουμε..
Για τον θορυβο που λες, εννοεις οτι το δικο μας ειναι λιγοτερο θορυβωδες απο το καινουριο? Ναι ειναι θορυβωδες, περιμενω να ερθει η ωρα να αλλαξω λαστιχα μπας και βελτιωθει.
Οι διαφορες του MY15 απο ΜΥ16 και ΜΥ17 ειναι μονον στις ζαντες, στα φυμε τζαμια και στις μπαρες οροφης. Τιποτε αλλο. -
Εξαιρώντας την έλλειψη αυτόματης πόρτας (χωρίς χέρια) του χώρου αποσκευών , που μου έχει λείψει πραγματικά . Δεν βρίσκω κάποια σοβαρή έλλειψη. Εννοείτε οτι προτιμώ τα ωραία ηλεκτρονικά που έχειτο 3008 και το amplifier με αρέσει πολύ αλλά δεν θα πεθάνουμε κιολας.
Το Infotainment με είχε τσαντίσει στο ξεκίνημα αλλά τώρα με Apple music και google maps το έχω φέρει στα μέτρα μου.
Το έβαλα και 3D sound τώρα και μπορεί να γυρίσω σε tidal.Ο θόρυβος από τα λάστιχα με τσάντιζε στην αρχή αλλά δυο τρεις φορές που δεν σταμάτησα σε δρόμο με χιόνι επειδή τα M+S δίνουν καλή πρόσφυση με έκανε να σταματήσω την γκρίνια. Μπορείς να πας σε ασφάλτινα αλλά νομίζω οτι στην αλλαγή παρά τα μειονεκτήματα πάλι σε M+S θα πάω.
Το καινούργιο έχει καλυτερη ηχομόνωση αλλά από την άλλη ο κινητήρας στις πολύ ψηλές στροφές δίνει ρέστα (ακούγεται αρκετά).
Επίσης για μένα ήταν περιέργο στην αρχή στο σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών. Όταν προσθέτεις αερα ή κάνεις κάποια αλλαγή θα πρέπει να το μηδενίζεις.
Honda CR-V 2015