-
Καλησπέρα
Είμαι κάτοχος ενός RAV 4 μοντέλο 2002 (2.0 4x4) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του, αλλά αφενός έχει γεράσει(άν και το θεωρώ αγέραστο) και αφετέρου καίει πολύ και αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημά του.
Αναζητώ λοιπόν τον αντικαταστάτη του με πόνο ψυχής .Περιορισμοί :
ασφαλές ( θα μπαίνουν δύο παιδάκια μέσα)
μικρή κατανάλωση
αξιόπιστο
πορτ μπαγκάζ πάνω από 450 λίτρα
αξία μικρότερη από 23χιλΗ αλήθεια είναι οτι καλοβλεπω το Honda Civic ( και το 5πορτο και το tourer, αν και τα s/w είναι τελευταία επιλογή μου), αλλά και Opel Insignia 5d και Seat Leon 5d
Υπάρχει καμιά καλή ιδέα από τα μέλη???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
μεταφέρθηκε στην ενότητα κατασκευαστές και μοντέλα [mod] -
Καλησπέρα
Είμαι κάτοχος ενός RAV 4 μοντέλο 2002 (2.0 4x4) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του, αλλά αφενός έχει γεράσει(άν και το θεωρώ αγέραστο) και αφετέρου καίει πολύ και αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημά του.
μικρή κατανάλωση
αξιόπιστο
αξία μικρότερη από 23χιλΗ αλήθεια είναι οτι καλοβλεπω το Honda Civic ( και το 5πορτο και το tourer, αν και τα s/w είναι τελευταία επιλογή μου), αλλά και Opel Insignia 5d και Seat Leon 5d
Καλησπέρα
μικρή κατανάλωση
αξιόπιστο
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Θα πρέπει να μας δώσεις κι άλλα στοιχεία. Βενζίνη ή ντίζελ; Θέλεις κάτι σπορτίβ και γρήγορο; Θέλεις τετρακίνηση; Θέλεις saloon, hatchback ή crossover/SUV? Άλλα κριτήρια αγοράς;
-
Δία οι επιλογές του δείχνουν από τη μία hatch, αλλά αν δεν κάνω λάθος θα είναι απειροελάχιστα τα hatch με χώρο αποσκευών πάνω από 450 λίτρα...Εγώ προσωπικά δε μπορώ να σκεφτώ κανένα αυτή τη στιγμή.
Το insignia σε 5πορτο λογικά θα έχει πορτ παγκάζ καλό, αλλά από θέμα κατανάλωσης λογικά σε ντίζελ θα πρέπει να κοιτάξεις και δε θυμάμαι αν βγαίνει diesel κάτω από 2000 κυβικά στο insignia (μάλλον όχι;...)
Suv κάτω από δίλιτρο με τέτοιο περίπου χώρο αποσκευών υπάρχουν τα γνωστά QQ, SX4, Vitara - βασικά ας δει το θέμα με τα πετρελαιοκίνητα suv...εκεί υπάρχουν ΌΛΑ αυτής της κατηγορίας... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.Θα πρέπει να μας δώσεις κι άλλα στοιχεία. Βενζίνη ή ντίζελ; Θέλεις κάτι σπορτίβ και γρήγορο; Θέλεις τετρακίνηση; Θέλεις saloon, hatchback ή crossover/SUV? Άλλα κριτήρια αγοράς;
Ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα
Δεν θα ήθελα τετρακίνηση αυτή τη φορά, θα προτιμήσω μπροστινοκίνητο. Επειδή κάνω αρκετά χιλιόμετρα(100km) καθημερινά σε εθνική οδό για το πηγαινε & έλα στη δουλειά μου θα με ενδιέφερε χαμηλή κατανάλωση, οπότε νομίζω ότι πετρελαιοκίνηση είναι πιο κοντά , αν και δεν αποκλείω και 1.2 -1.4 βενζινοκίνητους turbo με κατανάλωση γύρω στα 5 lit/100 km.
Δεν με ενδιαφέρει να είναι πύραυλος, αλλά να μπορεί να κάνει μια προσπέραση σε φορτηγό με ασφάλεια (παιδάκια θα έχω μέσα)
Τα crossover ίσως είναι πιο κοντα στο τι πραγματικά θέλω πχ (Qasqai, Sorento), αλλά και ένα 5d, sedan ή και s/w δε θα με πείραζε πχ (Civic, Focus, Leon).Λοιπά κριτήρια αγοράς είναι σχετικά ανεκτό service , δεν με πειράζει η μεγάλη πολυτέλεια στο εσωτερικό
-
Εάν το rav4 δε βγάζει καθόλου προβλήματα και δεν καίγεσαι να πάρεις αμάξι, μήπως να εξετάσεις το ενδεχόμενο να το κάνεις υγραέριο;
Νομίζω ότι στο επόμενο διάστημα θα βγουν πολλά μοντέλα crossover και αξίζει να περιμένει κάποιος, ενώ και η τεχνολογία των υβριδικών κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή της σε μοντέλα... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εάν το rav4 δε βγάζει καθόλου προβλήματα και δεν καίγεσαι να πάρεις αμάξι, μήπως να εξετάσεις το ενδεχόμενο να το κάνεις υγραέριο;
Νομίζω ότι στο επόμενο διάστημα θα βγουν πολλά μοντέλα crossover και αξίζει να περιμένει κάποιος, ενώ και η τεχνολογία των υβριδικών κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή της σε μοντέλα...Όλα αυτά τα χρόνια έχοντας κάνει 205.000 Km έχω αλλάξει μία μπαταρία, δισκόπλακες+ τακάκια και ένα ιμάντα δυναμό, ( εννοείται λάδια και φίλτρα). Δηλαδή δε βγάζει καμία ζημιά το αυτοκίνητο, γιαυτό και αν το αφήσω θα το κάνω με βαρία καρδιά.
Είχα ψάξει για υγραέριο, αλλά σε κάποιο forum για RAV4 έλεγαν κάποιοι πως μετά τα 30-40.000 km σπάει το μοτέρ γιατί τα μέταλλα δεν αντέχουν τις ψηλότερες θερμοκρασίες καύσης του υγραεριου, ενώ πιο παλιοί κινητήρες ( 98 και πίσω ) αντέχουν.Ούτως ή άλλως αν το αλλάξω θα το κάνω προς το τέλος του χρόνου......... για να κάνω απόσβεση και τα 660 από τα τέλη κυκλοφορίας LOL, οότε ελπίζω να έχει κυκλοφορήσει και κάτι καλό σε crossover
-
hatchback
- Toyota Auris 1.4 d-4d style
- Honda Civic 1.6 i-dtec comfort (MY2014)
station wagon
- Toyota Auris touring sports 1.4 d-4d active
- Honda Civic tourer 1.6 i-dtec comfort
crossover
- Honda HR-V 1.6 i-dtec sport 2x4 (ερχεται το φθινοπωρο)
- Nissan Qashqai 1.5 dci acenta con 2x4
-
Ο χρήστης stabal έγραψε:
Νομίζω ότι στο επόμενο διάστημα θα βγουν πολλά μοντέλα crossover και αξίζει να περιμένει κάποιος, ενώ και η τεχνολογία των υβριδικών κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή της σε μοντέλα...Όλα αυτά τα χρόνια έχοντας κάνει 205.000 Km έχω αλλάξει μία μπαταρία, δισκόπλακες+ τακάκια και ένα ιμάντα δυναμό, ( εννοείται λάδια και φίλτρα). Δηλαδή δε βγάζει καμία ζημιά το αυτοκίνητο, γιαυτό και αν το αφήσω θα το κάνω με βαρία καρδιά.
Είχα ψάξει για υγραέριο, αλλά σε κάποιο forum για RAV4 έλεγαν κάποιοι πως μετά τα 30-40.000 km σπάει το μοτέρ γιατί τα μέταλλα δεν αντέχουν τις ψηλότερες θερμοκρασίες καύσης του υγραεριου, ενώ πιο παλιοί κινητήρες ( 98 και πίσω ) αντέχουν.Ούτως ή άλλως αν το αλλάξω θα το κάνω προς το τέλος του χρόνου......... για να κάνω απόσβεση και τα 660 από τα τέλη κυκλοφορίας LOL, οότε ελπίζω να έχει κυκλοφορήσει και κάτι καλό σε crossover
με μοντέλο 2002 δεν πληρώνεις φόρο πολυτελείας...τα 660 είναι μόνο τέλη;
Για υγραέριο ίσως αξίζει να το ψάξεις περισσότερο...Εγώ έχω corolla του 2006 με 98.000 χλμ με υγραέριο (σύνολο 166.000 χλμ) και μέχρι στιγμής μια μικρή βλάβη των 35 ευρώ...
Βέβαια, εάν θέλεις να αλλάξεις ούτως ή άλλως αμάξι...πάσο!
Κι εγώ σε αναμονή είμαι...περιμένω να σκάσουν τα νέα μοντέλα, γιατί κανένα από τα υπάρχοντα δε με ενθουσιάζει...
Το νέο X1 θα είναι καλό, αλλά θα αξίζει μόνο με δίλιτρο κινητήρα -
το Λεον εχει 380 λιτρα, οπως το Γκολφ...
σε Σκοντα υπαρχει το Ραπιντ, και το Οκταβια με τεραστια πορτμπαγκαζ.. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
με μοντέλο 2002 δεν πληρώνεις φόρο πολυτελείας...τα 660 είναι μόνο τέλη;
Για υγραέριο ίσως αξίζει να το ψάξεις περισσότερο...Εγώ έχω corolla του 2006 με 98.000 χλμ με υγραέριο (σύνολο 166.000 χλμ) και μέχρι στιγμής μια μικρή βλάβη των 35 ευρώ...
Βέβαια, εάν θέλεις να αλλάξεις ούτως ή άλλως αμάξι...πάσο!
Κι εγώ σε αναμονή είμαι...περιμένω να σκάσουν τα νέα μοντέλα, γιατί κανένα από τα υπάρχοντα δε με ενθουσιάζει...
Το νέο X1 θα είναι καλό, αλλά θα αξίζει μόνο με δίλιτρο κινητήραΔεν έχω φόρο πολυτελείας, αλλά σαν δίλιτρο έχει απαγορευτικά τέλη. Αν με ρωτούσες τι θα ήθελα πραγματικά να κάνω με το RAV, θα έλεγα θέλω να το βάλω σε ένα garage και να το έχω σαν αντίκα ( ακριβώς όπως είναι τώρα) και να το βγάζω σε εξαιρετικές περιστάσεις.... υπάρχει αρκετό συναισθηματικό δέσιμο με αυτό το αυτοκίνητο....
Και εγώ δεν τρελαίνομαι με κάτι από τα υπάρχοντα μοντέλα ( Αν συνέβαινε αυτό δε θα ζήταγα καν και άλλες απόψεις, αλλά θα το έπαιρνα με τη μια).... ας ελπίσουμε να κυκλοφορήσει κατι καλό
Αναζήτηση νέου οικογενειακού αυτοκινήτου