-
Απλά επειδή έχει παρόμοιο 0-100 με το corolla οι διαφορές και στις ρεπριζ δύσκολα να είναι εντυπωσιακές...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Απλά επειδή έχει παρόμοιο 0-100 με το corolla οι διαφορές και στις ρεπριζ δύσκολα να είναι εντυπωσιακές...Δεν πιστευω ότι το 0-100 είναι αντιπροσωπευτικο.
-
τι εννοείς wantone;
εγώ με βάση τη λογική σκέφτομαι ότι εφόσον το 0-100 είναι 12'' είναι απίθανο να έχει απίστευτο π.χ. 60-100, γιατί τότε και το 0-100 θα ήταν πολύ πιο σύντομο...Αυτό ήταν το σκεπτικό μου
Και προφανώς από ένα ακριβό αμάξι δεν είναι απαραίτητο ότι περιμένεις να πηγαίνει σαν porsche, αλλά θεωρώ ότι με τόσο μέτριες επιδόσεις χάνεις πολύ σε άνεση και ενεργητική ασφάλεια... -
τι εννοείς wantone;
εγώ με βάση τη λογική σκέφτομαι ότι εφόσον το 0-100 είναι 12'' είναι απίθανο να έχει απίστευτο π.χ. 60-100, γιατί τότε και το 0-100 θα ήταν πολύ πιο σύντομο...Αυτό ήταν το σκεπτικό μου
Και προφανώς από ένα ακριβό αμάξι δεν είναι απαραίτητο ότι περιμένεις να πηγαίνει σαν porsche, αλλά θεωρώ ότι με τόσο μέτριες επιδόσεις χάνεις πολύ σε άνεση και ενεργητική ασφάλεια...To 0-100 εχει σχεση και με ποσες αλλαγες χρειαζεσαι για να φτασεις τα 100 και επισης αν εχεις περιορισμενη πρωτη.
Για τις ρεπριζ σημασια εχει η ροπη από χαμηλα που εκει δινουν πολλα τα τουρμπατα...
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον Wantone.
To 0-100 δεν το θεωρώ απόλυτα αντιπροσωπευτικό για το πως κινείται ένα αυτοκίνητο στον δρόμο. Το αναφέρω μιας και το συγκεκριμένο Infiniti και η CLA έχουν τον ίδιο ακριβώς κινητήρα με το QQ που οδηγώ, το οποίο έχει και αυτό 0-100 στα 12' περίπου. Σε καμιά περίπτωση δεν λέμε ότι τα αυτοκίνητα είναι σπορ, αλλά κινείσαι αξιοπρεπέστατα στον δρόμο. Σήμερα σε σημείο που είχα 3 φορτηγά μπροστά μου σε επαρχιακό δρόμο λόγω των μπλόκων, το αυτοκίνητο μου έδωσε την σιγουριά ότι μπορώ να τα προσπεράσω με την μία, όπως και έπραξα. Στην ανηφόρα της Εγνατίας Οδού μετά την Βέροια, το αυτοκίνητο κρατάει για την πλάκα του 150Km/h.
Προσωπικά θα έδινα άνετα αν τα είχα τα 30 χιλιάρικα για την συγκεκριμένη Mercedes, ή την X1 με τον 1.5 diesel (υποθέτω ότι θα έχει ανάλογες επιδόσεις), μιας και θεωρώ πως οι επιδόσεις τους καλύπτουν τις ανάγκες μου και με το παραπάνω. Ειδικά αν κάποιος δεν κινείται συχνά σε επαρχιακούς δρόμους αλλά σε εθνικές οδούς και πόλη (αν δεν ήταν τα μπλόκα, ούτε το 10% των χιλιομέτρων που κάνω ετησίως δεν είναι σε επαρχιακούς δρόμους), δεν το συζητάμε αν τον καλύπτει αυτός ο κινητήρας.
-
τι εννοείς wantone;
Και προφανώς από ένα ακριβό αμάξι δεν είναι απαραίτητο ότι περιμένεις να πηγαίνει σαν porsche, αλλά θεωρώ ότι με τόσο μέτριες επιδόσεις χάνεις πολύ σε άνεση και ενεργητική ασφάλεια...Το 0-100 και οι ρεπριζ οντως δεν συμβαδιζουν παντα. Εξαρταται απο την κλιμακωση του κιβωτιου. Τα σημερινα αυτοκινητα για να εχουν χαμηλους ρυπους τα βαζουν μακριες σχεσεις αλλα και πολλες σχεσεις στα αυτοματα. Οι μακριες σχεσεις πνιγουν τις καλες ρεπριζ. Απο την αλλη μπορει καποιος να θεωρει κουραστικο να ειναι συνεχεια με το χερι στον λεβγιε ταχυτητων για να εχει καλες ρεπριζ. Απο ανεση Βασιλη δεν χανεις. Αν το αμαξι εχει αναρτηση που αποροφαει ικανοποιητικα τους κραδασμους, σαμαρακια κλπ και αν εχει και εσωτερικους καλους χωρους, η ανεση ειναι καλη. Απο οδηγικη απολαυση χανεις με 107 αλογα και δεν ξερω ειναι 1μιση τονο το QX; Αν ειναι τοτε...
Κοιτα σχετικα με το ακριβο αμαξι και τον ας πουμε αδυναμο κινητηρα. Καλυπτει η εταιρια αγοραστες που το θελουν για οικονομικες μετακινησεις. Δεν νοιαζονται για την επιδοση. Βεβαια, οπως το γραφεις, καποια στιγμη πολλοι θα θελησουν κατι παραπανω απο επιδοση. Αυτο το αμαξι ειναι για ταξιδι. Στο ταξιδι θες και λιγο δυνατο κινητηρα. Εκει φυσικα θα τον χαρεις. Δεν θα τον χαρεις μεσα στην πολη με 1η - 2α. Μου κακοφαινεται ενα αυτοκινητο τετοιου μεγεθους και βαρους να ειναι με 107 αλογα. Ειμαστε ομως και σε περιοδο παγκοσμιας οικονομικη κρισης. Προσαρμοζονται αλλιως οι βιομηχανιες. Πιστευω οτι και αυτο παιζει ρολο. -
Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε ιδιαίτερα. Οι δρόμοι που οδηγεί ο καθένας και η χρήση του αυτοκινήτου που κάνει παίζουν μεγάλο ρόλο στο τι χρειάζεται. Εάν οδηγείς στην Εγνατία τότε λίγο πολύ κάθε αμάξι κάνει τη δουλειά του - εκτός από τα πολύ πολύ μικρά - αλλά σε επαρχιακούς δρόμους εάν θέλεις να κινηθείς λίγο σβέλτα χρειάζεσαι άλογα. Μην νομίζετε ότι την έχω δει schumacher. Το ακριβώς αντίθετο! Όταν γυρίζω στις 10.30 το βράδυ από Καλπάκι στα Γιάννενα 2-3 φορές την εβδομάδα και δεν πετυχαίνω ούτε 2-3 αμάξια στη διαδρομή πηγαίνω με 90-100 και 1500 στροφές όλο τον δρόμο! Πιο ήρεμα δεν γίνεται. Έτσι οδηγώ. Αλλά όταν πηγαίνω προς το Καλπάκι το μεσημέρι βρίσκω πάντα κίνηση και επειδή βιάζομαι για να μην αργήσω στη δουλειά εάν πετύχω κάποιον που δεν πηγαίνει με την παραπάνω ταχύτητα αναγκαστικά θα πρέπει να τον περάσω σε πολύ μικρές ευθείες και συνήθως ακόμη πιο σύντομα γιατί αυτοκίνητα έρχονται από το αντίθετο ρεύμα. Εκεί όσο πιο γρήγορα περάσεις τόσο πιο ασφαλής είσαι και τόσο πιο 'άνετο' είναι το ταξίδι σου. Αυτό εννοούσα και με το 'άνεση' πιο πριν. Το να πατάς το γκάζι στο πάτωμα και να φωνάζεις 'εμπρός καλό μου αυτοκινητάκι' και να σφίγγεσαι για το εάν θα προλάβεις να περάσεις το έζησα πολλά χρόνια και ελπίζω να μην χρειαστεί να το ξαναζήσω.
Επειδή οδήγησα και το QQ με τα 130 άλογα ακόμη και την προηγούμενη Χ1 με τα 144 και την καινούρια με τα 150, ο κινητήρας του QQ μου φάνηκε απλά καλός, ενώ οι 2 Χ1 ελάχιστα καλύτερες, όχι τόσο σε δύναμη, όσο σε πάτημα και στήσιμο αυτοκινήτου...Γι' αυτό θεωρώ ότι ο 1500άρης κινητήρας είναι λίγος για ένα τόσο βαρύ αμάξωμα στα 2016
-
Υπάρχει άπειρος κόσμος εκεί έξω που δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στην χαλαρή ή οικονομική οδήγηση από τις επιδόσεις. Μπορεί το forum να ονομάζεται petrolheads, οι περισσότεροι οδηγοί όμως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Σε αυτούς που δίνουν σημασία στην άνεση, την ποιότητα και την οικονομία μια χαρά θα τους φανεί αυτός κινητήρας στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Και ούτε πιστεύω ότι θα είναι σε φάση 'εμπρός καλό μου αυτοκινητάκι'. Τα άλογα είναι σχετικά λίγα για το βάρος του, η ροπή του όμως όχι.
-
Παντως η αληθεια είναι ότι ο δρομος που οδηγαει ο Βασιλης θελει αμαξι με επιδοσεις για τα προσπεράσματα. Εγω πια σπανια βρισκομαι σε τέτοιους δρομους όμως την τελευταια φορα που ειχα παει πριν 1.5 χρονο αναγκαστηκα βραδυ να προσπερασω νταλικα σε ανηφορα σε παλιο επαρχιακο δρομο με στροφες και τα ειδα όλα. Τελειως τυφλη προσπεραση και με το ζορι να ανεβαζει το αμαξι λογω ελλειψης ροπης (147 1.6 120 ιππους). Από τυχη τα καταφερα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παντως η αληθεια είναι ότι ο δρομος που οδηγαει ο Βασιλης θελει αμαξι με επιδοσεις για τα προσπεράσματα. Εγω πια σπανια βρισκομαι σε τέτοιους δρομους όμως την τελευταια φορα που ειχα παει πριν 1.5 χρονο αναγκαστηκα βραδυ να προσπερασω νταλικα σε ανηφορα σε παλιο επαρχιακο δρομο με στροφες και τα ειδα όλα. Τελειως τυφλη προσπεραση και με το ζορι να ανεβαζει το αμαξι λογω ελλειψης ροπης (147 1.6 120 ιππους). Από τυχη τα καταφερα.Από ένα σημείο και έπειτα ξέρεις το αμάξι σου και το τι μπορεί να κάνει και απλά δεν τολμάς να κάνεις κάποια πράγματα...Και εγώ βέβαια είχε τύχει να βγω αρκετές φορές για προσπέραση με τα προηγούμενα αυτοκίνητα και απλά να δω ότι δεν τραβάει το αμάξι - ιδίως σε ανηφόρα - και απλά ξαναμπήκα μέσα και περίμενα μέχρι την επόμενη ευκαιρία. Φυσικά να μην ξεχνάμε και τους μαΚάκες Έλληνες οδηγούς που όταν πας να τους περάσεις πατάνε γκάζι, ενώ μέχρι τότε πήγαιναν πιο αργά, για να μην σε αφήσουν, λες και θα χάσουν τη θέση στην τελική κατάταξη...Αφού ρε παπά@α πας πιο αργά, άσε με να πάω στη δουλειά μου...Εγώ όποτε δω αμάξι από πίσω μου κοντά (σημαίνει ότι πάει πιο γρήγορα από μένα...) κάνω τέρμα δεξιά και μερικές φορές παίρνω και το πόδι λίγο από το γκάζι, για να τον διευκολύνω να προσπεράσει...Αυτό δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια και σε αυτόν, αλλά και σε ΜΕΝΑ...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Υπάρχει άπειρος κόσμος εκεί έξω που δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στην χαλαρή ή οικονομική οδήγηση από τις επιδόσεις. Μπορεί το forum να ονομάζεται petrolheads, οι περισσότεροι οδηγοί όμως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Σε αυτούς που δίνουν σημασία στην άνεση, την ποιότητα και την οικονομία μια χαρά θα τους φανεί αυτός κινητήρας στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.Και ούτε πιστεύω ότι θα είναι σε φάση 'εμπρός καλό μου αυτοκινητάκι'. Τα άλογα είναι σχετικά λίγα για το βάρος του, η ροπή του όμως όχι.
Axel και εγω στην ροπη πονταρω. Βασιλη εθιξες ενα μεγαλο θεμα φιλε. Δλδ αυτο το να μην με προσπερασει ο αλλος. Τι να πω.
Infiniti QX 30