-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για την αποσταση απο το εδαφος παντως εχω να σου πω οτι μαλλον έχει απο τις μεγαλύτερες της κατηγορίας...
Vitara 18.5cm
Qashqai 18cm
Μοκκα 16cm
500X 4x2 16.2cm, 4x4 17.9cm
captur 20cmΤο Captur έχει 20cm απόσταση;;;;
Με βάση αυτό: http://www.renaultbelgard.ie/imglib/ren ... nsions.JPG έχει 17cm.
σωστός, δικό μου λάθος. Άρα το Vitara παραμενει το πιο ψηλό...
-
Και αν βάλουμε στη λίστα το Jimny που έχει 19cm θεωρείται πολύ καλή η απόσταση των 18,5cm του Vitara.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και αν βάλουμε στη λίστα το Jimny που έχει 19cm θεωρείται πολύ καλή η απόσταση των 18,5cm του Vitara.Σωστά!!!
Βεβαία δεν ξέρω τι γίνεται αν βάλουμε και στο παιχνίδι το Duster.... -
Συγνώμη αλλά μήπως η λίστα έχει να κάνει με ποιο την έχει πιο ψηλά... την ποδιά του; Δεν νομίζω. Για το λόγο αυτό δεν σου κάνει το duster. Άλλωστε φορά μόνο τον 1.5 που έχεις ήδη απορρίψει.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Συγνώμη αλλά μήπως η λίστα έχει να κάνει με ποιο την έχει πιο ψηλά... την ποδιά του; Δεν νομίζω. Για το λόγο αυτό δεν σου κάνει το duster. Άλλωστε φορά μόνο τον 1.5 που έχεις ήδη απορρίψει.Οχι βρε παιδια, κουβεντα να γίνεται....
Με το duster για να ακριβολογώ δεν εχω ασχοληθεί γιατί δυστυχώς δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακα (όπως και το SX4), αμ και ακούω πολύ καλά λόγια -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Πολυ παρατηρητικη η συζυγος εχω να πω
Και τη δικη μου δεν την ξετρελαινει το QQ. Της αρεσει απο την αλλη το εμπρος μερος του Vitara
Με το πισω μερος δεν ειχε θεμα οσο εγω.
Το μονο θεμα πραγματικο που υπαρχει ειναι με το χωρο αποσκευων που για δεδομενα (νεας) οικογενειας μοιαζει μικρος.Το QQ ακομα δεν εχω καταφερει να το οδηγησω να πω την αληθεια λογω χρονου και ελπιζω να παω μεχρι το Σαββατο γιατι δεν μπορω αλλο να περιμενω. Πρεπει να καταληξω
Σχετικα με την τιμη που παρεθεσα παραπανω ειναι αυτη που μου εδωσε ο γνωστος εμπορος στο Κηφισο. Δεν ξερω αν υπαρχει προβλημα να πω ονομα. 26.100 περιπου συν πινακιδες και τελη κυκλοφοριας (καπου 350 ευρω).
Στο καινούργιο vitara μόνον το μπροστινό μέρος αξίζει (για εμένα). Μετά είναι....Το QQ μου αρέσει εξωτερικά πολύ περισσότερο.
-
Το είχα υπερθεματήσει στο ίδιο νήμα και το ξαναγράφω. Από αυτό το αυτοκίνητο το ελάχιστο που περιμένω είναι η αξιοπιστία του κινητήρα του. Εκει πιστευω θα αποδειχθεί λύρα 100. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, νομίζω πως το βαρύ όνομα του δεν συμβαδίζει με το σχεδιασμό του. Είναι τόσο απογοητευτικό, που χίλιες φορές θα έπαιρνα το sx4 παρά αυτό. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα όταν μιλάμε για κάτι που θα συντροφεύει τους κατόχους του για αρκετά χρόνια. Βέβαια το επαναλαμβάνω... στους καιρούς που ζούμε η αξιοπιστία δεν είναι μικρο επιχείρημα ώστε να παρεις ένα αυτοκίνητο. Εκεί το vitara θα ρεφάρει.
-
Συμφωνα με το ελληνικο site της renault, tτο captur εχει 200 mm αποσταση απο το εδαφος http://www.renault.com.gr/cars/captur/s ... tions.html
-
Το είχα υπερθεματήσει στο ίδιο νήμα και το ξαναγράφω. Από αυτό το αυτοκίνητο το ελάχιστο που περιμένω είναι η αξιοπιστία του κινητήρα του. Εκει πιστευω θα αποδειχθεί λύρα 100. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, νομίζω πως το βαρύ όνομα του δεν συμβαδίζει με το σχεδιασμό του. Είναι τόσο απογοητευτικό, που χίλιες φορές θα έπαιρνα το sx4 παρά αυτό. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα όταν μιλάμε για κάτι που θα συντροφεύει τους κατόχους του για αρκετά χρόνια. Βέβαια το επαναλαμβάνω... στους καιρούς που ζούμε η αξιοπιστία δεν είναι μικρο επιχείρημα ώστε να παρεις ένα αυτοκίνητο. Εκεί το vitara θα ρεφάρει.Για την αξιοπιστία θα συμφωνήσω, είναι κάτι πάρα πολυ σημαντικό.
Το υπόλοιπο όμως σκεπτικό σου και ιδίως αυτο που λες για το SX4 δεν μπορώ να το καταλάβω.
Μπορείς να το αποσαφηνήσεις λίγο σε παρακαλώ? -
Τα πράγματα για μένα είναι πολύ απλά. Το sx4 ήρθε να καλύψει την ανάγκη να βρίσκεται στην γκάμα της Εταιρείας (που την σέβομαι απόλυτα), ενός οχήματος με οικογενειακούς προσανατολισμούς και σπορτιφ επιδόσεις καθώς και με δυνατότητες εκτός δρόμου. Σαν κίνηση τη θεωρώ πολύ μα πολύ εξυπνη. Για το λόγο αυτό θα έχει εμπορική επιτυχία καθώς αποτελεί την χρυσή τομή πολλών πραγμάτων. Μπορεί να το οδηγήσει οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε οδηγός ανεξάρτητα την ηλικία και να εισπράξει πολλά στοιχεία και άνω του μέσου όρου σε πολλές περιπτώσεις. Το vitara που απευθύνεται; Ο πρόγονος του γνωρίζουμε όλοι σε ποια κατηγορία ανθρώπων απευθύνονταν. Λόγω μάλιστα του ιδιαίτερου χαρακτήρα του υπήρξαν πολλοί κατοχοι που εκτός αυτού είχαν και ένα αυτοκίνητο πόλης ή μεσαίο ή μικρομεσαίο. Ηταν σκληροτράχειλο και αυτό το καθιστούσε μονόδρομο βάσει του budget για πολύ κόσμο. Το καινούργιο αναρωτιέμαι σε ποιους απευθύνεται;
-
Τα πράγματα για μένα είναι πολύ απλά. Το sx4 ήρθε να καλύψει την ανάγκη να βρίσκεται στην γκάμα της Εταιρείας (που την σέβομαι απόλυτα), ενός οχήματος με οικογενειακούς προσανατολισμούς και σπορτιφ επιδόσεις καθώς και με δυνατότητες εκτός δρόμου. Σαν κίνηση τη θεωρώ πολύ μα πολύ εξυπνη. Για το λόγο αυτό θα έχει εμπορική επιτυχία καθώς αποτελεί την χρυσή τομή πολλών πραγμάτων. Μπορεί να το οδηγήσει οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε οδηγός ανεξάρτητα την ηλικία και να εισπράξει πολλά στοιχεία και άνω του μέσου όρου σε πολλές περιπτώσεις. Το vitara που απευθύνεται; Ο πρόγονος του γνωρίζουμε όλοι σε ποια κατηγορία ανθρώπων απευθύνονταν. Λόγω μάλιστα του ιδιαίτερου χαρακτήρα του υπήρξαν πολλοί κατοχοι που εκτός αυτού είχαν και ένα αυτοκίνητο πόλης ή μεσαίο ή μικρομεσαίο. Ηταν σκληροτράχειλο και αυτό το καθιστούσε μονόδρομο βάσει του budget για πολύ κόσμο. Το καινούργιο αναρωτιέμαι σε ποιους απευθύνεται;Δεν μπορώ να διαφωνησω μαζί σου, αλλά ουτε και να συμφωνήσω....
Εχω όμως την εντύπωση ότι κάκως κρίνουμε το vitara λόγω ονόματος....
Αν δηλαδή η Suzuki το είχε βγάλει και το έλεγε (Crosstara) (και μάλλον έκανε λάθος που το είπε Vitara) τότε θεωρώ ότι θα ξεκινούσαμε να το κρίνουμε απο άλλη βάση... -
Φίλε plutare θεωρώ πολύ σωστη την απαντηση σου και συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που έγραψες. Τα αυτοκίνητα όπως και όλα τα καταναλωτικά αγαθά έχουν να κάνουν και με πράγματα πέρα από επιχειρήματα και εις βάθος αναλύσεις. Εχουν να κάνουν και με το γούστο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αν πραγματικά σου αρέσει απλά παρτο. Κανεις δεν θα μπορέσει αν τα έχει 400 να σου τα χώσει για την επιλογή σου. Αυτό γιατί πολύ απλά πρόκειται για αυτοκίνητο ενγνωσμένης μάρκας και ιδιαίτερα τίμιας σε σχέση με άλλες που δεν θέλω να αναφέρω.
-
Συμφωνω με τον spi duster. Η διαφορα του vitara με το s cross, περα απο την εξωτερικη εμφανιση, ειναι 20 mm αποσταση απο το εδαφος και 2 μοιρες καλυτερη γωνια προσεγγισης υπερ του vitara. Η τετρακινηση ειναι ιδια οι κινητηρες ειναι ιδιοι και το πορτ μπαγκαζ μεγαλυτερο στο s cross. Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει λογος μια εταιρια να εχει 2 τοσο 'ομοια' μοντελα.Καποιο δεν θα παει τοσο καλα . Το ιδιο εχει κανει και η nissan με το qashqai και το x-trail. Τα προηγουμενα vitara και x-trail ειχαν ξεκαθαρο, πιο 'χωματινο' προσανατολισμο. Ηταν διαφορετικα. Θα μπορουσαν και τα νεα να κρατησουν τον εκτος δρομου χαρακτηρα τους μαζι με ολα τα υπολοιπα βελτιωμενα χαρακτηριστικα τους.
-
Πολύ καλά τα λες φίλε μου.
Προσωπικά μου αρέσει αλλά ακόμα δεν το έχω αποφασίσει γιατί μου αρέσουν και κάποιες άλλες επιλογές. QQ, 500x...Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όσον αφορά το όνομα vitara και πως αυτό φτιάχτηκε τιμια και όμορφα από τον πρόγονο του σημερινου
-
Καλημερα σε όλους και καλο μηνα
υποθετική ερώτηση.
Αν έλεγα ότι καταλήγω εν τελει στο vitara (δεν το εχω κανει ακομα) και επιπλέον έλεγα ότι μπορώ να κάνω την υπερβαση και να πάω το Budget μου κανα 2-3 παραπανω, θεωρειτε πως αξίζει να πας αντι του 4x2 στο 4x4 (δεν θα κανω ιδαιτερη χρηση)?
Δίνεις δηλαδη 2Κ ππαραπανω στην ουσια για να εχει επιπλεον τα εξής περαν της 4κινησης:
1.Προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης
2.Σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control)
3.Radar Brake Support
4.Σύστημα Adaptive Cruise Control -
Μου έκανε και εμένα εντύπωση (άσχημη) το γεγονός ότι προσφέρουν αυτά τα συστήματα μόνο στο 4χ4
Καλά τα συστήματα, από την άλλη έχεις 2000 επιπλέον κόστος και λογικά μεγαλύτερο βάρος λόγω τετρακίνησης.
Την λειτουργία του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης στην πράξη, μπορείς να την δεις προς το τέλος του παρακάτω video
-
Το βάρος.πρεπει να είναι αμελητέο. Αν θυμάμαι καλά 45 κιλά. Σε απόλυτες επιδόσεις πάντως το 4x2 αν θυμάμαι καλά είναι πιο καλό. Λίγο καλύτερη επιτάχυνση και λίγο πιο χαμηλή καταναλωση
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γεια σας, νομιζω πως καταληξα στο GL+ βενζινης,
ειμαι στην φαση που ζηταω προσφορες, και δεν βλεπω προς το παρον να δινουν δωρακια και extradakia?? κανενας αλλος εχει παρει προσφορα? Μηπως στην θεσσαλονικη δινονται καλυτερες προσφορες απο μικρεσ πολεις ?τα φωτα σας παρακαλω
-
Ο χρήστης london έγραψε:
Γεια σας, νομιζω πως καταληξα στο GL+ βενζινης,
ειμαι στην φαση που ζηταω προσφορες, και δεν βλεπω προς το παρον να δινουν δωρακια και extradakia?? κανενας αλλος εχει παρει προσφορα? Μηπως στην θεσσαλονικη δινονται καλυτερες προσφορες απο μικρεσ πολεις ?τα φωτα σας παρακαλω
Εμενα για το Gl+ diesel 4x2 όλοι μου λένε για δωρο αισθητηρες παρκιν και συναγερμο. Μονο ένας μου είχε πει επιπλεον ότι μου δίνει και τον τεμπέλη...
Να σε ρωτησω πως και πας στην βενζίνη?
Suzuki Vitara 2015