-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή όπως έμαθα για να δουλέψει θέλει το μήκος του αυτοκινήτου + 1,30 μέτρα αποφάσισα να μην το βάλω και να βάλω μόνο την κάμερα οπισθοπορείας. Τα άλλα θα τα βάλω.
Αυτό που έμαθα και με ξενέρωσε λίγο είναι πως το εργοστάσιο κατασκευής είναι στη νότια Αφρική και πως από τη στιγμή που το παραγγείλω θα κάνει 5 μήνες για να ρθει. Καλούς δρόμους να έχεις -
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Αυτο που δεν μου αρεσει στο συγκεκριμενο αμαξι ειναι ο κομπρεσορας που οταν λειτουργει ακουγεται εντονα οταν εισαι εξω.
Το αυτοκίνητο δεν έχει κομπρέσορα..
Για την w204 δεν λες;
-
Για την W205
-
ok
-
Ο χρήστης loykiloyk έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή όπως έμαθα για να δουλέψει θέλει το μήκος του αυτοκινήτου + 1,30 μέτρα αποφάσισα να μην το βάλω και να βάλω μόνο την κάμερα οπισθοπορείας. Τα άλλα θα τα βάλω.
Αυτό που έμαθα και με ξενέρωσε λίγο είναι πως το εργοστάσιο κατασκευής είναι στη νότια Αφρική και πως από τη στιγμή που το παραγγείλω θα κάνει 5 μήνες για να ρθει. Καλούς δρόμους να έχειςΕμένα ελέω capitals έκανε 9 μήνες....
-
4. Κατανάλωση: τι εννοείς να πέσει? …… καίει λιγότερη βενζίνη από το polo και το forfour. Ο κινητήρας δεν υπάρχει. Με ένα γέμισμα βγάζεις στην πόλη 700-900 χλμ (το 66άρι ρεζερβουάρ) και στην εθνική 1.000 - 1.200 χλμ. (ανάλογα με το πώς πας). Αυτά τα νούμερα είναι με τον κινητήρα άστρωτο ακόμα. Άμα στρώσει θα είναι ακόμα πιο κάτω..
.Πως γινεται αυτό? Εδώ τα δικα μας τουρμπατα ανετα πανε στα 11 λτ/100 στην πολη.
Ποιες διαδρομες κανεις;
Ο κινητήρας είναι από Ρενω?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
- Κατανάλωση: τι εννοείς να πέσει? …… καίει λιγότερη βενζίνη από το polo και το forfour. Ο κινητήρας δεν υπάρχει. Με ένα γέμισμα βγάζεις στην πόλη 700-900 χλμ (το 66άρι ρεζερβουάρ) και στην εθνική 1.000 - 1.200 χλμ. (ανάλογα με το πώς πας). Αυτά τα νούμερα είναι με τον κινητήρα άστρωτο ακόμα. Άμα στρώσει θα είναι ακόμα πιο κάτω..
.
Πως γινεται αυτό? Εδώ τα δικα μας τουρμπατα ανετα πανε στα 11 λτ/100 στην πολη.
Ποιες διαδρομες κανεις;
Ο κινητήρας είναι από Ρενω?
Ο κινητήρας είναι mercedes (όχι renault) 1.6 βενζίνη με 156 ίππους. Η mercedes παίρνει από τη Renault μόνο κινητήρες πετρελαίου 1.6, όχι βενζίνης.
Είναι ένα τεχνολογικό θαύμα. Πολύ καλές επιταχύνσεις, πολύ μικρή κατανάλωση (σε σχέση με το μέγεθος του αυτοκινήτου), χωρίς κραδασμούς και χωρίς Lag. Είδικά με το αυτόματο έχει μερικές πολύ έξυπνες ρυθμίσεις (π.χ. στο eco όταν αφίνεις το γκάζι, απεμπλέκεται το κιβώτιο και ρολάρει ο κινητήρας με 0 στροφές στο στροφόμετρο - αυτό από μόνο του κατεβάζει 1-2 λίτρα την κατανάλωση, στην εθνική ίσως και 3).Αν τον πιέσεις σπάνια θα περάσει τα 10 λίτρα.
Ο κινητήρας είναι τόσο καλός που δεν έχει κανένα νόημα το πετρέλαιο.
Ειδικά σε εμένα που τελευταία βλέπω στην XF κάτι 18άρια μου φαίνεται εξαιρετική η κατανάλωση της C.
Οι διαδρομές που κάνω είναι Αγία Παρασκευή - Κορυδαλλός, Παλαιό Ψυχικό - Κορυδαλλός, εθνικές και Παραλιακή.
- Κατανάλωση: τι εννοείς να πέσει? …… καίει λιγότερη βενζίνη από το polo και το forfour. Ο κινητήρας δεν υπάρχει. Με ένα γέμισμα βγάζεις στην πόλη 700-900 χλμ (το 66άρι ρεζερβουάρ) και στην εθνική 1.000 - 1.200 χλμ. (ανάλογα με το πώς πας). Αυτά τα νούμερα είναι με τον κινητήρα άστρωτο ακόμα. Άμα στρώσει θα είναι ακόμα πιο κάτω..
-
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
-
στο eco όταν αφίνεις το γκάζι, απεμπλέκεται το κιβώτιο και ρολάρει ο κινητήρας με 0 στροφές στο στροφόμετρο0 ΣΑΛ; Άρα σβήνει. Πως διατηρεί πίεση στα υδραυλικά κλπ;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
στο eco όταν αφίνεις το γκάζι, απεμπλέκεται το κιβώτιο και ρολάρει ο κινητήρας με 0 στροφές στο στροφόμετρο
0 ΣΑΛ; Άρα σβήνει. Πως διατηρεί πίεση στα υδραυλικά κλπ;
Δεν γνωρίζω αλλά είναι πολύ αποδοτικό. Γίνεται αστραπιαία και στη συνέχεια μόλις πατήσεις το γκάζι εμπλέκεται πάλι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
στο eco όταν αφίνεις το γκάζι, απεμπλέκεται το κιβώτιο και ρολάρει ο κινητήρας με 0 στροφές στο στροφόμετρο
Δεν σβήνει ο κινητήρας αλλά αποσυμπλεκεται σαν να βάζεις νεκρά σε μηχανικό κιβώτιο
-
Ο χρήστης loykiloyk έγραψε:
Δεν σβήνει ο κινητήρας αλλά αποσυμπλεκεται σαν να βάζεις νεκρά σε μηχανικό κιβώτιο
Το οποίο δεν έχει νόημα καθώς στο ρελαντί καίει βενζίνη, ενώ με ταχύτητα χωρίς γκάζι ενεργοποιείται το fuef cut off και δεν καίει τίποτα.
-
+1
-
Δεν ξέρω στην πραγματικότητα γιατί δεν είμαι κάτοχος της (ακόμα ) αλλά διαβασα το MB Guides και σας το μεταφέρω κατά λέξη:
Αφήνοντας το πεντάλ γκαζιού, ο κινητήρας αποσυμπλέκεται από το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το όχημα εκμεταλλεύται την κινητική ενέργεια και μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου (ρολάρισμα).
Αυτό συμβαίνει μόνο στα C με το αυτόματο κιβώτιο. Εγώ κατάλαβα αυτό που έγραψα, ο Πάνος που την έχει μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα. -
Γειά σας παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και 7 χρόνια (πιο ενεργά τα 2-3 τελευταία χρόνια) και μπορώ να πω πως με βοήθησε πολύ έτσι ώστε να αποκτήσω μια πιο σφαιρική άποψη για τα αυτοκίνητα. Ήθελα ένα αυτοκίνητο για διαδρομές έξω από την πόλη + βόλτες εκδρομές (10000 με 15000 τον χρόνο) και όχι για καθημερινό εργαλείο.Για μέσα στην Πάτρα έχω μηχανή και ένα mazda2. Έχω κάνει τεστ σε διάφορα ετερόκλητα αυτοκίνητα με γνώμονα την εμφάνιση πρώτα και μετά την οδική συμπεριφορά. Ξεκίνησα από το καινούργιο φρούτο τα crossovers . Συνέπασχα με τον Λεωνίδα eberor κ.α. Δοκίμασα scross , Qashqai , Q3 και διαπίστωσα πως δεν μου ταιριάζει η οδική τους συμπεριφορά. Μου άρεσε επίσης και το Χ1 αλλά δεν ήταν διαθέσιμο για να το οδηγήσω και μου φαίνονται λίγα τα 136 άλογα. Οδήγησα και την Guilietta πετρέλαιο με τα 120 και ενώ με ικανοποίησε τιμόνι πάτημα στον δρόμο δεν μου έκανε κλικ ο κινητήρας . Αν είχε τον κινητήρα της Renault νομίζω θα ήταν τέλεια. Οδήγησα την Α180 (κατώτερη της Guilietta) και την 316 αλλά με τα 136 άλογα δεν μου άρεσε και με τα 170 δεν υπήρχε αυτοκίνητο για δοκιμή και η τιμή ξέφευγε αρκετά.
Ο γείτονας μου ενδιαφέρεται και αυτό για αυτοκίνητο και πάμε μαζί για να δούμε την GLA την απορρίψαμε επειδή έχει μικρούς χώρους αλλά εκεί βλέπω την C. Aν και δεν μου άρεσε καμία παλιότερη c class (η προηγουμένη ήταν συμπαθητική ) η συγκεκριμένη είναι μια κούκλα εξωτερικά και εσωτερικά απλά όνειρο. Πολύ εξυπηρετικός ο πωλητής εδώ στην Πάτρα, κάναμε τεστ ντραιβ το C με τον πετρελαιοκινητήρα και μετά ένα σειράς Β αυτόματο με τον 1600 βενζίνας για να δω τον κινητήρα που με ενδιέφερε με το αυτόματο κιβώτιο. Την προηγούμενη C την είχα κάνει τεστ ντραιβ πριν 4 χρόνια αλλά με χάλασε η αίσθηση του τιμονιού. Αυτή είναι πολύ βελτιωμένη στο τιμόνι και το πάτημα στον δρόμο είναι ο ιδανικός (για τα γούστα μου πάντα) συνδυασμός άνεσης και κρατήματος.
Και εδώ βλέπω τον Panosk8 για την C και οι εντυπώσεις του με βοήθησαν να αποφασίσω και για τα αξεσουάρ.
Το παρήγγειλα σε άσπρο χρώμα με:
Εσωτερικό-εξωτερικό πακέτο Avantgarde
Πακέτο καθρεπτων
Αισθητήρα βροχής
Χειριστήριο αφής
Προβολείς LED
7G-TRONIC PLUS
Surround ηχοσύστημα Burmester
Κάμερα οπισθοπορείας
Υποστήριξη μέσης
Διευρυμένο ρεζερβουαρ 66λ
Συναγερμό
Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που με ενθουσίασε και έκανα την οικονομική υπέρβαση για να το αποκτήσω. Ελπίζω να με δικαίωσει και όσον αφορά την αξιοπιστία.
Το δυσάρεστο είναι πως η παραλαβή θα γίνει μάλλον τον Ιούλιο και δεν θα υπάρχει η απόσυρση. Όταν με το καλό το παραλάβω θα σας γράψω εντυπώσεις.
Να σας ευχαριστήσω όλους όσους γράφεται στο φόρουμ τον πάντα ουσιαστικό realzeus , nono τον θερμόαιμο μα αναλυτικότατο στις περιγραφές του Κίκιζα και πολλούς άλλους . Συνεχίστε έτσι -
Να σαι καλα! Καλη παραλαβη και καλοταξιδο! Η αντιπροσωπεια της merc τουλαχιστον απο 'μοστρα' ειναι μακρααν η καλυτερη και με τη μεγαλυτερη ποικιλια μοντελων στη Πατρα. Ολοι οι αλλοι 'καφενεια'-μικρομαγαζα με μικρες γκαμες προς δειγματισμο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Να σαι καλα! Καλη παραλαβη και καλοταξιδο! Η αντιπροσωπεια της merc τουλαχιστον απο 'μοστρα' ειναι μακρααν η καλυτερη και με τη μεγαλυτερη ποικιλια μοντελων στη Πατρα. Ολοι οι αλλοι 'καφενεια'-μικρομαγαζα με μικρες γκαμες προς δειγματισμο.Έχεις δίκιο για τις τοπικές αντιπροσωπείες, τα μισά αυτοκίνητα τα οδήγησα Θεσνίκη. Η honda ειδικά αστα να πάνε. Στη Nissan πρέπει να τους πουν πως δεν πουλάνε πόρσε πολύ υφάκι ο πωλητής και δύο φορές που πήγα σε έναν χρόνο δεν βρήκα διαθέσιμο τεστ ντραιβ. Από άλλους τηρουμένων των αναλογιών δεν είχα παράπονο. Ευχαριστώ για τις ευχές.
Mercedes C 180 auto, εμπειρία κάνεις;