-
Εννοείτε ρε παιδιά ότι θα το προσέχω. Εννοείτε ότι θα είναι στην πένα. Λογικό είναι όταν έχεις κάνει μια υπερβολή για τα δεδομένα σου και έχεις δώσει τόσα λεφτά να είσαι μερικές φορές και λίγο υπερβολικός. Αλλά πάνω από όλα είναι ένα αυτοκίνητο και ο βασικός του ρόλος είναι να διευκολύνει την ζωή μας και την καθημερινότητα μας...
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Μια βδομάδα το έχεις και μιλάς για άμμο και αλμύρα? Σε θαυμάζω! Εγώ τους πρώτους 3 μήνες σκουπίζω και τα παπούτσια μου πριν μπω μέσα Ωραίος πάντως, πραγματικά δείχνεις να χαίρεσαι το αυτοκίνητο σουΠως σου φαίνεται η ηχομόνωση?
Με πονάει που από την αρχή το χρησιμοποιησα έτσι, αλλά όπως λες και συ το βασικότερο όλων είναι να το χαρώ.... και τώρα αυτό κανω!
Μια χαρά την βρήκα την ηχομόνωση -
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Εννοείτε ρε παιδιά ότι θα το προσέχω. Εννοείτε ότι θα είναι στην πένα. Λογικό είναι όταν έχεις κάνει μια υπερβολή για τα δεδομένα σου και έχεις δώσει τόσα λεφτά να είσαι μερικές φορές και λίγο υπερβολικός. Αλλά πάνω από όλα είναι ένα αυτοκίνητο και ο βασικός του ρόλος είναι να διευκολύνει την ζωή μας και την καθημερινότητα μας...Καλημέρα και καλό μήνα! Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Επιπλέον και όσον αφορά εμένα εδώ και χρόνια και όποιο αυτοκίνητο και αν είχα να δηλώσω πως κατά κανόνα εξωτερικά το πλένω μια φορά την εβδομάδα. Το συχνό εξωτερικό πλύσιμο είναι η καλύτερη λύση εάν θέλει κάποιος να εξασφαλίσει πως το χρώμα του αυτοκινήτου θα παραμείνει ομοιογεννές και ζωντανό για χρόνια. Το sei της συζύγου πχ είναι κόκκινο και ενώ μιλάμε για αυτοκίνητο 12 χρονών με 130.000 χλμ στην πλάτη και χρώμα μη μεταλικό εντούτοις εξωτερικά είναι μια χαρά!
Με την ευκαιρία να πω, πως καθώς το καλοκαίρι όλοι επιδιώκουμε να έχουμε όσο γίνεται τα αυτοκίνητα μας στην σκια... πολλοί τα αφήνουμε συχνά κάτω από δέντρα με αποτέλεσμα να τους πέφτουν σταγόνες από ρετσίνια ή φύλλα ή πευκοβελώνες κλπ. Για το ρετσίνι η καλύτερη λύση είναι το κοινό σε όλους μας ελαιόλαδο (λίγες σταγόνες αρκούν για λίγα λεπτά στο σημείο που έχει πέσει...), ενώ τα υπόλοιπα θα πρέπει να απομακρύνονται από τα λούκια ώστε να μην τα φράζουν (ενώ ταυτόγχρονα με την διαδικασία αποσύνθεσης τους, μπορεί να προκαλέσουν τοπική οξείδωση). -
Μια βδομάδα το έχεις και μιλάς για άμμο και αλμύρα? Σε θαυμάζω! Εγώ τους πρώτους 3 μήνες σκουπίζω και τα παπούτσια μου πριν μπω μέσα Ωραίος πάντως, πραγματικά δείχνεις να χαίρεσαι το αυτοκίνητο σου
Πως σου φαίνεται η ηχομόνωση?
Με πονάει που από την αρχή το χρησιμοποιησα έτσι, αλλά όπως λες και συ το βασικότερο όλων είναι να το χαρώ.... και τώρα αυτό κανω!
Μια χαρά την βρήκα την ηχομόνωσηΩραίος μπράβο. Αναμένουμε την εκτενέστερη ανάλυση λοιπόν
-
Αγόρασε γνωστός μου το QQ την προηγούμενη εβδομάδα και σε δυνατό φρενάρισμα που έκανε εχθές από τα 100Km στα μισά, όταν του πετάχτηκε κάποιος μπροστά του, τρόμαξε γιατί ένιωσε το αμάξι να 'παίζει', κάτι που του δημιούργησε έντονη ανασφάλεια.
Δεν γνωρίζω αν έχει τύχει και σε άλλον, αν είναι χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου (λόγω ύψους ίσως), πάντως κουβέντα στην κουβέντα, μου λέει πως η ένδειξη των ελαστικών του είναι 3.3. Μη πιστεύοντας τον, παίρνω ένα μηχανάκι που έχω για μέτρηση πίεσης ελαστικών και διαπιστώνω πως πράγματι του το παρέδωσαν από την αντιπροσωπεία με πίεση σε όλα τα λάστιχα σχεδόν 3.3 (αντί για 2.6 μπροστά, 2.4 πίσω). Συγχαρητήρια στην αντιπροσωπεία για την φροντίδα στον πελάτη
-
Φίλε νομίζω ότι ούτε αυτό που αναφέρεις εσύ είναι τα σωστά πάντως. Ας τσεκάρει μια το βιβλιαράκι του.
Δεν έχω το βιβλιαράκι μπροστά αλλά σε 215/65R16, 215/60R17 και 215/55R18 βρήκα στο ιντερνετ
1-3 άτομα χωρίς αποσκευές 2.3(33) μπροστά και 2.1(30) πίσω (έτσι το παρέλαβα και εγώ από αντιπροσωπεία) και
4-5 άτομα με αποσκευές 2.3(33) μπροστά και 2.6(38) πίσω. -
Έχει αυτοκόλλητο στην πόρτα του οδηγού, ενώ και στον πίνακα ενδείξεων στο κέντρο του ταμπλό σου αναφέρει τις σωστές τιμές (2.6 μπροστά και 2.4 πίσω νομίζω, για το Energy).
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αγόρασε γνωστός μου το QQ την προηγούμενη εβδομάδα και σε δυνατό φρενάρισμα που έκανε εχθές από τα 100Km στα μισά, όταν του πετάχτηκε κάποιος μπροστά του, τρόμαξε γιατί ένιωσε το αμάξι να 'παίζει', κάτι που του δημιούργησε έντονη ανασφάλεια.Δεν γνωρίζω αν έχει τύχει και σε άλλον, αν είναι χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου (λόγω ύψους ίσως), πάντως κουβέντα στην κουβέντα, μου λέει πως η ένδειξη των ελαστικών του είναι 3.3. Μη πιστεύοντας τον, παίρνω ένα μηχανάκι που έχω για μέτρηση πίεσης ελαστικών και διαπιστώνω πως πράγματι του το παρέδωσαν από την αντιπροσωπεία με πίεση σε όλα τα λάστιχα σχεδόν 3.3 (αντί για 2.6 μπροστά, 2.4 πίσω). Συγχαρητήρια στην αντιπροσωπεία για την φροντίδα στον πελάτη
Πηρα για test drive απο αντιπροσωπεια αυτοκίνητο με τόσο λάθος στην πίεση ελαστικών που είχε ακριβώς αυτό το πρόβλημα.
το τιμόνι 'επαιζε' σε απότομο φρενάρισμα, ενώ παράλληλα είχε φοβερό θόρυβο στην καμπίνα μόνο και μόνο από την κίνηση σε ασφαλτο!Επειδή ήταν άδειο σταμάτησα σε βενζινάδικο και τσέκαρα και τα λάστιχα όπου η πίεση ήταν αλλού για αλλού... Με σωστή πίεση ο θόρυβος εξαφανίστηκε και ήταν σαν να οδηγούσα άλλο αυτοκινητο.
Παρόλα αυτά σε απότομο φρανάρισμα εξακολουθούσε το τιμόνι να 'παίζει' λίγο (το τσέκαρα αρκετές φορές στην Αττική Οδό). Κάτι που με χάλασε επίσης είναι οι πλευρικοί άνεμοι στο κόμμάτι προς Κόρινθο (φύσαγε αρκετά εκείνη την ημέρα). Γενικά δεν μου άφησε την καλύτερη εντύπωση στο θέμα της ασφάλειας. (Δοκιμή σε 3 διαφορετικά μοντέλα 2 diesel + 1 βενζίνης)Αν κατέληγα τελικά σε QQ για τον 1.2 θα πήγαινα. (κι ας χρειάζονταν αλλαγές στην προσπέραση)
Όσοι έχετε diesel και δεν διανύετε μεγάλες αποστάσεις καθημερινά ή έστω εβδομαδιαία καλό θα είναι να ενημερωθείτε σχετικά με το φίλτρο dpf και τι ανάγκες υπάρχουν γιατί για την περίπτωση μου, με πολύ λίγα χιλιόμετρα καθημερινά - 15χλμ γραφείο σπίτι, (πήγαινε έλα) δεν ενδείκνυται και μπορεί να είχα προβλήματα..
-
Συνήθως τα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες έχουν παραπάνω αέρα στα λάστιχα, μάλλον για να μην χαλάσουν απ'την στασιμότητα. Στο δικό μου όταν το πήρα ήταν πάνω από 3 και πριν κάνα δύο μήνες πήρε φιλαράκι το mito και είχε το ίδιο θέμα.
-
Ρε παιδιά εγώ τελικά δεν έχω καταλάβει πια είναι η σωστή πίεση για τα ελαστικα
-
Έχει τις σχετικές ενδείξεις στην πόρτα του οδηγου. Εξαρτάται από τις ζάντες και το φορτίο που έχει το αυτοκίνητο
-
Ρε παιδιά εγώ τελικά δεν έχω καταλάβει πια είναι η σωστή πίεση για τα ελαστικαΑπό τον αριστερό διακόπτη στο τιμόνι (που αλλάζεις ένδειξη στην οθόνη του πίνακα οργάνων), επιλέγεις το σύστημα TPM που σου δείχνει τις πιέσεις των ελαστικών. Εκεί δείχνει και την πίεση του κάθε ελαστικού ξεχωριστά αλλά και την πίεση που προτείνει ο κατασκευαστής για τα εμπρός και πίσω λάστιχα (στο Energy είναι 2.6 εμπρός, 2.4 πίσω).
Πέραν αυτού, στο πλαίσιο της πόρτας του οδηγού υπάρχει ταμπελάκι που λέει την προτεινόμενη πίεση των ελαστικών, ανάλογα με τα λάστιχα που φοράς και το πόσο φορτωμένο έχεις το αμάξι σου.
-
Ναι το χα δει αυτό, αλλά μου είχε πει ο αντιπρόσωπος είναι ήδη ρυθμισμένο από το εργοστάσιο με τα σωστά νούμερα, οπότε δεν έδωσα σημασια
-
Γίνονται πολλα λάθη από κάποιες αντιπροσωπείες.Από μαρτυρία πωλητή ανέφερε ότι,έχει δοθεί αυτοκίνητο με λάθος πίεση ελαστικών,ανύπαρκτη αποκέρωση κ.α. και παράδοση του τύπου ''νατα κλειδιά το αυτοκίνητο είναι το 3ο απο αριστερά,καλοτάξιδο''...ενώ κανονικά θα πρέπει να έχει προηγηθεί έλεγχος(μεσα-εξω και στο δρόμο) και πριν στο παραδώσουν
ξανά με εσένα μέσα.... -
παίδες εχει χρησιμοποιήσει κανεις που να εχει το connect την υπηρεσία google send to car, για να στείλει καποια διευθυνση απο το google maps στο αυτοκίνητο?
-
Ναι μια χαρά παίζει... Αναλυτικά είτε στο ελληνικό είτε στο αγγλικό φόρουμ
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ναι μια χαρά παίζει... Αναλυτικά είτε στο ελληνικό είτε στο αγγλικό φόρουμρε συ iceman εμενα οταν παταω send απο το google maps, μου λεει
'Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία μας με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας. Επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή για βοήθεια.
Μάθετε περισσότερα'τι να πω?
εσυ πως ακριβως το κάνεις? -
Τώρα είμαι απο κινητό και δεν εχω καλή πρόσβαση. Θέλει υπολογιστή για να γίνει σωστά. Χρησιμοποίησε το αγγλικό site των google maps και δοκίμασε να στείλεις μια διεύθυνση στο σύστημα. Κάπου εκεί θα σου ζητήσει πληροφορίες για το αυτοκίνητο και θα χρειαστεί να βάλεις το username που έχεις στο Nissan connect
-
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ, πως ότι και να κάνω, πάντα μένει αναμμένο το ένα από τα 3 κουμπιά του κλιματισμού (παρμπρίζ, πόδια, σώμα). Δεν μπορώ να τα έχω και τα τρία απενεργοποιημένα, άσχετα αν ο κλιματισμός είναι ανοιχτός ή κλειστός. Στην αρχή έχω την εντύπωση πως μπορούσα να τα έχω όλα απενεργοποιήμενα, αν ήθελα.
Έχω κάνει κάποιο λάθος ή πρέπει να το πεταχτώ μέχρι την αντιπροσωπεία να το δούνε; Πρακτικά πρόβλημα δεν μου δημιουργεί, γιατί αν θέλω να μην μου στέλνει αέρα, απλά γυρίζω τον ανεμιστήρα στο off.
-
οχι ρε παιδια παλυ προβλημα με το φορουμ. χανω οτι γραφω. ριξε μια ματια στο βιβλιαρακι του κατασκευαστη πρωτα.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]