-
Κατα τη γνωμη μου η premium δεν αξιζει. Υπαρχει και εκδοση με μονο το Connect.
-
Δεν αξίζει δηλαδή το πακέτο safety shield?
-
Το safety shield αξίζει περισσότερο απο το connect. Μακάρι να μπορούσες και εδω να το βάλεις extra σε οποιαδήποτε έκδοση. Αλλωστε η εδω acenta premium ειναι πρακτικά η acenta connect με το pack αυτό. Στην Αγγλία η αacenta premium είχε άλλο εξοπλισμό.
Το connect ειναι τσάμπα λεφτα και μπορείς να πάρεις πολυ καλύτερο android με 300-400 ευρώ σε αντίθεση με το connect που εχει 950 παραπάνω -
Το Safety Shield εχει τα παρακατω:
- Υποβοήθηση Υψηλής δέσμης Προβολέων
High Beam Assist - Αναγνώριση Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας
Traffic Sign Recognition - Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας
Lane Departure Warning - Αποφυγή Μετωπικής Σύγκρουσης
Front Collision Avoidance
Εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος (4+4)
Εσωτερικός καθρέπτης αυτόματης σκίαση
Τους αισθητηρες συνηθως τους κανει δωρο η αντιπροσωπια.
Η αναγνωριση σηματων κλπ δεν λειτουργει στην Ελλαδα αν δεν κανω λαθος.
Αν υπαρχουν τα χρηματα οκ να το βαλει καποιος αν πιστευει πως θα τα χρειαστει
Για μενα το connect ειναι πιο χρησιμο καθως ειναι ολοκληρωμενο συστημα ψυχαγωγιας, συνδεσιμοτητας, gps κλπ
ακομη και το Usb που η απλη εκδοση δεν εχει προσωπικα εμενα με βολευει
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Το Safety Shield εχει τα παρακατω:- Υποβοήθηση Υψηλής δέσμης Προβολέων
Για μενα το connect ειναι πιο χρησιμο καθως ειναι ολοκληρωμενο συστημα ψυχαγωγιας, συνδεσιμοτητας, gps κλπ
Η αποφυγή σύγκρουσης για μέσα στην πόλη σε μένα φαίνεται πολύ χρήσιμη...κάπου διάβασα ότι στην Ιαπωνία ένα αντίστοιχο σύστημα της subaru έχει γίνει ανάρπαστο...Αναφορικά με το connect ενδεχομένως υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις στην αγορά, με λιγότερα χρήματα και περισσότερα καλούδια (π.χ. TV)
-
Οι ενδείξεις των εργοστασιακών αισθητήρων ενσωματώνονται στην κεντρική οθόνη του οχήματος.
Τα σήματα κυκλοφοριας λειτουργούν άψογα
Το high beam assist ειναι εκπληκτικό
Χρήσιμο αν και λιγο ενοχλητικό μεσα στην πόλη η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας.
Usb και Bluetooth εχει και το εισαγωγικό μοντέλο.
Το connect ειναι overpriced για οτι κανει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μην ξεχνάς οτι κάθε αναβάθμιση χαρτών ειναι μονο απο Nissan με κόστος περι τα 200 ευρώ για κάθε αναβάθμιση.... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Οι ενδείξεις των εργοστασιακών αισθητήρων ενσωματώνονται στην κεντρική οθόνη του οχήματος.
Το connect ειναι overpriced για οτι κανει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μην ξεχνάς οτι κάθε αναβάθμιση χαρτών ειναι μονο απο Nissan με κόστος περι τα 200 ευρώ για κάθε αναβάθμιση....Καλημερα,
Για να πω την αληθεια τις παραπανω λεπτομερειες δεν τις ηξερα.
Εγω ενδιαφερομαι για την Techna που τα εχει ολα μεσα.
Ειναι βεβαια καπως τσιμπημενη η τιμη του δυστυχως -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το connect ειναι overpriced για οτι κανει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μην ξεχνάς οτι κάθε αναβάθμιση χαρτών ειναι μονο απο Nissan με κόστος περι τα 200 ευρώ για κάθε αναβάθμιση....πόσα θέλουν για αναβάθμιση;;;
και δεν κρατάω το dynavin που έχω με dvd/mp3/bluetooth, gps (igo8), tv και κάμερα οπισθοπορείας??
aye -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το connect ειναι overpriced για οτι κανει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μην ξεχνάς οτι κάθε αναβάθμιση χαρτών ειναι μονο απο Nissan με κόστος περι τα 200 ευρώ για κάθε αναβάθμιση....πόσα θέλουν για αναβάθμιση;;;
και δεν κρατάω το dynavin που έχω με dvd/mp3/bluetooth, gps (igo8), tv??
ayeΔες παρακάτω για ακρίβεια...
http://www.navigation.com/Qashqai_2013/ ... en_GB/EUR/
Μάλιστα στο τρεχον μοντέλο δεν υπάρχει ακόμα αναβάθμιση παρότι οι χάρτες είναι τέλος 2013.... -
μετά το επερχόμενο μπαμ στην ΕΕ (στο επόμενο εξάμηνο...) τότε να δεις που θα πάνε οι τιμές...
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Το connect ειναι overpriced για οτι κανει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μην ξεχνάς οτι κάθε αναβάθμιση χαρτών ειναι μονο απο Nissan με κόστος περι τα 200 ευρώ για κάθε αναβάθμιση....Καλημερα,
Για να πω την αληθεια τις παραπανω λεπτομερειες δεν τις ηξερα.
Εγω ενδιαφερομαι για την Techna που τα εχει ολα μεσα.
Ειναι βεβαια καπως τσιμπημενη η τιμη του δυστυχωςΤα 650 ευρώ που κάνει όλο αυτό το πακέτο ηλεκτρονικών είναι μία καλή τιμή απλά δυστυχώς δεν μπαίνει ως έξτρα πακέτο...
Εδώ το παίρνεις είτε με την TEKNA στη φουλ εκδοσή του (με τυφλές γωνίες και ένδειξη κούρασης οδηγού) έιτε με το Accenta Premium στη βασική του έκδοση που είναι όσα αναφέρονται παραπάνω...
Νομίζω ότι αν δεν θες οπωσδήποτε την ηλιοροφή (που άλλωστε δεν ανοίγει) η acenta premium είναι ιδανική για εσένα...
Αλλωστε μην ξεχνάς ότι η ΤΕΚΝΑ έχει 19αρες ζάντες και χαμηλού προφίλ ελαστικά με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος χρήσης και ευκολία πρόσβασης παντού...
Εμένα οι 19αρες ήταν ο βασικός λόγος που δεν πήγα σε ΤΕΚΝΑ...(ο άλλος ήταν ο χρόνος αναμονής) -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Το Safety Shield εχει τα παρακατω:- Υποβοήθηση Υψηλής δέσμης Προβολέων
Είσαι λάθος σε αυτό, η αναγνώριση σημάτων λειτουργή ακόμη και σε πολλή βαμμένα-λερωμένα σήματα. Στα υπόλοιπα η Αποφυγή Μετωπικής Σύγκρουσης και το High beam assist είναι όλα τα λεφτά! Το high beam μόνο θέλει λίγη προσοχή διότι καμιά φορά μπορεί να δοθή λάθος εντύπωση σε κάποιον που περιμένει να περάσει ότι του δίνεις προτεραιότητα, διότι καμιά φορά παίζουν τα φώτα σε στιγμές που δεν χρειάζεται. Για εμένα η premium δεν αξίζει, καλύτερα τέκνα και ηλιοροφή, η 19άρες δεν αποτελούν πρόβλημα. Συνφωνώ με τον iceman περί του connect.
-
Καλησπέρα
υπάρχε κάποιος φίλος να μας πει εντυπώσεις από το 1.2 κινητήρα. Κυρίως με ενδιαφέρει η συμπεριφορα του σε ταξίδι. Προσπεράσεις και αν πάει άνετα μέχρι τα 140-150. Και γενικά πως είναι από κατανάλωση
Ευχαριστώ -
Καλησπέρα σας,
Ενδιαφέρομαι για το QQ 1.6 diesel 130 ps εδω και ενα χρόνο περίπου, Διαβαζοντας σε διαφορα φορουμ όπως αυτό αλλα και του εξωτερικού κατάλαβα πως το αυτοκίνητο εχει θέματα συναρμογής και γενικότερα ποιότητας κατασκευής από τα οποία προκυπτουν τριξίματα και άλλα σοβαρότερα προβλήματα. Η αλήθεια είναι πως έχω λίγο απελπιστεί με αυτα που διαβάζω αλλά απο την άλλη σκέφτομαι μήπως αυτά ηταν μεμονομένες περιπτώσεις. Επειδή χρειάζομαι επειγόντως νεο όχημα καθώς το παλίο μου είναι για να βγαίνει σύνταξη ( Αlpha 156) θα ηθελα να ρωτήσω
-- Οι καινούριες παρτίδες θεωρείται πως θα έχουν λυμενα τα προβλήματα αυτά? Ηδη ακουσα πως λύθηκε το θέμα με τα connect kai to καπω. Τα τριξίματα - χτυπήματα?
Ευχαριστω
-
Εδώ και αρκετό καιρό έχουν βγει διάφορες διορθωτικές εγκύκλιοι αλλά και εμπειρικά οι αντιπρόσωποι 'αναγνωρίζουν' κάποια και τα διορθώνουν. (Καλό θα είναι όταν διαβάζουμε για πρόβλημα να μην μένουμε εκεί, αλλά να κοιτάμε και παρακάτω και θα διαβάσουμε και την λύση) Στις καινούριες παρτίδες (εννοείται με τον ανάλογο πρόσφατο χρόνο κατασκευής) φαίνεται να έχουν διορθωθεί τα παλιά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια και τίποτα. Μπορεί να εμφανιστούν καινούρια θέματα...
Αν πιστεύεις ότι όλα τα προβλήματα που έχεις ακούσει/διαβάσει θα τύχουν στο δικό σου και έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητα αφτιά και γενικά αισθητήρια που λαμβάνουν το παραμικρό ως ενόχληση κοίτα κάτι άλλο. -
Σχετικά ειναι ολα.. Για κάποια πρώτα προβλήματα όπως σφυρίγματα και θόρυβοι απο τους καθρέπτες έχουν βγει τεχνικές οδηγίες. Επίσης έχουν βγει πολλά software updates για τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. Για κάποια αλλα στο χώρο της μηχανής έχουν εμπειρικά υπάρξει λύσεις ενω και για κάποια ακομα θα βρεις DIY λύσεις σε σχετικά φορα. Τέλος έχουν βόλεϊ και μερικές ανακλήσεις για σοβαρότερα θέματα.
Γενικά το αυτοκίνητο αυτό ειναι και λιγο λαχείο. Αν έχεις ευαισθησία στα προβλήματα και στους θορύβους και λιγο χρόνο και διάθεση για να ψάξεις λύση όπως εγώ ίσως να κοίταζες άλλου.
Ειδικά σε όσα λες για το connect δεν υπάρχει κάποια λύση που το έκανε απροβλημάτιστο. Ειναι ένα πανάκριβο σύστημα με λίγες δυνατότητες σε σχέση με ένα after market που κοστίζει τα μισά λεφτα και όσα updates και να έχουν βγει ουτε ελλείψεις έχουν καλύψει ουτε έχουν εξαλειφθεί ολα τα προβλήματα. Τέλος οι αναβαθμίσεις στους χάρτες για τους οποίους επ υπήρχαν παράπονα δεν γίνονται συχνά και όποτε γίνονται κοστίζουν 180 ευρώ. Άρα ίσως να μην εμπαινες στο έξοδο του connect. -
Το πρόβλημα με το start-stop διορθώθηκε; Στο 1.5 που οδήγησα εγώ πάντως, δεν λειτούργησε ποτέ...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το πρόβλημα με το start-stop διορθώθηκε; Στο 1.5 που οδήγησα εγώ πάντως, δεν λειτούργησε ποτέ...Πόσο το οδήγησες;
Δεν ενεργοποείται πάντα αλλά υπό συνθήκες! Προβλήματα στη λειτουργία του παρατηρήθηκαν λόγω μπαταρίας, που πρέπει να ελεγχθεί και αλλάζει εντός εγγύησης...
Εμένα λειτουργεί αλλά με εκνευρίζει και συνήθως το απενεργοποιώ.... -
Ο χρήστης kostasmv30 έγραψε:
Τα πρώτα λάδια μου είπαν να πάω να τα αλλάξουμε στα 1500χλμ. Καλό θα είναι να το κάνουμε όλοι μας, γρέζια έχει το μοτέρ πάντα όσο και να έχει προχωρήσει η τεχνολογία στην επεξεργασία του μετάλου. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με αλουμίνιο. Όταν θα πας για τα πρώτα λάδια θα ρωτήσεις και το πότε θα ξαναπας .kostasmv30 , εμενα με ειπαν το 1ο σερβις δωρεαν, 7500 χιλιομ. αν επαιρνα την βενζινη και 10000 για το ντιζελ , για σερβις στα 1500 δε με ειπαν και πηγα σε επισημη αντιπροσωπεια θεοχαρακη στην καβαλα
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
μετά το επερχόμενο μπαμ στην ΕΕ (στο επόμενο εξάμηνο...) τότε να δεις που θα πάνε οι τιμές...Τι εννοεις παρακαλω?
Νissan Qashqai J11 [2014-__]