-
Ποια μεταπώληση βρε παιδιά ; Υπάρχει σοβαρή αγορά μεταχειρισμένων; Σκότωμα ολα εκτος απο κατι πολυ να μικρά που ειναι εξωφρενικά ακριβά....
Το επόμενο αυτοκίνητο μου θα ειναι με χρονομίσθωση 100% και χωρις δικαίωμα εξαγοράς. Σιγά μην ξανά μπλέξω στη διαδικασία πώλησης και αγγελιών και τα παζάρια του καθε βλάκα που παριστάνει τον έξυπνο. Παρτο πίσω Avis/euro lease whatever και σε κατάσταση που θα ειναι απλά ανεκτή (σιγά μην ξαναγίνω σκλάβος του αυτοκινήτου για να μην μου ξυνίσει ο καθε εξυπνάκιας που έρχεται να το δει).Αλήθεια εχει ρωτήσει κανεις αν μπορείς να πάρεις το qq tekna χωρις ομως τις 19αρες ζάντες;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
....
Και μέρος αυτού του 25% φυσικά τα ακολουθεί και στην μεταπώληση. Να σαι σίγουρος ότι μετά από πχ 4 χρόνια δεν θα τα βρεις ως μτχ (QQ και Sx4) στην ίδια τιμή.Σίγουρα δεν θα τα βρεις στην ίδια τιμή.
Το s-cross θα είναι 25% φθηνότεροΗ μεταπώληση είναι το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί κάποιον που αγοράζει σήμερα αυτοκίνητο.
Παρόλο αυτά σε κάτι ξένα site έδινε τα ίδια ποσοστά μεταπωλητικής αξίας σε qq και s-cross.
Και άλλωστε σιγά την μεταπωλητική αξία.
Και εγω πούλησα qq στο 55% αλλά και panda όπου έχασα μόνο το 35%!!! -
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
....
Και μέρος αυτού του 25% φυσικά τα ακολουθεί και στην μεταπώληση. Να σαι σίγουρος ότι μετά από πχ 4 χρόνια δεν θα τα βρεις ως μτχ (QQ και Sx4) στην ίδια τιμή.Σίγουρα δεν θα τα βρεις στην ίδια τιμή.
Το s-cross θα είναι 25% φθηνότεροΗ μεταπώληση είναι το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί κάποιον που αγοράζει σήμερα αυτοκίνητο.
Παρόλο αυτά σε κάτι ξένα site έδινε τα ίδια ποσοστά μεταπωλητικής αξίας σε qq και s-cross.
Και άλλωστε σιγά την μεταπωλητική αξία.
Και εγω πούλησα qq στο 55% αλλά και panda όπου έχασα μόνο το 35%!!!Δεν νομιζω οτι εχει κανενα νοημα αυτη η συζητηση. Και καποιος μπορει να σου πει οτι το Panda εφυγε γιατι ειναι μικρο (κυβικα, μηκος,καταναλωση) ενω το QQ που πουλησες πιθανοτατα θα ηταν 1600αρι βενζινη, με οτι αυτο συνεπαγεται σε καταναλωση, ασφαλεια κτλ. Εδω αγοραζεις με κατω απο 20k Cayenne, τι να λεμε τωρα.
Τελος παντων, το thread αυτο αφορα το QQ και μονο. Υπαρχει thread που αφορα την συγκριση QQ και SX4, που μπορουμε να αναλυουμε τις αποψεις μας. -
κοίτα,
καμία διάθεση για σύγκριση (δεν υπάρχει λόγος)
Βασικά την άποψή μου γράφω σε σχέση με αυτά που διάβασα παραπάνω
ότι η καλή μεταπώληση επειδή είναι qq είναι τζίφος... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ο ανταγωνισμός αυξάνεται...ήδη η Honda ανακοίνωσε τον νέο κινητήρα ντίζελ με τα 160 άλογα...Η Renault επίσης έχει ανακοινώσει παρόμοιο κινητήρα (ο οποίος πάω στοίχημα ότι θα είναι ο επόμενος κινητήρας και του QQ μετά από 1 χρόνο το πολύ...). Η VW ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το νέο Tiguan, σύντομα θα σκάσει το RAV4 με τον 1600άρη ντίζελ της BMW, ενώ όλες οι εταιρίες ετοιμάζουν νέα suv...και οι γερμανικές και οι γαλλικές και οι κορεάτικες...με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις...κατά φωνή : http://www.caroto.gr/2014/10/12/ν% ... a-avensis/
-
Δεν ξερω αν εχει νοημα να συγκρινουμε το QQ, με αυτοκινητα τυπου CRV και Rav4. Eκτος απο το γεγονος, οτι ειναι αρκετα πιο ακριβα, για μενα προσωπικα εμπιπτουν πιο πολυ στα μεγαλυτερα SUV, και οχι στα μικρα Crossover που ειναι το QQ. Πιο κοντα στο QQ θα εβαζα κατι σαν το HRV που εβγαζε παλια η Honda, αν θυμαστε.
Εγω οταν εψαχνα για diesel, CRV, RAV4, και KUGA, ηταν αρκετα ακριβοτερα, οποτε δεν μπηκα καν στον κοπο.
Aμεσα συγκρισιμα ηταν το Sportage, το SX4, το 500L (μπλιαχ), και αντε Mokka και Captur, τα οποια ηταν μικροτερα σε διαστασεις, ομως.@Dolomites: Γενικα ειπα, να μην μεταφερουμε την συζητηση SX4-QQ εδω περα, οχι για σενα ειδικα.
Οσο για την μεταπωληση, εγω θα συμφωνησω εν μερει.
Προφανως δεν θα παρεις ολη την διαφορα, αλλα τουλαχιστον στις diesel εκδοσεις, θα παρεις ενα ποσοστο της.By the way, σημερα πηγα και αφησα το QQ, στην Nissan για τα θεματακια που εχω περιγραψει πιο πανω.
Πολυ ευγενικοι, δεν τους προβληαμτισε τιποτα απο αυτα που τους ειπα, γεγονος που ερμηνευω οτι τα προβληματα ειναι μικρα και διορθωσιμα. Ελπιζω να μην διαψευστω. -
stellar σύμφωνα με αυτό : http://www.autotriti.gr/data/newcars/ti ... a_rav4.asp
το RAV4 diesel ξεκινά από 25.124, το CRV από 27.170 (http://www.autotriti.gr/data/newcars/ti ... a_cr-v.asp) ενώ το Kuga (βενζίνη όμως...) από 24.267 (http://www.autotriti.gr/data/newcars/ti ... d_kuga.asp)
Τα δύο πρώτα είναι στα χρήματα του QQ με λιγότερο και περισσότερο εξοπλισμό αντίστοιχα, αλλά όπως είπες με σαφώς περισσότερους χώρους. Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι μια κατηγορία (ένα κλικ στην πραγματικότητα...) πάνω, αλλά όταν η Nissan υπερκοστολογεί τα μοντέλα της και φτάνουν στα χρήματα άλλης κατηγορίας λογικό είναι να σκεφτεί κάποιος να πάρει περισσότερα στα ίδια χρήματα. Γι' αυτό όπως έχω ξαναγράψει θα έπρεπε το qq να είναι 2-3.000 πιο κάτω τιμολογιακά. Τότε να δεις πόσοι περισσότεροι θα το έπαιρναν.
Κι εγώ δε σου κρύβω ότι αυτό το αμάξι είναι πρώτη μου επιλογή αυτή τη στιγμή, αλλά το τρενάρω, γιατί θεωρώ ότι δεν είναι στη σωστή τιμή και επομένως κοιτάζω για καλύτερο value for money... -
Καλημέρα σε όλους.
Γνωρίζεται αν το όφελος απόσυρσης που δίνει η Nissan(και οι περισσότεροι πλεον) θα ισχύει έως τις 20/12/2014 που λήγει και η πολιτική απόφαση για την απόσυρση ή μπορεί νωρίτερα να σταματήσει αυτή η προσφορά; Υποθέτω οτι είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε αντιπροσώπου.
Ευχαριστώ -
Επίσης διάβασα στο Ελληνικό forum του Qashqai να λέει κάποιο μέλος οτι του είπαν για το Energy 1,5 ημερομηνία κατασκευής 28/7. Διασταρωμένο ή μας πήραν χαμπάρι οι έμποροι και αναφέρουν ημερομηνίες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου για fine tunning τον Ιούλιο;
-
Ο χρήστης epitokio έγραψε:
Επίσης διάβασα στο Ελληνικό forum του Qashqai να λέει κάποιο μέλος οτι του είπαν για το Energy 1,5 ημερομηνία κατασκευής 28/7. Διασταρωμένο ή μας πήραν χαμπάρι οι έμποροι και αναφέρουν ημερομηνίες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου για fine tunning τον Ιούλιο;Λιγο τραβηγμενο μου φαινεται το σεναριο σου.
Επισης εχε στο μυαλο σου, οτι επειδη εκλεισε το εργοαστασιο, δεν σημαινει οτι οι καινουριες παρτιδες δεν θα εχουν προβληματα, ειτε παλια ειτε νεα.
Τα προβληματα συνηθως λυνονται στην πλειοψηφια τους, οταν το αυτοκινητο κανει ενα facelift, κατι που το κοβω για το QQ σε 2-3 χρονια, δεδομενου οτι ειναι μοντελο του 2014. -
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Κράτα μας ενήμερους stellar, περιμένω κι εγώ το δικό μου κι έχω φρικάρει μ'αυτά που διαβάζω συνέχεια!Λοιπον ξαναγραφω τα προβληματακια που ειχα, και το τι εγινε τελικα:
α. Ακουγοταν ενας ηχος απο μπροστα και αριστερα, σαν μικρος συντονισμος, οταν το αυτοκινητο ειχε πολυ χαμηλες στροφες, και μονο τοτε. Πχ οταν εβαζες μπρος ενω ηταν κρυο, για 2-3 δευτερολεπτα.Οταν φρεναρες, μεχρι να ακινητοποιηθει τελειως.
β. Το ραδιοφωνο καποιες φορες τα επαιζε!Δεν εκλεινε, ουτε απο κουμπι, ακομα και βγαζοντας το κλειδι (σταματουσε μετα απο καποια λεπτα), η' συνεχιζε να παιζει με την οθονη σβηστη.
γ. το καπο ειχε μια προεξοχη μερικων mm, ανιχνευσιμη μονο με την αφη, και την οποια παρατηρησα, διαβαζοντας το αγγλικο forum ιδιοκτητων QQ.
δ. καποιο αεραγωγοι δεν εκλειναν ενω τους απενεργοποιουσες, με αποτελεσμα να χρειαζεται να πατας τον διακοπτη 2-3 φορες.Σημερα που το πηγα συνεργειο, και μολις το πηρα, μου ειπαν τα εξης:
α. μου αλλαξαν φιλτροκουτι, γιατι αυτο προκαλουσε το θορυβο.Δεν το ειχαν ξαναντιμετωπισει. Πολυ minor προβλημα. Και οντως δεν κανει πλεον κανενα θορυβο
β. αυτο με το ραδιοφωνο το ειχαν ξαναδει, και μου εκαναν update το λογισμικο του ηχοσυστηματος. Θα δειξει αν ξανασυμβει
γ. Το καπο ειναι πλεον ακριβως, λες κι ειναι κομμενο με laser. Και να μην εκαναν τιποτα, δεν με ενδιεφερε, γιατι δεν επηρεαζε τιποτα.Ουτε καν φαινοταν.Απλα τους το ανεφερα, μηπως ειχε να κανει με τον θορυβο στο α.
δ. Δεν μπορουσαν να αναπαραγουν το προβλημα.Αλλα σιγουρα κατι πειραξαν, γιατι τωρα οταν βαζω το κλειδι στη θεση πριν το ignition (εκει που ξεκινουν τα οργανα), ακουγεται ενας ελαχιστος συντομος μηχανικος ηχος.Οταν ρωτησα τι ειναι, μου ειπαν οτι ειναι οι αεραγωγοι, που απο την default τους θεση στριβουν προς το μερος που εχω επιλεξει (πχ ποδια, η' επιβατη). Αληθεια το εχει παρατηρησει κανεις αυτο?Για να μου φυγει το αγχος δηλαδη.Να σημειωσω, οτι ολοι οι ανθρωποι με τους οποιους συναναστραφηκα, ηταν πολυ ευγενικοι και εξυπηρετικοι, και μου φανηκαν επαγγελματιες που ξερουν τι κανουν.
-
Ευχαριστούμε για το update....
-
Επίσης διάβασα στο Ελληνικό forum του Qashqai να λέει κάποιο μέλος οτι του είπαν για το Energy 1,5 ημερομηνία κατασκευής 28/7. Διασταρωμένο ή μας πήραν χαμπάρι οι έμποροι και αναφέρουν ημερομηνίες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου για fine tunning τον Ιούλιο;Εάν κλείνουν και 1 με 15 Αυγούστου για διακοπές μη περιμένεις και τα παραγωγής 28/7 να είναι καλά. Εκεί που σκέφτονται θάλασσα, μπύρες σε 3 μέρες, αρπακολλα παραγωγή θα κάνουν.
Τα τωρινά πρέπει να είναι τα καλύτερα που έχουν μπει σε winter mood/mode. -
Επίσης διάβασα στο Ελληνικό forum του Qashqai να λέει κάποιο μέλος οτι του είπαν για το Energy 1,5 ημερομηνία κατασκευής 28/7. Διασταρωμένο ή μας πήραν χαμπάρι οι έμποροι και αναφέρουν ημερομηνίες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου για fine tunning τον Ιούλιο;Από Θεοχαράκη εμένα μου είπαν ότι το υπάρχον στοκ είναι παραγωγής Ιουλίου 2014....
-
Τι λετε ωρε;;;;;;;
Χειροποιητα ειναι τα qq;;;;;; -
Ευχαριστούμε stellar.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τι λετε ωρε;;;;;;;
Χειροποιητα ειναι τα qq;;;;;;Από που προκύπτει αυτή η διαπίστωση σου περί χειροποίητου?
Φήμες λένε πάντως ότι τα QQ τα φτιάχνουν τα Smurfs.
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Ευχαριστούμε stellar.Τιποτα παιδια.Γι'αυτο ειναι το φορουμ!
By the way, το θεμα με το φιλτροκουτι, το ειδα σε ιταλικο φορουμ.Σε καποια ηταν απλα πιο χαλαρο,και συντονιζοταν.Τιποτα σπουδαιι δλδ.
Επιπλεον για το κροταλισμα που ειχες γραψει jackdaniels,και οφειλοταν στο exhaust heat shield,ρωτησα τα παιδια στο συνεργειο,και μου ειπαν οτι εμφανιζεται σε μεγαλες ταχυτητες,πχ 130-140.Σε οσους φυσικα παρουσιαστει. -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Γεια σας και παλι. Mετα το κροταλισμα που ακου μερικες φορες
τι εννοείς κροτάλισμα; όταν το έχεις στο ρερλαντί;
Τον τελευταιο καιρο, οταν βαζω μπρος, με κλειστα παραθυρα, και το αυτοκινητο να ειναι κρυο, παρατηρω ενα μικρο συντονισμο που γινεται αισθητος ιδιαιτερα προς την πλευρα του οδηγου.
Αντιστοιχος ηχος ακουγεται και εν κινησει, οταν φρεναρω αργα, εχοντας βαλει νεκρα.
Δεν τον εχω παρατηρησει ποτε εν κινησει, με ταχυτητα.
Την Δευτερα θα το παω συνεργεια να κοιταξουν γενικα ολα τα θεματακια που εχω σημειωσει.Αν και απο ολα, αυτος ο συντονισμος/κροταλισμα ειναι μακραν το χειροτεροεάν μπορείς στείλε μου ενα pm σχετικά με αυτό το θέμα τι σου είπαν στη νισσαν ! ευχαριστώ πολύ !
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Κράτα μας ενήμερους stellar, περιμένω κι εγώ το δικό μου κι έχω φρικάρει μ'αυτά που διαβάζω συνέχεια!
Λοιπον ξαναγραφω τα προβληματακια που ειχα, και το τι εγινε τελικα:
α. Ακουγοταν ενας ηχος απο μπροστα και αριστερα, σαν μικρος συντονισμος, οταν το αυτοκινητο ειχε πολυ χαμηλες στροφες, και μονο τοτε. Πχ οταν εβαζες μπρος ενω ηταν κρυο, για 2-3 δευτερολεπτα.Οταν φρεναρες, μεχρι να ακινητοποιηθει τελειως.
β. Το ραδιοφωνο καποιες φορες τα επαιζε!Δεν εκλεινε, ουτε απο κουμπι, ακομα και βγαζοντας το κλειδι (σταματουσε μετα απο καποια λεπτα), η' συνεχιζε να παιζει με την οθονη σβηστη.
γ. το καπο ειχε μια προεξοχη μερικων mm, ανιχνευσιμη μονο με την αφη, και την οποια παρατηρησα, διαβαζοντας το αγγλικο forum ιδιοκτητων QQ.
δ. καποιο αεραγωγοι δεν εκλειναν ενω τους απενεργοποιουσες, με αποτελεσμα να χρειαζεται να πατας τον διακοπτη 2-3 φορες.Σημερα που το πηγα συνεργειο, και μολις το πηρα, μου ειπαν τα εξης:
α. μου αλλαξαν φιλτροκουτι, γιατι αυτο προκαλουσε το θορυβο.Δεν το ειχαν ξαναντιμετωπισει. Πολυ minor προβλημα. Και οντως δεν κανει πλεον κανενα θορυβο
β. αυτο με το ραδιοφωνο το ειχαν ξαναδει, και μου εκαναν update το λογισμικο του ηχοσυστηματος. Θα δειξει αν ξανασυμβει
γ. Το καπο ειναι πλεον ακριβως, λες κι ειναι κομμενο με laser. Και να μην εκαναν τιποτα, δεν με ενδιεφερε, γιατι δεν επηρεαζε τιποτα.Ουτε καν φαινοταν.Απλα τους το ανεφερα, μηπως ειχε να κανει με τον θορυβο στο α.
δ. Δεν μπορουσαν να αναπαραγουν το προβλημα.Αλλα σιγουρα κατι πειραξαν, γιατι τωρα οταν βαζω το κλειδι στη θεση πριν το ignition (εκει που ξεκινουν τα οργανα), ακουγεται ενας ελαχιστος συντομος μηχανικος ηχος.Οταν ρωτησα τι ειναι, μου ειπαν οτι ειναι οι αεραγωγοι, που απο την default τους θεση στριβουν προς το μερος που εχω επιλεξει (πχ ποδια, η' επιβατη). Αληθεια το εχει παρατηρησει κανεις αυτο?Για να μου φυγει το αγχος δηλαδη.Να σημειωσω, οτι ολοι οι ανθρωποι με τους οποιους συναναστραφηκα, ηταν πολυ ευγενικοι και εξυπηρετικοι, και μου φανηκαν επαγγελματιες που ξερουν τι κανουν.
Αν επιτρέπεται να αναφέρουμε ονόματα νομίζω θα ήταν χρήσιμο να αναφερθεί το όνομα του συνεργείου καθώς το 'μου φανηκαν επαγγελματιες που ξερουν τι κανουν' νομίζω είναι το ζητούμενο για όλους μας. Ευχαριστώ
Νissan Qashqai J11 [2014-__]