-
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί κανείς που να τον ενημερώσουν ότι πρέπει να δώσει +500 και να δεχτεί να το κάνει (εφόσων έχει ήδη πληρώσει τουλάχιστον προκαταβολή ή έχει κάνει απλά κράτηση). Τώρα αν κάποιος είχε πάει πριν 2 εβδομάδες και του είχαν πεί μια τιμή και πάει ξανά σήμερα και του πουν την καινούργια, δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει και να πεί κάτι (απλά να μην αγοράσει αν το θέλει). Είναι όπως όλες οι αυξήσεις σε διάφορα προιόντα, που πας σήμερα για ένα έπιπλο και μετά από μια εβδομάδα έχει άλλη τιμή.
Πάντως, αυτό με τις αυξήσεις στα αυτοκίνητα, ισχύει και στις άλλες εταιρείες. Προσωπικά όταν είχα πάει στη VW (προ Nissan) και τους είχα ρωτήσει για τιμή σε Golf, μου είχαν πεί ότι κάνει 3 μήνες να έρθει, αλλά η τελική τιμή διαμορφώνεται εκείνη τη στιγμή σε περίπτωση που μέσα στο 3μηνο έως ότου έρθει, υπάρξει αύξηση (όπως και να ονομάζεται ο λόγος αυτής της αύξησης).
Αν το αμάξι έκανε π.χ. 20.000 άσχετα αν το έκλεινες επι τόπου, η τελική τιμή θα διαμορφωνόταν με την παραλαβή του , μιας και σου λέγανε ότι τη στιγμή εκείνη γίνεται ουσιαστικά εκκαθάριση και θα μπορούσε ο κατάλογος τους να είναι πάλι στα 20.000, στα 19.500 λόγω μείωσης (λέμε τώρα - σιγά μη γινόταν) ή στα 20.500 λόγω κάποιας αύξησης. Άρα είναι δεδομένο ότι ισχύει παντού, για αυτό θέλει ξεκαθάρισμα από την αρχή για να είσαι ήσυχος ότι δεν θα βρεθείς προ εκπλήξεως. -
Για το υπάρχον στοκ θεωρώ την αύξηση ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.... μιλάμε για εισαχθέντα ήδη οχήματα!!!!!
Προσωπικά ξενέρωσα...
Ενα βήμα πριν την παραγγελία ..... ευτυχώς που δεν καίγομαι για αμάξι! Θα περιμένω και το rav4 σε 1600 -
Γεια σας και παλι. Mετα το κροταλισμα που ακου μερικες φορες, εκανε την εμφανιση του και το ακολουθο bug:
To ηχοσυστημα κολλαει, και δεν ανοιγει η' δεν κλεινει. Το καλυτερο ειναι, οταν το κλεινεις και ακουγεται ακομα ηχος κανονικα!
Ακομα κι οταν βγαλεις το κλειδι. Αλλο ενα προβλημα που ειδα οτι αντιμετωπιζουν κι αλλοι με το J11 Qashqai 2014.
Υπαρχει και video στο youtube απ'οτι ειδα:
http://www.youtube.com/watch?v=gWEvEm3uBIw
Θα τους το παω απο εβδομαδα, να τα κοιταξουν ολα τα θεματακια, γιατι εχω αρχισει κι εκνευριζομαι.. -
edit [mod]
-
edit [mod]
-
Εντάξει το να λεει ενας καταναλωτής οτι ειναι μια χαρα η αύξηση ενός καταναλωτικού αγαθού ειναι κάπως....
Τωρα σχετικα με την αύξηση ειναι λογικη. Οταν βλέπουν οτι πουλάει σαν ζεστό ψωμί , ειναι το πρωτο σε πωλησεις αμάξι ανεξάρτητου κατηγορίας στην ελλαδα σχετικα με την τιμη πώλησης του, δλδ όσα αμάξια φέτος πουλάνε περισσότερο ειναι αρκετα φθηνότερα! Θα συνεχίσουν τις αυξήσεις! Και φυσικα δεν πρόκειται να χάσουν ουτε ενα πελάτη!
Δλδ αν κάποιος γουστάρει το αμάξι και πρόκειται να δώσει πχ 23.000 τωρα που πηγε 23.500 θα πάρει κατι αλλο? -
Ενας καταναλωτής πρέπει να έχει μυαλό και νοημοσύνη. Αν τον 'θίγει' κάτι πχ η συγκεκριμένη αύξηση πολύ απλά αποχωρεί από υποψήφιος πελάτης.
Από την άλλη αν η Nissan θέλει να πουλάει αυτό το χρέπι από την βασική του έκδοση και 40.000€ δικό της θέμα είναι.
Το μόνο που ενδιαφέρει είναι στους ήδη υπάρχοντες πελάτες που βρίσκονται σε αναμονή παραλαβής μη φορτωθούν αυτή την αύξηση. Και σ' αυτές τις περιπτώσεις που λογικά έχουν 'πέσει υπογραφές' κάτι τέτοιο δεν θα το θεωρούσα καν νόμιμο και όχι μόνο ανήθικο. Και δεν νομίζω πως καμιά εταιρία θα έκανε κάτι τέτοιο. Αν και εδώ, Ελλάδα είναι ...
-
Το σταματάτε και οι δυο σας[mod]
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ενας καταναλωτής πρέπει να έχει μυαλό και νοημοσύνη. Αν τον 'θίγει' κάτι πχ η συγκεκριμένη αύξηση πολύ απλά αποχωρεί από υποψήφιος πελάτης.Από την άλλη αν η Nissan θέλει να πουλάει αυτό το χρέπι από την βασική του έκδοση και 40.000€ δικό της θέμα είναι.
Το μόνο που ενδιαφέρει είναι στους ήδη υπάρχοντες πελάτες που βρίσκονται σε αναμονή παραλαβής μη φορτωθούν αυτή την αύξηση. Και σ' αυτές τις περιπτώσεις που λογικά έχουν 'πέσει υπογραφές' κάτι τέτοιο δεν θα το θεωρούσα καν νόμιμο και όχι μόνο ανήθικο. Και δεν νομίζω πως καμιά εταιρία θα έκανε κάτι τέτοιο. Αν και εδώ, Ελλάδα είναι ...
Δεν πέφτουν υπογραφές όταν παραγγέλνεις αυτοκίνητο, εκτός κι αν το πληρώσεις όλο επιτόπου, οπότε εγώ θεωρώ με την εμπειρία που έχω όσον αφορά τους εμπόρους αυτοκινήτων ότι πολλή εξ αυτών θα δοκιμάσουν να πιάσουν πισινούς και να βγάλουν κάνα πεντακοσαρικάκη εύκολα. Απ'την άλλη όμως όπως πολλή σωστά λες κι εσύ 'Ενας καταναλωτής πρέπει να έχει μυαλό και νοημοσύνη. Αν τον 'θίγει' κάτι πχ η συγκεκριμένη αύξηση πολύ απλά αποχωρεί από υποψήφιος πελάτης. '
-
Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πέφτει γενικότερο κράξιμο ή και 'προσωρινό' εμπάργκο από τους αγοραστές/καταναλωτές. Στην Ελλάδα, βέβαια, δεν υπάρχει παιδεία συλλογικής αντίδρασης. Από την άλλη, εάν ένα αμάξι σε καλύπτει σε όλα, δε νομίζω ότι 500 ευρώ παίζουν πραγματικά σημαντικό ρόλο, ιδίως όταν η τιμή είναι πάνω από τα 20.000 ευρώ...
Συγκεκριμένα πιστεύω ότι το QQ είναι υπερκοστολογημένο όχι κατά 500, αλλά κατά 2-3.000 ευρώ. Αυτό είναι ασφαλώς προσωπική γνώμη κι επομένως υποκειμενική... -
Εμένα ήδη με έχασε πάντως......
Το αυτοκίνητο ήταν ήδη overpriced ... τα €500 παραπάνω για το υπάρχον στοκ, με ημερομηνία παραγωγής στην καλύτερη Ιουλίου 2014, άρα με πολλά προβλήματα ... είναι επιεικώς απαράδεκτο.... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το αυτοκίνητο ήταν ήδη overpriced ... τα €500 παραπάνω για το υπάρχον στοκ, με ημερομηνία παραγωγής στην καλύτερη Ιουλίου 2014, άρα με πολλά προβλήματα ... είναι επιεικώς απαράδεκτο....αυτη η υπερκοστολογηση ομως δεν προκυπτει απο τις πωλήσεις του! τι να πει και το γκολφ το ντιζελ που ειναι και τελειως ψοφιο και εχει την ιδια τιμη με το qq?!! και αυτο πουλαει ομως σαν ζεστο ψωμι! τουλαχιστον το qq εχει και 130 αλογακια! το γκολφ που ειναι 105 και για να παρεις ενα καλα εξοπλισμενο αμαξι θες 25-26 χιλιαρικα τι να πουμε?
Το qq πατησε στην φημη του απερχομενου μοντελου, εχει σουπερ κινητηρα , σουπερ εμφανιση, καλους χωρους , εχει αξιοπιστια, ως τωρα τουλαχιστον, οπότε δεν θελουν πολυ να ανεβάσουν την τιμη του στα ύψη! Δλδ δεν εχει κανενα σοβαρο κουσουρι για να χασει πελατες. Εκτος φυσικα απο την κριτικη κάποιων οτι προκειται για ...περιπτερο με ροδες και θα πρεπει να παει στον κεαδα μαζι με ολα τα suv..
-
Η αύξηση αφορά αυτο που πουλάει περισσότερο, δηλ. τον 1,5 με τα 110 άλογα που είναι ψιλοψόφιος (δεν με τρέλανε κιόλας στο test drive).
Αυτός που λες εσύ ειναι ο 1,6 στα 130 άλογα..
Επίσης μην ξεχνάμε ότι το 2014 η πίσω ανάρτηση του qq είναι ημιάκαμπτος άξονας!!!
Αρα ήδη τα 23.000 που ζητάει, πλέον, με το κλειδί στο χέρι ο 1,5 στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού (χωρίς μεταλλικό) και με 3 χρόνια εγγύηση (τα + 3 είναι άλλα 690 ευρώ) είναι λεφτάκια, όχι αστεία... (αν βάλεις μεταλικό και εγγύηση πας + 1200 ευρώ)
Τα €500 είναι η έκπτωση που παρακαλάς να σου κάνουν σε τιμές μετρητοίς (όχι ότι τους νοιάζει τελικά) ή να στα δώσουν σε 'δώρα' (ο Θεός να τα κάνει!) και για την οποία τρέχεις από έμπορο σε έμπορο ζητώντας να χτυπήσουν την τιμή του προηγούμενου.
Ε, αν ένα ωραίο πρωί στο φορτώνουν ως δήθεν εργοστασιακή αύξηση και δη για αμάξια ήδη στο τελωνείο (άρα στο εργοστάσιο θα τα έχουν πληρώσει/κλείσει με την προηγούμενη τιμή) τι να πεις;;; -
Ο ανταγωνισμός αυξάνεται...ήδη η Honda ανακοίνωσε τον νέο κινητήρα ντίζελ με τα 160 άλογα...Η Renault επίσης έχει ανακοινώσει παρόμοιο κινητήρα (ο οποίος πάω στοίχημα ότι θα είναι ο επόμενος κινητήρας και του QQ μετά από 1 χρόνο το πολύ...). Η VW ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το νέο Tiguan, σύντομα θα σκάσει το RAV4 με τον 1600άρη ντίζελ της BMW, ενώ όλες οι εταιρίες ετοιμάζουν νέα suv...και οι γερμανικές και οι γαλλικές και οι κορεάτικες...με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις...
Ομολογώ ότι στην παρούσα χρονική στιγμή το QQ μοιάζει ένα κλικ πάνω από τους άλλους σε αυτά τα κυβικά, αλλά δεν ξέρω αν το ίδιο θα ισχύει σε λίγους μήνες...Τέλος, όπως έχω ξαναγράψει για να πάρεις το QQ με καλό εξοπλισμό φτάνεις τα χρήματα με τα οποία αγοράζεις και premium μάρκες, συνεπώς το σκέφτεσαι κι αυτό πλέον...και όχι για να πουλήσεις μούρη (που πολλοί θα το κάνουν και για αυτό το λόγο...) αλλά γιατί ΕΙΝΑΙ καλύτερα αυτοκίνητα...Ποιος θέλει να πληρώνει τα ίδια και να παίρνει χειρότερο;; -
[quote='stellar']Γεια σας και παλι. Mετα το κροταλισμα που ακου μερικες φορες
τι εννοείς κροτάλισμα; όταν το έχεις στο ρερλαντί;
-
Ο χρήστης athens_gps έγραψε:
Γεια σας και παλι. Mετα το κροταλισμα που ακου μερικες φορες
τι εννοείς κροτάλισμα; όταν το έχεις στο ρερλαντί;
Τον τελευταιο καιρο, οταν βαζω μπρος, με κλειστα παραθυρα, και το αυτοκινητο να ειναι κρυο, παρατηρω ενα μικρο συντονισμο που γινεται αισθητος ιδιαιτερα προς την πλευρα του οδηγου.
Αντιστοιχος ηχος ακουγεται και εν κινησει, οταν φρεναρω αργα, εχοντας βαλει νεκρα.
Δεν τον εχω παρατηρησει ποτε εν κινησει, με ταχυτητα.
Την Δευτερα θα το παω συνεργεια να κοιταξουν γενικα ολα τα θεματακια που εχω σημειωσει.Αν και απο ολα, αυτος ο συντονισμος/κροταλισμα ειναι μακραν το χειροτερο -
Η αύξηση αφορά αυτο που πουλάει περισσότερο, δηλ. τον 1,5 με τα 110 άλογα που είναι ψιλοψόφιος (δεν με τρέλανε κιόλας στο test drive).
Αυτός που λες εσύ ειναι ο 1,6 στα 130 άλογα..
Επίσης μην ξεχνάμε ότι το 2014 η πίσω ανάρτηση του qq είναι ημιάκαμπτος άξονας!!!
Αρα ήδη τα 23.000 που ζητάει, πλέον, με το κλειδί στο χέρι ο 1,5 στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού (χωρίς μεταλλικό) και με 3 χρόνια εγγύηση (τα + 3 είναι άλλα 690 ευρώ) είναι λεφτάκια, όχι αστεία... (αν βάλεις μεταλικό και εγγύηση πας + 1200 ευρώ)
Τα €500 είναι η έκπτωση που παρακαλάς να σου κάνουν σε τιμές μετρητοίς (όχι ότι τους νοιάζει τελικά) ή να στα δώσουν σε 'δώρα' (ο Θεός να τα κάνει!) και για την οποία τρέχεις από έμπορο σε έμπορο ζητώντας να χτυπήσουν την τιμή του προηγούμενου.
Ε, αν ένα ωραίο πρωί στο φορτώνουν ως δήθεν εργοστασιακή αύξηση και δη για αμάξια ήδη στο τελωνείο (άρα στο εργοστάσιο θα τα έχουν πληρώσει/κλείσει με την προηγούμενη τιμή) τι να πεις;;;ενταξει γενικα έτσι είναι συμφωνω μαζι σου. Και εγω οταν εξαχνα τι να παρω πριν το καλοκαιρι τα ζυγισα πολυ το qq τελικα μου επεφτε κομματι βαρυ το κοστος του για την ακριβεια 5.300 πάνω από την τιμη για τον ιδιο εξοπλισμο του scross! για τον ίδιο εξοπλισμο και τον ιδιο κινητηρα. Ε όσο και πιο ασχημο να ειναι το σουζουκι και οσο πιο αξιοπιστο να ειναι το qq, το δευτερο δεν προκυπτει απο καπου τα +5 χιλιαρικα ήταν πολλά και δεν δικαιολουνταν.
-
το scross είναι άσχημο γαμώτο ..... υποκειμένικη άποψη μεν αλλά το qq είναι ομορφότερο και σαφώς εμφανισιακά καλύτερο από τον προκάτοχό του.
Αν το 1,5 κόστιζε στην έκδοση accenta CON μαζί και με την έξτρα εγγύηση 20Κ κλειδάτο με μεταλλικό θα πούλαγε σαν ζεστή τυρόπιτα.....
Τώρα με όλα τα παραπάνω πάει 25Κ και σκέφτεσαι αλλιώς, ειδικά αν έχεις οδηγήσει/συμβιώσει με ένα καλό και μεγάλου κυβισμού αμάξι, αλλά αναγκάζεσαι σε downgrade λόγω κόστους... ... -
Το αυτοκίνητο ήταν ήδη overpriced ... τα €500 παραπάνω για το υπάρχον στοκ, με ημερομηνία παραγωγής στην καλύτερη Ιουλίου 2014, άρα με πολλά προβλήματα ... είναι επιεικώς απαράδεκτο....Και στο δίπλα θέμα ψάχνεις για μτχ Aygo με €5000 διαθέσιμα. Ηθελες QQ, το έκανες test drive, δεν σου άρεσε, βγήκε ακριβό και στράφηκες σε Aygo-κατηγορία?
Κοιτάζεις παράλληλες αγορές? Ενα μεγάλο και ένα μικρότερο, όλα μαζί?Edit: Ταυτόχρονα 'απαντούσες' στο άλλο θέμα. http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=57154&p=3089526#p3089526 Το μικρό για την σύζυγο. Οκ!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το αυτοκίνητο ήταν ήδη overpriced ... τα €500 παραπάνω για το υπάρχον στοκ, με ημερομηνία παραγωγής στην καλύτερη Ιουλίου 2014, άρα με πολλά προβλήματα ... είναι επιεικώς απαράδεκτο....Και στο δίπλα θέμα ψάχνεις για μτχ Aygo με €5000 διαθέσιμα. Ηθελες QQ, το έκανες test drive, δεν σου άρεσε, βγήκε ακριβό και στράφηκες σε Aygo-κατηγορία?
Κοιτάζεις παράλληλες αγορές? Ενα μεγάλο και ένα μικρότερο, όλα μαζί?Edit: Ταυτόχρονα 'απαντούσες' στο άλλο θέμα. http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=57154&p=3089526#p3089526 Το μικρό για την σύζυγο. Οκ!
Γιατί τα μπερδέυεις;;;
Αλλο το ένα άλλο το άλλο.
Δεν το βρίσκω σοβαρό να απολογούμαι στον όποιον αποφάσισε να με 'ανακρίνει' διαδικτυακά αλλά ας δείξω καλή διάθεση να μην παρεξηγούμαστε!-
Βασικά αποφάσισα να μην ξαναδώσω κερατιάτικα σε τέλη κυκλοφορίας και βενζίνες για το RAV 4 που έχω και το πουλάω. Μάλιστα το είχα κλείσει σε τιμή σκότωμα για να πάω για qq (μιας και είναι διαθέσιμα σε 8 μέρες, οπότε ήθελα τα λεφτά άμεσα). Μέχρι να προλάβω να παζαρέψω λίγο την τιμή και να κάνω καλύτερη έρευνα αγoράς (είχα πάει Κεντρικά και Σφακιανάκη) τσίμπησε η αύξηση και αποφάσισα να το παγώσω (σημειωτεόν η αύξηση δεν με ενοχλεί ως ποσό αλλά ως θέμα αρχής - όταν κάνεις την κ@υλα σου δεν θέλει πολύ να στη σπάσει κάτι!). Με την ευκαιρία ακύρωσα και με τον αγοραστή για το RAV 4 και το ξανάβαλα λίγο παραπάνω μιας και ενδιαφέρον υπήρχε πολύ και το αμάξι είναι άψογο.
-
Ωστόσο επειδή το RAV θέλω να το δώσω πριν πληρώσω τα τέλη 2015 (αλλιώς θα αποσύρω πινακίδες), και για να μην μείνω χωρίς αυτοκίνητο για εμένα που το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά, αλλά και για να προστατέψω το yaris παρακάτω από τη γυναικεία λαίλαπα (το χτύπησε και το πήγε μόνη της σε αλμπάνη φανοποιό για να μην γκρινιάζω και μας προέκυψε διχρωμία!!!), αποφάσισα να πάρω εγώ το yaris 2014 diesel που είχα αγοράσει για τη σύζυγο και να της πάρω εντωμεταξύ ένα φθηνό ακόμα μικρότερο, εξού και η αναζήτηση στο άλλο thread.
Με αυτά και με εκείνα, θα πορευτώ μάλλον με τα 2 μικρά μέχρι το καλοκαίρι, που θα χρειαστούμε ξανά μεγάλο για τις διακοπές, ώστε να κάνω καλύτερα και την έρευνά μου!
Θα μου μείνει βέβαια ένα επιπλέον αυτοκίνητο, αλλά αν είναι μικρό και δεν έχει έξοδα δεν θα πάει χαμένο (χρησιμοποιούμε άλλωστε 2 καθημερινά) ενώ έχω πολλούς στην οικογένεια που ένα μικρό δεν θα τους χάλαγε σε αντικατάσταση παλιότερων και δεν θα πάει χαμένο!Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες!
-
Νissan Qashqai J11 [2014-__]