-
Γεια σας!!!! Φρέσκια φρέσκια στο φόρουμ. Χρειάζομαι τα φώτα σας. Θέλω να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και δεν ξέρω που να καταλήξω. Θέλω 5θυρο όπως και δήποτε, με καλούς χώρους εσωτερικά και στο πορτ παγκαζ. Δεν τρέχω αλλά θέλω να ξέρω ότι τραβάει το αμάξι και όχι ότι πιέζεται, να το νιώθω εννοώ άνετο και ωραίο. Μέχρι 1400 τα κυβικά. Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο. Είμαι από Θεσσαλονίκη. Θέλω ασφάλεια,άνεση και αξιοπιστία. Φυσικά να είναι και οικονομικούτσικο.. Και όλα αυτά με 14000-15000. Ζητάω πολλά;;;;;
Έχουμε και λέμε...:
1)Citroen C4 Hatchpack 1,4 VTI 95 trent στα 15.200
2)Ford focus 1.0 SVP 100PS στα 14.110
3)Hyuntai i30 1.4 GL Classic στα 15.850
4)Κia Cee'd 1,4 LX instyle στα 14.350
5)Οpel Astra 1,4 Essentia στα 15.970
6)Seat Leon 1,2 TSI 105PH Reference S/S στα 15.450
7)Skoda Rapid Space 1,2 TSI 105HP Active στα 15.290
Auris 1,33 Life στα 15.970ps1 Ναι κάποια δεν ανταποκρίνονται στα 14.000 που θα ήθελα αλλά δεν ξέρω και με την ευκαιρία να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται. Με ντούκου ή με κάποιον άλλον τρόπο μπορεί να μειωθεί κάπως το ποσό;;
ps2 Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο ή κάποια από αυτά με σειρά προτίμησης λαμβάνοντας υπόψιν ΚΑΙ το VFM ( Value for Money)..
ps3 Μπορείτε φυσικά επειδή δεν είμαι και καμία ειδικός να μου προσθέσετε η να μου αφαιρέσετε κάποια από την λίστα μπας και βγάλω καμιά άκρη και καταλήξω κάπου;;;
ps4 Σας ζάλισα λιγάκι με την ασχετοσύνη και την πολυλογία μου;;; -
Γεια σας!!!! Φρέσκια φρέσκια στο φόρουμ. Χρειάζομαι τα φώτα σας. Θέλω να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και δεν ξέρω που να καταλήξω. Θέλω 5θυρο όπως και δήποτε, με καλούς χώρους εσωτερικά και στο πορτ παγκαζ. Δεν τρέχω αλλά θέλω να ξέρω ότι τραβάει το αμάξι και όχι ότι πιέζεται, να το νιώθω εννοώ άνετο και ωραίο. Μέχρι 1400 τα κυβικά. Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο. Είμαι από Θεσσαλονίκη. Θέλω ασφάλεια,άνεση και αξιοπιστία. Φυσικά να είναι και οικονομικούτσικο.. Και όλα αυτά με 14000-15000. Ζητάω πολλά;;;;;
Έχουμε και λέμε...:
Auris 1,33 Life στα 15.970ps1 Ναι κάποια δεν ανταποκρίνονται στα 14.000 που θα ήθελα αλλά δεν ξέρω και με την ευκαιρία να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται. Με ντούκου ή με κάποιον άλλον τρόπο μπορεί να μειωθεί κάπως το ποσό;;
ps2 Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο ή κάποια από αυτά με σειρά προτίμησης λαμβάνοντας υπόψιν ΚΑΙ το VFM ( Value for Money)..
ps3 Μπορείτε φυσικά επειδή δεν είμαι και καμία ειδικός να μου προσθέσετε η να μου αφαιρέσετε κάποια από την λίστα μπας και βγάλω καμιά άκρη και καταλήξω κάπου;;;
Έχουμε και λέμε...:
Το Citroen kai to Auris νομίζω σου ταιριάζουν περισσότερο. Δεν έχεις πρόβλημα με τους κινητήρες τους, μια χαρά τραβάνε.
Αλλιώς μετα πας σε focus νομίζω, εκεί ο κινητήρας είναι παραπάνω απο ικανοποιητικός. Αντε και το astra καλό είναι.
Τα leon και rapid θεωρώ οτι δεν πρέπει να τα κοιτάξεις, για διαφορετικούς λόγους το καθένα νομίζω δεν ταιριάζουν σε γυναίκα. -
Με τον άντρα μου μαζί θα το πάρω. Απλά από την μία δουλεύει πολλές ώρες και από την άλλη δεν ξέρει και πολλά από υπολογιστές. Για αυτό στέλνω εγώ. Από εκεί και πέρα το Αουρις ξεφεύγει σε τιμές από ότι είδα αλλά θα κοιτάξω να πάρω προσφορά. Πάντως μην με αντιμετωπίσετε σαν γυναίκα αλλά σαν οικογένεια. Πες ότι ο άντρας μου ήξερε από τεχνολογία και έστελνε αυτός.
Οικογενειακό αμάξι ψάχνουμε γιατί έχουμε και μπεμπάκι.. -
Και το Λεον και το Φοκους ειναι μια χαρα αυτοκινητα. Απλα αν αποφασισετε για Φοκους, καλυτερα να περιμενετε λιγο για το ανανεωμενο μοντελο που εχει αρκετες βελτιωσεις.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ποιό είναι το χαρακτηριστικό του Leon που το κάνει να μη ταιριάζει σε μια γυναίκα ?
-
Ε μη δινεις σημασια σε οτι ακους...
-
εσείς από όλα αυτά πιο προτείνετε; Είναι κακό που το λεον ειναι 1,2 ή το φοκους 1.0; Τα κάνει πιο αδύναμα πιο αργά ή είναι μια χαρά και αυτά για οικογενειακά;
-
Ειναι με τουρμπο και ως εκ τουτου δεν ειναι αργα η αδυναμα, παροτι εχουν λιγα κυβικα.
Το καλυτερο ειναι να κανετε test drive. Εκει θα καταλαβετε ποιο σας αρεσει και ταιριαζει.
Προσωπικα θα ημουν αναμεσα σε Φοκους και Λεον και με outsider το Ραπιντ το οποιο ομως εχει πλεονεκτημα χωρων.
-
H τεχνολογία έχει προοδεύσει. Μην κοιτάς μόνο κυβικά όπως κάνουν οι παπούδες που αυτά ξέρουν αυτά εμπιστεύονται και μην ακούσεις ηλιθιότητες του στυλ 'πιεσμένος κινητήρας' από άσχετους και από τσακωμένους με τη λογική. Αυτό που σε νοιάζει είναι η ιπποδύναμη και η ροπή του κινητήρα (εάν έχει να κινήσει και μικρό βάρος ακόμα καλύτερα). Πλέον οι περισσότεροι κινητήρες σε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας είναι κινητήρες μικρού κυβισμού και με τουρμπο για αυτό και θα δεις 1.2 λίτρα να βγάζουν 100+ άλογα. Τελευταίος των Μοικανών η Τογιοτα η οποία εν έτει 2014 πουλάει ακόμα αξιοπιστία αλλά από κινητήρες μηδέν. Αν πας προς Αουρις μεριά θα δώσεις πολλά λεφτά για ξεπερασμένο και αδύναμο κινητήρα και στα λεφτά που συζητάς θα πάρεις 'γυμνό' αμάξι...
Ο 1.2 του group VAG (Leon, Rapid κλπ μεταξύ άλλων) είναι μια χαρά ... Προφανώς ούτως ή άλλως θα πατε να οδηγήσετε τα αυτοκίνητα που σας ενδιαφέρουν. Θα σου πρότεινα να κάνετε test drive την ίδια μέρα το Auris (ή οποιοδήποτε άλλο ατμοσφαιρικό -χωρίς turbo δηλαδή- σας ενδιαφέρει) και στο καπάκι ένα οποιοδήποτε turbo στα 1000-1400 κυβικά και μετά να έρθεις να μας γράψεις τις εντυπώσεις σας
Edit: με πρόλαβε ο realzeus ....
-
Με βοήθησαν πάρα πολύ τα μηνύματα σας. Άρα να κοιτάω και μικρού κυβισμού εφόσον είναι τούρμπο. Τέλεια. Το μόνο κακό είναι ότι αυξάνονται οι επιλογές οπότε και ο πονοκέφαλος....
Τεστ ντραιβ θα κάνουμε σίγουρα αλλά δεν έχω τον χρόνο να ψάξω 10 αυτοκίνητα οπότε προτιμώ να αποκλείσω πρώτα μερικά αν είναι εφικτό. Τέλος μια χαζούλα τόσο δα ερωτησούλα...( Μην με βρίσετε)...
Θέλω λοιπόν τούρμπο με αρκετά άλογα, μικρό βάρος αυτοκινήτου και όσον αφορά την ροπή;;;;; -
Ρίξε μια ματιά, κάνε και μια βόλτα με το diesel Hyundai Ι30, πολλά αστεράτα Ευρωπαϊκά θα ήθελαν να του μοιάσουν.
-
Αυτό δεν βγαίνει κοντά στα 18.000;Είναι πολλά για εμάς δυστυχώς...
-
Ο χρήστης Κατερίνα_Παππά έγραψε:
Αυτό δεν βγαίνει κοντά στα 18.000;Είναι πολλά για εμάς δυστυχώς...Έχεις δίκηο, στα 15800 ερχίζουν της βενζίνης οι εκδόσεις.
Κοίτα και τα Renault Clio και Captur, το Clio το έχει ο Alexis 5 και δεν το αλλάζει με τίποτα.
-
Αν δεν με γελούν τα μάτια μου, διάβασα ότι δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα το χρόνο. Εμείς όμως εκεί, προτείνουμε ... ντιζελ να ναι και ότι να ναι
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Αν δεν με γελούν τα μάτια μου, διάβασα ότι δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα το χρόνο. Εμείς όμως εκεί, προτείνουμε ... ντιζελ να ναι και ότι να ναιΜην είσαι είρων, δεν έγραψε πόσα χλμ, τα δικά μου λίγα τον χρόνο είναι 30.000, της κοπέλας μπορεί να είναι 5.000 ή 55.000, δεν κατάλαβα το - και ότι νάναι, τι θέλεις να πείς ?
Σου θίξαμε το Group VAG μήπως ?
-
Μα δεν έχω VAG . Το VAG με το diesel τι σχέση έχει τώρα ?
Λες να κάνει 20000 το χρόνο και να τα θεωρεί λίγα? Αν είναι έτσι, πάσο, diesel all the way!
Σόρρυ για την ειρωνία κι ολας αλλά είπαμε στη γριά να χ... (δεν αναφέρομαι σε εσένα προφανώς μόνο) και εκείνη ... Όποιο thread και να διαβάσεις, σε όποια συζήτηση και να κάτσεις, ο Έλληνας θα προτείνει τη νέα πανάκεια ... το diesel. Αν το θεωρείς λογικό, πάλι πάσο ...
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Μα δεν έχω VAG . Το VAG με το diesel τι σχέση έχει τώρα ?Λες να κάνει 20000 το χρόνο και να τα θεωρεί λίγα? Αν είναι έτσι, πάσο, diesel all the way!
Σόρρυ για την ειρωνία κι ολας αλλά είπαμε στη γριά να χ... (δεν αναφέρομαι σε εσένα προφανώς μόνο) και εκείνη ... Όποιο thread και να διαβάσεις, σε όποια συζήτηση και να κάτσεις, ο Έλληνας θα προτείνει τη νέα πανάκεια ... το diesel. Αν το θεωρείς λογικό, πάλι πάσο ...
Δεν το θεωρώ λογικό, το καθημερινό μου είναι 2L turbo τετρακίνητο, άρα μακρυά από εμένα προσωπικά τα diesel, αλλά επειδή σήμερα όλοι ( σχεδόν ) σκέφτονται την κατανάλωση που μόλις περάσει τα 5/100 τους πιάνει ντελίριο, είπα μπάς και βοηθήσω στα ετήισα έξοδα της μετακίνησης, προσωπικά είμαι οπαδός του ότι ο καφές και η βενζίνη είναι για να καταναλώνονται, καλά θα ήταν να είχα και εγώ 5/100 αλλά χωρίς να χάσω αυτά που μου προσφέρει το αμάξι μου, δεν τα έχω, βολεύομαι με 12/100 δεν θα ψάχνομαι για PDF μετά από κάποια χλμ και λοιπά των diesel.
Όλα ( σχεδόν ) τα αμάξια σήμερα μοιάζουν, είναι πολύ καλύτερα από ότι πριν 10 χρόνια, ασφαλέστερα,( πλαστικότερα, εδώ είναι ένα πρόβλημα ), άρα ένα αμάξι που να πατάει κάτω καλά ίσως να είναι το ζητούμενο σαν προτεραιότητα, στον τομέ αυτό οι Γάλλοι είναι λίγο πιο μπροστά όπως και η Ford, την τελευταία 10ετία.
-
Καλησπέρα και από εμένα.
Οσο αφορά το I30 που ε'ιπε ο φίλος παραπάνω με την προωθητικη ενέργεια και το όφελος απόσυρσης ακόμα και να δεν εχεις αμαξι για απόσυρση να υπολογίζεις την εκδοση comfort κοντά στα 14200. Αν δε έχεις συγγενή 1ου βαθμού με Hyundai εχεις επιπλέον εκπτωση 700 ευρω. (στα ντίζελ, για βενζίνη ίσως ειναι κάτι λιγότερο). Οπότε ρίχτε και εκεί μια ματιά !!
Αγορά καινούργιου μικρομεσαίου. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!