-
Ενώ κινούμουν με την μηχανή πίσω από ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια ’’ γυναίκα’’ αυτή αποφάσισε να στρίψει δεξιά και άναψε και κανονικά φλας και τη στιγμή που έκανε στην άκρη του δρόμου και ήταν έτοιμη να κάνει δεξιά και εγώ προφανώς πήγα να την προσπεράσω αυτή τελικά άλλαξε γνώμη και έστριψε αριστερά οπού και απαγορευόταν γιατί ήταν μονόδρομος με αποτέλεσμα να την χτυπήσω στην άκρη του πίσω προφυλακτήρα και να πέσω ευτυχώς όχι με μεγάλη ταχύτητα διότι πρόλαβα να φρενάρω.
Περιμένω την βοήθεια σας.
Ευχαριστώ. -
Ενώ κινούμουν με την μηχανή πίσω από ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια ’’ γυναίκα’’ αυτή αποφάσισε να στρίψει δεξιά και άναψε και κανονικά φλας και τη στιγμή που έκανε στην άκρη του δρόμου και ήταν έτοιμη να κάνει δεξιά και εγώ προφανώς πήγα να την προσπεράσω αυτή τελικά άλλαξε γνώμη και έστριψε αριστερά οπού και απαγορευόταν γιατί ήταν μονόδρομος με αποτέλεσμα να την χτυπήσω στην άκρη του πίσω προφυλακτήρα και να πέσω ευτυχώς όχι με μεγάλη ταχύτητα διότι πρόλαβα να φρενάρω.
Ευχαριστώ. -
Ευχαριστώ. -
Εσύ, που 'πούλησες' τη φάση σε γυναίκα οδηγό. Περαστικά.
-
Ο εμπρός έχει προτεραιότητα.... Αν έκανε βλακεία άντε να πάρει μικρό ποσοστό συνυπαιτιότητας.
-
Έκανε στην ακρη του δρομου με αναμμένο φλας αλλα δεν είχε ακινητοποιηθεί οποτε δε φέρει ευθύνη.
-
Ο ασφαλιστικός σου πράκτορας τι λέει?
-
Εαν έχεις δίπλωμα και στοιχειώδεις γνώσεις οδήγησης και δεν εχεις καταλάβει ότι φταίς 100% .... καλό ειναι να ξαναδώσεις εξετασεις για δίπλωμα , αλλά διάβασε αυτην την φορά ........
-
δεν μπορει να βγανει καποιος φλας απο τη μια και να στριβει απο την αλλη,
αν παρουμε την αντιθετη περιπτωση ο κοκ λεει 'το προσπερασμα απο δεξια επιτρεπεται μονο αεν το προπορευωμενο οχημα εχει βγαλει φλας αριστερα και εχει κινηθει αριστερα' αν σε αυτη την περιπτωση επιχειρουσε προσπεραση θα εφταιγε διλαδι; -
Έχεις άδικο. Δε μπορείς να προσπεράσεις έτσι επειδή πήγε να στρίψει. Αν είχες αμάξι θα έκανες το ίδιο?
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ναι αλλα εχει το ελαφρυντικο οτι ειχε προθεση για προσπεραση απο αριστερα μιας και το λουλουδι μας ειχε βγαλει φλας για να παει δεξια και επι πλεον απαγορευοταν η στροφη αριστερα....Ενα 50-50 το βλεπω να στεκει.....
-
Κι άλλοι για να ξαναδώσουν δίπλωμα απ' ότι βλέπω.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κι άλλοι για να ξαναδώσουν δίπλωμα απ' ότι βλέπω.Λες;; Ισως επειδη οταν πηρα το διπλωμα δεν ειχαν εφευρεθει ακομα τα φλας.....
-
Ο χρήστης kostias88 έγραψε:
Ευχαριστώ.Από την στιγμή που την χτύπησες στο πίσω μέρος του οχήματος, τα πράγματα μπερδεύουν πολύ και τείνουν εναντίον σου. Αν ήταν από την μέση και μπροστά (στο αμάξι), τότε δεν υπήρχε θέμα και το φταίξιμο ήταν δικό της. Τώρα το μόνο που μπορείς να κυνηγήσεις, είναι να καταθέσεις την κίνησή της: φλας ΔΕΞΙΑ, στροφή ΑΡΙΣΤΕΡΑ για είσοδο σε ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ. Σημαντικό είναι να μην πέρασες συνεχή διαχωριστική. Πιστεύω ήρθε τροχαία να το καταγράψει, έτσι;
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Από την στιγμή που την χτύπησες στο πίσω μέρος του οχήματος, τα πράγματα μπερδεύουν πολύ και τείνουν εναντίον σου. Αν ήταν από την μέση και μπροστά (στο αμάξι), τότε δεν υπήρχε θέμα και το φταίξιμο ήταν δικό της.
Δε νομίζω να ισχύει αυτό.
Μόλις είχα πάρει δίπλωμα, πήγαινε μια C180 μπροστά μου, βγάζει φλας δεξί, η αλάρμ να σταματήσει και εγώ πάω να προσπεράσω από αριστερά. Καθώς ο πίσω προφυλακτήρας μου ήταν στο ύψος του μπροστινού δικού του, αυτός ενώ είχε πάει κανονικά δεξιά, κόβει το τιμόνι αριστερά για να ισιώσει, παραπάνω από ότι έπρεπε. Ο δικός μου πίσω προφυλακτήρας εξείχε λίγο στη γωνία σαν γάντζος και λόγω του ότι αυτός ήρθε πολύ αριστερά του μάζεψα τον μπροστινό προφυλακτήρα με τον 'γάντζο'. Όλη η υπαιτιότητα δική μου.. -
Το κυνήγησες για την υπαιτιότητα ή απλά το δέχτηκες; Μάλιστα στην περίπτωση που λες, μπορεί να πάει και 100% στον άλλο το φταίξιμο, καθώς στην ουσία σε έχει χτυπήσει από πίσω. Αφού είχε βγάλει και αλάρμ για να σταματήσει δεξιά και σε χτύπησε αριστερά, δεν το συζητάς. Απλά μετά περνάμε στο κατά πόσο επιτρεπόταν η προσπέραση εκεί και κατά πόσο εσύ το παρέβης. Απλά, όταν είναι πίσω από την μέση το χτύπημα, τότε έχει ευθύνη ο πίσω, λόγω μη τήρησης αποστάσεων ασφαλείας κλπ. Και φαντάζομαι πως και εκεί αλλάζουν πολλά, εφόσον υπάρχει ελιγμός αντικανονικός (ειδικά αν μιλάμε για φλας δεξια και στροφή αριστερά!).
Τώρα δεν ξέρω τι αμάξι είχες εσύ και τι ζημιά έπαθες σε σχέση με την C180, που δεν νομίζω να την έβγαλε φθηνά..
-
Αυτό έλεγα στον μπάτσο και στον πατέρα μου που ήρθε, αλλα μου λέγανε ότι ήμουν από πίσω του κτλ και ότι δεν επιτρέπεται προσπέρασμα κτλ.(βέβαια δε θυμάμαι αν πάτησα τη μεσαία γραμμή, αν υπήρχε) και επίσης δεν μπορούσα να αποδείξω ότι άλλαξε πορεία αυτός και όχι οτι εγώ πέρασα και τον χτύπησα. Εκεί ο δρόμος ήταν διπλής κατεύθυνσης με διπλή διαγράμμιση, αλλά αυτός ήθελε να σταματήσει σε κρεπερί στα δεξιά που είχε πολύ χώρο εκτός δρόμου και αντί να βγει από το δρόμο έμεινε μισός μέσα, μισός έξω η κάτι τέτοιο. εγώ είχα ένα renault 19 και δεν έπαθα τπτ, αυτουνού απλά του βγήκε ο προφυλακτήρας χωρίς γρατζουνιές κτλ.
-
Εκεί το όλο θέμα ήταν κατά πόσο μπορούσες να αποδείξεις ότι δεν πέρασες την διαχωριστική (εφόσον υπήρχε). Αλλά αφού δεν έπαθες ζημιά, δεν υπήρχε λόγος να στενοχωριέσαι, ούτε να κυνηγάς τίποτα. Να πληρώσουν τίποτα κι οι ασφάλειες..
-
Μιά φορά δεν έχει δικαίωμα ν'αλλάξει γραμμή;
Φίλε kostias88,απ'τη στιγμή που τη χτύπησες πίσω,δύσκολα να αποδείξεις κάτι εναντίον της......
-
katarxas ''takisc'' mou fenete oti esu prepei na ksanadwseis gia diploma giati den prepei na ta ksereis kai polu kala file mou.....
o pragmatognomonas mou eipe oti epeidi imoun me mixani kai ayto mou dinei to dikeoma logo ogkou na prosperasw aytokinito pou einai etoimo na stripsi xwris na mpw sto antitheto kai tin vrika akrivos stin gwnia tou profilaktira diladi prolava na frenarw alla oxi oso xreiastike kai to tonizw pali gia osous den to katalavan p.x ''takisc'' EPITREPOTAN NA STIPSI MONO DEKSIA KAI OXI ARISTERA GIATI ITAN MONODROMOS ARA AMA ESTRIVE KANONIKA EGW DEN THA EIXA PESI.......
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ?