-
Σαν κάτοχος Tiguan 1.4 4Motiοη, μπορώ να πω οτι σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Προβλήματα δεν έχει βγάλει, εκτός από 2 πολλαπλασιαστές. Εχει και πρόγραμμα custom επάνω με 30κ ροπή.
Συμφωνώ σε όλα με τον 'igiako' πιο πάνω, εκτός της κατανάλωσης. Μπορεί να οδηγηθεί οικονομικά, αν το επιθυμεί κάποιος (το θέμα είναι αν αντέχει κανείς) Στο t/c η μέση κατανάλωση είναι 11,2 σε μικτή χρήση. Με σταθερό πόδι και μέχρι 120/130 χλμ πέφτει στα 7,5 με 8,0. Πάνω απο 140 μέχρι 200+ βλέπεις μέχρι 16,2.
Σχετικά με το δικίνητο, η διαφορά και σε δύναμη και σε συμπεριφορά στο δρόμο είναι χαοτική. Κάτι που λογικά θα ισχύει στα περισσότερα crosover που βγαίνουν σήμερα.
Αν μπορείς να σηκώσεις (φορολογικά) τα 2λιτρα, πήγαινε σε αγορά μτχ διλιτρου Tiguan. Η κατανάλωση του είναι (με λογική χρήση) μικρότερη του 1.4.
Το μόνο QQ που έχω οδηγήσει είναι αυτό με τον 1,6 115 ΗΡ (προηγούμενο) το οποίο καμία σχέση δεν έχει με Tiguan!!! -
Αυτες οι βλάβες στους πολλαπλασιαστες στα ποσα χρόνια έγιναν , αν επιτρεπεται και τι κόστος έβγαλαν?
-
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αυτες οι βλάβες στους πολλαπλασιαστες στα ποσα χρόνια έγιναν , αν επιτρεπεται και τι κόστος έβγαλαν?Απ ότι θυμάμαι γύρω στα 40/45000 χλμ. Μετά άλλαξα αμέσως και τα μπουζί και από τότε δεν είχα πρόβλημα. Το κόστος ήταν στα 35€ αλλά τα κάλυψε η εγγύηση. Νομίζω πως έχει δοθεί οδηγία για τους πολλαπλασιαστές.
Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, αλλά μη ξεχνάμε πως πουλήθηκαν πολλά αυτοκίνητα τη τριετία 2008/2010 σε σημείο μάλιστα ο χρόνος παράδοσης, να φτάνει στο χρόνο....
-
Και στο qasqai ο χρόνος παράδοσης έφτασε τους 9 με 12 μήνες .Τοσα προβλήματα και τόσο σοβαρά δεν είχε.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και στο qasqai ο χρόνος παράδοσης έφτασε τους 9 με 12 μήνες .Τοσα προβλήματα και τόσο σοβαρά δεν είχε.Sent from my iPhone using Tapatalk
Εντάξει γιατι υπαρχει κανεις που αμφισβητεί την υπέροχη σε αξιοπιςτια της νισσαν απέναντι στα vw ?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και στο qasqai ο χρόνος παράδοσης έφτασε τους 9 με 12 μήνες .Τοσα προβλήματα και τόσο σοβαρά δεν είχε.Sent from my iPhone using Tapatalk
Ναι, αλλά δεν είχε και τη τεχνολογία της VW.
-
H οποία τεχνολογία αποσύρεται.
-
Οταν εισαι μεταξυ καινουριου και μεταχειρισμενου προφανως η πλαστιγγα γερνει προς την μερια του καινουριου.
Το Tiguan πλεον θα θεελει συμμαζεματα πχ λαστιχα σερβις ενδεχομενως καποια πιθανη βλαβη οποτε η διαφορα των 2000 ευρω θα καλυφθει πολυ γρηγορα. + το γεγονος οτι δεν εχει εγγυηση -
Προσωπικά, αν θα έπαιρνα τώρα αυτοκίνητο και έπρεπε να πάρω SUV/Crossover θα πήγαινα στο Yeti. Σε 1.8 τετρακίνητο ή 2λιτρο και σε 1,4 TSI ή 1.6 TDI σε δικίνητο.
-
Γούστα είναι αυτά.....
-
Γιατί θεωρείς ότι τα SUV ή τα ψευτοσούβ (δικίνητο) οικογενειακά;
Τα κοινά αυτοκίνητα που είναι φτηνότερα, οικονομικότερα, με καλύτερη οδική συμπεριφορά δε σου κάνουν για οικογενειακά;;Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση, μόνο χάνεις..... απλά με μερικά χάνεις περισσότερο!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα κοινά αυτοκίνητα που είναι φτηνότερα, οικονομικότερα, με καλύτερη οδική συμπεριφορά δε σου κάνουν για οικογενειακά;;Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση, μόνο χάνεις..... απλά με μερικά χάνεις περισσότερο!
+10000000
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα κοινά αυτοκίνητα που είναι φτηνότερα, οικονομικότερα, με καλύτερη οδική συμπεριφορά δε σου κάνουν για οικογενειακά;;Εγω προσωπικα πηγα σε Qashqai, γιατι ηθελα μεγαλο χωρο αποσκευων.
Ενα focus/astra/golf, δεν με καλυπτε σε χωρους. Κουρσα, για πολλους λογους δεν με εψηνε, ενω επισης αποφασισα οτι δεν ηθελα να φορτωθω και το μηκος ενος station.
Οποτε μπορεις να πεις οτι στην δικη μου περιπτωση (και για να μην παρεξηγηθω, μιλαω τελειως προσωπικα), ενα μικρο crossover, ηταν ιδανικη επιλογη.
Απο εκει και περα, το φτηνοτερο/οικονομικοτερο ειναι σχετικο με το τι παιρνεις στο τελος (πχ leon vs a3).
Στο μονο που συμφωνω 100% ειναι οτι μαλλον χανεις κατι σε συμπεριφορα, μιας και τα SUV, crossover, κτλ, ειναι πιο ψηλα. -
Οικογενειακό το ονόμασα γιατί ο μόνος λόγος που θα αλλάξω αυτό που έχω (και μάλιστα της γυναίκας μου) είναι γιατί περιμένουμε νέο μέλος και αυτό που έχω είναι 2πορτο. Τώρα με οποιοδήποτε όχημα κάνεις την δουλειά σου αυτό είναι σίγουρο γιατί και ένα αγροτικό πχ να πάρεις πάλι μετακίνηση κάνεις. Τώρα για το ότι χάνει την αξία του και δεν είναι επένδυση να είμαστε σίγουροι ότι σε κινητά έχουμε όλοι μας δώσει πολλά περισσότερα και θα δώσουμε απ ότι ενα αυτοκίνητο και εκεί πραγματικά χάνει την αξία του το προϊόν. Πχ Κινητό αλλάζουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον και μπορούμε σίγουρα να κάνουμε δουλεια και μέ ένα κινητό που κοστίζει 15€ αλλά μάλλον οι περισσότεροι μας δεν δίνουμε τόσα λίγα - κάθε φορά.
Τώρα την κατηγορία Crossover δεν τηλ διάλεξα για άλλο λόγο αλλά γιατί απλά μ άρεσαν τα συγκεκριμένα αμάξια. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Onyx respect.... Κάποιος έπρεπε επιτέλους να το πει...
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Onyx respect.... Κάποιος έπρεπε επιτέλους να το πει...
Μα αυτό είναι γνωστό σε όλους.
-
Χτυπα την octavia 1.6 TD κ θα σαι αρχοντας.. Οσα χωρουν q.q και tigυan μαζι κ θα σου μεινουν κ λεφτα..
-
Παρε το Mitsubishi ASX Diesel και θα με θυμηθεις
Tiguan η Qashqai