-
Καλησπερα σας, εδω και λιγες μερες μου ζητησανε απο τη δουλεια μου καποια στοιχεια μου για να αρχισουν να μου κολλανε ενσημα ...Ειναι η πρωτη φορα που θα μου κολλησουν ενσημα και ετσι θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο 1400cc ενα HONDA CIVIC 98'' και να το βαλω στο ονομα μου...ξερετε απο ποτε μπορω να το αγορασω?? εννοω υπαρχει προβλημα που δεν θα χω δουλεψει αρκετους μηνες και θα φαινεται οτι μολις επιασα δουλεια το αγορασα?? το λεω γιατι τα λεφτα τα χω ('ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ')...Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα μενω με τους γονεις μου και ειμαι φοιτητης και καλα...
-
Καλησπερα σας, εδω και λιγες μερες μου ζητησανε απο τη δουλεια μου καποια στοιχεια μου για να αρχισουν να μου κολλανε ενσημα ...Ειναι η πρωτη φορα που θα μου κολλησουν ενσημα και ετσι θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο 1400cc ενα HONDA CIVIC 98'' και να το βαλω στο ονομα μου...ξερετε απο ποτε μπορω να το αγορασω?? εννοω υπαρχει προβλημα που δεν θα χω δουλεψει αρκετους μηνες και θα φαινεται οτι μολις επιασα δουλεια το αγορασα?? το λεω γιατι τα λεφτα τα χω ('ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ')...Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα μενω με τους γονεις μου και ειμαι φοιτητης και καλα...
-
-
Δες αν τα ένσημα σου αρχικά καλύπτουν το τεκμήριο αγοράς του 1,4 και στην αναγγελία πρόσληψης του ΟΑΕΔ που λογικά έχεις σε αντίγραφο θα δεις κάτω χαμηλά στις σημειώσεις ότι δικαιολογεί αγορά αυτοκινήτου ένα 6μηνο μετά.
-
Έχεις πολυ φιλεύσπλαχνο εργοδότη!
Φαντάζομαι και αυτού του φταίει το Κρατος -
Δεν ισχύει το αφορολόγητο για αγορές έως ενός Χ ποσού;;;
Όταν αγόρασα το 2008 το αυτοκίνητο στο όνομά μου αξίας 8000 € και χωρίς κανένα εισόδημα δεν αντιμετώπίσα κανένα πρόβλημα, ούτε χρειάστηκε να αποδείξω πού βρήκα τα χρήματα, τα οποία μου είχαν δώσει οι γονείς μου.
-
Ο χρήστης giannis92 έγραψε:
Καλησπερα σας, εδω και λιγες μερες μου ζητησανε απο τη δουλεια μου καποια στοιχεια μου για να αρχισουν να μου κολλανε ενσημα ...Ειναι η πρωτη φορα που θα μου κολλησουν ενσημα και ετσι θελω να αγορασω ενα αυτοκινητο 1400cc ενα HONDA CIVIC 98'' και να το βαλω στο ονομα μου...ξερετε απο ποτε μπορω να το αγορασω?? εννοω υπαρχει προβλημα που δεν θα χω δουλεψει αρκετους μηνες και θα φαινεται οτι μολις επιασα δουλεια το αγορασα?? το λεω γιατι τα λεφτα τα χω ('ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ')...Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα μενω με τους γονεις μου και ειμαι φοιτητης και καλα......μήπως το αφεντικό σου,ήταν σε κώμα τα τελευταία πέντε χρόνια;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δεν ισχύει το αφορολόγητο για αγορές έως ενός Χ ποσού;;;Όταν αγόρασα το 2008 το αυτοκίνητο στο όνομά μου αξίας 8000 € και χωρίς κανένα εισόδημα δεν αντιμετώπίσα κανένα πρόβλημα, ούτε χρειάστηκε να αποδείξω πού βρήκα τα χρήματα, τα οποία μου είχαν δώσει οι γονείς μου.
Καλά από το 08 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά συν ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στα 5000€.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν ισχύει το αφορολόγητο για αγορές έως ενός Χ ποσού;;;
Όταν αγόρασα το 2008 το αυτοκίνητο στο όνομά μου αξίας 8000 € και χωρίς κανένα εισόδημα δεν αντιμετώπίσα κανένα πρόβλημα, ούτε χρειάστηκε να αποδείξω πού βρήκα τα χρήματα, τα οποία μου είχαν δώσει οι γονείς μου.
Καλά από το 08 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά συν ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στα 5000€.
'Έκπτωση φόρου
Όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα έως 21.000 ευρώ δικαιούνται σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. Για όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ, το αφορολόγητο διευρύνεται από τα 5.000 ευρώ σήμερα στα 9.500 ευρώ.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/fo ... 88822.html'
Συνεπώς το τεκμήριο επειδή αναπνέουμε είναι 3Κ για τους άγαμους και υπολείπεται ένα ποσό 6,5Κ μέχρι την κάλυψη των 9,5Κ.Ένα ποσό 1,5Κ θα χρειαστεί για την κάλυψη του 6μήνου κατοχής του αυτοκινήτου, συνεπώς περισσεύει ένα ποσό 5Κ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά του αυτοκινήτου.
Ενδεχομένως να κάνω λάθος κάπου, δεν είμαι φοροτεχνικός...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φαντάζομαι και αυτού του φταίει το ΚρατοςΚαλα το αφεντικο μου ειναι αλλη φαση...Σε στυλ δεν εχει τι να τα κανει τα λεφτα του αστο...τεσπα εγω παιρνω για 20 μερες το μηνα απο 4 ωρες τη μερα 300 euro και αν παω και καθε Σαββατο πιανετε 25 euro επιπλεον το 4ωρο οποτε το μηνα περνω 300-400 euro...αρα με αυτο το εισοδημα και μενοντας με τους γονεις μου (οποτε δεν εχω αλλα εξοδα μπορω να καλυψω το αυτοκινητο που θελω και αν ναι απο ποτε και μετα μπορω να το καλυψω..? δηλαδη ποσους μηνες πρεπει να φαινετε οτι δουλευω)..
-
Ο χρήστης giannis92 έγραψε:
Φαντάζομαι και αυτού του φταίει το Κρατος...
Πώς βρέθηκα να λέω αυτό?!?!?!?!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Δεν έχει σημασία η ημερομηνία που θα το πάρεις.... μέσα στην ίδια χρονιά θα πρέπει να καλύπτεται η αγορά και το τεκμήριο αθροιστικά από το ποσό της ετήσιας μισθοδοσίας που θα δηλωθεί (μέσω ΙΚΑ και θα εμφανίζεται στο ΤΑΞΙΣ)...
Εάν υπάρχει δυνατότητα μείωσε το ποσό αγοράς του αυτοκινήτου στο τιμολόγιο (Εάν το πάρεις από έμπορο) ή την υπεύθυνη δήλωση πώλησης (Εάν το πάρεις από ιδιώτη)... -
Ρώτα έναν λογιστή γιατί αυτά αλλάζουν κάθε τόσο
Περίμενα διαβάζοντας το ποστ να ρωτήσεις αν αξίζει να αγοράσεις civic του 98 -
Παιδες ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε....Μολις γυρισα απο τον λογιστη του πατερα μου και τα πραγματα ειναι παρα πολυ απλα αν μου κολλανε ενσυμα ως ωρομισθιο το περνω οποτε γουσταρω το civic απλα μου ειπε αυτο που ειπε και ο vice246
Εάν υπάρχει δυνατότητα μείωσε το ποσό αγοράς του αυτοκινήτου στο τιμολόγιο (Εάν το πάρεις από έμπορο) ή την υπεύθυνη δήλωση πώλησης (Εάν το πάρεις από ιδιώτη)...
-
Ε ρε που φτάσαμε. Να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που ΘΑ μας περάσουν ένσημα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ε ρε που φτάσαμε. Να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που ΘΑ μας περάσουν ένσημα.Κάτσε γιατί ακόμη είμαστε στην αρχή. Σε λίγο καιρό θα είμαστε ευγνώμονες για το κουπάκι ρύζι που θα μας δίνουν για το 12ωρο που θα δουλεύουμε χωρίς όχι ένσημα, αλλά τις στοιχειώδης συνθήκες ασφαλούς εργασίας. Οικονομικά είμαστε προτεκτοράτο των Γερμανών που ξεκίνησαν δύο παγκόσμιους πολέμους, φούρνιζαν ανθρώπους και συνεχίζουν να είναι υπερόπτες και εκδικητικοί. Ο απλός πολίτης ανέχεται να τον ταπεινώνουν ξένοι και εγχώριοι πολιτικοί και η αντίδρασή του είναι ο φραπές στο χέρι.
Εντάξει. Με τους Τούρκους κάναμε 400 χρόνια για να θυμηθούμε πως μας τον φοράνε. Με τους Γερμανούς και Σια θα κάνουμε άλλα τόσα. Ο Όλι Ρεν το είπε 'καλό κουράγιο'. Ξέχασε όμως να μας δώσει βαζελίνη. -
Δεν είναι καθόλου άσχημα να είσαι πολίτης Γερμανικής χώρας...το πρόβλημα είναι ότι είμαστε πολίτες της χώρας που μας αξίζει... Και σιγά μην αφήσουμε τους Γερμανούς να μας εξευρωπαΐσουν...
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Κάτσε γιατί ακόμη είμαστε στην αρχή. Σε λίγο καιρό θα είμαστε ευγνώμονες για το κουπάκι ρύζι που θα μας δίνουν για το 12ωρο που θα δουλεύουμε χωρίς όχι ένσημα, αλλά τις στοιχειώδης συνθήκες ασφαλούς εργασίας. Οικονομικά είμαστε προτεκτοράτο των Γερμανών που ξεκίνησαν δύο παγκόσμιους πολέμους, φούρνιζαν ανθρώπους και συνεχίζουν να είναι υπερόπτες και εκδικητικοί. Ο απλός πολίτης ανέχεται να τον ταπεινώνουν ξένοι και εγχώριοι πολιτικοί και η αντίδρασή του είναι ο φραπές στο χέρι.
Εντάξει. Με τους Τούρκους κάναμε 400 χρόνια για να θυμηθούμε πως μας τον φοράνε. Με τους Γερμανούς και Σια θα κάνουμε άλλα τόσα. Ο Όλι Ρεν το είπε 'καλό κουράγιο'. Ξέχασε όμως να μας δώσει βαζελίνη.αντε μπαλα..μπαλα ....δουλεψτε και λιγο ρε...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Κάτσε γιατί ακόμη είμαστε στην αρχή. Σε λίγο καιρό θα είμαστε ευγνώμονες για το κουπάκι ρύζι που θα μας δίνουν για το 12ωρο που θα δουλεύουμε χωρίς όχι ένσημα, αλλά τις στοιχειώδης συνθήκες ασφαλούς εργασίας. Οικονομικά είμαστε προτεκτοράτο των Γερμανών που ξεκίνησαν δύο παγκόσμιους πολέμους, φούρνιζαν ανθρώπους και συνεχίζουν να είναι υπερόπτες και εκδικητικοί. Ο απλός πολίτης ανέχεται να τον ταπεινώνουν ξένοι και εγχώριοι πολιτικοί και η αντίδρασή του είναι ο φραπές στο χέρι.
Εντάξει. Με τους Τούρκους κάναμε 400 χρόνια για να θυμηθούμε πως μας τον φοράνε. Με τους Γερμανούς και Σια θα κάνουμε άλλα τόσα. Ο Όλι Ρεν το είπε 'καλό κουράγιο'. Ξέχασε όμως να μας δώσει βαζελίνη.αντε μπαλα..μπαλα ....δουλεψτε και λιγο ρε...
Γιατί σου είπε κανένας πως καθόμαστε;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν είναι καθόλου άσχημα να είσαι πολίτης Γερμανικής χώρας...το πρόβλημα είναι ότι είμαστε πολίτες της χώρας που μας αξίζει... Και σιγά μην αφήσουμε τους Γερμανούς να μας εξευρωπαΐσουν...Δηλαδή να κάνουμε κάτι τέτοιο....
'Ο Όθων-Φρειδερίκος-Λουδοβίκος, πλήρες όνομα Όττο Φρίντριχ Λούντβιχ φον Βίττελσμπαχ (Otto Friedrich Ludwig von Wittelsbach) (1 Ιουνίου 1815 - 26 Ιουλίου 1867), ήταν Πρίγκιπας της Βαυαρίας και πρώτος Βασιλιάς του Βασιλείου της Ελλάδος, με τον επίσημο τίτλο «Βασιλεύς της Ελλάδος».'
Στις 25 Ιανουαρίου 1833, σε ηλικία 17 ετών, ο Όθωνας αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο, από τη βρετανική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη», εν μέσω λαϊκών επευφημιών, συνοδευόμενος από τριμελή Αντιβασιλεία Βαυαρών (που θα κυβερνούσε μέχρι αυτός να ενηλικιωθεί, το 1835) και πολυμελή βαυαρικό τακτικό στρατό (3.850 στρατιώτες) που βαθμιαία συμπληρώθηκε από «εθελοντές», στην πλειοψηφία τους Γερμανούς.Επίσημο πορτραίτο του Όθωνα με φουστανέλα την περίοδο της Αντιβασιλείας
Επειδή ο Όθωνας ήταν ανήλικος, σχηματίστηκε επιτροπή Αντιβασιλείας από τους Βαυαρούς Άρμανσπεργκ (πρόεδρο), Μάουρερ, Έιντεκ, Γκρένερ και Άμπελ. Η περίοδος της Αντιβασιλείας κράτησε από το 1832 μέχρι το 1835 και υπήρξε εξαιρετικά σκληρή. Από τα πρώτα διατάγματα ήταν η διάλυση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων των οπλαρχηγών. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και κάποιες εξεγέρσεις πνίγηκαν στο αίμα. Συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πολλοί γνωστοί καπετάνιοι. Πέρασαν από δίκη τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα που καταδικάστηκαν αρχικά σε θάνατο, αλλά η ποινή τους μετατράπηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ύστερα από τη διαφωνία των δύο δικαστών Πολυζωίδη και Τερτσέτη.Η διοίκηση του κράτους ήταν έντονα συγκεντρωτική και γραφειοκρατική, με νομοθεσία εισηγμένη χωρίς να λαμβάνει υπ' όψη τις τοπικές ιδιομορφίες. Τα μέλη της κυβέρνησης μοιράζονταν ως προς την εύνοια ανάμεσα στους Αντιβασιλείς.
-
Κάτι πιο παλιό δε σου βρισκεται;
Sent from Corsair's brick
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!