-
Ποιά η γνώμη σας για το παλιότερο (2007) Isuzu D-Max?
Ένας φίλος εδώ εντόπισε αυτήν την αγγελία. Είναι από αγρότη, από ελληνική τοπική αντιπροσωπεία. -
Όσον αφορά το φόρτωμα, δεν νομίζω πως το να φορτώσω γύρω στις 20-30 φορές το χρόνο 1000-1300 κιλά λιπάσματα και να τα μεταφέρω σε απόσταση maximum 15-20 χιλιόμετρα ότι θα είναι πρόβλημα με οποιοδήποτε pick up. Επίσης από τις 30 φορές ούτε τις 10 δεν θα τα μεταφέρω σε ανηφόρες και πλαγιές. Κάνω γύρω στα 30 χιλιάδες χλμ το χρόνο και τα 28-29 είναι με άδεια καρότσα ή με βάρος 200-300 κιλά. Χρειάζομαι να 'ξεκολλάω' από λασπωμένο χωράφι, ύψος για κακοτράχαλο αγροτόδρομο, aircondition γιατί μέσα στο καταμεσήμερο καλοκαίρι είναι ζόρικο να γυρίζεις 3-4 ώρες σε χωράφια και θα ήμουν πλήρως ικανοποιημένος με τη μισή καμπίνα επιπλέον. Το φόρτωμα γίνεται με κλαρκ και δεν έχουμε ιδιαίτερο θέμα με το ύψος (βλέπε Toyota κυρίως). Οι διαδρομές σε άσφαλτο είναι μέσα στην Αργολίδα χωρίς ιδιαίτερες βιασύνες.Δεν θα πάω Αθήνα και maximum απόσταση θα είναι 50-70 χιλιόμετρα συνεχόμενα. Σκέφτηκα αρχικά για μεταχειρισμένο και με τράβηξε το Isuzu http://autoexperts.car.gr/vans/view/5085414/ και το Ranger http://bezas-auto-group.car.gr/vans/view/5090160/ γιατί είναι ελληνικής αντιπροσωπείας αλλά και για διαφορετικούς λόγους μεταξύ τους. Το Ranger λόγω καμπίνας κυρίως. Δυστυχώς, όπως προανέφερα, οι αντιπροσωπείες, στο γενικότερο κλίμα μιζέριας της κρίσης δεν έχουν ετοιμοπαράδοτα οχήματα. Η Toyota, ας πούμε, ξεστοκάρει το απλό μονοκάμπινο standard. Η Isuzu έχει κάποια παραδοτέα μέσα στον Ιούνιο. Λες, από τη μία,να μην πάω σε μεταχειρισμένο αλλά από την άλλη όταν μιλάς για καινούριο, δεν μπορεί να αγοράζεις ό,τι έχει μείνει stock.
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις. Πολύ χρήσιμα όλα όσα μου γράφετε.
-
Για την χρηση που θα κανεις σαφως προτιμοτερο το καινουριο. Δεν θελεις ηδη ταλαιπωρημένο με αγνωστη προιστορια ενω θα κανεις αλλα 30000 χλμ το χρονο. Τα στοκαρισμενα αν εχουν τις προδιαγραφές που θελεις, γιατι σε ξενιζουν;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Με τα stock αναφερόμουν κυρίως στην Toyota η οποία δεν έχει ούτε ένα ημικάμπινο παραδοτέο και από μονοκάμπινο έχει το εντελώς standard.
-
Εννοείται πως δεν θα παρεις κατι που δεν σε καλυπτει. Ενα σκασμό λεφτα θα δώσεις αλλωστε. Η μιάμιση καμπινα ειναι ιδανικη για τις αναγκες σου πιστευω.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Για μένα ξέχνα το παλιό Isuzu. Είναι ανεπαρκές σε όλα που ζητάς. Γνώμη μου πάντα, γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα. Η γενιά του Ranger που παρουσίασες (μαζί με το ομόσταυλο Mazda B2500), για μένα είναι από πιο τίμια επιλογή και μάλιστα πολύ αξιόπιστα. Αλλά και αυτών ο προορισμός τους (όπως και όλων των Pick-Up εκείνης της περιόδου) είναι κατεξοχήν για δουλειά.
Πάντως, φόρτωση 2 με 3 φορές τον μήνα (20-30 τον χρόνο), δεν είναι και μη υπολογίσιμο. Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο θα σε καλύψουν οι αριθμοί των ωφέλιμων φορτίων που λες, καθώς χεν βρίσκεις ημικάμπινο με 1200-1300 κιλά ωφέλιμο. Οπότε προτίμησε κάτι με ωφέλιμο κοντά στα κιλά που θα κουβαλάς, για δυο λόγους. Πρώτον να μην έχεις θέμα σε έλεγχο (;) και κυρίως για την αντοχή του συστήματος. Θα ακούσεις βέβαια από πολλούς να σου μιλάνε (όπως κι εγώ ανέφερα παραπάνω) για φορτώματα πολύ παραπάνω από το όριο. Αυτό ναι μεν μπορεί να γίνει, αλλά αν το κάνεις συχνά, τότε να είσαι σίγουρος ότι με τον καιρό θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Στα λέω αυτά για να συνυπολογίσεις τον αριθμό του ωφέλιμου φορτίου στην επιλογή σου.
Και για την ιστορία, να ξέρεις ότι πλέον τα περισσότερα βγαίνουν με κρεμαγιέρα (είμαι 100% σίγουρος ότι Toyota-Mitsubishi έχουν κρεμαγιέρα και ότι Ford Ranger/Mazda B2500+BT50 εχουν ατερμονα). Αυτό περιορίζει αρκετά το ωφέλιμο φορτίο. Από την άλλη το σύστημα διεύθυνσης ατέρμονα με επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια, είναι μεγαλύτερης αντοχής και δίνει μεγαλύτερα ωφέλιμα φορτία (στα ημικάμπινα Ford/Mazda που ανέφερα το ωφέλιμο είναι κοντά στα 1100 κιλά.).
-
Το νέο μου όχημα είναι το Ranger τελικά. Το έχω εδώ και 3 ημέρες. Παίρνει αναβολή η αγορά καινούριου. Αν η Toyota είχε ετοιμοπαράδοτα μέσα στο 2014 ίσως να έπαιρνα. Μου κόστισε 9000 χιλιάδες τελικά (χωρίς το ΦΠΑ). Είναι του 2006 ημικάμπινο με 109 (?) άλογα.
Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για το συγκεκριμένο θα εκτιμούσα πολύ τις πληροφορίες.
Θα ήθελα να μου πει κάποιος ποιά είναι τα λεπτότερα λάστιχα που μπορώ να του φορέσω. Φοράει 235/75/r15.
Και αν έχει άποψη κανείς για την κατανάλωση καυσίμου.Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας.
-
Ο χρήστης tsunikos έγραψε:
Το νέο μου όχημα είναι το Ranger τελικά. Το έχω εδώ και 3 ημέρες. Παίρνει αναβολή η αγορά καινούριου. Αν η Toyota είχε ετοιμοπαράδοτα μέσα στο 2014 ίσως να έπαιρνα. Μου κόστισε 9000 χιλιάδες τελικά (χωρίς το ΦΠΑ). Είναι του 2006 ημικάμπινο με 109 (?) άλογα.Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για το συγκεκριμένο θα εκτιμούσα πολύ τις πληροφορίες.
Θα ήθελα να μου πει κάποιος ποιά είναι τα λεπτότερα λάστιχα που μπορώ να του φορέσω. Φοράει 235/75/r15.
Και αν έχει άποψη κανείς για την κατανάλωση καυσίμου.Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας.
Καλοτάξιδο!
Μια χαρά είναι τα λάστιχα σ αυτή την διάσταση. Για περισσότερα δες το μάνιουαλ. Ίσως παίζει και μέχρι 215/χ/15, αλλά ποιος ο λόγος;
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Να μη ξεχνάς ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο για να εμπλέξεις 4κίνηση ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσεις. Η απεμπλοκή μπορεί να γίνει και εν κινήσει. Η ένδειξη RFW (Remote Front Wheels) δηλώνει ότι οι πλύμνες είναι εμπλεγμένες (σαν τις παλιές 'πεταλούδες' που γυρίζαμε, απλά τώρα γίνεται ηλεκτρικά). Ανάβει πάντα με την εμπλοκή 4κίνησης. Όταν όμως βγάλεις την 4κίνηση, για να απεμπλέξεις τις πλύμνες πρέπει να πατήσεις τον διακόπτη RFW και να σβήσει η αντίστοιχη ένδειξη. Όταν η ένδειξη είναι αναμμένη η εμπλοκή 4κίνησης μπορεί να γίνει και εν κινήσει. Προσοχή, δεν ξεπερνάς ποτέ τα 100χλμ/ω είτε με αναμμένη την ένδειξη, είτε με εμπλεγμένη 4κίνηση.Το αμάξι λογικά έχει 109 άλογα (εκτός και αν έχει το πρόγραμμα που το πήγαινε 117, αλλά λογικά θα στο είχαν πει). Μια λογική κατανάλωση, θα κυμαίνεται από 8 μέχρι 10 λτ/100χλμ. Ανάλογα με τις ορέξεις σου και τις περιοχές που κινείσαι.
Ξέρω 2 παιδιά που έχουν 2 Mazda B2500 (ίδιο αμάξι με το δικό σου). Στις 130.000χλμ τους έσκασαν τα ψυγεία νερού (και στους 2, με κάποια διαφορά χιλιομέτρων). Επίσης, κάπου εκεί ο ένας είχε μια διαρροή από το κιβώτιο ταχυτήτων, όπου ήταν κάτι απλό (απλά του άλλαξαν 10 άλλα μέχρι να βρουν τι ήταν τελικά). Οπότε αν είσαι κοντά εκεί τσέκαρέ το κάπου. Γενικά όμως τώρα ο ένας έχει 220.000χλμ και δεν έχει κάτι άλλο, πέρα από αυτά. Καλοτάξιδο και πάλι.
-
Ο χρήστης tsunikos έγραψε:
Το νέο μου όχημα είναι το Ranger τελικά. Το έχω εδώ και 3 ημέρες. Παίρνει αναβολή η αγορά καινούριου. Αν η Toyota είχε ετοιμοπαράδοτα μέσα στο 2014 ίσως να έπαιρνα. Μου κόστισε 9000 χιλιάδες τελικά (χωρίς το ΦΠΑ). Είναι του 2006 ημικάμπινο με 109 (?) άλογα.Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για το συγκεκριμένο θα εκτιμούσα πολύ τις πληροφορίες.
Καλοτάξιδο!
Μια χαρά είναι τα λάστιχα σ αυτή την διάσταση. Για περισσότερα δες το μάνιουαλ. Ίσως παίζει και μέχρι 215/χ/15, αλλά ποιος ο λόγος;
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Να μη ξεχνάς ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο για να εμπλέξεις 4κίνηση ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσεις. Η απεμπλοκή μπορεί να γίνει και εν κινήσει. Η ένδειξη RFW (Remote Front Wheels) δηλώνει ότι οι πλύμνες είναι εμπλεγμένες (σαν τις παλιές 'πεταλούδες' που γυρίζαμε, απλά τώρα γίνεται ηλεκτρικά). Ανάβει πάντα με την εμπλοκή 4κίνησης. Όταν όμως βγάλεις την 4κίνηση, για να απεμπλέξεις τις πλύμνες πρέπει να πατήσεις τον διακόπτη RFW και να σβήσει η αντίστοιχη ένδειξη. Όταν η ένδειξη είναι αναμμένη η εμπλοκή 4κίνησης μπορεί να γίνει και εν κινήσει. Προσοχή, δεν ξεπερνάς ποτέ τα 100χλμ/ω είτε με αναμμένη την ένδειξη, είτε με εμπλεγμένη 4κίνηση.Το αμάξι λογικά έχει 109 άλογα (εκτός και αν έχει το πρόγραμμα που το πήγαινε 117, αλλά λογικά θα στο είχαν πει). Μια λογική κατανάλωση, θα κυμαίνεται από 8 μέχρι 10 λτ/100χλμ. Ανάλογα με τις ορέξεις σου και τις περιοχές που κινείσαι.
Ξέρω 2 παιδιά που έχουν 2 Mazda B2500 (ίδιο αμάξι με το δικό σου). Στις 130.000χλμ τους έσκασαν τα ψυγεία νερού (και στους 2, με κάποια διαφορά χιλιομέτρων). Επίσης, κάπου εκεί ο ένας είχε μια διαρροή από το κιβώτιο ταχυτήτων, όπου ήταν κάτι απλό (απλά του άλλαξαν 10 άλλα μέχρι να βρουν τι ήταν τελικά). Οπότε αν είσαι κοντά εκεί τσέκαρέ το κάπου. Γενικά όμως τώρα ο ένας έχει 220.000χλμ και δεν έχει κάτι άλλο, πέρα από αυτά. Καλοτάξιδο και πάλι.
-
για σου φιλε...να σου πω αν και καθυστερημένα.. εχω το ranger με τα 109 αλογα του 2004 .. μαλλον μιλάμε για ιδιο κινητήρα. με φορτομα 1τονο ++ το αμαξι πηγαίνει πολύ καλα ιδικα στην ασφαλτο ειναι σαν να μην εχει φορτιο..κατανάλωση δεν εχω πεσει ποτε κατω απο 10 αλλα εχει καποια θεματακια ο κινητηρας οποτε ισως μου κεει λιγο παραπανω αποτι το δικο σου..
-
Kαι φυσικα μακρια απο μαντραδες. Ολοι μα ολοι κατεβαζουν τα κοντερ απο 150.000 εως 350.000 χλμ. Ελεγξτε καλα το γνησιο βιβλιο service (που φυσικα ειναι πλαστο).
-
Ιsuzu-Toyota σε προτεραιοτητα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το μόνο πρόβλημα σε αυτά τα δυο, ειναι ότι ειναι και τα δυο η top επιλογή για κλοπή.
Ιδίως το Toyota σε συγκεκριμένες περιοχές ειναι θέμα χρόνου και τύχης.εμενα μου λες...περσυ 15 μαρτιου μεσα απο το οικοπεδο μου το πηραν!
-
Απο σκουριές βλέπεται τίποτα στα αυτοκίνητα?
Επειδή τα περισσότερα είναι εισαγωγής και απο περιοχές που χιονίζει αρκετά.
-
-
Τα Ελληνικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Τα εισαγωγής όμως αναλόγως πόσο είναι δουλεμένα και σε ποια χώρα γεμίζουν με αλάτι ανάμεσα στις 'ραφές'.
Αυτό με τα χρόνια αρχίζει και τρώει σιγά σιγά το σασί, λαμαρίνα και εμφανίζονται οι σκουριές.
Τα καινούργια δεν ξέρω αν έχουν καλύτερη προστασία στο θέμα αυτό αλλά αυτοκίνητα που έφερναν οι έμποροι παλαιότερα ήταν τα περισσότερα σάπια. Ένα φρεσκαρισματάκι σε κάποιο φανοποιείο και ήταν σαν καινούργιο.
-
Σκέφτομαι να αγοράσω το dmax 4*4 μιάμιση καμπίνα 2005-06 και μετά.
Αυτό βγαίνει με 2 κινητήρες ή γράφουν ότι να ναι στις αγγελίες?
*edit
Βρήκα εδώ τις εκδόσεις http://www.auto-data.net/gr/?f=showSubM ... li_id=1808
Τόσο μικρή διαφορά στην κατανάλωση έχει το 3000 με το 2.500?
Γνώμη για αγορά pick up 4Χ4 ISUZU D-MAX, Toyota Hilux