-
Καλησπέρα παιδιά..!!
Χθες το βράδυ με πιάσαν για αλκοτεστ. Πρώτη μέτρηση 0.55 δευτερη 0.34. Μου έβαλαν προστιμο 210 ευρω και 5 πόντους.
ΤΟ θέμα ειναι ότι με ειχαν ξανα πιάσει πριν απο 11 μηνες περίπου για το ίδιο πράγμα και μου ειχαν δώσει την ίδια ποινη. Αλλά επειδή δεν ειχα μαζί μου το δίπλωμα απλά μου ζήτησαν να το παρουσιάσω στο τμημα εντος τριών ημερών όπως και έκανα. Αλλά πάνω στο δίπλωμα μου δεν φαίνονται πουθενα ποντοι. Ίσως ειναι περασμένοι κάπου σε κάποιο συστημα.
Η ερώτηση που θέλω να κάνω ειναι: τώρα που με πιάσαν για το ίδιο πράγμα δευτερη φορά μέσα στον ιδιο χρόνο μου αφαιρουν δια παντός ή μου το πέρνουν για 3 μηνες; Υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσω επειδη δεν υπάρχει κάτι γραμμένο στο δίπλωμά μου?
Ευχαριστώ πολύ.!
-
Καλησπέρα παιδιά..!!
Χθες το βράδυ με πιάσαν για αλκοτεστ. Πρώτη μέτρηση 0.55 δευτερη 0.34. Μου έβαλαν προστιμο 210 ευρω και 5 πόντους.
ΤΟ θέμα ειναι ότι με ειχαν ξανα πιάσει πριν απο 11 μηνες περίπου για το ίδιο πράγμα και μου ειχαν δώσει την ίδια ποινη. Αλλά επειδή δεν ειχα μαζί μου το δίπλωμα απλά μου ζήτησαν να το παρουσιάσω στο τμημα εντος τριών ημερών όπως και έκανα. Αλλά πάνω στο δίπλωμα μου δεν φαίνονται πουθενα ποντοι. Ίσως ειναι περασμένοι κάπου σε κάποιο συστημα.
Η ερώτηση που θέλω να κάνω ειναι: τώρα που με πιάσαν για το ίδιο πράγμα δευτερη φορά μέσα στον ιδιο χρόνο μου αφαιρουν δια παντός ή μου το πέρνουν για 3 μηνες; Υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσω επειδη δεν υπάρχει κάτι γραμμένο στο δίπλωμά μου?
Ευχαριστώ πολύ.!
-
Καλησπέρα παιδιά..!!
Ευχαριστώ πολύ.!
-
Οδηγάς ενώ έχεις καταναλώσει αλκοόλ πάνω απο το όριο ;
-
Γραψ' το κι εδώ καλύτερα, είναι πιο σχετικό.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Γραψ' το κι εδώ καλύτερα, είναι πιο σχετικό.ΟΚ.. ευχαριστώ.
Έχεις άποψη επι του θέματος by the way?
-
είσαι σίγορους ότι δε μετρούσαν το IQ κι όχι το αλκοχόλ;
σου έκαναν γενικά πολλές ερωτήσεις και δύσκολες του τύπου: ψήφισες ΧΑ;
-
Υποτροπος θεωρεισαι οταν μεσα σε 2 χρονια απο τη πρωτη κληση για οποιαδηποτε ποσοτητα, πιαστεις (τη δευτερη φορα συγκεκριμενα) με πανω απο 0.60.
Τα 10ε για τι ειναι? για το διπλωμα που δεν ειχες μαζι? Ρωταω γιατι το αλκοτεστ 0,34 εχει προστιμο 200ε.
Προς λοιπους: τις ευαισθησιες μου για οσους οδηγουν μεθυσμενοι, τις ξερετε. Απλα θελω να σας θυμισω οτι με το παλιο ΚΟΚ (πριν ουτε 10 χρονια δηλ) με το 0.55 θα θεωρειτο ελαχιστα πανω απο το οριο, ενω με το 0.34 θα ηταν νομιμοτατος (το πρωτο οριο ηταν 0.50).
-
Με τη σειρά μου να υπενθυμίσω ότι το 1930 μπορεί να μην υπήρχε καν όριο στην κατανάλωση αλκοόλ...
Σοβαρά τώρα. Το όριο κάποτε ήταν μηδενικό. Μετά από μελέτες προέκυψε ότι το αλκοόλ επηρεάζει την ικανότητα οδήγησης και μπήκε όριο τα Xmg/ml. Νέες μελέτες ενδεχομένως απέδειξαν ότι και τα 0,5Χmg/ml επηρεάζουν και το όριο κατέβηκε κι άλλο. Εξάλλου σε άλλες χώρες είναι μηδενικό το όριο. Υπάρχει χώρα 'πολιτισμένη' που να έχει υψηλότερα από τα τωρινά δικά μας;
-
Εγω αυτο που λεω ειναι οτι εσεις οι ιδιοι που τωρα κραζετε ετσι, πριν 10 χρονια δεν θα λεγατε τιποτα γιατι θα ηταν και νομιμος. Αυτο. Επισης, δεν ειναι λιαρδα ο κοσμος με 0.34. Αλλα μην ανοιξουμε τετοια συζητηση, δεν λεω ουτε να πινουμε ουτε ποσο να πινουμε, μερικες παρατηρησεις εκανα.
Και κατι αλλο: σε δυο διαδοχικες μετρησεις, η διαφορα ηταν χαωδης (38%) και μαλιστα του αλλαξε και 'κατηγορια' μεθης και αντιστοιχα προστιμου. Δεν σας λεει κατι αυτο για τα μηχανακια και τη διαδικασια? Εμενα μου λεει τουλαχιστον οτι κατι δεν παει καλα με αυτα...
-
τέτοια πίπα δεν περίμενα από εσένα... χωρίς πλάκα.
ειδικά όταν βροντοφωνάζεις για τις περιπτώσεις που όταν κάτι απαγορεύεται κι είναι παράνομο, τότε... απαγορεύεται κι είναι παράνομο.
μάλλον μόνο φούμαρα ήσαν
-
Ποια ειναι η πιπα ρε μαστορα? Πιο απ'ολα? Το οτι το ιδιο μηχανακι σε δυο διαδοχικες μετρησεις αυτου του τοσο σοβαρου πραγματος, βγαζει σχεδον 40% αποκλιση? Ή το οτι πριν 10 χρονια αυτο που σημερα ολοι κραζετε, τοτε δεν ηταν καν παρανομο?
-
με τη φράση 'δεύτερη μέτρηση' κατάλαβες εσυ αμέσως υπο ποιες προϋποθέσεις έγινε αυτή η 2η μέτρηση πχ αν πέρασαν 4 δευτερόλεπτα είτε 30 λεπτάκια
όσο για το υπόλοιπο που λες και επαναλαμβάνεις μάλιστα, λέω να σε αφήσω στην κοσμάρα σου.
σαν να μη μου φαίνεται και τόσο περίεργο τελικά που σε έχουν κάνει μπαλάκι εδώ μέσα
σώστε το νομοταγή KC
-
Να προσθέσω και ότι πριν από κάποια χρόνια μεγαλώσαμε στο μπροστινό κάθισμα στην αγκαλιά της μαμάς, πολλές φορές μας έβαζε ο μπαμπάς στο τιμόνι, βλέπανε οι οδηγοί το περιπολικό της τροχαίας και τραβούσανε την ζώνη (και μάγκωνε η ρημάδα) είχαμε στο δελτίο ειδήσεων την καταμέτρηση νεκρών του τριημέρου και πολλά άλλα ωραία που ΕΥΤΥΧΩΣ αποτελούνε παρελθόν.
@emperium με αυτά που γράφεις λυπάμαι δηλαδή για την νοοτροπία. Αντί να βάλεις μυαλό και να μην το ξανακάνεις κοιτάς να την γλιτώσεις. Εύχομαι να είναι φακελωμένα τα στοιχεία σου και να σου επιβάλουνε το μέγιστο της ποινής. Αυτά
-
Μπορει να μου πει κάποιος στο περίπου, ποσο αλκοόλ είναι αυτό το 0.34 σε ποτηρια κρασι ή σε ποτηρια ουίσκι;
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Να προσθέσω και ότι πριν από κάποια χρόνια μεγαλώσαμε στο μπροστινό κάθισμα στην αγκαλιά της μαμάς, πολλές φορές μας έβαζε ο μπαμπάς στο τιμόνι, βλέπανε οι οδηγοί το περιπολικό της τροχαίας και τραβούσανε την ζώνη (και μάγκωνε η ρημάδα) είχαμε στο δελτίο ειδήσεων την καταμέτρηση νεκρών του τριημέρου και πολλά άλλα ωραία που ΕΥΤΥΧΩΣ αποτελούνε παρελθόν.@emperium με αυτά που γράφεις λυπάμαι δηλαδή για την νοοτροπία. Αντί να βάλεις μυαλό και να μην το ξανακάνεις κοιτάς να την γλιτώσεις. Εύχομαι να είναι φακελωμένα τα στοιχεία σου και να σου επιβάλουνε το μέγιστο της ποινής. Αυτά
]Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας..!! Αν και απ'ότι είδα η συζήτηση έγινε κάπως προσωπική συντομα σχετικά και μάλιστα με επιθέσεις σε ήθος συνομιλητών. Προσωπικά δεν με αγγίζει ούτε η επίθεση που έγινε προς εμένα.
@gakost Απο κει και πέρα προς Θεού....δεν ψάχνω να τη γλυτώσω. Καταλαβαίνω το λάθος που έκανα και κρίνομαι να το πληρώσω. Νομικά, οικονομικά κλπ. απο αρχές αρμόδιες να με κρίνουν και να με καταδικάσουν. Αλλά φαίνεται ότι το φόρουμ δεν εξυπηρετεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σκοπους ενημερωτικούς και ανταλαγής απόψεων και αυτό φάνηκε απο βρισιές, ειρωνικά post κλπ καθώς έκανα μια ερώτηση και μόνο απάντηση δεν πήρα.
Εν κατακλείδι, είδα ότι στο παρελθόν έχει γίνει ένα πανομοιότυπο post στο φορουμ σας με μια κοπέλα που την ειχαν πιάσει με 0.60 (αν θυμάμαι καλα...) και την είχαν πάει αυτόφορο κλπ κλπ. Αλλά εκει δεν επιτέθηκε κανένας (γιατί άραγε.... χμμ...). Οπότε θεώρησα ότι το φόρουμ σας ειναι κατάλληλο μέρος προς ενημέρωση και γι'αυτό έκανα και το συγκεκριμένο post. Για ενημέρωση και τίποτα παραπάνω. Αλλά φαίνεται ότι έκανα λάθος... το φόρουμ σας ΔΕΝ εξυπηρετεί αυτό το σκοπό σωστά.
Για τους προαναφερθείς λόγους θα διαγραφώ απο το φόρουμ. (Ξέρω ... χεστήκατε και η βάρκα γέρνει... αλλά εγώ απλά το δηλώνω.)
Καλή συνέχεια να έχετε. -
Ο χρήστης emperium έγραψε:
ΟΚ.. ευχαριστώ.
Η άποψη του by the way (και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει) είναι ότι είσαι απλά ένα ακόμα ζώο, γι αυτό άλλωστε και σε παρέπεμψε στο θέμα με τον αντίστοιχο τίτλο ...
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
ΟΚ.. ευχαριστώ.
Η άποψη του by the way (και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει) είναι ότι είσαι απλά ένα ακόμα ζώο, γι αυτό άλλωστε και σε παρέπεμψε στο θέμα με τον αντίστοιχο τίτλο ...
Επειδη την ίδια άποψη έχω και για σένα, εκεί που με παρέπεμψε δεν πήρα πάλι απάντηση οπότε δεν βλέπω καμια διαφορά... όπου και να παραπεμψετε ανούσια πράγματα γράφονται...
-
ναι ναι θα διαγραφείς
εδώ δεν κατάφερε ο νόμος (γιατί για κοινή λογική δεν το συζητάμε καν) να σε πείσει για κάτι, θα σε πείθαμε εμείς να διαγραφείς
αυτό με τους πόντους που αναγράφονται στο δίπλωμα ωστόσο ακόμα δεν το κατάλαβα
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ναι ναι θα διαγραφείςεδώ δεν κατάφερε ο νόμος (γιατί για κοινή λογική δεν το συζητάμε καν) να σε πείσει για κάτι, θα σε πείθαμε εμείς να διαγραφείς
αυτό με τους πόντους που αναγράφονται στο δίπλωμα ωστόσο ακόμα δεν το κατάλαβα
Όχι δεν με πείσατε εσεις... μονος μου το αποφασίζω
Κλήση για αλκοτεστ