-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους με υγεία και γαλήνη !Μόλις γύρισα από μεγάλο ταξίδι....
Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Πρέβεζα, διανυκτέρευση στη Λευκάδα.
Γύρος της Λευκάδας, αναχώρηση για Ρίο-Αντίρριο, πέρασμα πάνω από τη γέφυρα.Ξενέρωσα με την εθνική Αθηνών-Πατρών, πολλά έργα και απίστευτη προσοχή στα σλάλομ των έργων.
Διαντυκτέρευση στην Αθήνα....Πάσχα με φίλους και επιστροφή από εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Σύνολο 1300km, περίπου. Στο καντράν σύνολο 4200km.
Έφυγα απο Θεσσαλονίκη με γεμάτο ρεζερβουάρ και γέμισα στην Αθήνα. Είχα ακόμη 170km απόσταση να διανύσω.
4.2 l/100km κατανάλωση μέχρι Αθήνα, λαμβάνοντας υπόψη πως στην εγνατία οδό ήμουν καρφωμένος 130-140.Απολογισμός:
Το αυτοκίνητο είναι Φ Ο Β Ε Ρ Ο!
Λάδι χρώμα κίτρινο μετά από 4200km, δεν έχει κάψει σταγόνα(φτου φτου, μάααασαλα, σκόρδα, φτύστε παιδιά!)
Απόλυτη ησυχία στην καμπίνα. Άνετο ταξίδι, ο λαός κοιμόταν στο πίσω κάθισμα και απόρησε με την υπομονή μου στα χιλιόμετρα χαχαχα.Κέρασμα τσαγάκι σε ένα qashqai.....με τετάρτη έξω από τις Ράχες(ανηφόρα με στροφές)....4-5 καρότσες μπροστά βρέθηκα.
Ενώ βάζω aegean d-force, στην Αθήνα σε γέμισμα από εταιρικό shell, παρατήρησα ότι το αμάξι δεν τραβάει με shell diesel v-power....Ενώ ο ήχος κινητήρα είναι πιο απαλός-ραφιναρισμένος, παρατήρησα μια αργή απόκριση στο γκάζι.
Ξαναγυρνάω σε aegean, (το κερατό μου, βρήκα aegean στην Αθήνα αλλά το φοβήθηκα να βάλω)Είμαι τρελαμένος με το αυτοκίνητο παιδιά, συγχωράτε με αν γίνομαι κουραστικός!
Καλορίζικο!
Μερικές ενστάσεις ως κάτοχος.
4.2 καρφωμένος με 130-140 με τιποτα εκτός αν μιλάμε για κατηφόρα! Εκει μπορει να εισαι και λιγότερα! Με 130-140 εισαι κανά μισο λίτρο παραπάνω δλδ στο 4.7-4.8 στην καλυτερη.
Το αμάξι εχει καλη ηχομόνωση αλλα εχει τριγμούς στο μπροστινό παράθυρο . Οπότε απόλυτη ησυχία δε το λες. -
Μπραβο ρε Tkin73 τα ειπες ολα....Εγνατια οδο φουλ καυσιμο 4 ατομα αποσκευες με 130km (4χ4) καταναλωση απο 4.9 μεχρι 5.5 αναλογα αν ειχε ανηφορικο κομματι ή ευθεια ή κατηφορα.Οσο για το δεξι μπροστα εχει θεμα αλλα δεν ξερω ο Εκτωρας που εβαλε ανεμοθραυστες αν ειδε αποτελεσμα....
-
έχω ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ πολλούς κομπλεξικούς όταν κοιτάνε το s-cross(λες και τα δουλέψαμε τα λεφτά μαζί για να το αγοράσουμε).μπράβο που είσαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητό σου αλλά πως δουλεύει αυτό με τους κομπλεξικούς
πως τους καταλαβαίνεις δηλαδή το γράφουν στο κούτελο? -
Φιλε shopoyk αυτες οι καταναλωσεις που γραφεις ειναι σωστες οπως τις ανελυσες...Μακαρι να διορθωσαν τις παιδικες ασθενειες γιατι σημερα που ταξιδευα απο Ιωαννινα -Θεσσ. με ανεμο πλευρικο νομιζα οτι θα ανοιξουν και οι 2 μπροστινες πορτες(βαλε φωτο να δουμε αν υπαρχουν διαφορες στις πορτες).Τελος φιλε axem εγω δεν εχω δει κομπλεξικους να κοιτανε αλλα να ρωτανε γιατι εδωσα τοσα λεφτα γι' αυτο το αυτοκινητο μαλλον αυτο ηθελε να πει ο φιλος shopoyk.....
-
Έλα ρε παιδιά τώρα. Άλλη δουλειά δεν έχει ο άλλος με τόσες σκοτούρες πάνω απ το κεφάλι του να κάτσει να ασχοληθεί στο δρόμο με τι αμάξι πήρε ο άλλος. Ούτε επίσης θεωρώ οτι υπάρχει τόση αγένεια ωστε να σου πει κάποιος στα ίσια τέτοια κουβέντα. Γούστο και καπέλο του καθενός.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε ποια Εθνική Οδό του κόσμου γίνεται αυτός ο διάλογος που καταλήγει σε κόντρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ηταν βαρύ το αρνί, ξεμειναμε και από σοδες!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
edit έχεις ήδη αναρτήσει αγγελία. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια ποστ. [mod]
...θα μπορούσε το σχόλιό μου να μη σβηστεί, αφού απαευθύνεται ΜΟΝΟ σε κατόχους sx4 crosss... Τώρα θα πρέπει να περιμένω κάποιος κάτοχος sx4 cross να πάει κατά τύχη στις ΑΓΓΕΛΙΕΣ και να δει την πώληση των ζαντών μου...
-
Ο χρήστης kibaris έγραψε:
edit έχεις ήδη αναρτήσει αγγελία. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια ποστ. [mod]...θα μπορούσε το σχόλιό μου να μη σβηστεί, αφού απαευθύνεται ΜΟΝΟ σε κατόχους sx4 crosss... Τώρα θα πρέπει να περιμένω κάποιος κάτοχος sx4 cross να πάει κατά τύχη στις ΑΓΓΕΛΙΕΣ και να δει την πώληση των ζαντών μου...
δίκαιο έχεις αλλά οι mod αποφασίζουν.
τι διαστάσεις ζάντες και ελαστικά έβαλες τελικά;
-
Επανέρχομαι παιδιά, μετά από 6,000 χιλιόμετρα.
Όλα καλά, φτου φτου, μέχρι εδώ.....
...
Καλά ταξίδια σε όλους!Κάποια στιγμή είπες ότι βάζεις πετρέλαιο avin best.
Δοκίμασα και εγω και πράγματι πάει αισθητά καλύτερα.
Έβαζα πάντα (σχεδόν 30.000χμ) την προσφορά της shell αλλά από κάποια στιγμή και μετά κάτι
δεν μου άρεσε... λες και άλλαξαν ποιότητα καυσίμου... -
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Επανέρχομαι παιδιά, μετά από 6,000 χιλιόμετρα.
Όλα καλά, φτου φτου, μέχρι εδώ.....
...
Καλά ταξίδια σε όλους!Κάποια στιγμή είπες ότι βάζεις πετρέλαιο avin best.
Δοκίμασα και εγω και πράγματι πάει αισθητά καλύτερα.
Έβαζα πάντα (σχεδόν 30.000χμ) την προσφορά της shell αλλά από κάποια στιγμή και μετά κάτι
δεν μου άρεσε... λες και άλλαξαν ποιότητα καυσίμου...Και εγώ το εχω διαπιστώσει αυτο . Βαζω ενα χρονο τωρα απο το ίδιο shell την vpower στην προσφορα. Αλλα στα τελευταια γεμίσματα κατι δεν μου αρεσει . Το avin best σε τιμη πως ειναι σε σχεση με την προσφορα της shell?
Ας γράψουμε και μια ψύχραιμη γνωμη μετα απο ενα χρονο οδηγικής εμπειρίας και σχεδον 20.000χλμ.
Θετικα:
Εξαιρετικά οικονομικο. Χωρις να κανεις εκπτώσεις σε σβελτάδα μπορεις να καις 5 λτ. Αν του πεις το αιμα θα πας 5.5.Πολυ άνετο και ξεκούραστο στα μακρινά ταξίδια σε καλο οδόστρωμα χωρις σαμάρια λακούβες κλπ. Σε αυτο συμβάλει η καλη ηχομόνωση της καμπίνας, η προβλέψιμη συμπεριφορά του αμαξώματος, το άκοπο τράβηγμα του κινητήρα πάνω απο τις 1500στοφες, η καλη θεση οδήγησης, το εργονομικό βολάν.
Κινητήρας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αμαξώματος ιδιαίτερα σβαλτα με μέσο φορτίο σχετικα οριακά με φουλ φορτίο.
Αποτελεσματικά και σίγουρα φρενα.
Άνετη αναπαυτική θεση οδήγησης ακομα και για μεγαλόσωμο κορμί.
Αμάξωμα χωρις ιδιαίτερες κλίσεις στις στροφές παρα τον χαρακτήρα του αμαξιου.
Ολα τα ηλεκτρικά ηλεκτρονικά του δουλεύουν απρόσκοπτα χωρις ουτε ενα κόλλημα μεχρι τωρα.
Αποτελεσματικός ευχάριστος απλός στην χρηση κλιματισμός.
Καλοί χώροι μπροστα , για μικροαντικείμενα παντού και αποσκευών.
Αρνητικά:
Κοπανημα πιςω αναρτηςης σε κάθετα εσοχές εξοχές, σχετικα αιςθητο μεχρι μέσο φορτίο, απαράδεκτα αιςθητο σε φουλ φορτιο.
Ύπαρξη τριγμων απο την πρώτη μερα. Κυρίως στο παράθυρο του οδηγού συνεχώς , αλλα και κατα περιόδους απο το βολάν κάπου δεξια.
Τράβηγμα κατω απο τις 1.500 στροφες.
Λίγο ασαφές τιμόνι.
Σασμάν οχι και τοσο βελούδινο μεχρι να ζεσταθεί το αμάξι, ειδικα η δευτερα μαγκώνει οταν ειναι κρύο.
Μάλλον παρωχημένη εμπρός μούρη.
Χώροι πισω τελειως οριακοι για 3 ατομα.
Συνολικα παραμένει μια εξαιρετική επιλογη για οσους εχουν ταβάνι τα 20.000.
-
Συμπλήρωσα 15.000 km. Τα 14.000 km με χιονολάστιχα. Με τους ανεμοθραύστες, ο ελάχιστος τριγμός που είχα στο κρύσταλλο της πόρτας του οδηγού έχει σταματήσει εντελώς. Γενικά τριγμούς δεν παρουσιάζει, ούτε τις τελευταίες μέρες με την άνοδο της θερμοκρασίας και την χρήση του a/c με ζεστό ταμπλό. Δυστυχώς κάνω καθημερινά 3 χιλιόμετρα σε πολύ άσχημο δρόμο, άλλα παρ’ όλα αυτά, ούτε τριγμοί εμφανίστηκαν και η ανάρτηση δουλεύει ικανοποιητικά χωρίς θορύβους και χτυπήματα. Θεωρώ ότι έχει αρκετή διαδρομή σε συμπίεση και μεγάλη σε έκταση και ανάλογα τα αμορτισέρ δείχνουν σφιχτά σε συμπίεση αλλά σε έκταση ιδίως με υψηλές ταχύτητες δεν μπορούν να ελέγξουν καλά το αμάξωμα. Μεγάλη βελτίωση στην άνεση υπήρξε με την αλλαγή των αρχικών ελαστικών με τα χιονολάστιχα, που είναι άλλων προδιαγραφών, (στην αρχική όμως διάσταση 205/50/17) προσφέροντας καλύτερη άνεση και πιο συμπαγές πέρασμα από κακοτεχνίες, με την πίεση τους στο comfort σύμφωνα με τα στοιχεία της Suzuki. Η κατανάλωση με γρήγορη οδήγηση και συνήθως στο auto δεν πέφτει κάτω από τα 6,2 lit, ενώ όταν το οδηγεί η σύζυγος μου είναι περίπου στα 5,9 lit. Σε ταξίδι Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη μέσω Εγνατίας οδού με 3 άτομα και αποσκευές με απαγορευτικές ταχύτητες, στο sport, η κατανάλωση εκτοξεύτηκε στα 7,2 lit, ενώ φίλος που ακολουθούσε με Audi Q3 TFSI 1.4 FWD είχε αντίστοιχα 12,3 lit στις ίδιες συνθήκες. Άμεσα θα αλλάξω τα χιονολάστιχα με καλοκαιρινά, σε διάσταση 215/50/17 95 W XL. Με την διάσταση αυτή θα αυξηθεί ελάχιστα το ύψος από το έδαφος (0,5 εκατοστά) θα βελτιωθεί λίγο το προφίλ και θα στρώσει και το κοντέρ γιατί παρουσιάζει αρκετή απόκλιση από τα πραγματικά. Μένει να παίξω λίγο με τις πίεσης μόλις τα τοποθετήσω (για την άνεση) και να δω που θα κινηθεί η κατανάλωση.
-
Για να εχεις 6.2 μο εστω και στο 4χ4 μοντελο πρεπει να το οδηγείς στο όρια εκτός αν εισαι διαρκώς εντος πόλης οπότε ειναι λογικό.
-
Μετά από 32.000 km χωρίς εκπτώσεις στο γκάζι με το 4Χ4 η κατανάλωση έχει μείνει στο 5.7
Του φόρεσα από την αρχή 205/55/17 (σελίδα του thread .21) τα οποία σκοπεύω να αντικαταστήσω με χειμερινά ίδιας διάστασης XL όταν ξανάρθει χειμώνας. Είμαι ευχαριστημένος προς το παρόν, όμως περιμένω να διαβάσω με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις του φίλου ΕΚΤΩΡΑ από το προφίλ που πρόκειται να δοκιμάσει και στα καλοκαιρινά. Επίσης το λάθος του κοντέρ όντως ελαττώθηκε με την μεγαλύτερη διάμετρο. Όσον αφορά τα κοπανήματα των αναρτήσεων θα ήθελα να πω οτι εξαρτάται τι μέτρο σύγκρισης έχει κανείς. Μιλάμε για το sx-4. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι ημέρα με τη νύχτα διαφορά, ακόμα και με τα μαμίσια λάστιχα. Γενικά από τα σχόλια που έχω διαβάσει συμφωνώ με τα περισσότερα. -
Καλησπερα σε ολους.Μετα απο 23000 χλμ θα συμφωνησω με τον Tkin73 σε ολα εκτος απο την ηχομονωση που ειναι σε αθλια επιπεδα οταν φυσαει κοντρα ή πλευρικος ανεμος (νομιζω οτι θα ανοιξουν οι πορτες) και το τριξιμο που ακους ειναι απο το ταμπλο στην μεση εκει που εχει κατι σαν πλεγμα.Φιλε Εκτωρα εχω βρει ανεμοθραυστες που ειναι χωνευτοι δεν ειναι της suzuki, σκεφτομαι να βαλω αυτους για να απαλλαγω απο το θορυβο στα παραθυρα αλλα σκεφτομαι μηπως εχω εξωτερικους θορυβους απο τους ανεμοθραυστες....εκτος και αν μου αλλαξουν τους μηχανισμους.Καταναλωση σε ταξιδι απο 4.9 με 5.5 με 130km και αν παω με 150 κοντα στα 6λιτ.Οσο για το καυσιμο εγω πλεον βαζω avin best action, βλεπω λιγοτερο κροταλισμα ποιο καλη επιτάχυνση και ισως καλυτερη καταναλωση αλλα αυτο ειναι σχετικο.Τελος το κοντερ εχει αποκλιση σε σχεση με το gps γυρω στα 10 χλμ....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
...αλλα σκεφτομαι μηπως εχω εξωτερικους θορυβους απο τους ανεμοθραυστες...Δεν νομίζω, αν κρίνω από τους ανεμοθραύστες που είχα βάλει στο αγριοκάτσικο Pajero Pinin. Ίσα-ίσα που σταμάτησαν να τρίζουν τα παράθυρα. Σε ταξίδια με έσωσαν οι ανεμοθραύστες γιατί μπορούσα να ανοίξω λίγο τα παράθυρα και να μπαίνει αέρας μέσα χωρίς να γίνεται χαμός από τον αέρα και τον αεροδυναμικό θόρυβο από το συντονισμό των τζαμιών.
Απλά προτιμήστε ανεμοθραύστες καλής εταιρείας που να είναι σκληροί/αντοχής και όχι της πλάκας μαλακοί έτοιμοι για σπάσιμο.
-
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ DRIVVO
για το suzuki μου gl+14/3/2014 - 11/05/2015
ΣΥΝΟΛΟ 2.787ευρώ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ 28958km
ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ 6.56
ΚΟΣΤΟΣ/kM 0.10 ευρώ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ km/ΗΜΕΡΑ 68kmΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ (71)
ΣΥΝΟΛΟ 1,966 ευρώ
ΛΙΤΡΑ 1554
ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ 4,61
ΚΟΣΤΟΣ/KM 0.07
ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 5,31L/100km
ΜΕΓΙΣΤΟ MO 5,5L/100km
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΟ 4,93L/100km= καλά που πήρα πετρέλαιο!
και οικονομία (χωρίς εκπτώσεις στην οδήγηση), αλλά το βασικότερο μου αρέσει το scross.συμφωνώ σχεδόν με όλα τα παραπάνω σχόλια.
Τα τριξίματα είναι αποτέλεσμα κακού φινιρίσματος (ελπίζω μόνο στα αρχικά scross) είναι τελικά ότι σου κάτσει.
Εγώ έχω κάτι πολύ λίγο στα μπροστινά παράθυρα αλλά όχι ταμπλό ούτε αεροδυναμικούς θορύβους.
Πίσω κάθονται 3 παιδάκια από 7 χρονών, 3 και μηνών. Εμετούς 1-2 φορές.
Οπότε νομίζω πάμε καλά από θέμα άνεσης και ανάρτησης.
Για ελαστικά θα προτιμούσα όχι τόσο χαμηλό προφίλ. Θα το ψάξω όταν έρθει ο καιρός...
Η αξιοπιστία (το ζητούμενο για εμένα) θα φανεί με το πέρασμα των χρόνων.
Ελπίζω να μη με απογοητεύσει η suzuki.Για τα καύσιμα.
η AVIN εχει 7-8 λεπτά παραπάνω από την προσφορά της shell
Πετρέλαιο ΕΚΟ βάζει κανείς; -
Σιγουρα θα βαλω ανεμοθραυστες απλα δεν ξερω αν αξιζουν της suzuki ή να βαλω της CLIMAIR που ειναι χωνευτοι, λεω να βαλω και λασπωτηρες θα δω...οσο για το καυσιμο σημερα εβαλα avin action me 1.255 πιστευω ειναι καλυτερο απο shell.Για λαστιχα τα επομενα θα ειναι Dunlop Sport BluResponse ή Goodyear Efficient Grip.Πιστευω να κανουμε αρκετες χιλιαδες χιλιομετρα με αξιοπιστια λογο suzuki.Φιλε shopoyk στο κεντρο του ταμπλο δεν εχει ηχειο ρωτησα και δεν ξεραν γιατι υπαρχει.
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
..
Για τα καύσιμα.
η AVIN εχει 7-8 λεπτά παραπάνω από την προσφορά της shell
Πετρέλαιο ΕΚΟ βάζει κανείς;έβαλα εγω ΕΚΟ τελικά. Επιστροφή σε AVIN με κλειστά μάτια!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...αλλα σκεφτομαι μηπως εχω εξωτερικους θορυβους απο τους ανεμοθραυστες...
Δεν νομίζω, αν κρίνω από τους ανεμοθραύστες που είχα βάλει στο αγριοκάτσικο Pajero Pinin. Ίσα-ίσα που σταμάτησαν να τρίζουν τα παράθυρα. Σε ταξίδια με έσωσαν οι ανεμοθραύστες γιατί μπορούσα να ανοίξω λίγο τα παράθυρα και να μπαίνει αέρας μέσα χωρίς να γίνεται χαμός από τον αέρα και τον αεροδυναμικό θόρυβο από το συντονισμό των τζαμιών.
Απλά προτιμήστε ανεμοθραύστες καλής εταιρείας που να είναι σκληροί/αντοχής και όχι της πλάκας μαλακοί έτοιμοι για σπάσιμο.
Ενδιαφέρον!
Μερικές φορές σε ταξιδια θέλω να έχω ελάχιστα ανοιχτό το παράθυρο αλλά μου την σπάει ο θόρυβος.
Θα το ψάξω... -
http://www.heko.com.pl/index.php?opt=sz ... szukajkod=
SUZUKI SX4 SCROSS