-
Εγω ενα mazda 2 που εχω, φτιαχνεται Ιαπωνια.
Παρολα αυτα, στα 60000χλμ τριζουν ηδη τα πλαστικα μπροστα.
Γ'ιαυτο κι εγω στην συζητηση που εχετε ξεκινησει για την ποιοτητα, θα πω οτι δεν ειναι τοσο η χωρα προελευσης, αλλα μαλλον η λεπτομερεια και τα υλικα, που συνηθως πηγαινουν χερι χερι με το κοστος.
ΓΙα παραδειγμα το iphone φτιαχνεται στην Κινα, αλλα ποιοτικα ειναι αριστο.
Πολλα toyota που φτιαχτηκαν Ιαπωνια, και δη απο υπερσυγχρονα robot, εχον βγαλει ενα σωρο προβληματα συναρμογης (βλεπε παλιοτερα yaris).
Οποτε η χωρα κατασκευης απο μονη της, δεν ειναι παντα self proven επιχειρημα -
Σωστος!
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Εγω ενα mazda 2 που εχω, φτιαχνεται Ιαπωνια.
Παρολα αυτα, στα 60000χλμ τριζουν ηδη τα πλαστικα μπροστα.
Γ'ιαυτο κι εγω στην συζητηση που εχετε ξεκινησει για την ποιοτητα, θα πω οτι δεν ειναι τοσο η χωρα προελευσης, αλλα μαλλον η λεπτομερεια και τα υλικα, που συνηθως πηγαινουν χερι χερι με το κοστος.
ΓΙα παραδειγμα το iphone φτιαχνεται στην Κινα, αλλα ποιοτικα ειναι αριστο.
Πολλα toyota που φτιαχτηκαν Ιαπωνια, και δη απο υπερσυγχρονα robot, εχον βγαλει ενα σωρο προβληματα συναρμογης (βλεπε παλιοτερα yaris).
Οποτε η χωρα κατασκευης απο μονη της, δεν ειναι παντα self proven επιχειρημαΣυμφωνω. Μετα υπάρχουν και τα θεματα μαζικης παραγωγης (ποσα αμαξια πουλα η subaru ή daihatsu) για να εχει εργοαστασια στην ευρωπη? Εδώ ολοκληρη mazda που εχει πωλησεις καλες στην ευρωπη, δεν εχει αναγκη για εργοαστασιο εδω.
Τελος σχετικα με την μαζντα ποσο ιαπωνικη θεωρειται μια μαρκα οταν ανηκει στην φορντ?Γενικα με την παγκοσμιοποιηση που υπαρχει στα παντα ειναι λιγο παλιομοδιτικο να συζηταμε για που κατασκευαζονται τα αμαξια!
Οι εταιρειες που αναφερθηκαν κατασκευάζουν σχεδον μονο ιαπωνια (εννοειται οχι για αναγκες αμερικης) γιατι απλα δεν χρειαζεται λογο περιορισμενων πωλησεων. Η χοντα η τογιοτα η νισσαν και η σουζουκι που κατασκευαζουν και ευρωπη χασαν την αξιοπιστια τους ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όλα τα Mazda, Subaru, Daihatsu και Mitsubishi της Ευρωπαϊκής αγοράς κατασκευάζονται στην Ιαπωνία.Tα colt ήταν Oλλανδία. Πλέον δεν φτιάχνουν οι μιτσουμπισέοι τίποτα εκεί;
-
Το πούλησε το εργοστάσιο πέρσι.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Να πούμε και κάτι άλλο;
Το SX4 SCROOS που συναρμολογείται; Ιαπωνία ή Ουγγαρία;
Νομιζω Ουγγαρία (ποσα γιαπωνεζικες μαρκες φτιαχνουν αμαξια που θα κυκλοφορησουν στην ευρωπη στην ιαπωνια?)
Ρϊξε μία ματιά στην άδεια του αυτοκινήτου ή στον αριθμό πλαισίου και δες αν λέει Magyar Suzuki και πες και σε μας.
Ρωτάω γιατί θυμάμαι ότι σε καινούρια μοντέλα η Suzuki είχε μία πολιτική τα πρώτα αυτοκίνητα να τα φέρνει από Ιαπωνία, οπότε θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν το SCROSS το έφερε εξαρχής από Ουγγαρία.
υ.γ. Καλοτάξιδο να είναι...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το πούλησε το εργοστάσιο πέρσι.την έχασα αυτή την κίνηση.
Το s cross είναι σίγουρα Ουγγαρία
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τελος σχετικα με την μαζντα ποσο ιαπωνικη θεωρειται μια μαρκα οταν ανηκει στην φορντ?Καλό είναι να μην πετάμε ότι μας κατέβει. Η Ford έχει το 2.1% της Mazda και η εταιρεία σχεδίαζε πάντοτε τα αυτοκίνητά* της στην Ιαπωνία. Αν μη τι άλλο, η Ford δανείζονταν τεχνολογία από την Mazda, όχι το ανάποδο.
*Εκτός από το προηγούμενο 2 που βασίζονταν στο Fiesta και τα αγροτικά που τα φτιάχνει στην Ταϊλάνδη.
-
Και η μαζντα σχεδιασμό απο την φορντ.
-
Καμία σχέση...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Eνταξει φιλε εισαι πολυ πρωτος και συνειδητοποιημενος !!!εγω οπως σοφα καταλαβες θεωρω οτι πηρα FERRARI!!! σύμφωνα παντα με τα δικα σου λεγομενα! από ποτε ενα αμαξι που στριβει σωστά και με ασφαλεια χαρακτηριζει αποκλειστικα τις ferrari μονο εσυ το ξερεις!!!
-
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Οι αισθητηρες, της αντιπροσωπειας ετσι?
-
σωστά
η έκδοση μου gl+ δεν έχει αισθητήρες.
Στα δωράκια δεν λέμε ποτέ οχι.
Επιλογή μου σε μαύρο οι τάπες. Τελικά πολύ πρακτικό και χρήσιμο -
Γιατί αλήθεια; Αν τους βάφανε στο χρώμα του δεν θα ήταν καλύτερα;
-
Ή - αν υπήρχε η δυνατότητα - να μπουν λίγο πιο κάτω στο μαύρο τμήμα του προφυλακτήρα
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Ή - αν υπήρχε η δυνατότητα - να μπουν λίγο πιο κάτω στο μαύρο τμήμα του προφυλακτήραΜαλλον το κατω μερος του προφυλακτηρα εχει κλιση με αποτελεσμα η δεσμη των κυματων του ρανταρ να ανιχνευει μονο πολυ κοντα.
-
Mετα από τα πρωτα 1500 χλμ και ενα ταξιδι η τρεχουσα μικτη καταναλωση (80% εθνικη- 20% πολη) ειναι στα** 4,1.**
Ενα tip που εχω δει οτι δουλευει στην εξοικονομιση, ειναι στα αναεβασματα των ταχυτητων ακολουθω πιστα την οδηγια αλλαγης , η οποια οδηγια ζητα στην πραξη αλλαγη μολις οι στροφες φτασουν στις ~1900. Στο κατεβασμα ομως διαπιστωνω οτι η οδηγια αργει καπως να ερθει με αποτελεσμα ο κινητηρας να κρεμαει, νομιζω δινει εντολη αφου πεσει κατω απο τις 1200. Εγω για να αποφευγω αυτο το κρεμασμα το οποιο πιστευω οτι τρωει καυσιμο, κατεβαζω ταχυτητα μολις οι στροφες πεσουν κατω απο τις 1400, και διαπιστωνω οτι αφενός το αμαξι κινειται ποιο σβελτα και μάλλον κερδιζω σε καταναλωση.
-
Καλημέρα και από εμένα! Περιμένω από μέρα σε μέρα το καινούργιο μου s cross 4wd, απορρίπτοντας τελικά το πιο βαρύ και ακριβό qashqai επιλέγοντας το πιο οικονομικό (κατανάλωση και εξοπλισμό) και σβέλτο suzuki.
-
Ο χρήστης aris3 έγραψε:
Καλημέρα και από εμένα! Περιμένω από μέρα σε μέρα το καινούργιο μου s cross 4wd, απορρίπτοντας τελικά το πιο βαρύ και ακριβό qashqai επιλέγοντας το πιο οικονομικό (κατανάλωση και εξοπλισμό) και σβέλτο suzuki.αντε με το καλο! και ετοιμοπαραδοτα οχι 2 και τρεις μηνες αναμονη! θελω να δω τα νουμερα του Μαιου στις πωλησεις να δω αν θα συνεχίσει να είναι το πρωτο σε πωλησεις crossover και αυτον τον μηνα.
Και εγω για το qq ειχα ξεκινησει, καθώς με κέντριζε η εμφανιση και η hitech εικονα του ταμπλο, του connect ,αλλα όταν τα εβαλα ολα στην ζυγαρια ηταν μεγαλη η οικονομικη διαφορά μεταξύ των εκδόσεων που ηθελα (πάνω από 5.000) διαφορά που δυστυχως δεν μπορούσε να αντισταθμιστει με την εμφανιση την οποια τεχνολογικη ανωτεροτητα της νισσαν ή την οποια μεταπωλητικη αξια. Ημουν κοντα τελικά στο 1.5 qq αλλά πάλι οταν συνεκρινα τις επιδοσεις με το scross η διαφορα παλι ηταν τοσο μεγαλη που παλι εκλεινα στο σουζουκι.
aris3 ενημερωτικα αυτη την στιγμη (με διαφορα μηδενισματα που εχω κανει ειμαι στα 4.1λτ) στην πραξη στο αρχειο που κραταω στα πρωτα 1600 έχω μικτη καταναλωση 4.81λτ (60% εθνικη, 30% πολη, 10% επαρχιακο).
SUZUKI SX4 SCROSS