-
Ο χρήστης J.Walker έγραψε:
3 οικονομικά crossoverhttp://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/3-oikonomika-crossover_125455.asp
Fiat ωραία αυτοκίνητα αλλά όχι για crossover. To Yeti είναι πολύ μπροστά αλλά απο σχεδιασμό... κλάφτα Χαράλαμπε! Το Qashqai ενδιαφέρουσα επιλογή γιατί τα συνδυάζει όλα.
-
Καλησπέρα παιδιά.
Εγώ περιμένω πως και πως κάποια νέα μοντέλα. Παρακολουθώ περίπου 6 μήνες το φόρουμ καθημερινά και συμπάσχω με τον lleonidas χαχα. Έχω 2 πιτσιρίκια 1 και 3 ετών και πλέον το yaris δε μας χωράει ούτε για πλάκα. Οπότε έχω ξεκινήσει έρευνα από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δεν έχω καταλήξει.
Το Qashqai αρέσει στη γυναίκα μου, αλλά εμένα δε με τρελένει. Βέβαια αν έπεφτε λιγάκι η τιμή θα το σκεφτόμουν σοβαρά, αλλά όσο διαβάζω μου σηκώνεται η τρίχα με τις αυξήσεις της εταιρείας στην τιμή.
Το ASX με 1.8 κινητήρα δεν το πλησιάζω. Ένα φεγγάρι είχα πείσει τον εαυτό μου να πάρουμε την GLA 180 αλλά τελικά κατάλαβα ότι μόνο μούρη θα πουλάω, αλλά στην πράξη θα κλαίω τα λεφτά μου!!!!Περιμένω το HR-V της Honda, επίσης το Kadjar της Renault και το V60 cross country της Volvo μήπως δω άσπρη μέρα. Και αυτό με το ΦΠΑ μας άναψε φωτιές αλλά δε νομίζω τελικά να το εφαρμώσουν.
-
Ο χρήστης tka έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Εγώ περιμένω πως και πως κάποια νέα μοντέλα. Παρακολουθώ περίπου 6 μήνες το φόρουμ καθημερινά και συμπάσχω με τον lleonidas χαχα. Έχω 2 πιτσιρίκια 1 και 3 ετών και πλέον το yaris δε μας χωράει ούτε για πλάκα. Οπότε έχω ξεκινήσει έρευνα από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δεν έχω καταλήξει.
Το Qashqai αρέσει στη γυναίκα μου, αλλά εμένα δε με τρελένει. Βέβαια αν έπεφτε λιγάκι η τιμή θα το σκεφτόμουν σοβαρά, αλλά όσο διαβάζω μου σηκώνεται η τρίχα με τις αυξήσεις της εταιρείας στην τιμή.
Το ASX με 1.8 κινητήρα δεν το πλησιάζω. Ένα φεγγάρι είχα πείσει τον εαυτό μου να πάρουμε την GLA 180 αλλά τελικά κατάλαβα ότι μόνο μούρη θα πουλάω, αλλά στην πράξη θα κλαίω τα λεφτά μου!!!!Περιμένω το HR-V της Honda, επίσης το Kadjar της Renault και το V60 cross country της Volvo μήπως δω άσπρη μέρα. Και αυτό με το ΦΠΑ μας άναψε φωτιές αλλά δε νομίζω τελικά να το εφαρμώσουν.
To 500αρι δε σου αρέσει, Δώστου μια ευκαιρία αν δεν το έχεις οδηγήσει.
-
Ο χρήστης tka έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Εγώ περιμένω πως και πως κάποια νέα μοντέλα. Παρακολουθώ περίπου 6 μήνες το φόρουμ καθημερινά και συμπάσχω με τον lleonidas χαχα. Έχω 2 πιτσιρίκια 1 και 3 ετών και πλέον το yaris δε μας χωράει ούτε για πλάκα. Οπότε έχω ξεκινήσει έρευνα από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δεν έχω καταλήξει.
Καλώς ήρθες φίλε.
Με τον axel μάλλον συμπάσχω και γω...
Για το qq ισχύει ακριβώς το ίδιο. Για gla δεν με παίρνει. Το kadjar το έχω και γω στο βάθος του μυαλού μου, για το hrv αν εν τέλει ερχόταν στην ώρα του (μέχρι τον Οκτώβριο ) μπορεί να το περίμενα, μιας και έχει και κορυφαίους χώρους για το μέγεθος του. Το 500x, το απεριψα λόγω χώρου αποσκευών.
Άρα καταλήγω με σειρά προτίμησης στα:
1.hrv (δεν νομίζω όμως να μπορώ από περιμενω )
2.vitara (μάλλον εκεί καταλήγω, διαμάντι κινητήρας, όμορφο εξωτερικά, αδιάφορο εσωτερικά, τρομεροί χώροι για το μέγεθος του, καλή σχέση τιμής/εξοπλισμού, φήμη αξιοπιστίας suzuki, δοκιμασμένο κατά πολύ μέσω του sx4 cross )
3.kadjar (όσο το χώρο ψάξει στο Internet φαίνεται πολύ ενδιαφερον)
4. Qq ( ενώ μ αρέσει πολύ εσωτερικά, εξωτερικά απλά το θεωρώ ψιλό όμορφο, θεωρώ τσιμπημενη την τιμή του, ο 1.5 σε σχέση με τον 1.6 του vitara είναι πιο αδυναμος, δεν σου δίνει 4κινηση, όλα αυτά που ακούγονται..., η εμπειρία μου που πήγα σε έκθεση να το δω και στο td ήταν ξεκουμπωμενο ένα από τα πλαστικά που πλαισιονουν το λεβιέ ταχυτήτων. ..) -
Ο χρήστης houdis έγραψε:
To 500αρι δε σου αρέσει, Δώστου μια ευκαιρία αν δεν το έχεις οδηγήσει.
Εμφανισιακά μου αρέσει κυρίως εσωτερικά. Αλλά
- Tο σκέφτομαι να δώσω περίπου 22 χιλιάρικα για fiat
- Οι χώροι του με ξενέρωσαν
-
Το Kadjar μου φαίνεται ότι ξεφεύγει αρκετά από θέμα μεγέθους. Ήδη το QQ μου φαίνεται σχετικά μεγάλο και ογκώδες. Επίσης, από την στιγμή που Nissan και renault ανήκουν πλέον στον ίδιο αντιπρόσωπο, δε πιστεύω ότι θα έχουμε καμιά έκπληξη σε θέμα τιμής.
-
Το kadjar ανακοινώθηκε ότι κυκλοφορεί την 1/6 στην Γαλλία και μέσα στο καλοκαίρι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με τις τιμές να ξεκινανε από 22.990 για βενζίνη νομίζω ξεφεύγει, αν και είναι πολύ ωραίο. ...
-
ακριβότερο και πιο άσχημο και λογικά με χειρότερες επιδόσεις λόγω όγκου από το qq...δεν το βλέπω να προχωράει
μόνο με τον νέο κινητήρα με τα 160 θα έχει ελπίδες... -
Εμφανισιακά μοιάζει πολύ με το qq αν και είναι λίγο μεγαλύτερο (και λίγο πιο άσχημο κατά την ταπεινή μου γνώμη ). Ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των 2;
-
αυτό ίσως αλλάζει τα πάντα στην αγορά ΚΑΙ των πετρελαιοκίνητων :
http://www.protothema.gr/economy/articl ... tokiniton/ -
Ακόμα και έτσι να γίνει δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς αλλάζει;
Νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος περνάει πλέον diesel γιατί έχει μικρή κατανάλωση και μικρό κόστος καυσίμου σε σχέση με την βενζίνη.
Τα τέλει αν θα είναι 0 η 100 νομίζω μικρή διαφορά θα παίζει.
Και αν όντως γίνει έτσι, και πάλι η αγορά diesel σε σχέση με την βενζίνη πάλι θα χει πλεονέκτημα, μια και η διαφορά στην εμπορική αξία θα είναι μικρή αλλά στην χρήση μεγαλύτερη. ... -
Αν εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα πιστεύω ότι θα μειωθούν αρκετά οι πωλήσεις των ακριβών 1500-1600 diesel.
-
plutare πλέον η φορολόγηση θα γίνεται με βάση τους ρύπους και τα πετρελαιοκίνητα είναι πιο ρυπογόνα από τα βενζινοκίνητα...Άρα αυτό που γράφεις για 0-100 ευρώ δεν παίζει με την καμία, αφού θα πρέπει να φορολογούνται περισσότερο από τα βενζινοκίνητα που λογικά θα είναι στα ίδια επίπεδα με τώρα, άντε λίγο πιο κάτω...
Apatilos ακριβώς αυτό σκέφτομαι κι εγώ...Εφόσον πλέον ρόλο θα παίζει η αξία, εάν πάρεις αμάξι 25.000-30.000 ευρώ, ακόμη και 1000 κυβικά να είναι θα πληρώνεις όσο και ένα 2000 κυβικά ίδιας αξίας (λίγο χύμα το γράφω, αφού θα παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, όπως ρύποι...)
Εγώ αυτά τα συμπεράσματα βγάζω, ας με διορθώσουν όσοι 'βλέπουν' κάτι άλλο... -
Emperor δεν διαφωνούμε, απλά αυτό που λέω είναι ότι τα νέα πετρελαιοκινητα έχουν χαμηλούς ρύπους. Πχ το qq 1.5 κάτω από 100 και το vitara μόλις 101
-
Το CO2 δεν είναι ρυπος, είναι αδρανές αέριο.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Δεν έχεις άδικο σε αυτό, αλλά επειδή ο στόχος είναι ξεκάθαρος για αύξηση των εσόδων από τον προσοδοφόρο χώρο του αυτοκινήτου, πλέον θα φορολογούνται και τα οχήματα που μέχρι στιγμής έχουν 'ασυλία'.
-
Σωστά τα λες. Το θέμα όμως είναι ότι ο όποιος επιπρόσθετος φόρος στα πετρελαιοκίνητα δεν θα είναι βάσει του CO2 αλλά άλλων αερίων/ μικροσωματιδίων που είναι πραγματικοί ρύποι. Αν το πάει βάσει CO2, τα βενζινοκίνητα θα πληγούν περισσότερο και από ότι κατάλαβα δεν είναι αυτός ο σκοπός. Στόχος είναι τα πετρέλαια που εκπέμπουν επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Αυτή είναι η τάση και σε άλλες χώρες πάντως.
-
Μην λέτε πράγματα στον αέρα παιδιά. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ρυπος και επηρεάζει την ατμόσφαιρα όσο και τον υδροσφαιρα του πλανήτη.
-
Αδρανές αέριο είναι που είναι παντελώς αβλαβές για τα έμβια όντα. Μάλιστα είναι καλό για τα φυτά. Ναι, έχει αρνητική επίπτωση στην θέρμανση του πλανήτη. Ακίνδυνο όμως για τους ανθρώπους. Το πρόβλημα είναι οι καρκινογόνοι ρύποι των ντίζελ (NΟχ κλπ).
-
Αδρανή αέρια είναι μόνο τα ευγενή αέρια. Το CO2 αντιδρά και επηρεάζει από το pH του αίματος μέχρι και σε διάσπαση του από όζον μετατρέπεται σε μονοξειδιο που είναι άκρως τοξικο.
Στα πετρελαιοκινητα το πρόβλημα κατά την επιστημονική μου άποψη δεν είναι τόσο τα οξειδια του αζώτου όσο τα μικροσωματιδια της καύσης. Εκεί προσροφουνται ρυπαντες και παθογονοι μικροργανισμοι οι οποίοι με την αναπνοή μας προσβάλλουν. Επίσης επικαθονται στους βρογχους και είναι υποπτοι για καρκινογεννεσεις.
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover