-
Δοκίμασα αρκετές μάρκες και μα λίγα πρατήρια. Εντούτοις η καλή ποιότητα στο κοχύλι είδα πως με βγάζει περισσότερα χλμ από οποια άλλη ποιότητα πετρελαίου όποιας άλλης μάρκας. Κάνε 2 γεμίσματα στην σειρά και θα δεις τι εννοώ.
Παρεμπιπτόντως και πάλι καλορίζικο το τουτού! Πιστεύω πως έκανες καλή επιλογή. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δοκίμασα αρκετές μάρκες και μα λίγα πρατήρια. Εντούτοις η καλή ποιότητα στο κοχύλι είδα πως με βγάζει περισσότερα χλμ από οποια άλλη ποιότητα πετρελαίου όποιας άλλης μάρκας. Κάνε 2 γεμίσματα στην σειρά και θα δεις τι εννοώ.
Παρεμπιπτόντως και πάλι καλορίζικο το τουτού! Πιστεύω πως έκανες καλή επιλογή.Σε ευχαριστώ πολύ και παλι,
Η ιστορία θα δείξει αν είναι καλή επιλογή, πιστευω πως τηρουμενων των καταστασεων (προσωπικών και μη) είναι μια λογική επιλογή.
Το μονο που με απασχολει ειναι λιγο ολα αυτα που εχουν ακουστει για την αξιοπιστία του, τα οποία πιστεύω να μην συναντήσω... -
Και κάτι παλιό με καινούργιο κινητήρα....http://www.gazzetta.gr/in-motion/articl ... po-22560eu
Αντε και το 2016 περιμένουμε το ολοκαίνουργιο.... -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Σκοπεύω μέσα στους επόμενους μήνες να προχωρήσω στην αγορά αυτοκινήτου αλλά ακόμα δεν έχω πάρει αποφάσεις για κάποια πράγματα και δεν μπορώ να είμαι ξεκάθαρος ως προς τις προτεραιότητές μου παρόλο που έχω αφιερώσει πολλές ώρες διαβάσματος στο διαδίκτυο και στα περιοδικά!
Η χρήση που θα γίνεται είναι κυρίως σε μεγαλύτερες διαδρομές αλλά και μέσα στην πόλη για την οποία όμως έχω τη μηχανή που βολεύει περισσότερο.Τα αυτοκίνητα που μου αρέσουν είναι κυρίως ευρωπαϊκά και πιο συγκεκριμένα αυτά που ονομάζουμε premium όπως a class,c class,mini,Giullietta,116,volvo v40,a3.Μου αρέσουν όμως και τα juke(με 16-17 χιλιάρικα βρίσκω καινούριο diesel),scirocco,eos,tiguan αλλά τα τρία vw(ιδίως το tiguan) ξέρω ότι έχουν υψηλή κατανάλωση και μεταχειρισμένα υπάρχουν μόνο σε βενζίνη.
Οι χώροι δε με απασχολούν σχεδόν καθόλου...με ενδιαφέρουν πρωτίστως η κατανάλωση,η αξιοπιστία και φυσικά ένα αξιοπρεπές επίπεδο επιδόσεων.
Όσον αφορά το budget,δεν ξέρω...εξαρτάται από το αν θα κινηθώ σε diesel ή βενζίνη και εδώ θα ήθελα να εστιάσουμε:αξίζει κατά τη γνώμη σας ένα βενζινοκίνητο μοντέλο κοντά στα 15000 όπως αυτή η c180 ή
το countryman ή θα ήταν ''σοφότερη''(μακροπρόθεσμα) επιλογή μία πετρελαιοκίνητη 116 για παράδειγμα;
Μια συμφέρουσα λύση φαίνεται να είναι και η Giullietta JTDM με 15000...το συγκεκριμένο είναι από τα πρώτα στη λίστα μου.Παράλληλα ρίχνω (κρυφές!)ματιές και στα Α 180 diesel και το υβριδικό lexus ct 200h αλλά τα 25000 είναι πολλά και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό.Συνολικότερα,δεν ξέρω αν αξίζουν τον κόπο τα + 4 ή 5 χιλιάρικα κατά μέσο όρο που πρέπει να δαπανηθούν για ένα diesel μοντέλο συγκριτικά με το ίδιο σε βενζίνη,αν δηλαδή η κατανάλωση,τα service,η μεταπωλητική αξία κτλ ''επιστρέφουν'' τμηματικά μέσα στην πρώτη 3ετία-5ετία το ποσό αυτό στον ιδιοκτήτη.
Oποιαδήποτε πρόταση δεκτή αλλά παρακαλώ μην αναλωθούμε σε σχόλια του τύπου πάρε i30,leon,focus κτλ.Μια χαρά μοντέλα είναι και σίγουρα καλύτερο vfm αλλά μου αρέσουν πιο πολύ όσα προανέφερα και μεταξύ αυτών θα ήθελα να επιλέξωexcuse me leonidas. δεν εχεις παρει ακομη αμαξι; ή πηρες το πουλησες και ψαχνεις για αλλο;
-
ο Λεώ κι εγώ έχουμε κάνει συμφωνία : θα πάρουμε μαζί αμάξι αλλά είμαστε μέσα στην αποφασιστικότητα! χαχα!
Πέρα από την πλάκα, θεωρώ ότι γι' αυτόν είναι πιο δύσκολη η επιλογή, γιατί τώρα οδηγεί το rx8 και πηγαίνοντας στην κατηγορία suv ελάχιστα αμάξια μπορούν να πλησιάσουν οδηγικά αυτό που έχει...Άρα, μάλλον πάει για συμβιβασμό ή θα πρέπει να τα στάξει χοντρά... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
ο Λεώ κι εγώ έχουμε κάνει συμφωνία : θα πάρουμε μαζί αμάξι αλλά είμαστε μέσα στην αποφασιστικότητα! χαχα!
Πέρα από την πλάκα, θεωρώ ότι γι' αυτόν είναι πιο δύσκολη η επιλογή, γιατί τώρα οδηγεί το rx8 και πηγαίνοντας στην κατηγορία suv ελάχιστα αμάξια μπορούν να πλησιάσουν οδηγικά αυτό που έχει...Άρα, μάλλον πάει για συμβιβασμό ή θα πρέπει να τα στάξει χοντρά...lol και εγώ σε καποιες αγορες οταν ειναι να κανω μου αρεσει να το ψαχνω. με ευχαριστει. ηθελα μια αλοιφη (οχι σπρει με σιλικονη) για το ταμπλο. μου αρεσε που μια βδομαδα το τυρανουσα. εψαχνα sites, reviews, ρωτουσα κλπ. αν σκεφτεις οτι η αγορα αυτοκινητου ειναι κατι σοβαρο, θελει το χρονο του. αντε με το καλο και η αγορα
-
Σχετικα με τη δύναμη των κινητήρων και τις ρεπριζ ορισμένων crossover...qashqai 1.5dci 8,8/13,8 13,6/17,7 1,6dci 6,9/10,4 10,2/12,9
(οι τιμές είναι για 60-100km/h με 4η/5η και 80-120km/h με 5η/6η)..... ακόμα...ASX1,6d 7,5/11,2 11,4/13,6 s-cross 1,6 6,2/9,2 8,7/11,2
mokka cdti 7,6 / 12,3 11,5 / 16 vitara 7,3 /12,2 10,4 / 13,6
500x 1,6mjet 6,5 / 8,8 9,5 / 13
και 2 μη crossover(για συγκριση) civic 7,6 / 10,2. 10,4 / 13,6(στα ίδια είναι και το focus 120hp)
astra 136hp 6,8 / 8,9 9,4 / 13,4
(πηγή autobild και autotriti)
-
Ενδιαφέρουσα η πληροφόρηση fivos07 και εύστοχη η παράθεση των ρεπρϊζ και των μη suv, για να παίρνει κάποιος μια ιδέα για τις διαφορές - ή και τη σύγκλιση - των επιδόσεων των αυτοκινήτων των δύο κατηγοριών. Ασφαλώς, βέβαια υπάρχουν ακόμη πολλοί άλλοι τομείς που χρίζουν εξέτασης, για να δεις πού χάνει και πού κερδίζει η μία κατηγορία και πού η άλλη.
Υπάρχει site ελληνικό ή και ξένο με αναλυτικά τέτοια στοιχεία για τα suv αλλά και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα;ΥΓ : Ο Λεώ το πήρε το πετρελαιοκίνητο crossover του...Έμεινα τελευταίος...
-
emperor το Jeep Renegade το εχεις αποκλεισει ;
-
Ο leo τι πηρε τελικα?
-
Το renegade limited edition αν δεν κάνω λάθος...
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
emperor το Jeep Renegade το εχεις αποκλεισει ;Έχω αποκλείσει οτιδήποτε πιο αργό από το qashqai...όσο κάπως κι αν ακούγεται αυτό... Για να είμαι ειλικρινής το νέο Χ1 20d μου αρέσει πάρα πολύ αλλά 43k για αυτοκίνητο δεν τα δίνω. Για κανένα αυτοκίνητο δεν τα δίνω από άποψη κ μόνο. Αν η τιμή κατέβη σε λογικά πλαίσια δύσκολα θα αντισταθώ παρά τους εξτρά φόρους...
-
Αν δεν βιαζεσαι δες το renault kadjar επισης
-
Ο χρήστης design26 έγραψε:
Αν δεν βιαζεσαι δες το renault kadjar επισηςτο έχω υπόψη, αλλά αφού έχει τον ίδιο κινητήρα με το qq δεν αλλάζει κάτι οδηγικά...Άρα, μόνο ο twin turbo που αναμένεται μπορεί να κάνει τη διαφορά που θέλω...
-
new entry...
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... s-citroen/ -
Ο χρήστης design26 έγραψε:
Ο leo τι πηρε τελικα?Καλό φθινόπωρο και καλό μήνα σε όλες και όλους!
Εδώ και 20 μέρες περίπου είμαι κάτοχος ενός πετρελαιοκίνητου Jeep Renegade 1.6 Multijet στην έκδοση Limited.Το αμάξι παραλήφθηκε αργά το απόγευμα από τον έμπορο και μέσα στην επόμενη ώρα είχαν φορτωθεί βαλίτσες και είχα φύγει για το χωριό...ήταν τόση η δίψα να ταξιδέψω ένα αμάξι με φυσιολογική κατανάλωση μετά την πώληση του φαγάνα μου που ονομαζόταν RX8!
Μέχρι τώρα έχω διανύσει περίπου 1200 χλμ οπότε είναι αρκετά νωρίς για (πολλά και ασφαλή) συμπεράσματα.Πρώτες εντυπώσεις:ωραία και άνετη θέση οδήγησης,κατανάλωση κοντά στα 6,4 λίτρα/100 χλμ με normal οδήγηση και χωρίς τρέλες,επαρκείς για'μένα χώροι,καλή για τόσο ψηλό αμάξι συμπεριφορά/κράτημα στις στροφές και το βασικότερο αλλά πιο ''προβληματικό'':πετρελαιοκινητήρας ο οποίος δε με ικανοποιεί με τις επιδόσεις του αλλά ούτε και με απογοητεύει δεδομένου ότι ήξερα εξαρχής ότι όποιο diesel και αν επέλεγα,θα έπρεπε να συμβιβαστώ με τον τεμπέλη κινητήρα του και τη χαμηλή απόκριση...καλά δε συζητάμε για σύγκριση με το mazda,είναι ανέφικτη...μιλάω συνολικότερα για τους πετρελαιοκινητήρες...μακάρι να υπήρχαν βενζινοκίνητα με 6 λίτρα κατανάλωση,πάνω από 120-130 άλογα,καλύτερες επιδόσεις και τιμή καυσίμου κοντά στο 1 και όχι στο 1,5 ευρώ αλλά δυστυχώς αυτός ο συνδυασμός δεν υφίσταται -
Kαλοταξιδο φιλε μου !!! Εγω κοιταω πολυ ζεστα το ιδιο αυτοκινητο στην ιδια εκδοση αλλα βενζινοκινητο με αυτοματο κιβωτιο.
Γενικα ακουω πολυ καλα λογια για το αυτοκινητο με μονο παραπονο το ιδιο με το δικο σου , οτι δηλαδη ειναι λιγο ψοφιος ο πετρελαιοκινητηρας.
Η προσφορα που σου εκαναν ηταν καλη ή λιγα πραγματα ;
-
Σ'ευχαριστώ!
Έψαχνα σχεδόν ένα χρόνο για την αγορά αυτοκινήτου έχοντας περάσει από πάρα πολλές διαφορετικές φάσεις!
Ναι,ήταν καλή προσφορά συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες που είχα πάρει...το κορυφαίο είναι ότι βλέπω να πουλάνε μεταχειρισμένα μηνών στο car με τιμή υψηλότερη από αυτή που το πήρα εγώ καινούριο!
Αυτό που έχεις ακούσει αφορά μόνο στον συγκεκριμένο πετρελαιοκινητήρα ή μιλάς γενικά για τα 1500άρια-1600άρια diesel; -
καλοτάξιδο, μήνες δεν έψαχνες για αμάξι;
1.6d 120Hp, καλά δεν είναι;
πόσο βάρος έχει ? αεροδυναμικό συντελεστή/μετωπική επιφάνεια ?το rx8, πόσο έκαιγε ? +/- 15λτ/100
-
Ευχαριστώ Johknyr...μάλλον στείλαμε μαζί πριν!Ναι,έψαχνα πολύ καιρό κοιτάζοντας δύο κατηγορίες:crossover και μικρομεσαία.
Το Renegade έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,35 και βάρος κοντά στα 1450 κιλά.
Το Rx8 έκαιγε εκεί κοντά στα 15-16 λίτρα/100 χλμ!
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover