-
Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να έρθει μοντέλο με τόσο δυνατό 1600άρη diesel κινητήρα και να κοστίζει το ίδιο με το υπάρχον μοντέλο των 130hp.Θα υπάρχει σίγουρα κάποιο καπέλο,πράγμα λογικό!
Αν ευσταθούν τα στοιχεία του πίνακα,το 2010 πρωτοχρησιμοποιήθηκε. -
είναι λογικό αυτό που γράφεις, αλλά αν το δεις διαχρονικά (κοίταξε από όταν πρωτοβγήκε το qq) ο κάθε νέος κινητήρας αντικαθιστά κάποιον παλιότερο...
Εννοώ, ότι - όπως καταλαβαίνω από τη σελίδα, διορθώστε με αν κάνω λάθος...- οι πρώτοι diesel ήταν 106 άλογα και μετά βγήκαν με 110 και με 130, με αποτέλεσμα να βγει από την παραγωγή ο αρχικός με τα 106. Υποθέτω ότι ο κινητήρας με τα 160 θα βγάλει από την παραγωγή στην πορεία τον κινητήρα με τα 110 και λογικά θα μείνει αυτός με τα 130 ως η πιο 'οικονομική επιλογή'. Με τη λογική αυτή δε γίνεται να υπάρχει διαρκής αύξηση της τιμής των μοντέλων...Απλά θα είναι πιο φτηνός αυτός με τα 130 (μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του τωρινού με τα 110...) και ο πιο ακριβός αυτός με τα 160 (στα επίπεδα του σημερινού με τα 130...)
Διαφορετικά το QQ θα φτάσει κάποια στιγμή 40.000 ευρώ... -
Μην βάλουν πολλά άλογα στο qq. Με τέτοια ποιότητα κατασκευής θα διαλύεται μόνο του στο δρόμο . Καλά του πάνε και τα 110.
-
Βενζίνη είναι ο 1.6Τ 160. Δεν αντικαθιστά κάποιον από τους 2 πετρελαιοκινητήρες.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Προς το παρόν! Σε αναμονή και του Qashqai 1,6d 160hp που και αυτό μαλλον σ'αυτα τα λεφτά θα παίζει.
Δεν πιστεύω...ο νέος κινητήρας θα έρθει να αντικαταστήσει τον παλιό 1,6 και πιστεύω ότι θα καταλήξει σε παραπλήσια τιμή...
Το θέμα είναι ότι μόλις φέτος κυκλοφόρησε το νέο qq και μάλλον θα πρέπει να περάσει ένα εύλογο διάστημα ωσότου περάσει το νέο κινητήρα, διαφορετικά θα είναι σαν να ακυρώνει τον παλιό...
Εσείς που θυμάστε καλύτερα ο κινητήρας με τα 130 άλογα πότε πρωτοχρησιμοποιήθηκε και ποιον κινητήρα αντικατέστησε;O τωρινός 1,6dCi 130hp εμφανίστηκε στο QQ f/l και αντικατέστησε τον 2λιτρο diesel που έμπαινε στην πρώτη γενιά. To facelift του QQ έγινε το 2010 και το 2012 του έβαλαν και τον 1,6 dCi. http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_R-Type_engine
Βενζίνη είναι ο 1.6Τ 160. Δεν αντικαθιστά κάποιον από τους 2 πετρελαιοκινητήρες.
Εγώ αναφέρομαι στον 1.6 dCi Twin Turbo Diesel και παρουσιάστηκε πέρσι. http://www.drive.gr/news/tehnologia/neos-16-dci-160-twin-turbo-apo-ti-renault-video Ήδη μπήκε στο νέο Renault Espace.
(Μπερδεύτηκες μάλλον με τον βενζίνης 1,6Τ 190τόσο hp που ήταν στο Juke 4x4 και είναι άλλος κινητήρας. Αυτός μπαίνει και στο τωρινό Clio RS και θα μπει και στο Pulsar Nismo) -
Δεν τον είδα τον νέο πετρελαιοκινητήρα. Σε αυτόν αναφερόμουν: http://www.icarreview.com/36124/nissan-qashqai-with-1-6-dig-t-163-gasoline και http://www.autoevolution.com/news/new-nissan-qashqai-gets-163-hp-16-liter-turbo-meets-euro-6-regulations-88584.html πού θα μπει σύντομα στα QQ, πιο νωρίς νομίζω από τον 1.6 νέο diesel.
-
με αυτόν πιστεύω ότι το αμάξι θα πηγαίνει σαφώς καλύτερα!
Το πρόβλημα είναι η βενζίνη, όμως, και η κατανάλωση... -
Και με τον 1.5 μια χαρά πηγαίνει σε διαβεβαιώνω! Δενν είναι και σπορ αμάξι άλλωστε.
-
Καλησπέρα και από εμένα!
Παιδία τη GLA γιατί δεν την σκέφτεστε?
Είναι πολύ όμορφο αυτοκίνητο.. -
αν μιλάμε για το πετρελαιοκίνητο,
α. έχει λίγα άλογα,
β. είναι ακριβότερο
γ. έχει λιγότερους χώρους
δ. είναι mercedes, άρα και η συντήρησή του θα είναι ακριβότερη...Συμφωνώ ότι είναι ωραίο...μπήκα μέσα και μου άρεσε, αλλά από χώρους...δεν...Σαν υπερυψωμένο hatchback είναι...
-
Πάνο και εμένα μου αρέσει η GLA αλλά όπως προανέφερε ο Emperor,ξεκινάει από τα 29-30 και έχει χαμηλότερη ιπποδύναμη.
Σε λίγες μέρες αποκαλυπτήρια για το Renault Kadjar .
Σήμερα και με αφορμή ένα δημοσίευμα,μίλησα με τη Suzuki personal best και μου είπαν ότι δε γνωρίζουν ακόμα κάτι για το νέο Suzuki Vitara ως προς τις τιμές και τη διαθεσιμότητα παρά μόνο ότι οι κινητήρες είναι αυτοί που αναγράφονται στα sites και ότι θα είναι εδώ τέλη Μάρτη πιθανότατα.
Επίσης μίλησα και με τη Fiat Σφακιανάκης και με ενημέρωσαν ότι το 500Χ θα είναι εδώ για test drive σε κανένα μήνα.
Αυτά τα νέα -
Κάνοντας μια βόλτα στο forum του QQ διαβάζει κανείς για πολλές 'παιδικές ασθένειες' και δεν ξέρω αν φταίνε τα γιαπωνεζάκια, τα γαλλάκια ή...μήπως τα αγγλάκια...εφόσον εκεί κατασκευάζεται το αυτοκίνητο...
Έχω αρκετούς φίλους που στο παρελθόν είχαν πολλά προβλήματα ιδίως στα ηλεκτρονικά με citroen και peugeot...ακόμη και βαριές περιπτώσεις όπως να έχει καεί εγκέφαλος, ευτυχώς λίγες βδομάδες πριν λήξει η εγγύηση...
Τα renault 'φημίζονται' για παρόμοια 'ατοπήματα' ή όχι; Η αξιοπιστία τους διαφέρει ή όχι; -
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... 16-diesel/
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/r ... galiko-suv
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/446068/live-apo-ispania-odigoume-to-cr-v-me-to-neo-16-diesel/Τσαμπα! Οποιος προλαβει!
-
προφανώς και είναι ακριβό, αλλά έχει τον καλύτερο - πλέον - κινητήρα στα 1600 κυβικά, τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία και εξοπλισμό ιδίως ηλεκτρονικό από τους καλύτερους...Θα τολμούσα να πω ότι άνετα μπορεί να κλέψει πελατεία από τα premium μοντέλα εφόσον σε γλιτώνει και από τους φόρους και είναι και φτηνότερο από XC60,X3, Q5 κτλ
Όποιος θέλει φτηνότερο παίρνει αυτό με τα 120 άλογα ή ακόμη φτηνότερο θα έρθει το HRV...Στην αγορά υπάρχουν φυσικά κι ακόμη φτηνότερα μοντέλα από κορεάτικες μάρκες κοκ...Ο καθένας διαλέγει με βάση το πορτοφόλι του... -
Αυτό που σπάνια υπολογίζουμε στην αγορά ειναι τι δίκτυο της τοπικής αντιπροσωπείας. Τι να το κάνω το καλύτερο αμάξι αν ο αντιπρόσωπος ειναι συνοικιακό καφενείο. Πλην ελαχίστων εταιρειών που έχουν θυγατρικές εδώ οι υπόλοιποι ειναι έμποροι της κακιάς ώρας με ανύπαρκτο after sales service. Το σοκ που εχω πάθει πηγαίνοντας σε άλλη μάρκα μετά απο 15 χρονια Τογιότα ειναι απίστευτο.
-
Κι εγώ toyota έχω εδώ και 5-6 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του...Αλλά στην κατηγορία των SUV κάτω των 2000 κυβικών δεν έχει μοντέλο - ακόμη - να ανταγωνιστεί τα μοντέλα που αναφέρουμε...Εάν είχε και μάλιστα με κινητήρα ανάλογο π.χ. του QQ δεν είναι σχεδόν βέβαιο ότι με το όνομα που έχει θα χτυπούσε πρωτιές;;
Μάλλον η εταιρία, λοιπόν, έμεινε πίσω από τις εξελίξεις σε αυτήν την κατηγορία... -
Είναι τόσο μπροστά σε αξιοπιστία και after sales service η Toyota σε αυτά τα θέματα;;Αν ναι,είναι όντως μεγάλη παράλειψη που δεν καλύπτει το χώρο με κάποιο crossover κάτω των 2 λίτρων,παρόλο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το ανόητο φορολογικό καθεστώς με τα αυτοκίνητα άνω των 2 λίτρων μόνο στην Ελλάδα πρέπει να ισχύει.
Ο 1600άρης diesel στο rav4 πότε αναμένεται; -
Εάν ρωτάς τη γνώμη μου, νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά όλες οι εταιρίες έχουν κάνει ανακλήσεις...
Απλά η toyota έχει προλάβει να φτιάξει όνομα από τότε που έφτιαχνε αμάξια που για 300.000 χλμ δεν πάθαιναν τίποτα
Ο κινητήρας αργεί...δεν ξέρω τι θα φοράει το νέο X1...
Πάντως με τις διαστάσεις του RAV4 απαιτείται πραγματικά δυνατός κινητήρας για να μη σέρνεται το αμάξι...Εδώ το δίλιτρο και δεν το λες...πύραυλο...σκέψου τι θα γίνεται με το 1600άρι...
Άσχετο, αλλά πολύ σημαντικό : πήρε κάτι το αυτί σας για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εξίσωση φόρου καυσίμων ;
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover