Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Επιλογή μεταχειρισμένου jeep/suv έως 6000ε
    1. Home
    2. Εκτός Δρόμου
    3. Επιλογή μεταχειρισμένου jeep/suv έως 6000ε
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 3 / 5
    Εκτός Δρόμου
    15
    90
    921
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kyr80 last edited by

Αν έλειπαν τα χαραχτηριστικά που του έδωσαν για να είναι και εκτός δρόμου, τότε θα ήταν απείρως καλύτερο(και φθηνότερο) στην άσφαλτο.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cson last edited by

Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:

Καταρχην απο λιγο ψαξιμο που εχω κανει το καλυτερο συστημα τετρακινησης υπαρχει μονο στη σουμπαρου. Ξεπερναει ανετα προβληματα τυπου χιαστη

Εισαι σιγουρος για αυτο??? εχει μπλοκε μπρος & πισω??
        Μπλοκαρει το κεντρικό του?

τελος παντων βγαινουμε εκτός θεματος... ( νομιζω)..

Ενα σωρο τεστ-βιντεο αν ψαξεις στο δικτυο αποδεικνυει το παραπανω που σου ειπα. Ειναι το μοναδικο SUV στη κατηγορα που η τετρακινηση του ειναι κατηγοριας πολυ ακριβοτερων SUV.

Youtube Video

Fokion αμα θες να το συζητησουμε στειλε μου pm να μην χαλασουμε το θεμα εδω.

• ?
          A Former User last edited by

Ο χρήστης kyr80 έγραψε:

Το rav δεν κάνει τίποτα καλά. Όσα κάνει, τα κάνει μέτρια.

ML, Cayenne, Q5-Q7, Touareg, Grand Cherokee, X3-X5, Forester, CX-7 και άλλα που δε μού έρχονται στο μυαλό είναι χειρότερα για εσένα;;;

Μιλάμε για RAV4 mk2.
          Μόνο το Forester είναι στην ίδια κατηγορία.

Το να έχεις rav4 και να θεωρείς ότι είναι το καλύτερο suv(έτσι γράφηκε), είναι παραλογισμός. Ακόμα όμως και να θεωρούσε στην ίδια κατηγορία υπάρχουν τα Q5-X3. Συμφωνώ ακριβότερα. Στο ίδιο έυρος τιμής υπάρχει το forester-vitara-xtrail-outlander.
          Προσωπικά οδηγώντας αυτόματο rav4 απογοητεύτηκα.

Q5 και Χ3 δεν είναι ίδια κατηγορία με το RAV4.
          Δεν είναι απλά ακριβότερα, άλλωστε ούτε το RAV4 το έλεγες φθηνό τότε, είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία.
          Εγώ πάλι έχοντας πολλά χιλιόμετρα με manual RAV4 δεύτερης γενιάς μόνο με το Forester θα σκεφτόμουν αλλαγή από αυτά της κατηγορίας και μόνο με κάποια από της γρήγορες εκδόσεις για να αντισταθμίσω την χειρότερη για μένα εξωτερική εμφάνιση.

Q5 και X3 είναι στην ίδια κατηγορία με το rav. Το νέο είναι στα 4415. X3-Q5-Forester-Xtrail είναι από 4565-4630. Το ότι υπάρχει χασμα σε τιμες και επιδόσεις δε λέει κάτι. Α3 και i30 είναι στην ίδια κατηγορία...

X3 : 4,564 mm μήκος με 2,795 mm μεταξόνιο
          Q5 : 4,639 mm μήκος με 2,807 mm μεταξόνιο
          RAV4 mk2 : 4,230 mm μήκος με 2490 mm μεταξόνιο

Αυτά σου κάνουν ίδια κατηγορία εσένα?
          Μιλάμε για το RAV4 δεύτερης γενιάς. Τι σημασία έχει πόσο είναι το τωρινό?

Άρα ούτε το forester ,ούτε το xtrail είναι στην ίδια κατηγορία με το ραβ4. Γιατί έχουν παρόμοιες διαστάσεις με τα Audi-BMW. Για σενα το ραβ είναι μια κατηγορία μόνο του.... ok
          Η ουσία είναι ότι ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, δεν κάνει τίποτα καλα. Μέτριο στο δρόμο, μέτριο στο χώμα.Να μην συζητήσουμε για ρυμούλκηση, ακόμα μυρίζει ο συμπλέκτης. Μικροί χώροι. Γενικά απορώ με την αγορά του, ενώ έχει πουλήσει τόσο πολύ. Ίσως το όνομα τογιοτα στην Ελλάδα. Στα ίδια χρήματα θα αγόραζα φορεστερ και με λιγότερα xtrail

To Forester είναι κοντά στο RAV4.
          Πιο μακρύ αλλά με αντίστοιχο μεταξόνιο.
          Xtrail, Outlander, Grand Vitara, Tuscon και Sportage, Maverick και Tribute ξεφεύγουν αλλά και πάλι δεν φτάνουν τα 2 που αναφέρεις.
          Δηλαδή με τις διαστάσεις που σου γράφω εσύ το βάζεις στην ίδια κατηγορία?
          Το Q3 και η X1 τότε που βρίσκονται? Κατηγορία Terios? Ή μάλλον για σένα βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με τα 2 μεγαλύτερα αφού είναι και πολύ πιο κοντά σε διαστάσεις.
          Άρα και το Α4 είναι ίδια κατηγορία με το Α6, το Α6 με το Α8 και πάει λέγοντας.
          Επίσης το MX5 είναι ίδια κατηγορία με το 370Ζ roadster.

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν είναι πολύ καλό στο δρόμο (και σε αυτό συμφωνούν και πολλά reviews που έχω διαβάσει αν δίνει κάποιος σημασία σε αυτά) και εκτός είναι αρκετό για το μεγαλύτερο ποσοστό αγοραστών τις κατηγορίας.
          Οπότε δεν μένει παρά να τα οδηγήσει ο υποψήφιος αγοραστής και να δει ποιο του κάνει.

Πολύ καλή επιλογή φυσικά όπως νομίζω είπα ήδη είναι και το Forester για τη χρήση που το θέλει αλλά με μάλλον ακριβότερη συντήρηση.

• M
            meco last edited by

Ο χρήστης kyr80 έγραψε:

ML, Cayenne, Q5-Q7, Touareg, Grand Cherokee, X3-X5, Forester, CX-7 και άλλα που δε μού έρχονται στο μυαλό είναι χειρότερα για εσένα;;;

Ένα ένα θα τα πιάσω και ναι είναι χειρότερα όχι μόνο για μένα αλλά γενικά για πολύ κόσμο.
            ML, Cayenne, Q7 και X5 εκτός από το γεγονός ότι κοστίζουν τα τριπλάσια χρήματα για αγορά, έχουν την τριπλάσια κατανάλωση και φορολογικό κόστος, λόγο βάρους και όγκου θα ταλαιπωρήσουν πολύ τον ιδιοκτήτη τους είτε κινούνται εκτός δρόμου, είτε στην επαρχιακή οδό, είτε στην μέσα στην πόλη. Τα ίδια ισχύουν και για το Grand Cherokee με τη διαφορά ότι στην ποιότητα κύλισης δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά με το RAV4 ενώ ακόμα και στον ανοιχτό δρόμο δεν υπερτερεί στην ευελιξία/ταχύτητα πράγμα που για παράδειγμα τα τέσσερα παραπάνω το κάνουν.
            To CX-7 δεν είναι να βγει εκτός δρόμου ούτε καν σε δύσκολο χωματόδρομο δεν μπορεί να πάει με ευκολία. Κάποια στιγμή θα μείνεις από συμπλέκτη π.χ. και στο περιοδικό που κάνει τη δοκιμή θα γράψουν ότι έμεινε δεύτερη φορά από λάστιχο.
            Η Χ3 είναι ένα RAV4 με μέτρια τετρακίνηση, πολύ μεγαλύτερο βάρος και σχεδόν διπλάσια τιμή. Ταξιδεύει καλύτερα αλλά μέχρις εκεί. Το Q5 είναι καλό αυτοκίνητο με καλή τετρακίνηση αλλά ζυγίζει 2 τόνους και στοιχίζει 70Κ€ χωρίς να προσφέρει τρομερούς χώρους όπως άλλωστε και η X3.
            Το forester φυσικά και είναι εξίσου καλό με το RAV4 και όταν ήταν να αγοράσω το σκεφτόμουν σοβαρά και αυτό. Δεν μου άρεσε όμως τόσο η αίσθηση που έδινε στην οδήγηση και σε συνδυασμό με το after sales της TOYOTA οδηγήθηκα τότε (2005) στο RAV4. Δεν ρυμουλκώ κάτι οπότε το συγκεκριμένο μειονέκτημα δεν με απασχόλησε ποτέ και αν προσέξεις πάντα το επισημαίνω στους ενδιαφερόμενους.
            Και κάτι ακόμα τότε (2005) το RAV4 το αγόρασα μετρητά οπότε είχα περιθώριο να πάρω ένα δανειάκι (τότε άλλωστε σε παρακαλούσαν)και να αγοράσω κάτι πιο ακριβό (είχα κοιτάξει και τη X3 μεταξύ άλλων). Μετά από ψάξιμο κατέληξα τότε ότι τα επιπλέον χρήματα συν τους τόκους δεν θα μου προσφέρουν κάτι το τόσο καλύτερο ώστε να αξίζει την επένδυση.

• M
              meco last edited by

Ο χρήστης cson έγραψε:
              Καταρχην απο λιγο ψαξιμο που εχω κανει το καλυτερο συστημα τετρακινησης υπαρχει μονο στη σουμπαρου. Ξεπερναει ανετα προβληματα τυπου χιαστη οπου ολα της κατηγοριας αυτης(rav4, xtrail,....) την πατανε για πλακα.

Κατηγορηματικά όχι!
              Και εγώ έτσι νόμιζα κάποτε αλλά τελικά τα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης δουλεύουν καλά όταν όλοι οι τροχοί πατάνε κάτω. Αν είναι 2 στον αέρα (ενίοτε και ένας αρκεί) αρχίζουν τα προβλήματα από τα οποία ξεμπερδεύεις μόνο με μηχανικά κλειδώματα και 'ψαγμένα' ηλεκτρονικά τύπου Range Rover και Land Cruiser 150. Έχω δει βίντεο με subaru forester που έχει ακινητοποιηθεί έτσι. Ο ιδιοκτήτης του έχοντας 1η με κοντά κατέβηκε με την κάμερα και ένα βόλτα γύρω από το αυτοκίνητο για να διαπιστώσουμε και εμείς μαζί με αυτόν ότι από όλους τους τροχούς οι οποίοι μάλιστα πατούσαν στο έδαφος ο μόνος που γύριζε ήταν αυτός με τη λιγότερη πρόσφυση μην μπορώντας φυσικά να μετακινήσει το αυτοκίνητο. Για την ιστορία έχω περάσει με το δικό μου RAV4 από μερικά επικά νεροφαγώματα τα οποία έφερναν το αυτοκίνηση σε κατάσταση με δύο διαγώνιους τροχούς στον αέρα και πέρασα χωρίς πρόβλημα. Είμαι όμως σίγουρος ότι αν πατούσα φρένο και μπορούσα να ακινητοποιήσω το αυτοκίνητο έτσι, θα ήμουν ακόμα εκεί.
              Υπάρχουν αρκετά βίντεο που δείχνουν τέτοια bug της 4κίνησης της subaru η οποία φυσικά ακόμα και έτσι είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη. Μη στρεφόμαστε στα promo video των εταιρειών για να διαπιστώσουμε ποια είναι η καλύτερη τετρακίνηση.

• K
                kostis20 last edited by

Καταρχην απο λιγο ψαξιμο που εχω κανει το καλυτερο συστημα τετρακινησης υπαρχει μονο στη σουμπαρου. Ξεπερναει ανετα προβληματα τυπου χιαστη

Εισαι σιγουρος για αυτο??? εχει μπλοκε μπρος & πισω??
                Μπλοκαρει το κεντρικό του?

τελος παντων βγαινουμε εκτός θεματος... ( νομιζω)..

Εν τω μεταξύ ίσως η μοναδική αδυναμία των subaru να είναι οταν έχει δύο διαγώνιους στον αέρα...
                Το νέο forester βεβαια μάλλον το έλυσε και αυτο αφου έχει πέσει ψαξιμο με τα ηλεκτρονικα και το λεγόμενο X mode.
                Κατα τα άλλα ,εχουμε συζητήσει ουκ ολίγες φορές τα διαφορετικά συστήματα των subaru οπότε καντε και καμια αναζήτηση και θα σας λυθουν όλες οι απορίες.Επίσης μη ξεχνάτε πόσο μεγάλο ρόλο παιζουν τα λάστιχα και το είδος τους εκτος δρόμου,καλά για χιόνια δε το συζητάω...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • K
                  kyr80 last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:

Ένα ένα θα τα πιάσω και ναι είναι χειρότερα όχι μόνο για μένα αλλά γενικά για πολύ κόσμο.
                  ML, Cayenne, Q7 και X5 εκτός από το γεγονός ότι κοστίζουν τα τριπλάσια χρήματα για αγορά, έχουν την τριπλάσια κατανάλωση και φορολογικό κόστος, λόγο βάρους και όγκου θα ταλαιπωρήσουν πολύ τον ιδιοκτήτη τους είτε κινούνται εκτός δρόμου, είτε στην επαρχιακή οδό, είτε στην μέσα στην πόλη. Τα ίδια ισχύουν και για το Grand Cherokee με τη διαφορά ότι στην ποιότητα κύλισης δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά με το RAV4 ενώ ακόμα και στον ανοιχτό δρόμο δεν υπερτερεί στην ευελιξία/ταχύτητα πράγμα που για παράδειγμα τα τέσσερα παραπάνω το κάνουν.
                  Συμφωνούμε για το κόστος, και διαφωνούμε για όλα τα άλλα. Δεν υπερτερεί το grand cherokee σε ταχύτητα από το rav 4???? Δεν έχω δει οδηγό cayenne ή ML να ταλαιπωρείται. Έχω δει αρκετούς οδηγούς rav να βγαίνουν για προσπέραση με ταυτότητα στο στόμα. Επίσης οι συγκρίσεις που κάνεις πιο κάτω για την τετρακίνηση είναι ανούσιες.
                  .

• M
                    meco last edited by

Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
                    Συμφωνούμε για το κόστος, και διαφωνούμε για όλα τα άλλα. Δεν υπερτερεί το grand cherokee σε ταχύτητα από το rav 4???? Δεν έχω δει οδηγό cayenne ή ML να ταλαιπωρείται. Έχω δει αρκετούς οδηγούς rav να βγαίνουν για προσπέραση με ταυτότητα στο στόμα. Επίσης οι συγκρίσεις που κάνεις πιο κάτω για την τετρακίνηση είναι ανούσιες.
                    .

Κοίταξε έχω πάει σε πολλά μέρη που το RAV4 χωρούσε μετά βίας. Έχοντας κάποιο από τα μεγάλα SUV αντί για αναστροφή θα έπρεπε να κάνω όπισθεν και σε πολλές φουρκέτες μανούβρα. Χώρια που το βάρος θα με είχε ακινητοποιήσει αρκετές φορές.
                    Πού να τους δεις να ταλαιπωρούνται τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, στην Εθνική οδό;
                    To Grand Cherokee υπερτερεί σε ταχύτητα; Σε ευθεία μπορεί. Στη πρώτη στροφή το βάρος και το 'υπερσύγχρονο' κιβώτιο θα το καθηλώσουν σε ρόλο παρατηρητή από απόσταση.Τα έχουμε οδηγήσει αγαπητέ και τα ξέρουμε... Έχει δύναμη ο κινητήρας αλλά μέχρι εκεί.
                    Ωραία τα μεγάλα SUV, αλλά όταν τα βάλεις στη καθημερινότητά σου, τελικά νιώθεις περιορισμένος.
                    Αυτό τώρα για την προσπέραση με το RAV4 και την ταυτότητα στο στόμα δεν μου έχει τύχει ποτέ για να είμαι ειλικρινής... Προσπερνάει πολύ άνετα και δεν με έχει προβληματίσει ποτέ. Δεν έχω βέβαια προσπαθήσει να περάσω κάποιον που να πηγαίνει με τα 180...
                    Αυτό με τις συγκρίσεις για την 4κίνηση δεν κατάλαβα γιατί είναι ανούσιες. Δεν είναι καλύτερα να έχεις κεντρικό διαφορικό παρά ηλεκτρονικούς συμπλέκτες οι οποίοι και υστέρηση έχουν και δεν μπορούν να σου χαρίσουν χαμόγελο αν βρεθείς σε πατημένο χώμα;

• K
                      kostis20 last edited by

To RAV4 συμπλέκτη δεν έχει?

• M
                        meco last edited by

Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
                        To RAV4 συμπλέκτη δεν έχει?

Από το ΜΚ3 και μετά ναι. Εγώ έχω ΜΚ2 f/l χωρίς VSC (ESP) και με LSD στο πίσω διαφορικό.

• K
                          kostis20 last edited by

Επίσης τα μισά subaru, τα αυτόματα δηλαδή ,κεντρικό συμπλέκτη έχουν.
                          Η σύγκριση προπροηγούμενου RAV με όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν που κολλάει ακριβώς?

• K
                            kyr80 last edited by

rav 4.... Υπερ ατού!!!!

• M
                              meco last edited by

Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
                              rav 4.... Υπερ ατού!!!!

Εγώ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Αδικείς και τους δυο μας έτσι.

• K
                                kyr80 last edited by

Το rav4 το έχει φίλος, και το έχω οδηγήσει σε όλες τις συνθήκες. Σε σχέση με το grand cherokee που έχω, είναι τάφος. Προσπέραση θα κάνεις στην ευθεία όχι στις στροφές. Συγκρίνεις το quadra drive 2, με την τετρακίνιση του rav;; Θες να συγκρίνουμε εσωτερικό; Άνεση; Χώρους;
                                Συμφωνούμε για τα κόστη. Αδικαιολόγητα πολλά και αδικαιολόγητη η τιμή όλων των μεγάλων suv σε σχέση με τα μικρότερα. Μετά από 20.000χλμ σε πόλεις, βουνά, λαγκάδια, ΕΟ είναι το αυτοκίνητο(και τα άλλα όμοια) που μπορείς να έχεις μόνο ένα. Αν θες να μπαίνεις σε στροφές δεν κάνει κανένα από τα 2. Κρατάω το mx5 για τις στροφές. Αλλά μετά από ταξίδι βγαίνω σαν σίγμα τελικό . Μάλλον μεγάλωσα.
                                Από τα άλλα μεγάλα suv, έχω 'ζηλέψει' μόνο το range και το cayenne. Δεν έφταναν τα €€

• M
                                  meco last edited by

Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
                                  Το rav4 το έχει φίλος, και το έχω οδηγήσει σε όλες τις συνθήκες. Σε σχέση με το grand cherokee που έχω, είναι τάφος. Προσπέραση θα κάνεις στην ευθεία όχι στις στροφές. Συγκρίνεις το quadra drive 2, με την τετρακίνιση του rav;; Θες να συγκρίνουμε εσωτερικό; Άνεση; Χώρους;
                                  Συμφωνούμε για τα κόστη. Αδικαιολόγητα πολλά και αδικαιολόγητη η τιμή όλων των μεγάλων suv σε σχέση με τα μικρότερα. Μετά από 20.000χλμ σε πόλεις, βουνά, λαγκάδια, ΕΟ είναι το αυτοκίνητο(και τα άλλα όμοια) που μπορείς να έχεις μόνο ένα. Αν θες να μπαίνεις σε στροφές δεν κάνει κανένα από τα 2. Κρατάω το mx5 για τις στροφές. Αλλά μετά από ταξίδι βγαίνω σαν σίγμα τελικό . Μάλλον μεγάλωσα.
                                  Από τα άλλα μεγάλα suv, έχω 'ζηλέψει' μόνο το range και το cayenne. Δεν έφταναν τα €€

Τάφο δεν το λες εκτός και αν έχεις το Hemi ή το 4,7. Αν μάλιστα του φίλου σου είναι αυτόματο τότε ναι οφείλω να ομολογήσω ότι δεν πάει καθόλου καλά. Η quadra drive 2 έχει τις κοντές και το μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού. Στην απλή θέση όμως δεν έχει κάτι που να την κάνει καλύτερη από του RAV4. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι χειρότερη διότι δεν έχει πίσω lsd διαφορικό, απλά έχει ένα που κλειδώνει εντελώς για δύσκολες στιγμές εκτός δρόμου (αν δεν κάνω λάθος).
                                  Από εκεί και μετά φυσικά και υπερτερεί σε εσωτερικό, άνεση και χώρους. Μόνο στην οδική συμπεριφορά μένει πίσω, τόσο λόγο βάρους όσο και αμερικάνικης φιλοσοφίας. Για αυτό άλλωστε και είναι τόσο άνετο. Με άλλα λόγια δεν αμφισβητώ τίποτα από αυτά που αναφέρεις. Αυτό που είπα είναι ότι τουλάχιστον για μένα και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλοι, δεν μου έχει λείψει τίποτα από τα παραπάνω στο RAV4 (εκτός από την άνεση της ανάρτησης εκτός δρόμου) για αυτό και λέω ότι είναι ένα αυτοκίνητο που τα κάνει όλα (πολύ) καλά.
                                  Range και Cayenne είναι και μένα τα αγαπημένα μου και παρόλο που έχουν πέσει πολύ οι τιμές τους στα μτχ δεν κάνω αυτό το βήμα γιατί δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι το επιπλέον τους κόστος χρήσης και κατοχής αξίζει τον κόπο, από τη στιγμή που δεν είμαι/νιώθω κάπου ακάλυπτος με το RAV4.

• ?
                                    A Former User last edited by

http://www.zeperfs.com/en/duel3019-442.htm

Τώρα τι σχέση έχουν ολα αυτά με το RAV4 όπως και με τα υπόλοιπα του μεγέθους του πέρα απο οτι είναι SUV κανείς δεν ξέρει.

• J
                                      joe-bar-team last edited by

Jeep Rav 4

• K
                                        kyr80 last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:

Τάφο δεν το λες εκτός και αν έχεις το Hemi ή το 4,7.
                                        Συμφωνούμε ότι δεν μπορείς να ταξιδέψεις με σταθερή 180+, αλλά στην προσπέραση είναι αλλού σε σχέση με το rav. Και ο προσανατολισμός του σε σχέση με τον ανταγωνισμό ΔΕΝ είναι ασφάλτινος
                                        Αν μάλιστα του φίλου σου είναι αυτόματο τότε ναι οφείλω να ομολογήσω ότι δεν πάει καθόλου καλά. Η quadra drive 2 έχει τις κοντές και το μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού. Στην απλή θέση όμως δεν έχει κάτι που να την κάνει καλύτερη από του RAV4. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι χειρότερη διότι δεν έχει πίσω lsd διαφορικό, απλά έχει ένα που κλειδώνει εντελώς για δύσκολες στιγμές εκτός δρόμου (αν δεν κάνω λάθος).
                                        Κάνεις λάθος... Το κακό είναι ότι μετά το 2011 το μπροστά διαφορικό είναι ανοιχτό. Φιλικά, όταν γράφεις ότι η τετρακίνηση του rav είναι καλύτερη από αυτήν του gc, εκτίθεσαι. Διάβασε πως λειτουργεί και τι κάνει και τα ξαναλέμε
                                        Από εκεί και μετά φυσικά και υπερτερεί σε εσωτερικό, άνεση και χώρους. Μόνο στην οδική συμπεριφορά μένει πίσω, τόσο λόγο βάρους όσο και αμερικάνικης φιλοσοφίας. Για αυτό άλλωστε και είναι τόσο άνετο. Με άλλα λόγια δεν αμφισβητώ τίποτα από αυτά που αναφέρεις. Αυτό που είπα είναι ότι τουλάχιστον για μένα και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλοι, δεν μου έχει λείψει τίποτα από τα παραπάνω στο RAV4 (εκτός από την άνεση της ανάρτησης εκτός δρόμου) για αυτό και λέω ότι είναι ένα αυτοκίνητο που τα κάνει όλα (πολύ) καλά.
                                        Range και Cayenne είναι και μένα τα αγαπημένα μου και παρόλο που έχουν πέσει πολύ οι τιμές τους στα μτχ δεν κάνω αυτό το βήμα γιατί δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι το επιπλέον τους κόστος χρήσης και κατοχής αξίζει τον κόπο, από τη στιγμή που δεν είμαι/νιώθω κάπου ακάλυπτος με το RAV4.

• F
                                          fokion_sportage last edited by

Σε μια τοσο 'θολη' εικονα του τι εννοει ο καθενας μας ως 'εκτός δρομου' ειναι τελειως ατοπο να συγκρινουμε μεταξυ τους αυτοκινητα διαφορετικου προσανατολισμου.

μια ΒΑΣΙΚΗ διαφοροποιηση ειναι η υπαρξη ή οχι κοντων σχεσεων.
                                          Σαφως και υπαρχουν και αλλες δευτερευουσας σημασίας υψος γωνιες κ.λ.π.

αλλά αλλο τζιπ με κοντά, αλλο grossery getter....

• K
                                            kyr80 last edited by

αλλά αλλο τζιπ με κοντά, αλλο grossery getter....

Εντάξει, και από εκεί απέχει.. Όσο είναι ένα αυτοκίνητο που τα κάνει ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, άλλο τόσο είναι μόνο για να μεταφέρει ζαρζαβατικά.

Με λύπη πάντως, παρά το πέρασμα των χρόνων, βλέπω ότι η υπεράσπιση μέχρι 'θανάτου' του αυτοκινήτου που αγοράσαμε, συνεχίζεται.
                                            Είτε γιατί δεν καταλάβαμε τι αγοράσαμε, είτε γιατί καταλάβαμε αλλά τώρα είναι αργά για δάκρυα....

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ