-
Kαλοτάξιδο!
Για μέσα στην πόλη άντε να πάει μέχρι τα 6 λίτρα,παρακάτω δεν .Τώρα στα πρώτα χιλιόμετρα βάλ'το καλύτερα στο χειροκίνητο και άλλαζε εσύ στις 1800σ.α.λ. περίπου ώστε να κάνεις και οικονομία αλλά να μη ζορίζεται το κιβώτιο(ή κάν'το γενικότερα όταν παίζει συνέχεια 1η-2α στην πόλη.Ακόμη και σε ήπια επιτάχυνση με χαμηλό φορτίο δεν είναι ό,τι καλύτερο να ανεβάζει από τις 1000 στροφές συνέχεια . -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Παρέλαβα το Polo και έκανα την πρώτη βόλταΠρώτες εντυπώσεις:
Με ελάχιστο βύθισμα στο γκάζι ξεκινάς πάντα πρώτος στο φανάρι Ώσπου να βάλουν πρώτη και να συμπλεκτάρουν για να ξεκινήσουν οι χειροκίνητοι, το DSG έχει μπει στη δευτέρα . (χωρίς υπερβολή)
Αλλαγές ταχυτήτων που δεν τις καταλαβαίνεις καν. Παρατήρησα λίγο το στροφόμετρο και με έπιασε ίλιγγος με τη ταχύτητα της βελόνας όταν αλλάζει ταχύτητα
Ροπή από το ρελαντί με τον 1.2 TSI, με 7η (!!) με χάιδεμα στο γκάζι ανέβασε αβίαστα από τα 60 (τα πιάνει με 1000 στροφές περίπου) στα 70χλμ χωρίς kickdown.
Παρέλαβα το αυτοκίνητο με 9χλμ στο οδόμετρο και 10.5 lt/100χλμ μέση κατανάλωση. Μετά από βόλτα 50 χιλιομέτρων, η μέση κατανάλωση του trip computer πήγε στο 6.5 και πιθανώς να κατέβει κι άλλο αφού η στιγμιαία που έβλεπα έπαιζε συχνά στο 5,κάτι.
Η αίσθηση στην αφή του δερμάτινου τιμονιού είναι γαμάτη
Στην ποιότητα κύλισης δεν κατάλαβα διαφορά με το Golf V μέχρι τα 90χαω που το πήγα. Και άνετο και πολύ ήσυχη η καμπίνα.Στα αρνητικά:
Ε είναι πιο στριμόκωλο, πως να το κάνουμε.
Η αίσθηση του τιμονιού στην οδήγηση θυμίζει ηλεκτρονικό παιχνίδι. Δεν καταλαβαίνεις επαφή με το δρόμο.
Και τα φρένα είναι λίγο στο περίπου. Γενικά δεν κάνει για γλήγορους η όλη αίσθηση που αποπνέει το αυτοκίνητο.Για την χρήση που το θέλω πάντως είναι ιδανικό, το αγάπησα ήδη
Μεγειά!! Καλά χιλιόμετρα!!
-
Καλορίζικο
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
-
Kαλοτάξιδος
-
Καλοτάξιδο, νομίζω έκανες προσεγμένη επιλογή.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!Φωτό δεν έχει;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Φωτό δεν έχει;
Στο αντίστοιχο thread
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Φωτό δεν έχει;
Στο αντίστοιχο thread
Το είδα αμέσως μετά που το έγραψα!
-
Και επανέρχομαι μια βδομάδα μετά για να εκθειάσω το DSG
Ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο για κιβώτιο μετάδοσης. Μέσα στην πόλη είναι απίστευτα άνετο και βολικό. Τις αλλαγές σχέσεων είναι αδύνατο να τις αντιληφθείς. Τα γκαπ γκουπ και τα κλωτσήματα και μαρσαρίσματα με το συμπλέκτη που αναπόφευκτα θα κάνεις με ένα χειροκίνητο, απλά δεν υπάρχουν. Είναι όλα σούπερ ομαλά και όλες οι αλλαγές γίνονται άψογα. Διαβάζει πολύ καλά τις κινήσεις του γκαζιού και καταλαβαίνει άμεσα πότε ζητάς περισσότερη επιτάχυνση για να κάνει kick down. Πραγματικά κανένα παράπονο.
Πολύ απλά δεν παίζει πλέον να αγοράσω χειροκίνητο στο μέλλονΕπίσης μπόλικη ροπή που δεν την περίμενα από το 1.2 αν και είχα tsi και στο παρελθόν. Έχει σαφώς λιγότερο turbo lag από το twincharger.
Έχω οδηγήσει 1800άρια που έχουν σαφώς λιγότερη ροπή από το ρελαντί ως τις 3500 που το έχω πάει (βασικά το C30 με τον 1.8 125 ίππων της Ford, ήταν σίγουρα πιο αναιμικό τόσο χαμηλά, όπως και το Civic με τα 140 άλογα).
Σε φουλ γκάζι δεν ξέρω τι λέει ακόμα. Φαντάζομαι όχι σπουδαία πράγματα, 100 άλογα είναι, τι να σου κάνουν.
Για relaxed οδήγηση πάντως είναι λουκούμι.Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι πολύ άνετο χωρίς να τρίζει τίποτα (βασικά όλη η καμπίνα νομίζω έχει τα υλικά που συναντούσες στο Golf V, με περισσότερη αναλογία στα σκληρά βέβαια) και το τιμόνι εξακολουθεί να μη δίνει αίσθηση του δρόμου
Μικρομεσαίο καινούριο