-
Μη συγκρίνετε Χόντα με Πεμβέ, είναι άδικο και για τα δύο. Έχουν διαφορετικές προτεραιότητες στον σχεδιασμό τους, και διαφορετική στόχευση.
Επίσης, το αντίπαλο δέος του πετρελαιοκίνητου Σιβίκ δεν είναι το βενζινοκίνητο 1.33, αλλά το 1.800, με το οποίο έχει διαφορά μόλις 2.100 ευρώ, και θα οποία θα τα πάρεις πίσω και με το παραπάνω από τη διαφορά στην κατανάλωση. Το μόνιμο θέμα είναι η αρχική τιμή του, και η οποία, για πολλοστή φορά μάλιστα, δεν έχει σχέση με τους συσχετισμούς τιμών που υπάρχουν σε άλλες αγορές. -
Το λάθος που κάνεις είναι ότι ταυτίζεις τις δικές σου ανάγκες με τις ανάγκες ολόκληρης της αγοράς, και μιλάς για 'ανύπαρκτη Honda' 'ελληνικό φαινόμενο' και διάφορα άλλα ωραία. Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι,εκτός αν έχεις τόσο κακή προσωπική εμπειρία απο Honda ,και τα λες αυτά.
To Civic λοιπόν είναι πολύ πιο ευρύχωρο, καταναλώνει λιγότερο, είναι αντίστοιχα,αν όχι πιο γρήγορο, είναι πιο καλοεξοπλισμένο και αισθητά φθηνότερο.
Δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά όμως,επειδή η BMW...είναι BMW,σωστά; Αν θέλεις λοιπόν αγαπητέ αγοραστή αυτοκίνητο,θα πάρεις μόνο premium, ακόμα και αν το άλλο εσένα σε εξυπηρετεί καλύτερα.
-
Ειναι δυο μελη εδω μεσα που αγορασαν 116d στην τιμη περιπου που περιγραφει ο Dasimo.
Δε θυμαμαι τα ονοματα τους, αν διαβαζουν ας γραψουν, απλα θυμαμαι η εκπτωση της bmw ηταν στα 4-5 χιλιαρικα.
Ειχε συζητηθει εκτενως περυσι, οποιος δε βαριεται ας ψαξει να τα βρει. -
Διαβάζω προσεκτικά αυτά που γράφετε και δεν πρέπει να φωνάζετε και να υπάρχουν αντιπαραθέσεις… μια συζήτηση κάνουμε και λέγοντας ο καθένας αυτά που πιστεύει και γνωρίζει…..
Και εγώ φλερτάρω το civic αλλά κομπλάρω στην άξια του…..
Πρέπει να τονίσουμε ότι το v40 Volvo πολύ καλό αλλά το πορτ παγκαζ σχετικά πολύ μικρό τουλάχιστον για μένα.
Δεν ξέρω για BMW, δεν την έχω οδηγήσει αλλά μην ξεχνάμε και το κόστος αργότερα σε σέρβις. Τι να το κάνω αν μετά κυριολεκτικά με γδύνουν στο σέρβις……
Σαν bmw, πολύ καλή αλλά….ξεφεύγουμε ΤΡΟΜΕΡΑ σαν τιμή με το μέσο εξοπλισμό ενός αυτοκίνητου….
Και επειδή είμαστε μια παρέα κάποιος είπε για τα γνωστά προβλήματα σέρβις της χοντα…. Αν θέλεις μπορείς έστω και περιληπτικά να μου τα αναφέρεις για να τα ξέρω……
Όπως και να έχει κάθε άποψη σεβαστή είναι το θέμα είναι να βάλουμε μέσα την ποιότητα κατασκευής, το κόστος συντήρησης, το κόστος μετακίνησης (που καεί σε φυσιολογικές συνθήκες) και το κόστος απόκτησης του αμαξιού και οι αποθηκευτικοί χώροι (εγώ πχ ένεκα δουλειάς το θέλω να έχει μεγάλους χώρους για φόρτωμα…. ) και να βρεθεί μια χρυσή τομή.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ κάνουμε και μια παρέα είμαστε….. -
Πριν ένα χρόνο ακριβώς πήρα την 116d 23.000 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό (έκπτωση 5.500 ευρώ μαζί με την απόσυρση). Τώρα βλέπω στο car αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4921905/ (μάλλον καινούριο πινακιδωμένο) που έχει και xenon!
Είναι γεγονός ότι το honda είναι ακριβό, καλό αυτοκίνητο αλλά ακριβό. Και βέβαια το made in japan δεν ισχύει. Αν η προτεραιότητα κάποιου είναι οι χώροι μπορεί με τα λεφτά του civic να πάρει πολυμορφικό ή αυτοκίνητο της μεγάλης κατηγορίας (mondeo, 508, octavia κλπ) ή ακόμα και το golf.
Αν ψώνιζα σήμερα αυτοκίνητο της κατηγορίας πάλι τον άσο θα έπαιρνα. Πάρα πολύ ευχαριστημένος σε όλους τους τομείς, με 1 μωρό μας καλύπτει άνετα σε χώρους. Φυσικά το σχόλιο για το πίσω κάθισμα είναι ατυχές, όποιος είναι μέχρι 1.80 κάθεται άνετα πίσω από εμένα που είμαι 1.87. Σε αυτή τη ρύθμιση ακόμα και εγώ κάθομαι πίσω αλλά φυσικά τα πόδια μου ακουμπάνε στο κάθισμα (ο αέρας για το κεφάλι όμως είναι πολύ καλός). Η overall μέση κατανάλωση μετά από 20.000 χιλιόμετρα είναι 5.5 με αρκετά γρήγορα ταξίδια και πόλη, με χαλαρούς ρυθμούς παίζει εύκολα σε ψηλά 4αρια.
Η honda επιμένει να τιμολογεί στην Ελλάδα αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με άλλες χώρες (ή ο Σ δουλεύει με πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους).
Όσο αφορά τα service, το πρώτο service σε αντιπροσωπεία της bmw κόστισε 100 ευρώ ακριβώς. Πολύ αμφιβάλλω αν στο civic θα είναι λιγότερα. Επίσης έχει καδένα, όχι ιμάντα (δεν ξέρω τι παίζει στο honda). Σήμερα, δεν πιστεύω ότι ειδικά σε ότι αφορά service- ανταλλακτικά η honda είναι πιο φθηνή από την bmw. -
Συμφωνώ σε πολλά φίλε mrclouzo αλλά προσωπικά δεν θέλω πολυμορφικό αλλά μόνο στυλ χας μπανγκ για να πέφτουν τα καθίσματα και να γίνεται ενιαίος ο χώρος για μεταφορά μεγάλων αντικειμένων…..
Το civic μου αρέσει αλλά πολύ ακριβό!!!!! Ο Σαρακάκης δεν έμαθε ότι πλέων υπάρχει τρομερή κρίση στην Ελλάδα!!!!! Δεν ξέρω τι σκεπτικό το έχει με την τιμολόγηση του ίσως το έχει σε κατηγορία με το v40 και το a3, ή το BmW σίγουρα θα είχε πάρα πολλές πωλησεις αν η τιμή του ήταν κάπως πιο συμπιεσμένη….. άλλοι λένε ότι σχεδόν έχει τα πάντα η απλή έκδοση. Δεν ξέρω
Το θέμα είναι τι ανατόμε, τι μπορούμε να δώσουμε και κατά πόσο μελλοντικά αξιόλογο είναι αυτό που θα πάρουμε και να μην μας «ζητεί» κάθε λίγο!!!!
Προσωπικά το v40 που το είχα οδηγήσει μου άρεσε πολύ αλλά το μικρό πορτ παγκαζ του ήταν για μένα απογοητευτικό και το απέκλισα…… -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Πριν ένα χρόνο ακριβώς πήρα την 116d 23.000 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό (έκπτωση 5.500 ευρώ μαζί με την απόσυρση). Τώρα βλέπω στο car αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4921905/ (μάλλον καινούριο πινακιδωμένο) που έχει και xenon!Μπορει να μην πολυβλεπεται αλλα με τετοια τιμη... το παραβλεπεις!!
-
Τα πινακιδωμένα 116δ της αγγελίας δεν συμπεριλαμβάνουν το κόστος της απόσυρσης (350 ευρώ) και το μεταλλικό (500+) και έχουν τις απλές ζάντες, παρόλα αυτά είναι καλή η τιμή τους διότι ένα Σίβικ πάει με όλα αυτά 23.000 ευρά. Αυτή τη στιγμή επίσης τρέχει μια προσφορά από Πεμβέ στα 24 χιλιάρικα και κάτι ψιλά, και έχει επιπλέον και καλό ζαντικό και καθίσματα ύφασμα/δέρμα και δωρεάν 5 έτη σέρβις (με όρους).
Το ερώτημα καταρχήν είναι ένα, θέλεις πριμιά ή όχι? Αν ναι, τότε ξεχνάς Σιτροέν, Χόντα κ.τ.λ.Αν όχι το C4 είναι πολύ καλό, διότι το παίρνεις με 18.500 στον πλούσιο εξοπλισμό και με 115 άλογα, ενώ αν δώσεις ΜΟΝΟ 650 ευρώ παραπάνω (επιβάλλεται ), θα το πάρεις με 6'αρι αυτόματο με αυτιά στο τιμόνι, ενώ το απλούν έχει ένα μετριότατο χειροκίνητο πεντάρι.
Αν κάποιος δε επιμένει ΠΣΑ, το 308 με απόσυρση και μεταλλικό πάει 20.000 ευρά με 6άρι χειροκίνητο στην μεσαία έκδοση εξοπλισμού, ενώ αυτόματο δεν υπάρχει καν (ούτε στο Πεμβέ).
Το Σιβίκ στα 23.000 ευρώ είναι 'στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται', καθότι ο Σ βλέπει πόπολο στα μαγαζά να έρχεται να να ζητάει πετρέλαιο και σου λέει τώρα θα τους τα πάρω. -
Το C4 115 βγαινει και με 6ρι χειροκινητο
-
και ενα ενδιαφερον αρθρο
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=459&page_id=6617#bottom -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τα πινακιδωμένα 116δ της αγγελίας δεν συμπεριλαμβάνουν το κόστος της απόσυρσης (350 ευρώ) και το μεταλλικό (500+) και έχουν τις απλές ζάντες, παρόλα αυτά είναι καλή η τιμή τους διότι ένα Σίβικ πάει με όλα αυτά 23.000 ευρά. Αυτή τη στιγμή επίσης τρέχει μια προσφορά από Πεμβέ στα 24 χιλιάρικα και κάτι ψιλά, και έχει επιπλέον και καλό ζαντικό και καθίσματα ύφασμα/δέρμα και δωρεάν 5 έτη σέρβις (με όρους).........Χαρτί απόσυρσης βρίσκεις και με 150 ευρώ ενώ το λευκό δεν έχει χρέωση. Όταν λες απλές ζάντες δεν ξέρω τι εννοείς, 16αρες αλουμινίου φοράει http://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=& ... 8118539885, http://www.google.gr/imgres?imgurl=http ... =0&ndsp=15 και είναι μια χαρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φορέσεις σε αυτό το μοντέλο μεγαλύτερες, θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα χειροτερέψει η άνεση.
Δεν ξέρω τι προσφορές τρέχουν αλλά σίγουρα παίζουν καλές εκπτώσεις και οι αρχικές τιμές καταλόγου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πριν λίγο καιρό έδιναν δώρο τα xenon μαζί με το sport line ή το urban line+ κάποια έκπτωση. Σίγουρα το καλύτερο vfm μεταξύ των premium (μαζί με το v40 αν το βάλουμε με τα 3 γερμανικά). -
Μπας και ειναι στα σκαρια οι νεοι 1500αρηδες για τον Ασσο και ξεκινησανε τις προσφορες;
Η αγγελια που εβαλε ο mrclouzo εχει τιμη σχεδον χωμα. Οκ δεν ειναι η σπορ εκδοση με τα πολυ ωραια καθισματα και της λειπουν 1-2 πραγματακια (πχ cruise control) αλλα ειναι αξιοπρεπης απο εξοπλισμο.
Παντως η καλυτερη εποχη για αγορα του τωρινου Ασσου σε diesel θα είναι πριν το facelift, οπου θα εχει πιο ωραια μασκα και τον νεο 1500αρη, οποτε λογικα θα οτι εχουν σε προ-fl θα το σκοτωσουν.
-
Το facelift του άσου αναμένεται όχι νωρίτερα από το 2015 και μάλλον δεν θα έχει την μούρη της 2 series αλλά λίγο διαφορετικά φώτα και προφυλακτήρα σε σχέση με την τωρινή. Γενικά η bmw δεν κάνει μεγάλες αλλαγές στα f/l.
Ο νέος τρικύλινδρος που φοράει το νέο mini έχει αποσπάσει καλές κριτικές στα reviews που έχω δει και θα βγαίνει και σε δυνατότερες εκδόσεις.
Sport καθίσματα και cruise προσθέτεις με 1000 ευρώ.
Λογικό είναι να παίξουν πολύ καλές προσφορές πριν το λανσάρισμα το f/l όπως συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες. Το ερώτημα είναι πόσο πιο κάτω
Ο τωρινός άσος θα είναι και ο τελευταίος με την κίνηση πίσω, η επόμενη γενιά θα έχει την νέα μπροστοκίνητη πλατφόρμα της bmw
Πάντως ο νέος drive-E diesel της volvo είναι απίστευτος. Από 2 λίτρα αποδίδει 190 άλογα, 40,8 κιλά ροπή, μέση κατανάλωση 3.3 l/100 και εκπομπές ρύπων 85 g/km (στο v40). Μακάρι να βγάλει αντίστοιχο στα 1.6 λίτρα. -
Το facelift του άσου αναμένεται όχι νωρίτερα από το 2015 και μάλλον δεν θα έχει την μούρη της 2 series αλλά λίγο διαφορετικά φώτα και προφυλακτήρα σε σχέση με την τωρινή. Γενικά η bmw δεν κάνει μεγάλες αλλαγές στα f/l.
Ο νέος τρικύλινδρος που φοράει το νέο mini έχει αποσπάσει καλές κριτικές στα reviews που έχω δει και θα βγαίνει και σε δυνατότερες εκδόσεις.
Sport καθίσματα και cruise προσθέτεις με 1000 ευρώ.
Λογικό είναι να παίξουν πολύ καλές προσφορές πριν το λανσάρισμα το f/l όπως συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες. Το ερώτημα είναι πόσο πιο κάτω
Ο τωρινός άσος θα είναι και ο τελευταίος με την κίνηση πίσω, η επόμενη γενιά θα έχει την νέα μπροστοκίνητη πλατφόρμα της bmw
Πάντως ο νέος drive-E diesel της volvo είναι απίστευτος. Από 2 λίτρα αποδίδει 190 άλογα, 40,8 κιλά ροπή, μέση κατανάλωση 3.3 l/100 και εκπομπές ρύπων 85 g/km (στο v40). Μακάρι να βγάλει αντίστοιχο στα 1.6 λίτρα.Ναι, ειναι κριμα που αποφασισαν να πανε και αυτοι σε μπροστινη κινηση. Βεβαια απο την αλλη δεν νομιζω οτι εχει και πολυ σημασια για τους περισσοτερους αγοραστες της κατηγοριας αυτο. Καπου ειχα διαβασει σε μια ερευνα οτι ενα μεγαλο ποσοστο αγοραστων του ασου, δεν ξερουν αν η κινηση ειναι μπροστα ή πισω.
Για τους τρικυλινδους diesel εκτος απο τους 116hp, εχουν πει και για αλλες εκδοσεις του;
Παντως εαν του βαλουν μια μασκα σαν αυτή:
http://www.bmwblog.com/2014/03/20/2015- ... rendering/θα ομορφυνει παρα πολυ μπροστα!
Με δεδομενα ολα τα παραπανω (ερχομος fl και νεα μοτερ συντομα) θεωρω οτι δεν ειναι καλο timing για αγορα του υπαρχοντος ασου τωρα, αλλα ιδανικα σε κανα εξαμηνο, παρα μονο αν καποιος βιαζεται πολυ ή βρει καμια σουπερ τιμη οπως αυτη στη αγγελια που εβαλες και τον καλυπτει πληρως ο εξοπλισμος.
Οσο για τον διλιτρο diesel VEA της Volvo ειναι πραγματι διαμαντι, μακαρι να αγοραζαμε τετοια μοτερ, αλλα ακομα και να εχεις τη δυνατοτητα να το αγορασεις τωρα, δεν ξερεις τι μπορει να σκεφτουν αυριο για να σε στριμωξουν με τεκμηρια-φορους κλπ.
Για 1.6 VEA δεν εχω ακουσει τιποτα παντως ουτε εχει ανακοινωθει κατι. -
Εγώ, αντίθετα, για το 116δ πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα το 2015 όπου και θα μπει και το αυτόματο κιβώτιο.Αν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο βέβαια τον πιθανό αγοραστή. Από την άλλη, σε λίγα μηνάκια, την Σεπτέμβρη, θα έχουμε euro6 και δεν γνωρίζω πως θα καταλήξει το μοτέρ όταν μπει υποχρεωτικώς και το denox. Γενικά πολλές προσφορές τον τελευταίο καιρό, εκτός από την κλασσική περίπτωση του να έχει κεσάτια ο έμπορας και να προσπαθεί να ξεφορτωθεί ότι στοκαρισμένο υπάρχει, έχουν σχέση και με την αλλαγή των κανονισμών.
Επίσης, αντίθετα, μια προσθιοκίνητη σειρά 1 τα επόμενα χρόνια θα συνιστούσε μεγάλη αναβάθμιση για μένα.Οι χώροι μέσα στην καμπίνα είναι εμφανώς ριγμένοι σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο ιδίων διαστάσεων. Ίσως ωφεληθεί λίγο και το πορτμπαγκάζ και λίγο το κοστολόγιο, και μάλλον θα μπορέσουν να μπουν και μικρότερου κυβισμού κινητήρες. Χαράς ευαγγέλια για το πόπολο που θέλει πριμιά (χαμηλού κυβισμού). -
Πριν ένα χρόνο ακριβώς πήρα την 116d 23.000 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό (έκπτωση 5.500 ευρώ μαζί με την απόσυρση). Τώρα βλέπω στο car αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4921905/ (μάλλον καινούριο πινακιδωμένο) που έχει και xenon!
Είναι γεγονός ότι το honda είναι ακριβό, καλό αυτοκίνητο αλλά ακριβό. Και βέβαια το made in japan δεν ισχύει. Αν η προτεραιότητα κάποιου είναι οι χώροι μπορεί με τα λεφτά του civic να πάρει πολυμορφικό ή αυτοκίνητο της μεγάλης κατηγορίας (mondeo, 508, octavia κλπ) ή ακόμα και το golf.
Αν ψώνιζα σήμερα αυτοκίνητο της κατηγορίας πάλι τον άσο θα έπαιρνα. Πάρα πολύ ευχαριστημένος σε όλους τους τομείς, με 1 μωρό μας καλύπτει άνετα σε χώρους. Φυσικά το σχόλιο για το πίσω κάθισμα είναι ατυχές, όποιος είναι μέχρι 1.80 κάθεται άνετα πίσω από εμένα που είμαι 1.87. Σε αυτή τη ρύθμιση ακόμα και εγώ κάθομαι πίσω αλλά φυσικά τα πόδια μου ακουμπάνε στο κάθισμα (ο αέρας για το κεφάλι όμως είναι πολύ καλός). Η overall μέση κατανάλωση μετά από 20.000 χιλιόμετρα είναι 5.5 με αρκετά γρήγορα ταξίδια και πόλη, με χαλαρούς ρυθμούς παίζει εύκολα σε ψηλά 4αρια.
Η honda επιμένει να τιμολογεί στην Ελλάδα αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με άλλες χώρες (ή ο Σ δουλεύει με πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους).
Όσο αφορά τα service, το πρώτο service σε αντιπροσωπεία της bmw κόστισε 100 ευρώ ακριβώς. Πολύ αμφιβάλλω αν στο civic θα είναι λιγότερα. Επίσης έχει καδένα, όχι ιμάντα (δεν ξέρω τι παίζει στο honda). Σήμερα, δεν πιστεύω ότι ειδικά σε ότι αφορά service- ανταλλακτικά η honda είναι πιο φθηνή από την bmw.σήμερα έκλεισα το τελευταίο από τα 3 116d που είχε βγάλει προσφορά ο τρικαλιώτης.
είχα δει τυχαία το ποστάρισμα του mrclouzo σχετικά με την αγγελία στο car για τους άσσους οπότε εμμέσως βοήθησες φίλε γιατί
ενώ είχα τον άσσο σε προτεραιότητα για υποψήφια αγορά οι τιμές καταλόγου ήταν απαγορευτικές.Η προσφορά ήταν καλή και έκλεισε στα 21150 συν την απόσυρση.
Και τα 3 αμάξια ήταν πινακιδωμένα και το ακριβότερο (22200 αν δεν κάνω λάθος) είχε xenon αλλά και άθλια ζάντα.
Ελαστικός κινητήρας για diesel όσο το οδήγησα και κρατάει και ψηλότερα.Το Leon που οδήγησα έχει καλύτερη αίσθηση της ροπής από 1750 ως 2200 αλλά μετά ψόφιο σ αφήνει με τη γλύκα.Μπορεί να είναι ιδέα μου αλλα νομίζω παίζει ρόλο ότι το ένα είναι προσθιοκίνητο και το άλλο πισωκούνα (άλλο να σε σπρώχνουν άλλο να σε τραβάν).Το τιμονάκι του καλό ένα κλικ πιο σφιχτό θα το ήθελα.Στο φανάρι που το πάτησα ο ποπός πήγε να φύγει για πλάκα άλλα μπήκε σφήνα το ηλεκτρονικό του και ψιλοξενέρωσα.Αν δεν ήταν η ανάγκη για οικονομικά χιλιόμετρα δεν θα κοιτούσα τα ντίζελ με τίποτα ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω ότι αυτα τα μοτέρ δεν χτίζουν ροπή συνέχεια όπως την καλή και τίμια βενζινούλα αλλά την δίνουν με τη μία και μετά είσαι σαν τη Μ.Παρασκευή αλλά με τον άσσο νομίζω οτι αμβλύνεται αυτή η αίσθηση τουλάχιστον με τα υπόλοιπα της κατηγορίας που έχω οδηγήσει.Ειχα βάλει στο μάτι τον dci του megane με τα 130 αλλά μέσα θυμίζει αμάξι από άλλη δεκαετία θέλει ανανέωση και έψαχνα και για τον νέο 1,5 tdci του focus οταν έρθει και εφόσον φτιάξουν το τωρινό σετάρισμα της αναρτησης που ναι μεν σαρωνει τα παντα από λακούβες αλλά η επαφή με το περιβάλλον και το δρόμο είναι μηδενική.
Τα υπόλοιπα από τον άσσο στο δρόμο ελπίζω να ήταν μια καλή επιλογή. -
Καλορίζικο φίλε και καλα km. Στα λεφτά αυτά έκανες την καλύτερη επιλογή, ήταν ευκαιρία.
Με τι έξτρα το πήρες;Για το μοτέρ της θα συμφωνήσω πολυ καλη συμπεριφορά ψηλά για ντίζελ , αν ήταν και λιγο πιο καλο χαμηλά θα αγγιζε το τέλειο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
σήμερα έκλεισα το τελευταίο από τα 3 116d που είχε βγάλει προσφορά ο τρικαλιώτης.
είχα δει τυχαία το ποστάρισμα του mrclouzo σχετικά με την αγγελία στο car για τους άσσους οπότε εμμέσως βοήθησες φίλε γιατί
ενώ είχα τον άσσο σε προτεραιότητα για υποψήφια αγορά οι τιμές καταλόγου ήταν απαγορευτικές.Η προσφορά ήταν καλή και έκλεισε στα 21150 συν την απόσυρση.
Και τα 3 αμάξια ήταν πινακιδωμένα και το ακριβότερο (22200 αν δεν κάνω λάθος) είχε xenon αλλά και άθλια ζάντα.
Ελαστικός κινητήρας για diesel όσο το οδήγησα και κρατάει και ψηλότερα.Το Leon που οδήγησα έχει καλύτερη αίσθηση της ροπής από 1750 ως 2200 αλλά μετά ψόφιο σ αφήνει με τη γλύκα.Μπορεί να είναι ιδέα μου αλλα νομίζω παίζει ρόλο ότι το ένα είναι προσθιοκίνητο και το άλλο πισωκούνα (άλλο να σε σπρώχνουν άλλο να σε τραβάν).Το τιμονάκι του καλό ένα κλικ πιο σφιχτό θα το ήθελα.Στο φανάρι που το πάτησα ο ποπός πήγε να φύγει για πλάκα άλλα μπήκε σφήνα το ηλεκτρονικό του και ψιλοξενέρωσα.Αν δεν ήταν η ανάγκη για οικονομικά χιλιόμετρα δεν θα κοιτούσα τα ντίζελ με τίποτα ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω ότι αυτα τα μοτέρ δεν χτίζουν ροπή συνέχεια όπως την καλή και τίμια βενζινούλα αλλά την δίνουν με τη μία και μετά είσαι σαν τη Μ.Παρασκευή αλλά με τον άσσο νομίζω οτι αμβλύνεται αυτή η αίσθηση τουλάχιστον με τα υπόλοιπα της κατηγορίας που έχω οδηγήσει.Ειχα βάλει στο μάτι τον dci του megane με τα 130 αλλά μέσα θυμίζει αμάξι από άλλη δεκαετία θέλει ανανέωση και έψαχνα και για τον νέο 1,5 tdci του focus οταν έρθει και εφόσον φτιάξουν το τωρινό σετάρισμα της αναρτησης που ναι μεν σαρωνει τα παντα από λακούβες αλλά η επαφή με το περιβάλλον και το δρόμο είναι μηδενική.
Τα υπόλοιπα από τον άσσο στο δρόμο ελπίζω να ήταν μια καλή επιλογή.Καλορίζικο και καλοτάξιδο
Θα δεις ότι μεταξύ των 3 προγραμμάτων οδήγησης (eco pro, comfort, sport) οι διαφορές στην απόδοση του κινητήρα και στο βάρος του τιμονιού είναι πολύ μεγάλες. Το eco pro είναι ιδανικό όταν έχεις κολλήσει σε πολύ κίνηση, το comfort χρησιμοποιώ συνήθως στις καθημερινές μετακινήσεις. Το sport στην εθνική και γενικά όταν βιάζομαι ή θέλω να στρίψω
Στο sport ο κινητήρας αποδίδει από πολύ χαμηλά, γύρω στις 1300 στροφές και μετά τις 1500 τουρμπίζει για τα καλά και τραβάει γερά ανεξαρτήτως επιλεγμένης σχέσης (είναι και το κιβώτιο θεόμακρο). Δεν έχω οδηγήσει άλλο diesel στην κατηγορία που να τουρμπίζει τόσο χαμηλά (για μένα έχει το λιγότερο lag), ενώ τραβάει πολύ καλά μέχρι περίπου τις 4500 στροφές.
Το esp βγαίνει εντελώς με παρατεταμένο πάτημα του αντίστοιχου κομβίου οπότε και ο ποπός θα δεις ότι είναι ευχάριστα ανήσυχος σε τυπικό ελληνικό δρόμο. Από κατανάλωση υπολόγιζε έναν μέσο όρο 5.5-5.7 χωρίς πολύ προσπάθεια για οικονομία, στο ταξίδι και με ταχύτητες μέχρι 130 παίζει γύρω στα 5.
Με τον καιρό θα συνηθίσεις τον τρόπο λειτουργίας του diesel και θα δεις ότι οι καθημερινές μετακινήσεις είναι πολύ ευχάριστες. Τώρα στην περίπτωση που θες να πάρεις το max από τον κινητήρα έχε στο νου σου ότι θέλει αρκετά ψηλά αλλαγές ταχυτήτων (μεταξύ 4200 και 4500 στροφές) και δεν θα μείνεις παραπονεμένος.
Προσωπικά έκανα και ευλαβικό στρώσιμο, για τα πρώτα 3.000 χλμ αλλαγές στις 2500 στροφές max και μετά σιγά σιγά άνοιγμα σε ψηλότερες στροφές (και φυσικά να αποφεύγεις τα μεγάλα φορτία, δηλαδή οδήγηση με μεγάλη σχέση και πολύ χαμηλές στροφές). Κόφτης μπαίνει περίπου στις 5300-5400 στροφές (vtec για diesel) αλλά ο κινητήρας βουίζει και δεν πάει -
να στε καλά ρε παιδιά.
στο αμάξι το μόνα που το διαφοροποιούν από την βασική έκδοση είναι η 16άρα ζάντα,το πακέτο advantage και το συστημα ανοιχτής ακρόασης .θα ήθελα και το drivers pack με το servotronic αλλά η τιμή έφευγε και είχα ήδη κάνει την υπέρβασή μου.
Οπως και να έχει το ευλύγιστο ντίζελ μοτεράκι του ήταν αυτό που ήθελα εξ αρχής μαζί με το πλαίσιο που κινεί .
Στα αρνητικά που πρόλαβα να πιάσω στο test drive ήταν ένας λεβιές με λίγο parkinson στο ρελαντί,το όχι και τόσο διακριτικό start stop και ένα θεματάκι με τον κάτω πίνακα οργάνων που πρέπει να βρεις το σημείο να μην κρύβεται από το τιμόνι.Τρίτο άτομο το ξεχνάς για πίσω λόγω τούνελ εκτός αν είναι γυναίκα με φούστα.Βλεπεις εσώρουχο άνετα.
-
Ναι αυτο με το λεβιε που τρεμει το ειχα παρατηρησει και εγω στο TD. Λογικα ομως πρεπει να ειναι μονο ψυχολογικο και τπτ παραπανω. Απορω πως δεν το προσεξανε, ειδικα αν σκεφτεις οτι μιλαμε για ενα premium αυτοκινητο. Το ιδιο και για τον πινακα οργανων.
Το start stop ομως δεν μου ειχε φανει κακο.
Εκανες και επεκαταση εργοστασιακης εγγυησης;
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου