-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Γενικά έχω μια μούρλια με τα παλιά απ'ότι έχετε καταλάβει.Ας μείνουμε λοιπόν σε αυτά που αναφέρονται στο πρώτο ποστ,ή αν έχετε κάτι να προτείνετε σε χρονολογίες μέχρι αρχες '90.Το budget ας το κάνουμε καλύτερα 2000-3000.
Η Sprint αποκλείστηκε,για την 75 έχει σχηματιστεί μια σχετικά ολοκληρωμένη άποψη,όπως και για την ZX.Για το CRX και την Delta τι λέτε;
Ελπίζω να μην κουράζω,απλά όσο ακούω και διαβάζω πράγματα,τροποποιώ ελαφρά και αυτό που ψάχνω.
Για Mercedes 190 τι λες?
Απείρως πιο αξιόπιστη από τα συζητούμενα, ανταλλακτικά παντού και για πάντα, πιο γρήγορη από Αλφα 75 1.6 καταλυτική και με οδική συμπεριφορά - (θετική) έκπληξη!Ψάχνω και για εμένα μία, αλλά δεν μπορώ να ξεπεράσω το σκόπελο της συζύγου, που δεν θέλει να την βλέπει..
Χιλιες φορες e36 318 is..
ξερεις εσυ... -
Σωστότατα βρε νονέ μου, αλλά δεν ψήνεται για BMW από ότι κατάλαβα (κακώς! )
-
H 3.18s πολύ καλό μοτέρ αλλά ο ξαδερφός μου που την είχε παραπονιόταν για τα φρένα. Δεν έπιαναν όσο θα ήθελε. Η 190 αθάνατη. Αξιοπιστία, ποιότητα κύλισης, την είχε ο άλλος μου ξάδερφος με το 1.8 μοτέρ και με το ζόρι την πούλησε για να πάρει το Lexus το SUV το υβριδικό.
-
Δεν ισχύει ακριβώς φίλε panosft
Έχει καλά φρένα στο 'πιάσιμο', δεν έχουν διάρκεια σε συνθήκες παρατεταμένα γρήγορου ρυθμού -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Δεν ισχύει ακριβώς φίλε panosft
Έχει καλά φρένα στο 'πιάσιμο', δεν έχουν διάρκεια σε συνθήκες παρατεταμένα γρήγορου ρυθμούΠολύ καλά αυτοκίνητα και τα δύο...
Το 190 είναι πιο wife-friendly, απλά θέλει λίγη τεχνική στο ψήσιμο.
Η μέθοδος, γιατρέ μου, είναι αυτή της επαναλαμβανόμενης δυαδικής επιλογής (αγαπημένος τρόπος των απανταχού κυβερνήσεων ανα τον κόσμο, από όπου και την αντιγράψαμε): Συγκρίνεις το εν λόγω αυτοκίνητο σε κάθε ευκαιρία με πιο ακριβά ή πιο σπορ (γαμπριάτικα) αυτοκίνητα και της δίνεις τη 'δυνατότητα' της επιλογής. Ιδανικά σε χαλαρό κλίμα (πχ όταν πάτε για δουλειές του σπιτιού ή, ακόμα καλύτερα για δικές της) και στο τέλος ενός κύκλου, αν είσαι μεθοδικός, θα στη ζητάει απο μόνη της - και μάλιστα αυτή με τα σπόιλερ!
(ρώτα και τους κλασσικούς που μαζεύουμε σκουπίδια τόσα χρόνια... ) -
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:lol:Γελάς;
Η δική μου, παρόλο που γενικά είναι πιο έξυπνη και παρατηρητική από εμένα, αντιλαμβάνεται τα αυτοκίνητα από το χρώμα, ενώ αν είναι πολλά του ίδιου χρώματος με το δικό μας περιμένει να ανάψουν τα φλας από το ξεκλείδωμα για να καταλάβει που πρέπει να μπει μέσα (έχω κάνει τα σχετικά πειράματα... με κάποιο κόστος φυσικά ). Θεωρεί δε σαχλαμάρα που τα αυτοκίνητα δεν ανοίγουν και απο μπροστά γιατί πάει χαμένος τόσος χώρος για έξτρα αποσκευές (αν και βγάζει ζέστη και ίσως δεν είναι καλό μέρος για ψώνια από το σουπερμάρκετ).ΟΜΩΣ
Αν της δείξεις μερσεντές, ξέρει να ξεχωρίσει το 123 από το 124 και το 126 (τα λέει βάσει του κωδικού παραγωγής και όχι τη χρονολογία), καταλαβαίνει τη διαφορά sl από sec, ενώ από απόσταση 10 μέτρων μπορεί και ξεχωρίζει την 190/201 από τη 200/124 σε οποιοδήποτε χρώμα!!! Πως με κόβεις;
-
ΔΑΣΚΑΛΟΣ.-
-
BMW δεν θέλω,καθώς υπάρχει ήδη μια 320Ci (πιθανότατα με βλάβη στη γεννήτρια),που έχει σταθμεύσει εδώ και ενάμιση χρόνο στο γκαράζ. Η όλη συζήτηση με βοήθησε να καταλάβω τι ακριβώς ψάχνω: Ένα αυτοκίνητο που θα μου αρέσει,που θα μπορώ να βάζω χέρι και να το συντηρώ και να το επιδιορθώνω μόνος μου,που θα έχει άλλον αέρα.Για καθημερινό θα μπορούσα να πάρω και ένα ψυγείο με ρόδες (Getz πχ).Δεν θέλω.Θα μου πείτε,συνδυάζονται όλα αυτά,και μαζί να είναι και καθημερινό αυτοκίνητο; Δεν ξέρω. Κάτι με τρώει να το προσπαθήσω όμως. Θα δείξει
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Alfa 75 vs Alfa Sprint