-
OMG, ο κάθε έχει τη μαμημενη δική του άποψη και προσπαθεί να την περάσει ο ένας στον άλλον όπως οι ιαχοβαδες χτυπάνε από πόρτα σε πόρτα για να βρούνε πιστούς.
ΕΠΊΣΗΣ ΠΆΡΕ FORD ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΚΟΒΩ ΤΟ ΜΠΟΥΛΙ ΜΟΥ.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Αυτό είναι σίγουρο. Καταρχάς ολοκληρωμένη άποψη έχει κάποιος εφόσον έχει οδηγήσει κάτι από αυτά. Όμως αν δείτε, κάπου αναφέρουμε και τον όρο Value For Money. Και για αυτό έχω να πω τα εξής.
Εγώ πιστεύω πως όντως τα VW είναι πολύ καλά αυτοκίνητα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όμως, ότι κοστίζουν πολλά χρήματα, για εκείνο που σου προσφέρουν. Τι εννοώ. Έψαχνα αμάξι και πάω από την VW. Κοιτάζω για το Polo, όπου με τον 1.2tdi και με απλό εξοπλισμό (δερμάτινο τιμόνι, τεμπέλης, απλό AC) κόστιζε 17000€. Μεταχειρισμένο test drive με 8000χλμ, μου λέει 14100, χωρίς έξοδα μεταβίβασης κλπ, που θα ήταν δικά μου. Μετά πάω Seat. Ibiza με 1.2tdi με εξοπλισμό δερμάτινο τιμόνι, cruise control, αυτόματο μονοζωνικό κλίμα, φώτα ημέρας led (κλπ άλλα, εκτός ζάντες αλουμινίου) και μου το έδινε 13500€ (τιμή με κλειδί, υπολογισμένο μισό όφελος απόσυρσης). Δεν πρόκειται όμως για ίδια αυτοκίνητα; Αλήθεια δεν ξέρω, αλλά εξηγήστε μου για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά, τη στιγμή που τα πράγματσ που φοράνε πάνω τα αμάξια αυτά, είναι από τα ίδια εργοστάσια.
-
Επειδή ο όμιλος vag, έχει 2 πράγματα τα οποία τα πουλάει σε διαφορετικές τιμές. Βασικά να το εξηγήσω καλύτερα.
Ο όμιλος vag, έχει 4 τέτοια μικρά.
Seat ibiza, skoda fabia, vw Polo, audi a1(οχι απόλυτα σίγουρος για το α1 αν κάνω λάθος ας με διορθώσει καποιος).
Όταν θα πας στη ποιο 'λαϊκή' Seat και Skoda, μπορεί μέσα σε άκρες να παίρνεις την ίδια πλατφόρμα με τα ποιο premium μοντέλα του γκρουπ (audi, vw) αλλά έχουν διάφορες σε αναρτήσεις, ποιότητα συναρμολογησης, δυνατότητα εξατομικευσης του εσωτερικού και εξωτερικού, ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό. Όταν ας πούμε μπεις στο audi, η ιδέα της audi που το πουλάει είναι ότι παίρνεις αυτό το αμάξι για να νιώσεις ξεχωριστός σε σχέση με το πλήθος.
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Αυτό είναι σίγουρο. Καταρχάς ολοκληρωμένη άποψη έχει κάποιος εφόσον έχει οδηγήσει κάτι από αυτά. Όμως αν δείτε, κάπου αναφέρουμε και τον όρο Value For Money. Και για αυτό έχω να πω τα εξής.Εγώ πιστεύω πως όντως τα VW είναι πολύ καλά αυτοκίνητα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όμως, ότι κοστίζουν πολλά χρήματα, για εκείνο που σου προσφέρουν. Τι εννοώ. Έψαχνα αμάξι και πάω από την VW. Κοιτάζω για το Polo, όπου με τον 1.2tdi και με απλό εξοπλισμό (δερμάτινο τιμόνι, τεμπέλης, απλό AC) κόστιζε 17000€. Μεταχειρισμένο test drive με 8000χλμ, μου λέει 14100, χωρίς έξοδα μεταβίβασης κλπ, που θα ήταν δικά μου. Μετά πάω Seat. Ibiza με 1.2tdi με εξοπλισμό δερμάτινο τιμόνι, cruise control, αυτόματο μονοζωνικό κλίμα, φώτα ημέρας led (κλπ άλλα, εκτός ζάντες αλουμινίου) και μου το έδινε 13500€ (τιμή με κλειδί, υπολογισμένο μισό όφελος απόσυρσης). Δεν πρόκειται όμως για ίδια αυτοκίνητα; Αλήθεια δεν ξέρω, αλλά εξηγήστε μου για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά, τη στιγμή που τα πράγματσ που φοράνε πάνω τα αμάξια αυτά, είναι από τα ίδια εργοστάσια.
Όχι φίλε δεν πρόκειται για τα ίδια αυτοκίνητα, υπάρχουν διαφορές καλώς ή κακώς
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Επειδή ο όμιλος vag, έχει 2 πράγματα τα οποία τα πουλάει σε διαφορετικές τιμές. Βασικά να το εξηγήσω καλύτερα.Ο όμιλος vag, έχει 4 τέτοια μικρά.
Seat ibiza, skoda fabia, vw Polo, audi a1(οχι απόλυτα σίγουρος για το α1 αν κάνω λάθος ας με διορθώσει καποιος).
Όταν θα πας στη ποιο 'λαϊκή' Seat και Skoda, μπορεί μέσα σε άκρες να παίρνεις την ίδια πλατφόρμα με τα ποιο premium μοντέλα του γκρουπ (audi, vw) αλλά έχουν διάφορες σε αναρτήσεις, ποιότητα συναρμολογησης, δυνατότητα εξατομικευσης του εσωτερικού και εξωτερικού, ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό. Όταν ας πούμε μπεις στο audi, η ιδέα της audi που το πουλάει είναι ότι παίρνεις αυτό το αμάξι για να νιώσεις ξεχωριστός σε σχέση με το πλήθος.
Αυτό με κάλυψε απόλυτα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει αυτό το χάσμα τιμής μεταξύ τους (κυρίως το πόλο από τα άλλα). Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα πλαστικά και καλύτερη συναρμολόγηση στα VW, αλλά και στα άλλα δεν είναι και 'για πέταμα'.
-
Εγώ πάντως προτίμησα το 2011 να γλιτώσω γύρω στα 3000 ευρώ αγοράζοντας το seat ibiza 1.2 tsi dsg αντί του polo και δεν το έχω μετανιώσει. Σβέλτο, οικονομικό και ποιοτικό για μετακινήσεις εντός πόλης καθώς και για εξορμήσεις ΣΚ με καλύπτει απόλυτα!!!
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Σοβαρά άτομα σου απαντάν σχετικά με ποιότητες κύλισης. Ο καθένας θα σου πει τα δικά του. Ο nonos θα σου πει πάρε Ξάντια, εγώ θα σου πώ πάρε Audi, Ο ζήσης θα σου πει πάρε πεζώ 108.
Για πολο μιλησε αστερι μου και ποιοτητα κυλισης... ο nonos και ο γιωργακης και πρασινα αλογα.. POLO και γερμανικη ποιοτητα κυλισης.. του πα κι εγω να καβαλησει κατι που εχει οντως ποιοτητα κυλισης ξαντια-α6 οπως θες πες το...μπας και ξυπνησει.Αυτο λεμε.
Foithths ,,Poio amaxi :WV Polo , Audi A1 ,A3 ,VOLO V40 ????