-
Νέα έκδοση του cactus με την ονομασία rip curl με στάνταρ το grip control και λάστιχα M+S και άλλα καλούδια . Εξυπνη ιδέα .
http://citrotemp.cricou.net/cactus/CITROËN C4 CACTUS RIP CURL.pdf -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Νέα έκδοση του cactus με την ονομασία rip curl με στάνταρ το grip control και λάστιχα M+S και άλλα καλούδια . Εξυπνη ιδέα .
http://citrotemp.cricou.net/cactus/CITROËN C4 CACTUS RIP CURL.pdfτο λινκ σου βγάζει error
όπως και να έχει τα λάστιχα είναι άκυρα,με τη λογική αν θες το κάτι παραπάνω σε εκτός δρόμου καταστάσεις,δεν πας σε κάκτο.... -
Εχει το πολυ καλο οτι δε κολλαει ευκολα καθοτι ελαφρυ. Απο εκει και περα κανενα που δε φοραει τετρακινηση για μενα δε κανει σοβαρο off road.
-
To link πρέπει να το κοπιάρεις όλο γιατί το κόβει το σύστημα .
http://citrotemp.cricou.net/cactus/CITROËN C4 CACTUS RIP CURL.pdf
Προφανώς το λέει άλλωστε , μιλάει για άμμουδιά , χωματόδρομο και χιόνι . Οχι για εκτός δρόμου βαριά χρήση .Οτι κάνει και το 2008 και το 3008 και τα άλλα ανάλογα .
-
Αυτό όμως δεν είναι και λίγο... Εκτός και εάν ένα αυτοκίνητο προορίζεται για ιδιαίτερα σκληρή χρήση. Τότε είναι λάθος κάποιος να κοιτά τόσο τον κάκτο όσο και τα υπόλοιπα της συνομοταξίας. Διαφορετικά είναι σαν να θέλει κάποιος να χτυπήσει μίγα και να ψάχνει για καλό κανόνι. Ο κάκτος σε κάθε περίπτωση είναι ένα αυτοκίνητο με θετικά την χρηστικότητα την διασκέδαση την ασφαλή μεταφορά σε βατά μονοπάτια ενώ η νενανική του σχεδίαση μαρτυρά πως προορίζεται για μοντέρνους ανθρώπους που μπορεί να ζουν στην πόλη αλλά αρέσκονται και σε λίγο τολμηρές χωμάτινες εν μέρει εκδρομές. Μερικά που διαβάζω εδώ είναι να 'χουμε να λέμε. Για παράδειγμα τα προστατευτικά στο πλάι ας πουμε είναι πολύ έξυπνη ντιζαϊνάτη λύση. Αν σε δέκα χρόνια ξεθωριάσουν σιγά μη χυθεί το γάλα. Ας είναι το αυτοκίνητο σε όλα τα άλλα καλό και τα αλλάζει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης. Αν το κόστος φαίνεται μεγάλο ας κοιτάξει για παπάκι.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αυτό όμως δεν είναι και λίγο... Εκτός και εάν ένα αυτοκίνητο προορίζεται για ιδιαίτερα σκληρή χρήση. Τότε είναι λάθος κάποιος να κοιτά τόσο τον κάκτο όσο και τα υπόλοιπα της συνομοταξίας. Διαφορετικά είναι σαν να θέλει κάποιος να χτυπήσει μίγα και να ψάχνει για καλό κανόνι. Ο κάκτος σε κάθε περίπτωση είναι ένα αυτοκίνητο με θετικά την χρηστικότητα την διασκέδαση την ασφαλή μεταφορά σε βατά μονοπάτια ενώ η νενανική του σχεδίαση μαρτυρά πως προορίζεται για μοντέρνους ανθρώπους που μπορεί να ζουν στην πόλη αλλά αρέσκονται και σε λίγο τολμηρές χωμάτινες εν μέρει εκδρομές. Μερικά που διαβάζω εδώ είναι να 'χουμε να λέμε. Για παράδειγμα τα προστατευτικά στο πλάι ας πουμε είναι πολύ έξυπνη ντιζαϊνάτη λύση. Αν σε δέκα χρόνια ξεθωριάσουν σιγά μη χυθεί το γάλα. Ας είναι το αυτοκίνητο σε όλα τα άλλα καλό και τα αλλάζει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης. Αν το κόστος φαίνεται μεγάλο ας κοιτάξει για παπάκι.+1 Ειδικα για τα προστατευτικα..
-
Πάντως απορώ με μένα. Από μικρός έχω μπει σε διάφορα citroen με τελευταίο ένα 'xcara' τρίπορτο 1.6. Μπορώ να πω πως πρόκειται για συναρπαστικά αυτοκίνητα από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο της γκάμας. Δεν ξέρω πως έγινε και τελικά δεν έτυχε να αγοράσω ποτέ κάποιο. Όπως βλέπω όμως τον κάκτο πιστεύω πως κάποιος που κοιτά στην κατηγορία, τα jook, captur, 2008 ή ότι άλλο θα πρέπει οπωσδήποτε να δει κι αυτόν. Ηδη κυκλοφορούν πολλά στον δρόμο και μπορώ να δηλώσω ότι το καθένα μου έχει τραβήξει την προσοχή καθώς έχουν και ποικιλία χρωματικών συνδυασμών αμαξώματος με τα πλαϊνα προστατευτικά που σε κάθε όχημα δίνει μια νότα μοναδικότητας. Θυμίζει δηλαδή κατάσταση mini και αυτό δεν είναι κακό!
-
-
Νομίζεις ότι είσαι άρχοντας. Τρομερή άνεση, ησυχία εντός καμπίνας με όμορφο διάκοσμο και γραμμές που κρατούν στο χρόνο. Αυτοκίνητα που δεν έχουν φτιαχτεί απλά για να μεταφέρουν τους ανθρώπους αλλά να τους κάνουν να νιώθουν άνετα σαν το σπίτι τους. Ταξιδιάρικα πολύ τα citroen και πάντα όμορφα. Εσύ τι λες να εννοούσα;
-
-
Πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με την citroen με τον γνωστό σε όλους βάτραχο ή αλλιώς ds που το είχε ένας θείος μου. Αυτός στην συνέχεια τον αντικατέστησε με με ένα καφέ cx και ενθουσιασμένος από την citroen μετά από ένα διαλειμμα με τουοτα καρίνα προχώρησε εκ νέου σε μια ξανθιά. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι αφιερωμένα στη χαρά του ταξιδιού. Στο πανεπιστήμιο (πριν πολλά πολλά χρόνια δηλαδή )ένας φίλος συμφοιτητής είχε πάρει ένα από τα πρώτα ΑΧ το οποίο για την εποχή είχε κριθεί απίστευτα όμορφο. Το zx και η xcara έβαλαν την citroen στο πάνθεον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το έχω ξαναγράψει για τα Γαλλικά αυτοκίνητα και το επαναλαμβάνω... Η ομορφια τους είναι διαχρονική. Ο σχεδιασμός τους πάντα πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Πως να συγκρίνεις το πρώτο 206 ας πούμε με το πόλο εκείνης της εποχής σε ομορφιά; Ο Ούνος έχει φάει γκολ από τα αποδυτήρια. Ετσι και ο κάκτος τώρα έχει πραγματικά να προσθέσει μια όμορφη συμμετοχή στα crossover πόλης. Καλύτερο ραντεβού με την φιλοσοφία της citroen (τολμηρος σχεδιασμός, ταξιδιάρα ψυχή με κύριο χαρακτηριστικό την άνεση) δεν θα μπορούσε να έχει στις μέρες μας κάποιος που δεν είχε ποτέ πριν citroen και καλοβλέπει τον κάκτο.
-
Ρε Storm μη τα γραφεις ετσι αποτομα αυτα... Δε γινεται να σε συνερπαζε το 206 και τα υπολοιπα να τα βρηκες αδιαφορα, παρομοια αμαξια ειναι σε φιλοσοφια και ανεση
SPI ,'97-'04 το βασικο μεσο μετακινησης της οικογενειας ηταν cx 2500 gti turbo II.. αλλα κολπα σου λεω.. -
-
Εγώ πάντως που καταλαβαίνω από την τελευταία σου καταχώρηση πως διαφωνείς εντελώς με τον τρόπο που συνδυάζω τις λέξεις, δεν θα το πάω παραπέρα. Πάντως παραπάει να ανακαλέσω πάλι...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε Storm μη τα γραφεις ετσι αποτομα αυτα... Δε γινεται να σε συνερπαζε το 206 και τα υπολοιπα να τα βρηκες αδιαφορα, παρομοια αμαξια ειναι σε φιλοσοφια και ανεση
SPI ,'97-'04 το βασικο μεσο μετακινησης της οικογενειας ηταν cx 2500 gti turbo II.. αλλα κολπα σου λεω..Νονέ είχα την τύχη να έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα και για πολλά χλμ. Μηχανολογικά δεν τα πάω καλά, όμως πιστός σε ότι έχω γράψει κατά καιρούς εδώ μέσα επαναλαμβάνω πως έχω λόγω εμπειριών αποκτήσει την ικανότητα να βλέπω ένα καλό αυτοκίνητο βάσει του σχεδιασμού του της εποχής που εμφανιστηκε και αυτών που παρείχε ή παρέχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αλίμονο να θεωρεί κάποιος σήμερα ότι ο βάτραχος δεν ήταν ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο. Αλίμονο να θεωρεί κάποιος πως μια citroen cx με την ανάρτηση που είχε ήταν λίγη σε σχέση με τις ΒΜW της εποχής που δεν μπορούσαν να στεριώσουν στην στροφή. Αλίμονο με την αρχοντια της μια ξάνθια να θεωρείται ένας απλός ανθρωπομεταφορέας όταν έπαιζε στο ίδιο τερεν με οχήματα όπως τα Νοτιοκορεατικα Σονάτα ή κάτι άλλα τυχάρπαστα της εποχής της.
-
-
Μια άποψη της καινούργιας έκδοσης rip curl
ΥΓ. Το εργοστάσιο έχει πάρει μπρος και προσφέρει πχ το διαιρούμενο κάθισμα εδώ και λίγο καιρό σαν έξτρα, αλλά η εδώ αντιπροσωπεία ούτε λόγο για τέτοια κόλπα. Δεν μιλάω καν για την παραγγελία των airbumps σε χρώμα αμαξώματος που στα χρεώνουν μεν αλμυρούτσικα έξω αλλά γίνεται. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ρε συ nonοs μην αρπάζεσαι κάθε φορά που μπορεί κάποιος να γράψει κάτι για τα Citroen.
Εντάξει, τα αγαπάς τα Citroen, τα έχεις στη καρδιά σου, τα υπερασπίζεσαι και καλά κάνεις και μαγκιά σου κιόλας.Διάβασε πρώτα καλά τι έγραψα και μετά μπορείς να με ρωτήσεις, αν δεν καταλαβαίνεις κάτι.
Εγώ ούτε για φιλοσοφίες έγραψα, ούτε για ανέσεις.Άλλωστε αυτές τις δύο λέξεις δεν μπορώ να τις συνδυάσω με την λέξη 'συναρπαστικά'.
Εγω θα σου πω για τελευταια φορα οτι πρεπει επιτελους να καταλαβεις οτι δεν υπαρχουν θεωρειες συνομωσιας εναντιον σου... Ειναι τουλαχιστον αδικο και υπερβολικο να λες οτι αρπαζομαι..υπερασπιση,αρπαζομαι και πρασινα ολα. τωρα ναι αρπαχτηκα γιατι γραφεις χαζομαρες Εσυ καθε φορα θες να το βλεπεις ετσι.
Κατα τ αλλα αν εχεις οδηγησει αυτα τ αυτοκινητα που ανεφερες ή εχεις ταξιδεψει εστω και συνεπιβατης απλα δε γινεται να καταληξεις σε αλλο συμπερασμα απ το οτι εχουν πολυ παρομοια φιλοσοφια. Αν και δεχομαι οτι αν δε τα οδηγησες δε βγαζεις ευκολα συμπερασμα ουτε ειναι ακριβως εμπειρια απο ενα αμαξι. -
Φυσικά και τον βάτραχο δεν τον οδήγησα ποτέ. Ειχα την τύχη να είμαι επιβάτης του. Επανέρχομαι όμως σε ότι ανέφερα στην προηγούμενη μου αναφορά σε θέματα φιλοσοφίας σχολής κ.α. Κάποτε σε μια δουλειά (σαν φοιτητής) χρειάστηκε να οδηγώ καθημερινά ένα ολοκαίνουργιο scoda Felicia. Τραυματική εμπειρία για κάποιον σαν εμένα που ότι ήξερα μέχρι τότε ήταν η οδήγηση κυρίως Γαλλικών αυτοκινήτων. Το simca Talbot 1.1 που ειχα τότε στην κατοχή μου αν και δέκα χρόνια πίσω από το scoda ήταν παρασάγγας καλύτερο σε όλα του... Πριν από το simca ειχα οδηγήσει πρώτη φορά και εκεί ουσιαστικά έμαθα να οδηγώ, ένα dacia 1300 του πατερα μου. Λέμε σήμερα για crossovers... Ε λοιπόν οποιος ξέρει, ένα Peugeot 304 του 1970 σε χαλικοδρομο σε κάνει να νομίζεις ότι οδηγείς στην άσφαλτο. Για τους λογους αυτούς θεωρώ πως στο σύνολο τους τα Γαλλικά αυτοκίνητα έχουν μια ξεχωριστή φιλοσοφία και σε συνδυασμο με πολλά αλλά θετικά τους που πολλακις έχουν αναφερθεί, ναι είναι πολύ συναρπαστικά! Δεν μοιάζουν με αυτοκίνητα... Είναι! Όσο για τη Citroën αλλά και με τελευταίο δείγμα γραφής της τον κακτο δείχνει να είναι πιστή στην φιλοσοφία της Γαλλικής σχολής αλλά και στην ιδιαίτερη ταυτότητά της των τολμηρών σχεδιαστικά υλοποιήσεων. Αυτό το τελευταίο και όποιος κατάλαβε.
-
Η citroen βασικα δεν εχει καμια σχεση στη φιλοσοφια της,πλην εξαιρεσεων, ακομα και με αυτα που πρεσβευε η γκαμα της στα μεσα '90s.
Citroen C4 Cactus